marsele Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, είμαι συνδρομητής στην forthnet σε συμβόλαιο με ταχύτητα 24Mbps και παρακάτω παραθέτω τα στοιχεία συγχρονισμού της γραμμής μου: Κάποιες φορές η ταχύτητα παρόλο που φαίνεται ότι συγχρονίζει στα 17,5 Mbps παρατηρείται το φαινόμενο να "σέρνεται" και να είναι εκνευριστικά αργή. Κάπου διάβασα ότι για την σταθερότητα της γραμμής παίζει ρόλο και η πρίζα τηλεφώνου, ειδικά εάν πρόκειται για πρίζα "ΟΤΕ" που περιέχει πυκνωτή. Παρακάτω παραθέτω δύο φωτογραφίες με την υπάρχουσα πρίζα που υπάρχει στο σπίτι και είναι συνδεδεμένο το modem-router. Το ερώτημα μου είναι εάν αλλάξω την πρίζα αυτή με μια άλλη θα δω διαφορά στην σταθερότητα και στην ταχύτητα της γραμμής;; Χρειάζεται να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη πρίζα τηλεφώνου ή την αντικαθιστώ με οποιαδήποτε πρίζα του εμπορίου;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
rafa1919 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα φίλε μου. Θα αλλάξεις την πριζούλα με μία τυπική RJ-11 χωρίς αντικεραυνικό πυκνωτάκι και θα είσαι πεναδώρος!
marsele Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω να την αντικαταστήσω και θα επιστρέψω για να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις! 1
HateMe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, marsele είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα κοιτάξω να την αντικαταστήσω και θα επιστρέψω για να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις! Πάρε και ένα τηλ στο 13731 και ζήτα ένα reset port data 1
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 On 17/02/2020 at 18:36, marsele said: Καλησπέρα σε όλους, είμαι συνδρομητής στην forthnet σε συμβόλαιο με ταχύτητα 24Mbps και παρακάτω παραθέτω τα στοιχεία συγχρονισμού της γραμμής μου: Κάποιες φορές η ταχύτητα παρόλο που φαίνεται ότι συγχρονίζει στα 17,5 Mbps παρατηρείται το φαινόμενο να "σέρνεται" και να είναι εκνευριστικά αργή. Κάπου διάβασα ότι για την σταθερότητα της γραμμής παίζει ρόλο και η πρίζα τηλεφώνου, ειδικά εάν πρόκειται για πρίζα "ΟΤΕ" που περιέχει πυκνωτή. Παρακάτω παραθέτω δύο φωτογραφίες με την υπάρχουσα πρίζα που υπάρχει στο σπίτι και είναι συνδεδεμένο το modem-router. Το ερώτημα μου είναι εάν αλλάξω την πρίζα αυτή με μια άλλη θα δω διαφορά στην σταθερότητα και στην ταχύτητα της γραμμής;; Χρειάζεται να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη πρίζα τηλεφώνου ή την αντικαθιστώ με οποιαδήποτε πρίζα του εμπορίου;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! την πετας οπως ειναι και της αλλαζεις με απλη. β.ελπιζω τα τεστς να μην τα κανεις με wifi 1
marsele Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, τελικά αντικατέστησα την παλιά πρίζα με μία άλλη LEGRAND rj11 και δείχνει η ταχύτητα να είναι καλύτερη και υπάρχει νομίζω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή. On 19/02/2020 at 08:00, poulinos said: β.ελπιζω τα τεστς να μην τα κανεις με wifi Η αλήθεια είναι ότι τα τεστ γίνονται από σταθερό PC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: αλλά επειδή το modem βρίσκεται στο χωλ (περίπου στο κέντρο του σπιτιού) συνδέομαι ασύρματα με τον παρακάτω wifi usb adapter https://www.e-shop.gr/geetek-gt-h5dn-maxi-700-5dbi-high-density-antenna-p-PER.612221. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μήπως θα πρέπει να αντικαταστήσω το wifi adapter με κάποιο άλλο, με το σκεπτικό ότι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία και το θεωρώ ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά.Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για πιο σταθερή σύνδεση (μετά την επιλογή του καλωδίου ethernet);;; powerline,wifi adapter τι θα μου προτείνατε;; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από marsele
DanielRGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, marsele είπε Καλημέρα, τελικά αντικατέστησα την παλιά πρίζα με μία άλλη LEGRAND rj11 και δείχνει η ταχύτητα να είναι καλύτερη και υπάρχει νομίζω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι τα τεστ γίνονται από σταθερό PC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: αλλά επειδή το modem βρίσκεται στο χωλ (περίπου στο κέντρο του σπιτιού) συνδέομαι ασύρματα με τον παρακάτω wifi usb adapter https://www.e-shop.gr/geetek-gt-h5dn-maxi-700-5dbi-high-density-antenna-p-PER.612221. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μήπως θα πρέπει να αντικαταστήσω το wifi adapter με κάποιο άλλο, με το σκεπτικό ότι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία και το θεωρώ ξεπερασμένο σε χαρακτηριστικά.Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για πιο σταθερή σύνδεση (μετά την επιλογή του καλωδίου ethernet);;; powerline,wifi adapter τι θα μου προτείνατε;; Powerline και θα εισαι αρχοντας
marsele Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 22 minutes ago, DanielRGr said: Powerline και θα εισαι αρχοντας https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;;;
marsele Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 On 20/02/2020 at 13:13, marsele said: https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;;; Υπάρχει κάποιος που έχει το συγκεκριμένο kit για να μου πει εντυπώσεις όσον αφορά την απόδοσή τους;;
InternetMaster Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Εγώ έχω το συγκεκριμένο kit για να έχω hybrid COSMOTE TV, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει και σε υπολογιστή. Δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα και δεν έχει ποτέ αποσυνδέσεις σε ένα σπίτι 20+ χρόνων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα