rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι δεκάδες συναλλαγές που γίνονται καθημερινά εδώ από δεκάδες διαφορετικά άτομα, είναι το ίδιο πράγμα με την επαναλαμβανόμενη κατάθεση ενός συγκεκριμένου ποσού από ένα συγκεκριμένο άτομο προς άλλο συγκεκριμένο άτομο κάθε μήνα ? Στις μικρες αγγελιες παντου (εδώ, χρυση ευκαιρια, facebook κλπ) γινεται και αυτό. Αν παντως το προβλημα είναι ενα συγκεριμενο ποσο, ας εχει αλλαγες 1-2€ πανω-κατω τη φορα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από rus
ZaHe3rGR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, rus είπε Στις μικρες αγγελιες παντου (εδώ, χρυση ευκαιρια, facebook κλπ) γινεται και αυτό. Αν παντως το προβλημα είναι ενα συγκεριμενο ποσο, ας εχει αλλαγες 1-2€ πανω-κατω τη φορα. Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, ZaHe3rGR είπε Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Μα αυτο που ηδη ειπα από πανω. Δεν υπαρχει φορολογια σε τέτοιες μεταφορες μικροποσων(μονο θεωρητικα). Δηλ. αν αγορασω μια συσκευη από σενα και βαλω το χρημα στο λογ/σμο σου θα κρατηθει και εφορια? Αν πληρωσω το λογ/σμο δεη της θειας μου θα πληρωθει φορος επι δωρεας?
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, rus είπε Στις μικρες αγγελιες παντου (εδώ, χρυση ευκαιρια, facebook κλπ) γινεται και αυτό. Αν παντως το προβλημα είναι ενα συγκεριμενο ποσο, ας εχει αλλαγες 1-2€ πανω-κατω τη φορα. Αποφεύγεις να απαντήσεις αλλά δεν πειράζει, θα απαντήσω εγώ για σένα. Η μία περίπτωση αφορά συναλλαγές (και μάλιστα κατά κανόνα μεταχειρισμένων που δεν δηλώνονται πουθενά) ενώ η άλλη ΔΕΝ αφορά συναλλαγές, να γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα.
rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Αποφεύγεις να απαντήσεις αλλά δεν πειράζει, θα απαντήσω εγώ για σένα. Η μία περίπτωση αφορά συναλλαγές (και μάλιστα κατά κανόνα μεταχειρισμένων που δεν δηλώνονται πουθενά) ενώ η άλλη ΔΕΝ αφορά συναλλαγές, να γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα. Σε τι αποφευγω? Συναλλαγή όταν λες εννοεις εμπορικη? Μεταφορες μικροποσων γινονται χιλιαδες κάθε μερα, ειτε μεσω ebanking ειτε στο γκισε, είναι δυνατον να κρατιεται φορος σε κάθε μια απο αυτές?
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, rus είπε Μα αυτο που ηδη ειπα από πανω. Δεν υπαρχει φορολογια σε τέτοιες μεταφορες μικροποσων(μονο θεωρητικα). Δηλ. αν αγορασω μια συσκευη από σενα και βαλω το χρημα στο λογ/σμο σου θα κρατηθει και εφορια? Αν πληρωσω το λογ/σμο δεη της θειας μου θα πληρωθει φορος επι δωρεας? Αν αγοράσεις μια μεταχειρισμένη συσκευή τότε δεν υπάρχει φορολογία, ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. Αν πληρώνεις τους λογαριασμούς δεη σε όλο σου το σόι τότε θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις που βρήκες τόσα λεφτά, και στο τέλος θα καταλήξεις να πληρώσεις φόρο δωρεάς + πρόστιμο.
rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν αγοράσεις μια μεταχειρισμένη συσκευή τότε δεν υπάρχει φορολογία, ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. Αν πληρώνεις τους λογαριασμούς δεη σε όλο σου το σόι τότε θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις που βρήκες τόσα λεφτά, και στο τέλος θα καταλήξεις να πληρώσεις φόρο δωρεάς + πρόστιμο. Και πως ξερεις αν η συσκευη ειναι μεταχειρισμενη ή καινουργια? Αν δεν είναι συσκευη και ειναι κατι άλλο, πχ. υπηρεσια? Δε συζηταμε για ποθεν εσχες, μη μπερδευεις τα πραγματα. Λογαριασμο συγγενους μπορεις να πληρωσεις για οποιονδηποτε λογο, πχ. για να διευκολυνεις επειδή ληγει και αυτος δε μπορει να τρεχει να τον πληρωσει, τον πληρωνεις λοιπον εσυ από την ιντερνετικη σελιδα σου και σου δινει τα λεφτα στο χερι. Συνηθισμενα πραγματα της καθημερινότητας που κάνεις σα να τ ακους πρωτη φορα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από rus
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, rus είπε Και πως ξερεις αν η συσκευη ειναι μεταχειρισμενη ή καινουργια? Αν δεν είναι συσκευη και ειναι κατι άλλο, πχ. υπηρεσια? Με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες του ινσομνια θα καταλάβεις, θα διαπιστώσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών αφορούν μεταχειρισμένα αντικείμενα από ιδιώτες, και όχι υπηρεσίες. 4 λεπτά πριν, rus είπε Δε συζηταμε για ποθεν εσχες, μη μπερδευεις τα πραγματα. Λογαριασμο συγγενους μπορεις να πληρωσεις για οποιονδηποτε λογο, πχ. για να διευκολυνεις επειδή ληγει και αυτος δε μπορει να τρεχει να τον πληρωσει, τον πληρωνεις λοιπον εσυ από την ιντερνετικη σελιδα σου και σου δινει τα λεφτα στο χερι. Συνηθισμενα πραγματα της καθημερινότητας, που όμως εσυ κανεις σα να τα ακους πρωτη φορα. Sorry, δεν ήξερα ότι πρέπει να σου ζητήσω την άδεια για να συζητήσω αυτό που θέλω. Επίσης αν σου τύχει ποτέ να σε καλέσουν για να δώσεις εξηγήσεις για το πως κατάφερες να ξοδέψεις περισσότερα από όσα κερδίζεις έτσι πες τους, "Συνηθισμενα πραγματα της καθημερινότητας". Και φυσικά καλά ξεμπερδέματα.
rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες του ινσομνια θα καταλάβεις, θα διαπιστώσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών αφορούν μεταχειρισμένα αντικείμενα από ιδιώτες, και όχι υπηρεσίες. Μιλαμε γενικα, όχι αποκλειστικα για το παρον site. 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry, δεν ήξερα ότι πρέπει να σου ζητήσω την άδεια για να συζητήσω αυτό που θέλω. Επίσης αν σου τύχει ποτέ να σε καλέσουν για να δώσεις εξηγήσεις για το πως κατάφερες να ξοδέψεις περισσότερα από όσα κερδίζεις έτσι πες τους, "Συνηθισμενα πραγματα της καθημερινότητας". Και φυσικά καλά ξεμπερδέματα. Kανεις δε σου απαγορευσε να συζητήσεις οτι θες, απλα σχολιασα την αγνοια που δειχνεις να εχεις για συνηθισμενες οικονομικες πρακτικες. Και επαναλαμβανω: Δεν μιλαμε για ποθεν εσχες. Δεν τεθηκε τετοιο θεμα και απορω πως σου ηρθε... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από rus
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, rus είπε Δηλαδη εσυ πιστευεις ότι στις δεκάδες συναλλαγες που γινονται καθημερινα εδω στις μικρες αγγελιες του site, υπαρχει φορολογια? 11 λεπτά πριν, rus είπε Μιλαμε γενικα, όχι αποκλειστικα για το παρον site. Κυριολεκτικά ότι να ναι... Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
rus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κυριολεκτικά ότι να ναι... Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Αυτά που γραφω ειναι συγκεκριμενα και ισχυοντα. Επειδή εχεις πλουσιο σχετικο παρελθον, πολύ καλα και θα κανεις να μην ασχοληθεις άλλο μαζι μου. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από rus
Lumini Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες του ινσομνια θα καταλάβεις, θα διαπιστώσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών αφορούν μεταχειρισμένα αντικείμενα από ιδιώτες, και όχι υπηρεσίες. Sorry, δεν ήξερα ότι πρέπει να σου ζητήσω την άδεια για να συζητήσω αυτό που θέλω. Επίσης αν σου τύχει ποτέ να σε καλέσουν για να δώσεις εξηγήσεις για το πως κατάφερες να ξοδέψεις περισσότερα από όσα κερδίζεις έτσι πες τους, "Συνηθισμενα πραγματα της καθημερινότητας". Και φυσικά καλά ξεμπερδέματα. εχεις πελατη που τον καλεσαν? τι τους ειπε?
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Lumini είπε εχεις πελατη που τον καλεσαν? τι τους ειπε? Όχι, δεν είμαι λογιστής.
Lumini Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Όχι, δεν είμαι λογιστής. Πολυ αμφιβαλλω οτι οι ελεγχοι γινονται σε αυτο το κρατος σε ολους...ισως δειγματοληπτικα σε ανεργους με καταθεσεις 200.000 κλπ... Και στο κατω κατω, ας δωσουν προσοχη πρωτα σε οσους χρωστανε
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Lumini είπε Πολυ αμφιβαλλω οτι οι ελεγχοι γινονται σε αυτο το κρατος σε ολους...ισως δειγματοληπτικα σε ανεργους με καταθεσεις 200.000 κλπ... Και στο κατω κατω, ας δωσουν προσοχη πρωτα σε οσους χρωστανε Εγώ πάλι είμαι σίγουρος για το ότι οι έλεγχοι ΔΕΝ γίνονται σε αυτό το κράτος σε όλους, δειγματοληπτικά γίνονται μόνο όπως λες, αλλά όχι μόνο σε τόσο ακραίες περιπτώσεις όπως περιγράφεις. Πάντως υπάρχει ένα καμπανάκι που χτυπάει στις ισόποσες επαναλαμβανόμενες μεταφορές χρημάτων κάθε μήνα (ακριβώς η περίπτωση του ts), έστω και αν είναι μόλις 150€, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κληθεί φορολογούμενος να δώσει εξηγήσεις για να αποδείξει ότι αυτά τα χρήματα δεν αφορούν κάποιο ενοίκιο ή κάποιο μισθό που δεν δηλώνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα