μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Τι ειναι αυτό που βγήκε τωρα που λέει να δηλώσουμε τα τετραγωνικά στους δήμους πριν φάμε πρόστιμο; Πώς μπορώ να ξέρω τα πραγματικά τετραγωνικά του σπιτιού κι αν είναι οκ δηλωμένα; Βασικά που βλέπω ποια τετραγωνικά έχω δηλώσει στον δήμο;
k_w_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Τι ειναι αυτό που βγήκε τωρα που λέει να δηλώσουμε τα τετραγωνικά στους δήμους πριν φάμε πρόστιμο; Πώς μπορώ να ξέρω τα πραγματικά τετραγωνικά του σπιτιού κι αν είναι οκ δηλωμένα; Βασικά που βλέπω ποια τετραγωνικά έχω δηλώσει στον δήμο; Θα κοιταξεις ποσα τετραγωνικα λεει ο λογαριασμος της ΔΕΗ στα δημοτικα τελη. Μετα θα δεις εαν λεει τα ιδια στο Ε9 στην εφορια. Εαν ειναι τα ιδια δεν εχεις κανενα προβλημα. Εαν εχει διαφορα πρεπει να τα διορθωσεις μεχρι 31/3/2020 και θα πληρωσεις αναδρομικα μονο για φετος. Εαν δεν τα διορθωσεις οταν θα γινει διασταυρωση στοιχειων μεταξυ ΔΕΔΔΗΕ και ΔΟΥ θα πληρωσεις αναδρομικα για 5 χρονια και προστιμο... Περισσοτερα εδω . ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πλατφόρμα θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία την Πέμπτη 27/02/2020, στις 14:00. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από k_w_t 1 1
Diinekis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Πέρα από αυτά που σωστά αναφέρεις, υπάρχει περίπτωση και οι 2 δηλώσεις (δήμο & Ε9) να είναι λάθος! Ενδεχόμενο εξαιρετικά πιθανό αν προέρχεται από "μέτρηση" μηχανικού προ αμνημονεύτων ετών. Σε αυτή τη περίπτωση δε θα πέσει πρόστιμο τώρα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον που θα ανακαλυφθεί (σε κάποια μεταβίβαση/αγορά κλπ.). TS αν θες να καλύψεις και αυτό το ενδεχόμενο καλείς ένα μηχανικό, μετράει (σωστά πλέον και όχι με το μάτι) και μετά με σωστή βάση διορθώνεις ή όχι ανάλογα. 1
k_w_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Πέρα από αυτά που σωστά αναφέρεις, υπάρχει περίπτωση και οι 2 δηλώσεις (δήμο & Ε9) να είναι λάθος! Ενδεχόμενο εξαιρετικά πιθανό αν προέρχεται από "μέτρηση" μηχανικού προ αμνημονεύτων ετών. Σε αυτή τη περίπτωση δε θα πέσει πρόστιμο τώρα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον που θα ανακαλυφθεί (σε κάποια μεταβίβαση/αγορά κλπ.). TS αν θες να καλύψεις και αυτό το ενδεχόμενο καλείς ένα μηχανικό, μετράει (σωστά πλέον και όχι με το μάτι) και μετά με σωστή βάση διορθώνεις ή όχι ανάλογα. Aυτο αφορα τακτοποιηση του ακινητου στο κτηματολογιο. Προς το παρων θα γινει συγκριση Ε9 με ΔΕΔΔΗΕ... Τωρα εαν εγω εχω μια βιλα που στο Ε9 την δηλωνω παραγκα ,τα αναδρομικα δημοτικα τελη ειναι το μικροτερο κακο που με περιμενει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Just now, k_w_t said: Aυτο αφορα τακτοποιηση του ακινητου στο κτηματολογιο. Στο κτηματολόγιο δεν είναι μονο τα τετραγωνικά του οικοπέδου ή κάνω λάθος? 1
berny Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Αν έρθει ο μηχανικός και βγάλει τα σωστά τμ μετα δεν χρειάζεται και τακτοποίηση στην πολεοδομία; Μπορώ να δηλώσω τα νεα τετράγωνικα κατεύθειαν στο ε9 και στο ταπ;
Diinekis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Aυτο αφορα τακτοποιηση του ακινητου στο κτηματολογιο. Προς το παρων θα γινει συγκριση Ε9 με ΔΕΔΔΗΕ... Τωρα εαν εγω εχω μια βιλα που στο Ε9 την δηλωνω παραγκα ,τα αναδρομικα δημοτικα τελη ειναι το μικροτερο κακο που με περιμενει. Για το θέμα μας μιλάω 1
k_w_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Στο κτηματολόγιο δεν είναι μονο τα τετραγωνικά του οικοπέδου ή κάνω λάθος? Οχι αφορα ολη την ακινητη περιουσια.. https://www.ktimatologio-athina.gr/erotimata.aspx 20 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Για το θέμα μας μιλάω Προς το παρων θα γινει συγκριση Ε9 με ΔΕΔΔΗΕ... αυτο αφορα το θεμα μας..
Diinekis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, k_w_t είπε Προς το παρων θα γινει συγκριση Ε9 με ΔΕΔΔΗΕ... αυτο αφορα το θεμα μας.. tl;dr --> check bold! Φίλε μου, λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο από το αρχικό μου post ,το οποίο συμπλήρωσε υποπεριπτώσεις του post σου για το θέμα μας, αλλά θα προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω. Από φέτος θα ελέγχεται αν συμφωνούν τα τμ σε Ε9 & Δήμο (από τον οποίο αντλούνται τα στοιχεία που βλέπουμε στο λογαριασμό ρεύματος). Ή συμφωνούν ή δε συμφωνούν. Αν δε συμφωνούν, κατ'αρχήν πρέπει να διορθωθούν εντός προθεσμιών για αποφύγη προστίμου. Ξέρουμε τα σωστά. Όλα κομπλέ! Δεν ξέρουμε τα σωστά. Αν συμφωνούν : και είναι σωστά. Όλα κομπλέ! και δεν είναι σωστά. Στα 2, κάποια στιγμή που θα θέλει ο TS να πουλήσει/μεταβιβάσει ή δε ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνει διόρθωση (σε δήμο & Ε9). Η οποία διόρθωση στο Δήμο είναι χωρίς πρόστιμο μέχρι τέλος Μάρτη. Οποιαδήποτε διόρθωση επέλθει αργότερα επιφέρει πρόστιμο. Οπότε προτείνω να μετρήσει μηχανικός τώρα αν θέλει να είναι νοικοκυρεμένα ή έχει βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι τα σωστά. Κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον αν έχεις καταλάβει. Αν ο TS ανήκει στις δεύτερες περιπτώσεις να σου στείλει τη λυπητερή σε 5/10/50 χρόνια; Θα του πεις δεν αφορούσε το θέμα μας; Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που δε βλέπω να μνημονεύεται. Δεν θα απαιτήσουν μόνο πρόστιμο, αλλά και αναδρομικές χρεώσεις για τις διαφορές οι οποίες φέτος αναζητούνται στα 11 χρόνια και κάθε έτος που περνά θα προστίθεται ακόμα ένα μέχρι να φτάσουμε στα 20. Δηλαδή το 2020 11, το 2021 12 κ.ο.κ. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Diinekis21 2
μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Το σπίτι είναι του 2012, υπάρχει περίπτωση να είναι ότι ναναι τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο;
k_w_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε tl;dr --> check bold! Φίλε μου, λέω κάτι πολύ συγκεκριμένο από το αρχικό μου post ,το οποίο συμπλήρωσε υποπεριπτώσεις του post σου για το θέμα μας, αλλά θα προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω. Από φέτος θα ελέγχεται αν συμφωνούν τα τμ σε Ε9 & Δήμο (από τον οποίο αντλούνται τα στοιχεία που βλέπουμε στο λογαριασμό ρεύματος). Ή συμφωνούν ή δε συμφωνούν. Αν δε συμφωνούν, κατ'αρχήν πρέπει να διορθωθούν εντός προθεσμιών για αποφύγη προστίμου. Ξέρουμε τα σωστά. Όλα κομπλέ! Δεν ξέρουμε τα σωστά. Αν συμφωνούν : και είναι σωστά. Όλα κομπλέ! και δεν είναι σωστά. Στα 2, κάποια στιγμή που θα θέλει ο TS να πουλήσει/μεταβιβάσει ή δε ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνει διόρθωση (σε δήμο & Ε9). Η οποία διόρθωση στο Δήμο είναι χωρίς πρόστιμο μέχρι τέλος Μάρτη. Οποιαδήποτε διόρθωση επέλθει αργότερα επιφέρει πρόστιμο. Οπότε προτείνω να μετρήσει μηχανικός τώρα αν θέλει να είναι νοικοκυρεμένα. Κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον αν έχεις καταλάβει. Αν ο TS ανήκει στις δεύτερες περιπτώσεις να σου στείλει τη λυπητερή σε 5/10/50 χρόνια; Θα του πεις δεν αφορούσε το θέμα μας; Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που δε βλέπω να μνημονεύεται. Δεν θα απαιτήσουν μόνο πρόστιμο, αλλά και αναδρομικές χρεώσεις για τις διαφορές οι οποίες φέτος αναζητούνται στα 11 χρόνια και κάθε έτος που περνά θα προστίθεται ακόμα ένα μέχρι να φτάσουμε στα 20. Δηλαδή το 2020 11, το 2021 12 κ.ο.κ. Check bold ..... Τα προστιμα απο πολεοδομια, αναδρομικα ,ενφια θα εινα εικοσαπλασια απο τα δημοτικα τελη οπως εγραψα.... 3 ώρες πριν, k_w_t είπε Τωρα εαν εγω εχω μια βιλα που στο Ε9 την δηλωνω παραγκα ,τα αναδρομικα δημοτικα τελη ειναι το μικροτερο κακο που με περιμενει.
Diinekis21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Το σπίτι είναι του 2012, υπάρχει περίπτωση να είναι ότι ναναι τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο; Μετρήσεις ας πούμε έγιναν το 2012 ή εκεί κοντά; Αν ναι εξαιρετικά μειωμένη πιθανότητα. Αν έγιναν πριν το 80 εξαιρετικά αυξημένη πιθανότητα. 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε Check bold ..... Τα προστιμα απο πολεοδομια, αναδρομικα ,ενφια θα εινα εικοσαπλασια απο τα δημοτικα τελη οπως εγραψα.... Ούτε καν το tl;dr.... Σε πρόστιμα και χρεώσεις δήμου αναφέρομαι.... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Diinekis21 1
Dannie Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Το σπίτι είναι του 2012, υπάρχει περίπτωση να είναι ότι ναναι τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο; Δυσκολο εκτος αν εχουν νομιμοποιηθει ημιυπαιθριοι χωροι οι οποιοι ομως δεν εχουν προστεθει στα τετραγωνικα που εχει η Δεη στον λογαριασμο.
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, berny είπε Αν έρθει ο μηχανικός και βγάλει τα σωστά τμ μετα δεν χρειάζεται και τακτοποίηση στην πολεοδομία; Μπορώ να δηλώσω τα νεα τετράγωνικα κατεύθειαν στο ε9 και στο ταπ; Η τακτοποίηση στην πολεοδομία χρειάζεται οπωσδήποτε. Κανονικά για να δηλώσεις τα νέα τετραγωνικά στο Ε9 πρέπει να βάλεις και τον αριθμό πρωτοκόλλου της νομιμοποίησης. Δήλωση στο ΤΑΠ δεν υφίσταται, ΤΑΠ=Τέλος Ακίνητης Περιουσίας είναι ένα τέλος υπέρ δήμων και κοινοτήτων. Τη δήλωση των τετραγωνικών γίνεται στο Δήμο, και από ότι λένε από αύριο μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά χωρίς κανένα δικαιολογητικό. 1
k_w_t Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δηλαδη τα αναδρομικα για Δημο μαζι με το προστιμο θα ειναι πιο πολλα εαν αποκρυπτεις τετραγωνικα απο ΕΝΦΙΑ,περουσιολογιο κτλ ?? Δεν νομιζω.. Το σπιτι μου εχει ενφια 600€ το χρονο και δημοτικα τελη 192€ το χρονο. Τα δημοτικα τελη θα πανε αναδρομικα 5-10 χρονια. Του ενφια ? 11 χρονια απο οταν βγηκε το χαρατσι... Ασε που ο ΕΝΦΙΑ θα εμφανιστει στην εφορια σου αμεσως ενω τα δημοτικα τελη κανενας δεν ξερει ακομα πως θα βεβαιωθουν.. Πχ ο ιδιοκτητης εχει λαθος τετραγωνικα και δεν τα φτιαχνει ... Θα πανε στην ΔΕΗ αναδρομικα στον ενοικιαστη ? Θα εχουμε αλλα μπαχαλα.... Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οποιος εχει λαθος τετραγωνικα δηλωμενα στο Ε9 πρεπει να τα φτιαξει για 1001 λογους και οχι μονο για τον ΔΗΜΟ. 35 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Ούτε καν το tl;dr.... Σε πρόστιμα και χρεώσεις δήμου αναφέρομαι.... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από k_w_t
Προτεινόμενες αναρτήσεις