Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ZaHe3rGR είπε

Δεν ξέρω αν με θεωρούν φοιτητή,αλλά ανεβαίνω στην Αγγλία για σπουδές από την αρχή σε λίγο καιρό και αυτή την στιγμή είμαι φοιτητής στο year 0 σε foundation courses. Τις σταμάτησα διότι τελικά δεν με ενδιαφέρει τόσο το αντικείμενο όσο νόμιζα.

Δεν έχει σημασία αν σπουδάζεις Ελλάδα ή εξωτερικό, πάλι φοιτητής είσαι οπότε δεν τίθεται θέμα φορολόγησης.

Απλά οι γονείς σου θα σε δηλώνουν ως προστατευόμενο τέκνο που σπουδάζει και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής σχολής.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Lumini είπε

Πολυ αμφιβαλλω οτι οι ελεγχοι γινονται σε αυτο το κρατος σε ολους...ισως δειγματοληπτικα σε ανεργους με καταθεσεις 200.000 κλπ...

Και στο κατω κατω, ας δωσουν προσοχη πρωτα σε οσους χρωστανε

O ts δε μιλαει για τετοια πραγματα, διαβαστε το πρωτο ποστ. Ανησυχει για μικροποσα που θα του στελνουν οι δικοι του, αν πρεπει να δηλώνονται και αν θα υπαρχει φορολογικη επιβαρυνση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι είμαι σίγουρος για το ότι οι έλεγχοι ΔΕΝ γίνονται σε αυτό το κράτος σε όλους, δειγματοληπτικά γίνονται μόνο όπως λες, αλλά όχι μόνο σε τόσο ακραίες περιπτώσεις όπως περιγράφεις.

Πάντως υπάρχει ένα καμπανάκι που χτυπάει στις ισόποσες επαναλαμβανόμενες μεταφορές χρημάτων κάθε μήνα (ακριβώς η περίπτωση του ts), έστω και αν είναι μόλις 150€, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κληθεί φορολογούμενος να δώσει εξηγήσεις για να αποδείξει ότι αυτά τα χρήματα δεν αφορούν κάποιο ενοίκιο ή κάποιο μισθό που δεν δηλώνεται.

να τον φωνάξουν για να κόψουν ούτε ένα 600αρι;  (και είναι και προστατευόμενο, δεν έχει κανένα νόημα) νομίζω υπάρχουν υποθέσεις με περισσότερο ψαχνό.. να μιλάμε για καμιά δωρεά δεκάδων χιλιάδων να έχει και κάποιο νόημα 

πχ διάβαζα τις προάλλες αυτό και δες τι έγινε μετά

https://www.taxheaven.gr/circulars/32401

επίσης δες και αυτό

https://www.sofokleousin.gr/athooi-4-stous-10-katigoroumenoi-gia-forodiafygi

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

O ts δε μιλαει για τετοια πραγματα, διαβαστε το πρωτο ποστ. Ανησυχει για μικροποσα που θα του στελνουν οι δικοι του, αν πρεπει να δηλώνονται και αν θα υπαρχει φορολογικη επιβαρυνση.

φιλε αν θελει η εφορια μπορει....αλλα 99% δε θα γινει τιποτα. ΠΑΝΤΩΣ αν ειναι και στην ιδια πολη, ας παρει τα λεφτα σε μετρητα.

Δημοσ.

Κασέρι και τελείωσες, παντως όταν μας βοηθαγαν παλιότερα οι δικοί μας και μας βαζαν κάθε μηνα λεφτα στανταρ, πανω κατω, ποτε δεν δημιουργήθηκε κανενα θεμα...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lumini είπε

φιλε αν θελει η εφορια μπορει....αλλα 99% δε θα γινει τιποτα. ΠΑΝΤΩΣ αν ειναι και στην ιδια πολη, ας παρει τα λεφτα σε μετρητα.

