elpaso1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Εχω μια απορια. Διαβαζω οτι η Rx590 καιει παρα πολυ σε σχεση με τις υπολοιπες καρτες, οι οποιες εχουν ιδιες ή καλυτερες επιδοσεις με την μιση καταναλωση. Αξιζει η αγορα της 590 στα 200 ευρω, παρα την αυξημενη καταναλωση; Θα βλεπω αυξημενους λογαριασμους στη ΔΕΗ; Σε ολα τα παιχνιδια θα παιζει στο 100%;
johnmt2 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Στα 200 υπάρχει και η 1660 με έναν ανεμιστήρα Βέβαια.. αλλά αρκετά ανώτερη 2
nikos5800 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 29 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Εχω μια απορια. Διαβαζω οτι η Rx590 καιει παρα πολυ σε σχεση με τις υπολοιπες καρτες, οι οποιες εχουν ιδιες ή καλυτερες επιδοσεις με την μιση καταναλωση. Αξιζει η αγορα της 590 στα 200 ευρω, παρα την αυξημενη καταναλωση; Θα βλεπω αυξημενους λογαριασμους στη ΔΕΗ; Σε ολα τα παιχνιδια θα παιζει στο 100%; Ναι έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση σε σχέση με τις επιδόσεις της αλλά δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου ο λογαριασμος της ΔΕΗ 😀δεν θα καταλάβεις τίποτα
elpaso1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, nikos5800 said: Ναι έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση σε σχέση με τις επιδόσεις της αλλά δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου ο λογαριασμος της ΔΕΗ 😀δεν θα καταλάβεις τίποτα Ναι αλλα και 10 ευρω παραπανω το 4μηνο, ειναι 30 ευρω το χρονο, 90 τα 3 χρονια. Οσο δλδ εχει διαφορα με μια 1660ti. Ενταξει ισως να ειναι και λιγοτερα, εξαλλου δεν παιζω αρκετες ωρες την ημερα πλεον. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LaMereda Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Όταν στα ίδια χρήματα αγοράζεις την 1660 ή την 1660 Super με +20, εννοείται πως δεν θα πρέπει να το σκέφτεσαι καν για την 590. Το γιατί το γνωρίζεις ήδη.. 1
nicksoti Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Όταν γράφετε για διαφορά στην κατανάλωση, μην ξεχνάτε ότι πάνω από τις 500 κιλοβατώρες οι χρεώσεις 2πλασιάζονται. Όταν ένα σπιτικό λοιπόν κοιτά να κάνει οικονομία στο ρεύμα, κάνει λίγο από παντού. Ξυλώνεις το παλιό ΑC και βάζεις inverter, λάμπες led, την παλιά LCD TV με καινούρια LED, αλλάζεις κουφώματα, τσουκου - τσούκου πέφτεις στην κατανάλωση. Εγώ θα κοιτούσα εξίσου την κατανάλωση όλου του συτήματος σε idle.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) RX590: 239W * 6h = 1.43 KWh * 365 * 3 * 0.09 = 140 euros 1660 Super: 138W * 6h = 0.82 KWh * 365 * 3 * 0.09 = 80 euros 60 ευρώ στα 3 χρόνια με ακραίο σενάριο 6 ωρών κάθε μέρα στο full και είναι και 20% καλύτερη η 1660 Super. Εννοείται αυτή φυσικά. Τι σκ@τ@ έχει κάνει πάντως η AMD με τις polaris και καίνε τόσο πολύ; Την 2060 μου μέχρι 205 watt την έχω δει να πάει και αυτό σε superposition, όχι σε gaming.. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Inler Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Σε 590 Special Edition με undervolt δεν είχα δει πάνω από 160-165W.
elpaso1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Με Undervolt δεν πεφτει σε επιδοσεις;
daredevil1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Πάρε nvidia μην το σκέφτεσαι, εγώ έπαιρνα χρόνια AMD ως που είπα στο επόμενο PC τέρμα το troubleshooting και το tweaking, πήρα Geforce και ησύχασα. Το ανάβω παίζει δεν κολλάει πουθενά και η κατανάλωση είναι λογική για τις επιδόσεις της. Αν είναι λίγο πιο ακριβή ότι πληρώσεις παίρνεις έτσι λένε. 2
elpaso1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δλ οι Nvidia δεν θέλουν ρυθμίσεις με fan curves που διαβαζω;
daredevil1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Η φάση με αυτές τις RX-5x0 είναι ότι απλά πρόκειται για επανεκδόσεις των 480,470 κλπ με βαρβατο overclocking γι'αυτό τρώνε τόσο ρεύμα και ανεβάζουν και θερμοκρασίες λογικά. Καλύτερα δηλαδή να πάρεις μια μτχ 470 να της κάνεις εσύ overclocking αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Πιο φτηνά θα σου έρθει ..
