Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ihavetheanswers είπε

3000 πιστωτικό όριο σε πιστωτική; Νομίζω είναι υψηλό το πόσο...

Μπορείς να πάρεις τα χρήματα στο χέρι από πιστωτική αλλά είναι με υψηλό τόκο. Είναι ας πούμε για περίπτωση ανάγκης. 

Πχ ένα καταναλωτικό δάνειο μπορεί να είναι στα 12% επιτόκιο, ανάληψη μετρητών από πιστωτική στο 16%.

το θεμα ειναι μπορω να βγαλω πιστοτικη ? και ποσο καιρο παει αυτο? γενικα το κοιταω για αμμεσα 

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, green gordon είπε

Η ζητα  πιστωτική με όριο 3000 και θα πάρεις ότι θες και άτοκα κιόλας.

Το δάνειο θα σου έβγαινε διπλό σχεδόν.

Ανάληψη μετρητών από πιστωτική άτοκα? αυτά έχουν 20% επιτόκιο! (εκτός ίσως αν επιστρέψεις όλο το ποσό εντός του μήνα)

Επίσης το όριο ανάληψης δεν είναι το ίδιο με το όριο πίστωσης, συνήθως είναι πολύ μικρότερο.

Για έκτακτη ανάγκη είναι μια λύση βέβαια, αλλά με το τίμημα της.

Ο τρόπος που το προσπαθείς είναι καλύτερος αρκεί να βγάλεις άκρη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχουν επίσης και τα ενεχυροδανειστήρια για γρήγορα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τόκους κτλ  Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστείς χαρτούρα όμως και θα πάρεις μετρητά επιτόπου. Εφόσον μιλάμε για ανάγκη και μάλιστα θες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να πάρεις λεφτά πήγαινε ρώτα και σε κανένα τέτοιο όλο και κάνα βραχιολάκι ή κινητό θα έχεις που θα μπορούσες να δώσεις. 

Δημοσ.

Όποιος σου είπε ότι θα το πάρεις το δάνειο, απλά έκανε μια εκτίμηση, ότι είναι πολύ πιθανό. Μέχρι εκεί όμως. Δεν είναι να ζητάς τα ρέστα ότι σε κορόιδεψε.

Το εισόδημα από μόνο του δε λέει κάτι. Ακριβώς το ίδιο θέμα με τις πιστωτικές. Πρέπει να το έχω γράψει 3-4 φορές εδώ μέσα. Αν τα μισά τα δίνεις για ενοίκιο.. κλάφτα. Παίζουν πολλά ρόλο.

Και για όσους λένε ότι τα λεφτά που ζητάς είναι πολύ λίγα σε σχέση με το εισόδημα, οπότε θα στο δώσουν, εγώ μπορώ να το πάρω αλλιώς.

Αφού είναι πολύ λίγα λοιπόν, μπορείς να τα μαζέψεις άνετα. Το να μη μπορείς να μαζέψεις ένα τόσο μικρό ποσό, κάτι μπορεί να σημαίνει.

Για την πιστωτική που λένε ξέχασε το για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το να κάνεις ανάληψη από πιστωτική δε συμφέρει και είναι λύση μεγάλης ανάγκης (ή βλακείας) και μιλάμε για επιτόκιο γύρω στο 20% το οποίο μετράει άμεσα. Δεν είναι ότι θα πάρεις τα λεφτά και έχεις κάποια περίοδο χάριτος. Εκτός αυτού το όριο ανάληψης παίζει να είναι κάπου στα μισά του πιστωτικού. Δηλαδή κάρτα με πιστωτικό όριο 2000€ ΄έχει όριο ανάληψης ~1000€. 

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Υπάρχουν επίσης και τα ενεχυροδανειστήρια για γρήγορα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τόκους κτλ  Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστείς χαρτούρα όμως και θα πάρεις μετρητά επιτόπου. Εφόσον μιλάμε για ανάγκη και μάλιστα θες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να πάρεις λεφτά πήγαινε ρώτα και σε κανένα τέτοιο όλο και κάνα βραχιολάκι ή κινητό θα έχεις που θα μπορούσες να δώσεις. 

Πιστεύεις πως θα δεχτούν ενέχυρο βραχιολάκι ή κινητό για του δανείσουν 2.200€?

Αν θες να πάρεις μια ιδέα για το πως λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις, διάβασε το παρακάτω άρθρο:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/peyame-na-poelesoeme-ena-kosmema-axias-3000-eero-sta-ayora-chresoe-kai-thelame-na-valoeme-ta-klamata_gr_5c090987e4b0bf813ef47510

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Όποιος σου είπε ότι θα το πάρεις το δάνειο, απλά έκανε μια εκτίμηση, ότι είναι πολύ πιθανό. Μέχρι εκεί όμως. Δεν είναι να ζητάς τα ρέστα ότι σε κορόιδεψε.

