Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Μέσω άλλης πλατφόρμας που πουλάω που και που κανά δίσκο μου έτυχε η εξής απάτη.

Η διέυθυνη αποστολής είναι η Χ μέσω της πλατφόρμας.

Μου λέει ο αγοραστής με "περίεργα σχεδόν google translate ελληνικά" - ότι θέλει αποστολή σε άλλη διεύθυνση και να του δώσω paypal να με πληρώσει.

Του δίνω paypal και τα στέλνει σαν friends/family με όνομα Y.

Μου λέει στείλε τα στην Z διεύθυνση.

Ψάχνω κα βρίσκω ότι μπορεί και μέσω friends/family να κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα του και να τα πάρει τα λεφτά πίσω.

Το αντικείμενο είναι αξίας και έγραψα όλα τα παραπάνω για να προφυλαχτούνε και άλλοι.

ΥΓ το τελευταίο μήυνμα που βγάζει μάτι ότι είναι google translate είναι Σε αυτή τη διεύθυνση θέλω να πάει ο δίσκους. ΤΕΛΟΣ. Αν δεν πάει ταξίδι διεύθυνση στείλτον στο προεδρικό

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skar1983 είπε

Καλημέρα,

Μέσω άλλης πλατφόρμας που πουλάω που και που κανά δίσκο μου έτυχε η εξής απάτη.

Η διέυθυνη αποστολής είναι η Χ μέσω της πλατφόρμας.

Μου λέει ο αγοραστής με "περίεργα σχεδόν google translate ελληνικά" - ότι θέλει αποστολή σε άλλη διεύθυνση και να του δώσω paypal να με πληρώσει.

Του δίνω paypal και τα στέλνει σαν friends/family με όνομα Y.

Μου λέει στείλε τα στην Z διεύθυνση.

Ψάχνω κα βρίσκω ότι μπορεί και μέσω friends/family να κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα του και να τα πάρει τα λεφτά πίσω.

Το αντικείμενο είναι αξίας και έγραψα όλα τα παραπάνω για να προφυλαχτούνε και άλλοι.

ΥΓ το τελευταίο μήυνμα που βγάζει μάτι ότι είναι google translate είναι Σε αυτή τη διεύθυνση θέλω να πάει ο δίσκους. ΤΕΛΟΣ. Αν δεν πάει ταξίδι διεύθυνση στείλτον στο προεδρικό

Το τι θα κάνει αυτός με την τραπεζα του τι σε νοιάζει;Εσύ έχεις τα μυνηματα του που σου λέει που να τα στείλεις.Εσένα το paypal τι σου είπε;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το τι θα κάνει αυτός με την τραπεζα του τι σε νοιάζει;Εσύ έχεις τα μυνηματα του που σου λέει που να τα στείλεις.Εσένα το paypal τι σου είπε;

Δεν μου έχει απαντήσει αλλά 3 διευθύνσεις και διαφορετικά ονόματα και περίεργα μηνύματα κάτι σημαίνουν.

Επίσης δεν σηκώνει το κινητό του.

Σκέφτομαι να ακυρώσω παραγγελία και να του πω να πληρώσει αν θέλει κανονικά και όχι friends . family.

Βασικά του στέλνω το αντικείμενο και κάνει μετά αμφισβήτηση μέσω τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας και κρατάει και το ποσό.

Και εγώ μέσω paypal θα μου πουν γιατί έδωσα αντικείμενο σαν friends family και είναι εναντίον πολιτικής τους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skar1983 είπε

Δεν μου έχει απαντήσει αλλά 3 διευθύνσεις και διαφορετικά ονόματα και περίεργα μηνύματα κάτι σημαίνουν.

Επίσης δεν σηκώνει το κινητό του.

Σκέφτομαι να ακυρώσω παραγγελία και να του πω να πληρώσει αν θέλει κανονικά και όχι friends . family.

Βασικά του στέλνω το αντικείμενο και κάνει μετά αμφισβήτηση μέσω τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας και κρατάει και το ποσό.

Και εγώ μέσω paypal θα μου πουν γιατί έδωσα αντικείμενο σαν friends family και είναι εναντίον πολιτικής τους.

Αφού βρωμάει όπως λες η υπόθεση,και είναι φανερό ότι πάει στο να σου φάνε ποσο και προιόν,κάνε αναφορά στο ρρ.(γίνεται κάτι τέτοιο ή όχι;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού βρωμάει όπως λες η υπόθεση,και είναι φανερό ότι πάει στο να σου φάνε ποσο και προιόν,κάνε αναφορά στο ρρ.(γίνεται κάτι τέτοιο ή όχι;)

Έκανα αρχικά στην πλατφόρμα που έγινε η πώληση και περιμένω απάντηση.

Από το paypal μου βγαίνει αυτό:

image.png.3223d9d982d4659904c5f4c8411ae1ae.png

Επεξ/σία από skar1983
Δημοσ.

Να ξέρεις οτι όταν εμπλέκεται τράπεζα, το paypal δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο είναι υποδεέστερο. Μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό να αγοράσει κάποιος μέσω ebay κάτι (που απο οτι φαίνεται ήταν κάποιο παιδάκι) και ο γονιός του μετά απο 2 ημέρες έκανε αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα τους. Δεν ασχολήθηκε καν με διαδικασία refund και paypal. Οπότε η συναλλαγή περνάει κατευθείαν στην τράπεζα και τα χρήματα τα χάνεις.

Εάν διαβάσεις αντίστοιχες περιπτώσεις το paypal μετά μπορεί να κλείσει τέτοιους λογαριασμούς αλλά τα χρήματά σου χάνονται. Η μόνη λύση είτε να αργείς να στείλεις το πακέτο, είτε να κάνεις κατευθείαν μεταφορά απο paypal σε τράπεζα. Εγώ έκανα το δεύτερο και μετα ο λογαριασμός του balance στο paypal πήγε μείον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Να ξέρεις οτι όταν εμπλέκεται τράπεζα, το paypal δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο είναι υποδεέστερο. Μου έτυχε παρόμοιο περιστατικό να αγοράσει κάποιος μέσω ebay κάτι (που απο οτι φαίνεται ήταν κάποιο παιδάκι) και ο γονιός του μετά απο 2 ημέρες έκανε αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα τους. Δεν ασχολήθηκε καν με διαδικασία refund και paypal. Οπότε η συναλλαγή περνάει κατευθείαν στην τράπεζα και τα χρήματα τα χάνεις.

Εάν διαβάσεις αντίστοιχες περιπτώσεις το paypal μετά μπορεί να κλείσει τέτοιους λογαριασμούς αλλά τα χρήματά σου χάνονται. Η μόνη λύση είτε να αργείς να στείλεις το πακέτο, είτε να κάνεις κατευθείαν μεταφορά απο paypal σε τράπεζα. Εγώ έκανα το δεύτερο και μετα ο λογαριασμός του balance στο paypal πήγε μείον.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου, αυτό καταλάβαινα και εγώ.

Του έκανα full refund στο paypal και του πρότεινα και σήμερα χέρι με χέρι και μου είπε οκ, ενώ χθες μου έλεγε όχι......

Για να δούμε.... τι θα δούμε

Επεξ/σία από skar1983
refund
Δημοσ.

Η επιλογη φιλοι/συγγενεις δεν περιλαμβανει προστασια παυπαλ για τον προφανη λογο πως προκειται για ...φιλοι/συγγενεις και οχι υποπτοι/αγνωστοι!

Αν ειναι Ελλαδα καλο ειναι να δινεις χερι-χερι αν υπαρχει δυνατοτητα αλλιως με τον γνωστο τροπο μεσω παυπαλ/ελτα.

Εχει τυχει ατομο να βρισκεται Ελλαδα αλλα να μη μιλαει Ελληνικα οποτε το γοογλε τρανσλατε απο μονο του δεν ειναι προβλημα.

Οσο για τις διευθυνσεις, πουλαω και εγω στο δισκογς και πραττω αναλογα την περιπτωση. Συνηθως ειναι διευθυνσεις σπιτι-δουλεια και μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. Αν ειναι διευθυνση σε διαφορετικη χωρα, που δε μου εχει τυχει, πρεπει να δεις τις αξιολογησεις μηπως υπαρχει θεμα. Σιγουρα παντως το παυπαλ σε προστατευει μονο αν εχεις στειλει στη διευθυνση του παυπαλ μονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...