Drake27 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, daredevil1 είπε Η φάση με αυτές τις RX-5x0 είναι ότι απλά πρόκειται για επανεκδόσεις των 480,470 κλπ με βαρβατο overclocking γι'αυτό τρώνε τόσο ρεύμα και ανεβάζουν και θερμοκρασίες λογικά. Καλύτερα δηλαδή να πάρεις μια μτχ 470 να της κάνεις εσύ overclocking αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Πιο φτηνά θα σου έρθει .. Ουτε κατα διάνοια αυτο,καταρχας εχουν διαφορετικους πυρήνες,η σειρα 4 ειναι polaris 10 η σειρα 5 ειναι polaris 20 ενω η 590 ειναι polaris 30. Θα πεις οτι ειναι ιδια αρχιτεκτονικη,και ναι και οχι,ειναι ιδια σειρα chipset με καποια στοιχεια αλλαγμενα στον πυρηνα τους,δεν μπορεις να κανεις overclock μια 470 να ειναι σαν 570 και να εχει αποδοση της 570. Φορανε αλλα pcd,αλλα κυκλωματα,αλλους πυκνωτες. Τα ιδια ελεγε και ο κουμπαρος μου με την 480 που εχει σε σχεση με την 580 που ειχα,ενα overclock του εδειξε οτι δεν ειναι το ιδιο και κοντεψε να την παρει στα χερια του. H 590 ειναι αξια για τα λεφτα της,στο θεμα της καταναλωσεις μπορεις να την κανει undervolt χωρις να χανεις αποδοση,και αυτο γιατι με λιγοτερο ρευμα εχει χαμηλοτερη καταναλωση και αυξημενη αποδοση για τον λογο οτι δεν θα ζεσταίνεται πολυ,και αμα κανεις ενα custom fan curve ωστε να κραταει την καρτα δροσερη τοτε εισαι αρχοντας. Π.Χ εγω εχω μια vega 56 τωρα,την εκανα undervold στο p state 6&7 απο 1,2V στα 1,1V και την μνημη απο τα 1.22V στα 1,08V χωρις overclock,εκλεισα και το zero db ωστε να δουλευουν τα ανεμιστηρια απο την αρχη,το αποτελεσμα,σε full load στο destiny 2 (ειναι gpu depended) τα ρολογια ειναι στο ταβανι με max θερμοκρασια 60-65 βαθμους και καταναλωση απο 160w εως 190w. Αν δεν θες να μπλεξεις με undervolt και πειραγματα τοτε πηγαινε στην 1660 ti και δεν ασχολησε με τιποτα αλλο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Δλ οι Nvidia δεν θέλουν ρυθμίσεις με fan curves που διαβαζω; Και stock να το αφήσεις καλά είναι, απλά με fan curve έχεις καλύτερες Τ άρα και καλύτερο boost. Τα stock fan curves είναι συνήθως πολύ συντηρητικά.. 4 λεπτά πριν, Drake27 είπε Ουτε κατα διάνοια αυτο,καταρχας εχουν διαφορετικους πυρήνες,η σειρα 4 ειναι polaris 10 η σειρα 5 ειναι polaris 20 ενω η 590 ειναι polaris 30. Θα πεις οτι ειναι ιδια αρχιτεκτονικη,και ναι και οχι,ειναι ιδια σειρα chipset με καποια στοιχεια αλλαγμενα στον πυρηνα τους,δεν μπορεις να κανεις overclock μια 470 να ειναι σαν 570 και να εχει αποδοση της 570. Φορανε αλλα pcd,αλλα κυκλωματα,αλλους πυκνωτες. Τα ιδια ελεγε και ο κουμπαρος μου με την 480 που εχει σε σχεση με την 580 που ειχα,ενα overclock του εδειξε οτι δεν ειναι το ιδιο και κοντεψε να την παρει στα χερια του. H 590 ειναι αξια για τα λεφτα της,στο θεμα της καταναλωσεις μπορεις να την κανει undervolt χωρις να χανεις αποδοση,και αυτο γιατι με λιγοτερο ρευμα εχει χαμηλοτερη καταναλωση και αυξημενη αποδοση για τον λογο οτι δεν θα ζεσταίνεται πολυ,και αμα κανεις ενα custom fan curve ωστε να κραταει την καρτα δροσερη τοτε εισαι αρχοντας. Π.Χ εγω εχω μια vega 56 τωρα,την εκανα undervold στο p state 6&7 απο 1,2V στα 1,1V και την μνημη απο τα 1.22V στα 1,08V χωρις overclock,εκλεισα και το zero db ωστε να δουλευουν τα ανεμιστηρια απο την αρχη,το αποτελεσμα,σε full load στο destiny 2 (ειναι gpu depended) τα ρολογια ειναι στο ταβανι με max θερμοκρασια 60-65 βαθμους και καταναλωση απο 160w εως 190w. Αν δεν θες να μπλεξεις με undervolt και πειραγματα τοτε πηγαινε στην 1660 ti και δεν ασχολησε με τιποτα αλλο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η AMD τις δίνει με τόσο πολύ τάση εξ' αρχής, αφού δουλεύουν μια χαρά και με λιγότερο, και δουλεύουν και καλύτερα μάλιστα. Και με τις Navi τα ίδια, stock τάση 1.2, γιατί; Ένας που ξέρει θα κάνει UV, αλλά κάποιος που δεν ασχολείται και δεν γνωρίζει από αυτά και απλά θα κουμπώσει την κάρτα γιατί να μην έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε stock;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα