Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι συνδρομητής στην forthnet σε συμβόλαιο με ταχύτητα 24Mbps και παρακάτω παραθέτω τα στοιχεία συγχρονισμού της γραμμής μου:data.jpg.8889e6f1b9c88ca7e45cc377c8a42387.jpg

Κάποιες φορές η ταχύτητα παρόλο που φαίνεται ότι συγχρονίζει στα 17,5 Mbps παρατηρείται το φαινόμενο να "σέρνεται" και να είναι εκνευριστικά αργή. Κάπου διάβασα ότι για την σταθερότητα της γραμμής παίζει ρόλο και η πρίζα τηλεφώνου, ειδικά εάν πρόκειται για πρίζα "ΟΤΕ" που περιέχει πυκνωτή.

Παρακάτω παραθέτω δύο φωτογραφίες με την υπάρχουσα πρίζα που υπάρχει στο σπίτι και είναι συνδεδεμένο το modem-router.

pic1.jpg.bf9eea1505bceba1930688389a33801d.jpg

pic2.jpg.bdc168180b8cd9484c84e99bd91fe684.jpg

Το ερώτημα μου είναι εάν αλλάξω την πρίζα αυτή με μια άλλη θα δω διαφορά στην σταθερότητα και στην ταχύτητα της γραμμής;; Χρειάζεται να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη πρίζα τηλεφώνου ή την αντικαθιστώ με οποιαδήποτε πρίζα του εμπορίου;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου.
Θα αλλάξεις την πριζούλα με μία τυπική RJ-11 χωρίς αντικεραυνικό πυκνωτάκι και θα είσαι πεναδώρος! ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω να την αντικαταστήσω και θα επιστρέψω για να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, marsele είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω να την αντικαταστήσω και θα επιστρέψω για να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις!

Πάρε και ένα τηλ στο 13731 και ζήτα ένα reset port data

• Like 1
Δημοσ.
On 17/02/2020 at 18:36, marsele said:

Κάποιες φορές η ταχύτητα παρόλο που φαίνεται ότι συγχρονίζει στα 17,5 Mbps παρατηρείται το φαινόμενο να "σέρνεται" και να είναι εκνευριστικά αργή. Κάπου διάβασα ότι για την σταθερότητα της γραμμής παίζει ρόλο και η πρίζα τηλεφώνου, ειδικά εάν πρόκειται για πρίζα "ΟΤΕ" που περιέχει πυκνωτή.

Παρακάτω παραθέτω δύο φωτογραφίες με την υπάρχουσα πρίζα που υπάρχει στο σπίτι και είναι συνδεδεμένο το modem-router.

Το ερώτημα μου είναι εάν αλλάξω την πρίζα αυτή με μια άλλη θα δω διαφορά στην σταθερότητα και στην ταχύτητα της γραμμής;; Χρειάζεται να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη πρίζα τηλεφώνου ή την αντικαθιστώ με οποιαδήποτε πρίζα του εμπορίου;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

την πετας οπως ειναι και της αλλαζεις με απλη.

β.ελπιζω τα τεστς να μην τα κανεις με wifi

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, τελικά αντικατέστησα την παλιά πρίζα με μία άλλη LEGRAND rj11 και δείχνει η ταχύτητα να είναι καλύτερη και υπάρχει νομίζω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή.

On 19/02/2020 at 08:00, poulinos said:

β.ελπιζω τα τεστς να μην τα κανεις με wifi

Η αλήθεια είναι ότι τα τεστ γίνονται από σταθερό PC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:PC.jpg.52ffe99504a21f8efc1d2f0cfb35bdf3.jpg αλλά επειδή το modem βρίσκεται στο χωλ (περίπου στο κέντρο του σπιτιού) συνδέομαι ασύρματα με τον παρακάτω wifi usb adapter https://www.e-shop.gr/geetek-gt-h5dn-maxi-700-5dbi-high-density-antenna-p-PER.612221. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μήπως θα πρέπει να αντικαταστήσω το wifi adapter με κάποιο άλλο, με το σκεπτικό ότι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία και το θεωρώ ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά.Ποιος είναι ο  πιο ενδεδειγμένος τρόπος για πιο σταθερή σύνδεση (μετά την επιλογή του καλωδίου ethernet);;; powerline,wifi adapter τι θα μου προτείνατε;;

Επεξ/σία από marsele
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marsele είπε

Καλημέρα, τελικά αντικατέστησα την παλιά πρίζα με μία άλλη LEGRAND rj11 και δείχνει η ταχύτητα να είναι καλύτερη και υπάρχει νομίζω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή.

Η αλήθεια είναι ότι τα τεστ γίνονται από σταθερό PC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:PC.jpg.52ffe99504a21f8efc1d2f0cfb35bdf3.jpg αλλά επειδή το modem βρίσκεται στο χωλ (περίπου στο κέντρο του σπιτιού) συνδέομαι ασύρματα με τον παρακάτω wifi usb adapter https://www.e-shop.gr/geetek-gt-h5dn-maxi-700-5dbi-high-density-antenna-p-PER.612221. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μήπως θα πρέπει να αντικαταστήσω το wifi adapter με κάποιο άλλο, με το σκεπτικό ότι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία και το θεωρώ ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά.Ποιος είναι ο  πιο ενδεδειγμένος τρόπος για πιο σταθερή σύνδεση (μετά την επιλογή του καλωδίου ethernet);;; powerline,wifi adapter τι θα μου προτείνατε;;

Powerline και θα εισαι αρχοντας

Δημοσ.
On 20/02/2020 at 13:13, marsele said:

https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html

Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;;;

Υπάρχει κάποιος που έχει το συγκεκριμένο kit για να μου πει εντυπώσεις όσον αφορά την απόδοσή τους;;

Δημοσ.

Εγώ έχω το συγκεκριμένο kit για να έχω hybrid COSMOTE TV, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει και σε υπολογιστή. Δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα και δεν έχει ποτέ αποσυνδέσεις σε ένα σπίτι 20+ χρόνων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...