Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτε μηχανικό να μετρήσει ΤΩΡΑ. Μπορεί να έχετε κλεισμένο ημιυπαίθριο/μπαλκόνι/φωταγωγό ή οποιαδήποτε άλλη υπέρβαση δόμησης που δεν εμφανίζεται αυτή τη στιγμή πουθενά. Μετράτε κανονικά όλο το σπίτι σαν να πρόκειται να κάνετε τακτοποίηση αυθαιρέτων με σκοπό την πώληση, μόνο που τώρα δεν την ολοκληρώνετε και δεν πληρώνετε τίποτα, πλην μιας μικρής αμοιβής του μηχανικού για το μέτρημα (υποθέτω ότι οι περισσότεροι θα το κάνουν μόνοι τους και λογικά, όταν αργότερα θα χρειαστεί να πουλήσουν, θα ξαναδιορθώνουν έστω και για λίγα μέτρα, γιατί όλο και κάποιο λάθος θα κάνουν).

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δηλαδη τα αναδρομικα για Δημο μαζι με το προστιμο θα ειναι πιο πολλα εαν αποκρυπτεις τετραγωνικα απο ΕΝΦΙΑ,περουσιολογιο κτλ ??

Δεν νομιζω.. Το σπιτι μου εχει ενφια 600€ το χρονο και δημοτικα τελη 192€ το χρονο.

Τα δημοτικα τελη θα πανε αναδρομικα 5 χρονια. Του ενφια ? 10 χρονια απο οταν βγηκε το χαρατσι... 

Ασε που  ο ΕΝΦΙΑ θα εμφανιστει στην εφορια σου αμεσως ενω τα δημοτικα τελη κανενας δεν ξερει ακομα πως θα βεβαιωθουν.. 

Πχ ο ιδιοκτητης εχει λαθος τετραγωνικα και δεν τα φτιαχνει ...  Θα πανε στην ΔΕΗ αναδρομικα στον ενοικιαστη ? 

Θα εχουμε αλλα μπαχαλα.... 

Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οποιος εχει λαθος τετραγωνικα δηλωμενα στο Ε9 πρεπει να τα φτιαξει για 1001 λογους και οχι μονο για τον ΔΗΜΟ.

Έχεις λάθος δεδομένα. Το πρόστιμο αναφέρεται στα 5 χρόνια, τα αναδρομικά συνεχίζουν (πολύ) πιο πίσω. Έχει αναφερθεί ήδη.

Το point σου είναι ότι μπορεί να έχει αλλού μεγαλύτερη χρέωση οπότε να μη μας ενδιαφέρει η ενδεχομένως μικρότερη;..

Ξαναρωτώ θα καλύψεις εσύ τις μικρότερες (και του TS και όποιου άλλου τον απασχολεί και διαβάσει το θέμα);

Τα χρέη στον Δήμο βεβαιώνονται και αποστέλλονται στην εφορία αν δεν αποπληρωθούν ή έστω διακανονιστούν.

Τέσπα, κάλυψα το θέμα του Δήμου. Για ΕΝΦΙΑ δε ξέρω αν πάνε αναδρομικά, ή αν έχουν και πρόστιμο και γι'αυτό δεν έχω αναφερθεί καθόλου.

Μη διαιωνίζουμε όλα τα topics με 10^5 άκυρα.

Ας βοηθάμε και αυτούς που θέλουν να βρουν κάποια λύση ή πληροφορία χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν δεκάδες σελίδες.

5 λεπτά πριν, kirileman είπε

θα ξαναδιορθώνουν έστω και για λίγα μέτρα

Μέχρι 3τμ δε χρεώνουν τουλάχιστον 2 δήμοι που ξέρω. Δε ξέρω αν το κάνουν όλοι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Όχι τώρα, όμως.

Εξαρτάται, αν θέλεις να πουλήσεις ή να κάνεις αλλαγή χρήσης ή κάτι παρόμοιο τώρα, τότε τώρα πρέπει να κάνεις την τακτοποίηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

Έχεις λάθος δεδομένα. Το πρόστιμο αναφέρεται στα 5 χρόνια, τα αναδρομικά συνεχίζουν (πολύ) πιο πίσω. Έχει αναφερθεί ήδη.

Το point σου είναι ότι μπορεί να έχει αλλού μεγαλύτερη χρέωση οπότε να μη μας ενδιαφέρει η ενδεχομένως μικρότερη;..

Ξαναρωτώ θα καλύψεις εσύ τις μικρότερες (και του TS και όποιου άλλου τον απασχολεί και διαβάσει το θέμα);

Τα χρέη στον Δήμο βεβαιώνονται και αποστέλλονται στην εφορία αν δεν αποπληρωθούν ή έστω διακανονιστούν.

Τέσπα, κάλυψα το θέμα του Δήμου. Για ΕΝΦΙΑ δε ξέρω αν πάνε αναδρομικά, ή αν έχουν και πρόστιμο και γι'αυτό δεν έχω αναφερθεί καθόλου.

Μη διαιωνίζουμε όλα τα topics με 10^5 άκυρα.

Ας βοηθάμε και αυτούς που θέλουν να βρουν κάποια λύση ή πληροφορία χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν δεκάδες σελίδες.

Μέχρι 3τμ δε χρεώνουν τουλάχιστον 2 δήμοι που ξέρω. Δε ξέρω αν το κάνουν όλοι.

Το θεμα ειναι ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 

Εγω σε αυτο απαντησα στον TS και πιστευω οτι του απαντησα σωστα και με link στο αντιστοιχο site.

Tωρα εαν καποιος κρυβει τετραγωνικα απο εφορια ,Δημο,Περιφερεια,Πολεοδομια,NSA,CIA,CSI,NCIS και KGB και μπηκε διαβασε την απαντηση μου  και τον πηρα στο λαιμο ζηταω ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

Απλα να φτιαξουμε ενα topic που να λεει εχω λαθος τετραγωνικα στο Ε9 πως τα διορθωνω για να τα δηλωσω σωστα στον ΔΗΜΟ.

Εκει μιλαμε για τις διαδικασιες μηχανικους ,αρχικες αδειες ,συμβολαια ,τακτοποιηση κτλ.

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς εαν τα δημοτικά τέλη , δημοτικός φόρος και ΤΑΠ έχουν διαφορετκούς συντελεστές σε υπόγεια απότι σε πχ ισόγειους χώρους;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tarantules είπε

Γνωρίζει κανείς εαν τα δημοτικά τέλη , δημοτικός φόρος και ΤΑΠ έχουν διαφορετκούς συντελεστές σε υπόγεια απότι σε πχ ισόγειους χώρους;

Οι συντελεστές αφορούν οικιακή/επαγγελματική χρήση και Τιμή Ζώνης.

@k_w_t

Κάπου μπερδεύεσαι δίχως τέλος.

Για δήμο μιλάμε.

Ο μόνος που αναφέρεται σε άλλα, είσαι εσύ.  :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

Οι συντελεστές αφορούν οικιακή/επαγγελματική χρήση και Τιμή Ζώνης.

@k_w_t

Κάπου μπερδεύεσαι δίχως τέλος.

Για δήμο μιλάμε.

Ο μόνος που αναφέρεται σε άλλα, είσαι εσύ.  :)

Εσυ το εγραψες οχι εγω..

1 ώρα πριν, Diinekis21 είπε

Στα 2, κάποια στιγμή που θα θέλει ο TS να πουλήσει/μεταβιβάσει ή δε ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνει διόρθωση (σε δήμο & Ε9). Η οποία διόρθωση στο Δήμο είναι χωρίς πρόστιμο μέχρι τέλος Μάρτη. Οποιαδήποτε διόρθωση επέλθει αργότερα επιφέρει πρόστιμο. Οπότε προτείνω να μετρήσει μηχανικός τώρα αν θέλει να είναι νοικοκυρεμένα ή έχει βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι τα σωστά. Κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον αν έχεις καταλάβει.

Αν ο TS ανήκει στις δεύτερες περιπτώσεις  να σου στείλει τη λυπητερή σε 5/10/50 χρόνια;  Θα του πεις δεν αφορούσε το θέμα μας;

Εδω λες για διορθωση στο Ε9 ....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, tarantules είπε

Για το ΤΑΠ ναι, μια και αυτό υπολογίζεται πάνω στην αξία της ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη και φόρος όχι.

Edit

Έκανα λάθος, ούτε το ΤΑΠ έχει διαφορετικούς συντελεστές.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Το σπίτι είναι του 2012, υπάρχει περίπτωση να είναι ότι ναναι τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο;

Δε ξέρω καθόλου .η πολυκατοικία είναι του 2011 και κάτι μου έλεγε ο μεσίτης ότι τα τετραγωνικά του μπαλκονιού είναι περισσότερα από αυτά που λέει το συμβόλαιο. Και ότι αν θέλω να το πουλήσω θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 500 ευρώ για νομιμοποίηση αυθαιρετου. 

Επίσης μου είπε ότι το μπαλκόνι έχει παράνομα τζάμια . Είναι χτισμένο και κλειστό με τζαμαρία. Κάτι που δε φαίνεται στο τοπογραφικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Το σπίτι είναι του 2012, υπάρχει περίπτωση να είναι ότι ναναι τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο;

Δε ξέρω καθόλου .η πολυκατοικία είναι του 2011 και κάτι μου έλεγε ο μεσίτης ότι τα τετραγωνικά του μπαλκονιού είναι περισσότερα από αυτά που λέει το συμβόλαιο. Και ότι αν θέλω να το πουλήσω θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 500 ευρώ για νομιμοποίηση αυθαιρετου. 

Επίσης μου είπε ότι το μπαλκόνι έχει παράνομα τζάμια . Είναι χτισμένο και κλειστό με τζαμαρία. Κάτι που δε φαίνεται στο τοπογραφικό. 

Στη θέση σου θα έφερνα μηχανικό να μετρήσει. Και θα τον ρώταγα για τι άλλες εκρεμμότητες υπάρχουν/προκύπτουν πέρα από Δήμο & Ε9.

1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Γραφεις καθαρα ΔΗΜΟ & Ε9 ρε φιλε μην το παιδευεις....

Φαίνεται πως πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να κατανοείς καλύτερα αυτά που διαβάζεις.

Επίσης έχεις αραδιάσει κτηματολόγια,ένφια,πολεοδομίες...

Επεξ/σία από Diinekis21
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...