Το εισόδημα από μόνο του δε λέει κάτι. Ακριβώς το ίδιο θέμα με τις πιστωτικές. Πρέπει να το έχω γράψει 3-4 φορές εδώ μέσα. Αν τα μισά τα δίνεις για ενοίκιο.. κλάφτα. Παίζουν πολλά ρόλο.

Και για όσους λένε ότι τα λεφτά που ζητάς είναι πολύ λίγα σε σχέση με το εισόδημα, οπότε θα στο δώσουν, εγώ μπορώ να το πάρω αλλιώς.

Αφού είναι πολύ λίγα λοιπόν, μπορείς να τα μαζέψεις άνετα. Το να μη μπορείς να μαζέψεις ένα τόσο μικρό ποσό, κάτι μπορεί να σημαίνει.

Για την πιστωτική που λένε ξέχασε το για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το να κάνεις ανάληψη από πιστωτική δε συμφέρει και είναι λύση μεγάλης ανάγκης (ή βλακείας) και μιλάμε για επιτόκιο γύρω στο 20% το οποίο μετράει άμεσα. Δεν είναι ότι θα πάρεις τα λεφτά και έχεις κάποια περίοδο χάριτος. Εκτός αυτού το όριο ανάληψης παίζει να είναι κάπου στα μισά του πιστωτικού. Δηλαδή κάρτα με πιστωτικό όριο 2000€ ΄έχει όριο ανάληψης ~1000€. 

4η παράγραφος έχει ήδη απαντηθεί.. από την αρχή κατά τα αλλά ευχαριστώ για τις πληροφορίες 😊 

Επίσης δεν ζήτησα τα ρέστα απλά να μιλάει κόσμια και να μην μου το κλείνει σαν μούτρα .. αλλά αν είσαι βολεμένος κάνεις ότι θέλεις είναι απλό 😁

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πιστεύεις πως θα δεχτούν ενέχυρο βραχιολάκι ή κινητό για του δανείσουν 2.200€?

Αν θες να πάρεις μια ιδέα για το πως λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις, διάβασε το παρακάτω άρθρο:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/peyame-na-poelesoeme-ena-kosmema-axias-3000-eero-sta-ayora-chresoe-kai-thelame-na-valoeme-ta-klamata_gr_5c090987e4b0bf813ef47510

ενδεικτικά ανέφερα παραδείγματα... βραχιολάκι + κινητό + ότι άλλο βρει δηλαδή. 

Όσο για αυτά στο link είναι τουλάχιστον αστεία... γιατί να του δώσει λεφτά επειδή έχει συναισθηματική αξία ή ειναι καλό κόσμημα φυσικά θα του δώσει σε τιμή χρυσού .

Τέσπα ειπα να πάει να ρωτήσει και όχι για να τα σκοτώσει αλλά για να δανειστεί δηλαδή να πληρώσει πίσω λεφτά + τόκο και να πάρει τα πράματα του πίσω... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε παρόμοια ακριβώς περίπτωση παλαιότερα όπου είχα λογαριασμό μισθοδοσίας στην Εθνική και χρειαζόμουν ένα μικρό δάνειο για επισκευές σπιτιού (γύρω στα 4000 για να πληρώσω εργολάβους άμεσα κλπ) ο τύπος στην Εθνική μου πρότεινε σαν άμεση λύση αντί καταναλωτικό, να πάρω overdraft στο λογαριασμό μισθοδοσίας.  Με δυο λόγια μου επέτρεψε να έχω αρνητικό υπόλοιπο μέχρι -6000 αν θυμάμαι καλά.  Μου τόνισε ότι "δεν είναι για χόρταση" -το αναφέρω όπως το είπε γιατί μου έκανε εντύπωση, αλλά ότι αν το θέλω για έκτακτα έξοδα και φροντίσω να κλείνω το άνοιγμα μέσα το πολύ σε ένα-δύο μήνες θα με βολέψει, όπως και έγινε.  Το επιτόκιο τότε για επισκευών ήταν 9% και το overdraft ήταν 11% -πάλι με κάποια επιφύλαξη-.  Επειδή το ποσό που ζητάς είναι όντως μικρό σε σχέση με το μισθό σου, γιατί δεν τους λες για overdraft (το ονομάζουν δικαίωμα υπερανάληψης) μήπως και στο δώσουν άμεσα; Link: https://www.nbg.gr/el/retail/consumer-loans/open-loans/overdraft

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Billythomas1312 είπε

Αυτό θα κάνω αύριο θα πάω και Πειραιώς που νομίζω είναι και γρήγορη 

Μπορεις και On line απο Πειραιως. Πηρε η κορη μου 6000 ευρω  σε 10 λεπτα .

Δεν ειχε κανενα αλλο χρεος .

Εισοδημα 13.000

10 ώρες πριν, Billythomas1312 είπε

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

Τράπεζες μπακάλικα , με ένα τηλ έπρεπε να στα έδιναν.

Μη πω ότι έπρεπε να προβλέπουν ποιος χρειάζεται λεφτά και να του τα στέλνουν σπίτι μ ένα κουτί σοκολατάκια.

Σε περιπτώσεις που ο άλλος χρωστάει τα κέρατα του μας φταίνε οι τράπεζες γιατί όπως λενε μερικοί μοίραζαν λεφτά αβερτα χωρίς έλεγχο, οπότε είναι πρόβλημα τους και καλά να πάθουν.

Όταν ζητάμε λεφτά από τις τράπεζες και δε μας δίνουν, πάλι φταίνε οι τράπεζες.

Δίνουν όλοι συμβουλές για το πώς θα πάρει ο άλλος λεφτά κι αν τα πάρει και δε μπορεί να ξεπληρώσει, κλασσικά θα φταίνε οι τράπεζες.

Δε μιλάω προσωπικά για τον ts μιας και δε ξέρω την κατάσταση του αλλά είναι γενικό το θέμα.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

ενδεικτικά ανέφερα παραδείγματα... βραχιολάκι + κινητό + ότι άλλο βρει δηλαδή. 

Όσο για αυτά στο link είναι τουλάχιστον αστεία... γιατί να του δώσει λεφτά επειδή έχει συναισθηματική αξία ή ειναι καλό κόσμημα φυσικά θα του δώσει σε τιμή χρυσού .

Τέσπα ειπα να πάει να ρωτήσει και όχι για να τα σκοτώσει αλλά για να δανειστεί δηλαδή να πληρώσει πίσω λεφτά + τόκο και να πάρει τα πράματα του πίσω... 

Έτσι όπως σκέφτεσαι χάνεις την ουσία, η οποία είναι ότι - σύμφωνα με το άρθρο αυτό πάντα - από ένα κόσμημα των 3.000€ θα μπορέσεις να δανειστείς (υπόψιν όταν δανείζεσαι με ενέχυρο πιάνεις λιγότερα από ότι να πουλήσεις) μόλις 400€, οπότε για να πάρει τα 2.200€ που θέλει ο ts θα πρέπει να αφήσει ενέχυρο κοσμήματα αξίας 16.500€!

Ίσως το άρθρο να τα λέει λίγο υπερβολικά, δεν ξέρω, πάντως σίγουρα ο ts δεν θα μπορέσει να δανειστεί το ποσό που χρειάζεται με ένα βραχιολάκι και ένα κινητό όπως είχες γράψει πριν, με το "ότι άλλο βρει" που γράφεις τώρα κάτι γίνεται.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έτσι όπως σκέφτεσαι χάνεις την ουσία, η οποία είναι ότι - σύμφωνα με το άρθρο αυτό πάντα - από ένα κόσμημα των 3.000€ θα μπορέσεις να δανειστείς (υπόψιν όταν δανείζεσαι με ενέχυρο πιάνεις λιγότερα από ότι να πουλήσεις) μόλις 400€, οπότε για να πάρει τα 2.200€ που θέλει ο ts θα πρέπει να αφήσει ενέχυρο κοσμήματα αξίας 16.500€!

Ίσως το άρθρο να τα λέει λίγο υπερβολικά, δεν ξέρω, πάντως σίγουρα ο ts δεν θα μπορέσει να δανειστεί το ποσό που χρειάζεται με ένα βραχιολάκι και ένα κινητό όπως είχες γράψει πριν, με το "ότι άλλο βρει" που γράφεις τώρα κάτι γίνεται.

700 ευρώ έλεγε όχι 400 και της το ανέβασε στα 725.

Τα ενεχυροδανειστήρια δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα... 

Η τιμή κοσμήματος δεν έχει καμία σημασία (ο χονδρέμπορας που αναφέρει γιατί δεν το αγόρασε; λολ)  

Και ο υπολογισμός που κάνεις είναι λάθος η τιμή (και όχι αξία) ειναι υποκειμενική η αξία ειναι αντικειμενική (βάσει το κόστους χρυσού ανα κιλό) να στο πω αλλιώς αν είχε ένα κακάσχημο παλιομοδήτικο βραχιόλι της γιαγιάς του που καμία γυναίκα δεν θα το φόραγε γιατί ειναι ντεμοντέ η τιμή κοσμηματοπωλείου θα ήταν 0 και στον ενεχυροδανειστή θα έπαιρνες πάλι τα ίδια λεφτά όμως ανάλογα τα καράτια του και το βάρος του και άρα με την λογική σου τους έδωσες κάτι με 0 αξία και πήρες και λεφτά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...