Έχετε και ένα δίκιο με αυτό. Αν και θα με βόλευε με λογαριασμό για να κάνω καλύτερη διαχείρηση, ειμαι λίγο σπάταλος με τα μετρητά η αλήθεια είναι χεχε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

να τον φωνάξουν για να κόψουν ούτε ένα 600αρι;  (και είναι και προστατευόμενο) νομίζω υπάρχουν υποθέσεις με περισσότερο ψαχνό.. να μιλάμε για καμιά δωρεά δεκάδων χιλιάδων να έχει και κάποιο νόημα 

πχ διάβαζα τις προάλλες αυτό 

https://www.taxheaven.gr/circulars/32401

Όταν έγραψα "ακριβώς η περίπτωση του ts" δεν εννοούσα ούτε προστατευόμενο μέλος (αν και από το αρχικό post δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο), ούτε ότι τα λεφτά προέρχονται από γονείς (μικρός φόρος δωρεάς), εννοούσα τις ισόποσες επαναλαμβανόμενες μεταφορές χρημάτων κάθε μήνα.

Επίσης το 150€/μήνα δεν το είπα τυχαία, γνωρίζω τέτοια περίπτωση κάποιου που του έβαζαν 150€/μήνα στο λογαριασμό του για χρόνια (μαύρο ενοίκιο ήταν) και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δεν μπόρεσε να τα εξηγήσει, και έτσι του χρέωσαν το 40% της δωρεάς + τα πρόστιμα. Ίσως να μην ήταν τυχαίος έλεγχος αλλά καρφωτή, η ουσία όμως είναι ότι μια φορά έγινε!

Όσο για το λινκ που δείχνεις, από μια γρήγορη ματιά είδα πως η φορολογούμενη δεν κατάφερε να πείσει τον ελεγκτή ότι τα χρήματα δεν ήταν δωρεά, αλλά κατάφερε να πείσει το δικαστήριο μετά την προσφυγή που έκανε.

16 λεπτά πριν, spyrage είπε

Κασέρι και τελείωσες, παντως όταν μας βοηθαγαν παλιότερα οι δικοί μας και μας βαζαν κάθε μηνα λεφτα στανταρ, πανω κατω, ποτε δεν δημιουργήθηκε κανενα θεμα...

Παλιότερα όμως το κράτος δεν είχε τόσο μεγάλη ανάγκη από λεφτά όπως έχει σήμερα... :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όσο για το λινκ που δείχνεις, από μια γρήγορη ματιά είδα πως η φορολογούμενη δεν κατάφερε να πείσει τον ελεγκτή ότι τα χρήματα δεν ήταν δωρεά, αλλά κατάφερε να πείσει το δικαστήριο μετά την προσφυγή που έκανε.

όχι στο δικαστήριο, υπάρχει το ενδιάμεσο βήμα της δεδ (διεύθυνση επίλυσης διαφορών) όπου κάνεις ενδικοφανή προσφυγή

αν δεν ικανοποιηθείς κι εκεί με το αποτέλεσμα τότε πας και δικαστήριο, αλλά νομίζω για να πας δικαστήριο πρέπει να πληρώσεις τα μισά , στη δεδ πας έτσι , βέβαια τον δικηγόρο τον θες για να γίνει δουλίτσα 

απλά μην θεωρείς ότι αν σε φωνάξει κάποιος και σου βεβαιώσει ότι του γουστάρει σημαίνει ότι έχει και δίκιο ή ξέρει τι κάνει για αυτό άλλωστε υπάρχει και η συγκεκριμένη διαδικασία και για να μην φορτώνονται τα δικαστήρια που έτσι κι αλλιώς έχουν χιλιάδες υποθέσεις να εκκρεμούν, αλλά και για να προστατευτείς από την ασχετοσύνη σε ένα σχετικά γρήγορο διάστημα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

όχι στο δικαστήριο, υπάρχει το ενδιάμεσο βήμα της δεδ όπου κάνεις ενδικοφανή προσφυγή

αν δεν ικανοποιηθείς κι εκεί με το αποτέλεσμα τότε πας και δικαστήριο, αλλά νομίζω για να πας δικαστήριο πρέπει να πληρώσεις τα μισά , στη δεδ πας έτσι 

Όντως, για ενδικοφανή προσφυγή λέει το link, όχι για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Lumini είπε

φιλε αν θελει η εφορια μπορει....αλλα 99% δε θα γινει τιποτα.

Φυσικα. Φανταζεσαι να φορολογουνταν καθε κινηση στη μεταφορα χρηματων σε λογ/σμο τριτου? Θα δημιουργουνταν τεραστια προβλήματα, τελικα θα περιοριζονταν οι μεταφορες των ιδιωτων και χαμενες θα εβγαιναν οι τραπζες και κατ επεκταση η ελλ. οικονομια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...