Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθές έπιασε στιγμιαία (κράτησε 10 λεπτα) τρομερά δυνατός αέρας και μας χάλασε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, πήρε τον ένα συλλέκτη, ξήλωσε και τους "πυρσούς" (όπως μου είπαν ότι λέγονται) και επειδή ο ηλιακός είναι 20ετίας είπε ο πατέρας μου να βάλουμε καινούργιο (πάλι όπως μου είπαν έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα βρούμε τέτοιο "καθρ'εφτη").
Καταρχήν ο πατέρας μου έχει ακούσει καλά λόγια για τους Sole ηλιόθερμο, τι γνώμη έχετε; Είναι καλοί; Αν όχι τι προτείνετε;
Τι σημαίνει διπής και τριπλής ενέργειας ποιος είναι καλύτερος;
Και μία τελευταία απορία, σε έναν ηλιακό πχ 150 λίτρων υπάρχει με έναν "καθρέφτη" - συλλέκτη 2 και 2,3 τμ και με 2 στα 3τμ. ποιες οι διαφορές; περισότερα τετραγωνικά ζεσταίνουν γρηγορότερα το νερό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ηλιακό πλέον 2πλης ενέργειας.δηλαδη μόνο με ρεύμα και ήλιο να ζεσταίνεται το νερό.3πλης ενέργειας σημαίνει ότι θα ζεσταίνεις το νερό και με το καλοριφέρ όταν το έχεις ανοικτό.να ξέρεις θα σου πηγαίνει ο κούκος αηδόνι έτσι όπως έχει πάει το πετρέλαιο θέρμανσης.καλυτερα 2πλης ενέργειας λοιπόν.επισης πλέον έχω δει ότι οι 150αρηδες βγαίνουν με ένα καθρέφτη μόνο.εμενα είναι με δύο και το νερό γίνεται μπαρούτι αμέσως.να σου πω την αλήθεια επειδή είναι μεγάλοι οι καθρέφτες και έναν να είχε πάλι μπαρούτι θα γινόταν.οσον αφορά αυτό με την εταιρία που είπες είναι πολύ καλή .την έχει φίλος τώρα 7χρονια.δεν έχει πάθει κάτι.αν ο ηλιακός σου θα έχει δύο καθρέφτες τον έναν το καλοκαίρι να τον σκεπάζεις με το ειδικό αντηλιακό πανί.θα σου ανεβάζει πολύ μεγάλες θερμοκρασίες μέσα στο κύκλωμα και δεν κάνει.στο λέω από προσωπική εμπειρία.μου τρύπησε το τουμποραμα εμένα πέρυσι το καλοκαίρι.το τουμποραμα είναι οι μαύρες οι σωλήνες του νερου που είναι συνδεδεμένες επάνω.

Επεξ/σία από noobogadgetakias
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papresa είπε

Προχθές έπιασε στιγμιαία (κράτησε 10 λεπτα) τρομερά δυνατός αέρας και μας χάλασε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, πήρε τον ένα συλλέκτη, ξήλωσε και τους "πυρσούς" (όπως μου είπαν ότι λέγονται) και επειδή ο ηλιακός είναι 20ετίας είπε ο πατέρας μου να βάλουμε καινούργιο (πάλι όπως μου είπαν έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα βρούμε τέτοιο "καθρ'εφτη").
Καταρχήν ο πατέρας μου έχει ακούσει καλά λόγια για τους Sole ηλιόθερμο, τι γνώμη έχετε; Είναι καλοί; Αν όχι τι προτείνετε;
Τι σημαίνει διπής και τριπλής ενέργειας ποιος είναι καλύτερος;
Και μία τελευταία απορία, σε έναν ηλιακό πχ 150 λίτρων υπάρχει με έναν "καθρέφτη" - συλλέκτη 2 και 2,3 τμ και με 2 στα 3τμ. ποιες οι διαφορές; περισότερα τετραγωνικά ζεσταίνουν γρηγορότερα το νερό;

Καταρχήν ξεκινάς από τα πόσα άτομα μένουν στο σπίτι πόσο νερό χρειάζεσαι και την περιοχή που μένεις.

Αν μένεις σε περιοχή με ήπιο κλίμα και αρκετή ηλιοφάνεια καλύπτεσαι και με μικρότερο καθρέπτη.Όσο πιο βόρεια λογικά να θέλεις περισσότερα τ.μ.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Καταρχήν ξεκινάς από τα πόσα άτομα μένουν στο σπίτι πόσο νερό χρειάζεσαι και την περιοχή που μένεις.

Αν μένεις σε περιοχή με ήπιο κλίμα και αρκετή ηλιοφάνεια καλύπτεσαι και με μικρότερο καθρέπτη.Όσο πιο βόρεια λογικά να θέλεις περισσότερα τ.μ.

Σαμοθράκη, 3 άτομα στάνταρ προς το παρόν. Νερό δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, papresa είπε

Σαμοθράκη, 3 άτομα στάνταρ προς το παρόν. Νερό δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια.

Ήπιο κλίμα  τρία άτομα αν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων δυστυχώς το ζεστό νερό θα φεύγει από τη μαμά στο νεροχύτη.

Το λέω γιατί και εγώ δεν έχω πλυντήριο πιάτων και αν ξεκινήσει η σύζυγος το πλύσιμο πιάτων ειδικά αν έχει και λίγο κρύο κάνει και μασάζ με το ζεστό στα χέρια οπότε μετά ψάχνουμε για ζεστό.:D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...