ifaist Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Προσωπικα λυπαμαι τις 2 γυναικες που βρεθηκαν σε αυτη την θεση. Οι 2 περιπτωσεις αν και δεν ειναι ομοιες οπως αναφερθηκε παραπανω δε παύουν να ειναι ανηθικες και πρεπει με καποιο δικαιο τροπο να τιμωρηθουν, ωστε να υπαρχει και αποτροπη τετοιων καταστασεων στο μελλον. Η επιστροφη μισθων 17 ετων ειναι παραλογη ! Απολυση και ενα λογικο προστιμο για τις μερες μας. Ακομα εγω ειμαι υπερ της κοινωνικης εργασιας ως τιμωρια. Δηλ. να δουλεψουν σε ανειδίκευτες θεσεις δωρεαν για καποιο χρονικο διαστημα. 4
DrLo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Με αφορμή την υπόθεση με τη νοσοκόμα με πλαστό πτυχίο, όπου το κράτος αξιώνει επιστροφή μισθών 17 ετών, τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να γίνεται σε ανάλογες υποθέσεις; Πρέπει να επιστρέφονται οι 17 μισθοί να κατατείθεται αγωγή για τον κίνδυνο στον οποίο έβαλε η "νοσοκόμα" όλους τους ασθενείς, 2η αγωγή από τον εργοδότη της για αποζημίωσή του λόγω της πλαστογραφίας και της δυσφήμισης και άλλων οικονομικων ζημιών που προκαλεί αυτη και στο τέλος να αναλαμβάνει η ποινική δικαιοσύνης για τα περαιτέρω. 7 ώρες πριν, mimisi είπε Υπάρχουν γραφεία που κανονίζουν εγγραφές για μεταπτυχιακά και στην τιμή που σου λένε περιλαμβάνουν μέσα και την εργασία και στο λένε στην ψύχρα κι εδώ ανοίγουμε θέμα επειδή βρέθηκε μια με πλαστό πτυχίο. Σωστά, εδώ υπάρχουν τόσοι και τόσοι απατεώνες στον κόσμο, θα ασχοληθούμε με κάποιον που μπορεί να σου κάνει μια ένεση ή να σου δίνει φάρμακα ... τι μπορεί να πάει στραβά. Εφόσον υπάρχουν τόσοι απατεώνες, σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει το κρίσιμο αριθμό απατεώνων και πλέον πρέπει η απάτη να είναι νόμιμη για να μη χάνουμε και χρόνο. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από DrLo 3
Kostasspil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 9 hours ago, cacofonix-3 said: τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να γίνεται σε ανάλογες υποθέσεις; Αυτο που έγινε και στη συγκεκριμένη, plus καλύτερος έλεγχος στα δικαιολογητικά
DrLo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Για την νοσοκόμα τώρα..... Νομίζω το καλύτερο είναι να απολυθεί και να λήξει εκεί το θέμα. Ωραίες οι σκέψεις περί επιστροφής μισθών αλλά η πιθανότητα να πληρωθούν σε συνδυασμό με απόλυση ειναι πολύ χαμηλή ως μηδενικη. Γιατί είναι μηδενική; Έχεις δει το Ε9 της ή της καταθέσεις της; Ας της πάρουν αν έχει το σπίτι και οσες καταθέσεις πάνω από τα 1.500 αρχικά και βλέπουμε για τα ρέστα 1 ώρα πριν, mrkra είπε οχι δεν ειναι σωστο να ζητας αναδρομικα λεφτα επειδη ο αλλος/η σε εξαπατησε. Εχει δουλεψει ολα αυτα τα χρονια ο ανθρωπος αυτος. Το να ερχεσαι και να ζητας πισω μισθους ειναι σαν να λες οτι δεν προσεφερε τιποτα, εντελως αδικο. Ειναι αποκλειστικη ευθυνη και μεριμνα του κρατους να επαληθευει την αυθεντικοτητα των εγγραφων που προσκομιζονται! Σωστά. Όλοι πρέπει να κάνουμε απάτες. Αν πιάσει η απάτη όλα είμαστε το +. Αν όχι, τι είχαμε τι χάσαμε. Είναι υποχρεώση του κράτους να προστατεύεται από αυτά. Κάποιοι κακοπροέραιτοι θα πουν ότι το να ζητάς χρήματα πίσω είναι ακριβος ένας μηχανισμός που το κράτος αποθαρρύνει το να σκεφτεί να μη κάνει την απάτη αναλογιζόμενος της πιθανές συνέπειες. 54 λεπτά πριν, tsifotis είπε Αν ομως ο Σωρρας πλαστογραφησει μετοχες ή τιτλους ιδιοκτησιας τοτε μιλαμε για αλλων μεγεθων απατη. Από όσο έχω καταλάβει ο Σώρρας είναι πιο έξυπνος από το να πλαστογραφήσει τιτλους και ειδικά αμερικάνικα ομολογα γιατί οι αμερικάνοι δε παίζουν σαν την μπανανία (=Ελλάδα) με αυτά. Απλά έφτιαξε "τίτλους" δικούς του. Δεν πλαστογράφησε δηλαδή πχ ομολογα του Αμερικάνικου Δημοσίου, απλά - χοντρά-χοντρά - περιέφερε κάποια χαρτιά "γνήσια" μεν μηδενικής αξίας δε που δεν είναι καν αυτό που επικαλείται ο ίδιος ότι είναι. 50 λεπτά πριν, ifaist είπε Ακομα εγω ειμαι υπερ της κοινωνικης εργασιας ως τιμωρια. Δηλ. να δουλεψουν σε ανειδίκευτες θεσεις δωρεαν για καποιο χρονικο διαστημα. Επικίνδυνο. Δε αποκλείω με την ανικανοτητα του ελληνικού κράτους να την βάλουν να δουλέψει ως νοσοκόμα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από DrLo 2
vasilis1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Έφαγε την θέση κάποιου που δεν είχε την πονηριά και την κακοήθεια να πλαστογραφήσει.εμενα αυτο μου φτάνει και ότι " κάποιος άλλος το έκανε" ή " ας διορθώσουμε πρώτα κάτι άλλο " κλπ μου φαίνεται γελοίο στο επίπεδο της ψευτοεπαναστατικοτητας που μας έχουν βάλει στο κεφάλι τα τελευταία 40 χρόνια. 3 1
sexymwro7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, helicoid είπε μιας και τουαλέτες μπορείς να καθαρίζεις και χωρίς πτυχίο Τις τουαλετες ομως, μπορει να τις καθαριζε καποιος/καποια ΜΕ πτυχιο, που ειχε περισσοτερη αναγκη τα λεφτα και που ειδε καποιον να του παιρνει τη θεση που ειχε αναγκη με το ετσι θελω. Το πτυχιο δεν το ζητανε γιατι θα σε βαλουν να κανεις μαθηματικες πραξεις στους νιπτηρες, απλα ειναι ενα δειγμα οτι εχεις κοπιασει και ενδεχομενως να σου αξιζει να ανταμειφθει ο κοπος σου, σε σχεση με καποιον αλλο που δεν... 1 ώρα πριν, mrkra είπε οχι δεν ειναι σωστο να ζητας αναδρομικα λεφτα επειδη ο αλλος/η σε εξαπατησε. Εχει δουλεψει ολα αυτα τα χρονια ο ανθρωπος αυτος. Το να ερχεσαι και να ζητας πισω μισθους ειναι σαν να λες οτι δεν προσεφερε τιποτα, εντελως αδικο. Ενα πολυ μικρο μερος των χρηματων αυτων της ζητουσαν . Αν δεν κανω λαθος, απο τις 200 χιλιαδες ευρω που πηρε ολα αυτα τα χρονια, της ζητουσαν μονο τις 50 χιλιαδες. Οπως γραφω και πανω, αυτες οι 200 χιλιαδες ευρω, μπορει να στερηθηκαν απο ατομο πιο ικανο και ενδεχομενως απο ατομο με μεγαλυτερη αναγκη. Εντελως αδικο ειναι να πλαστογραφεις πτυχιο και να "κλεβεις" θεση και χρηματα απο καποιον αλλο. Οχι το να σου ζητουν ενα μικρο μερος των χρηματων απο τα οποια "εκλεψες"... 3
akarthis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Καλημερα. Η απαντηση στο αρχικο ερωτημα ειναι απλη. Οταν παρακαμπτεις νομους πρεπει να τιμωρεισαι. Το επομενο βημα ειναι οτι ολοι οσοι παρακαμπτουν νομους πρεπει να τιμωρουνται. Για αυτο το λογο βαζουμε το θεωρητικο "τυφλη" δικαιοσυνη. Αφου εξασφαλισουμε αυτα, προχωραμε στη διαβαθμιση ανα παραβαση ετσι ωστε να αποδιδονται ακομη πιο δικαια οι τιμωριες. Ειναι περιττο (για τους περισσοτερους τουλαχιστον) οτι τα παραπανω ειναι ιδεατα και δυσκολα εφαρμοζονται. Δυστηχως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις