Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πλατφόρμα φυσικά και αντλεί σωστά τα στοιχεία από το Ε9, μόνο που τα αντλεί από την περιουσιακή κατάσταση του 2019, συνεπώς η εφαρμογή ΔΕΝ βλέπει όσες αλλαγές έχουν γίνει πρόσφατα στο Ε9. 34 λεπτά πριν, Silverage είπε Σε μια γκαρσονιέρα είχαμε μετατρέψει το πατάρι σε κύριο χώρο αλλά ψάχνωντας δεν βρίσκω κάποιο συγκεκριμένο χαρτί παρά μόνο μια δήλωση μηχανικού και μια απόδειξη για πληρωμή. Υπάρχει κάποιο άλλο χαρτί που πρέπει να έχουμε; Δεν μπορώ να βρώ ποιά ημερομηνία έγινε η τακτοποίηση για να την περάσω. Εμένα ο μηχανικός όταν έγινε η τακτοποίηση μου είχε δώσει ολόκληρο φάκελο ο οποίος περιείχε τη δήλωση ένταξης στον 4495/17, την τεχνική του έκθεση, περιγραφή και αριθμούς των αποδείξεων πληρωμής τελών και προστίμων, κατόψεις, τη βεβαίωση του ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις, και την απόδειξη για την αμοιβή του, όλα αυτά θα έπρεπε να τα είχες. Λογικά όλα αυτά ο μηχανικός σου θα τα έχει στο αρχείο του, επικοινώνησε μαζί του. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από Joshua21
kirileman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Silverage είπε μια γκαρσονιέρα είχαμε μετατρέψει το πατάρι σε κύριο χώρο αλλά ψάχνωντας δεν βρίσκω κάποιο συγκεκριμένο χαρτί παρά μόνο μια δήλωση μηχανικού και μια απόδειξη για πληρωμή. Υπάρχει κάποιο άλλο χαρτί που πρέπει να έχουμε; Δεν μπορώ να βρώ ποιά ημερομηνία έγινε η τακτοποίηση για να την περάσω. Αυτό χρειάζεσαι, είναι αρκετές σελίδες. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από kirileman
naive Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, kirileman είπε Μπήκα σήμερα και εγώ να δω τι γίνεται. Έχω ανοίξει σε 2ο παράθυρο και την περουσιακή κατάσταση για να συγκρίνω, προφανώς τα τραβάει σωστά η πλατφόρμα. Η διαφορά στην δική μου περίπτωση είναι στην επιφάνεια της αποθήκης, δεν έχω ιδέα γιατί ο δήμος δεν την έχει συμπεριλάβει, υποθέτω ότι δεν τους είχα πει ότι ηλεκτροδοτείται. Όσοι έχετε μπει, σας εμφανίζει το ΚΑΕΚ του ακινήτου; Η αποθήκη ηλεκτροδοτειται από το ρολόι του διαμερίσματος ή το κοινόχρηστο;
kirileman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, naive είπε Η αποθήκη ηλεκτροδοτειται από το ρολόι του διαμερίσματος ή το κοινόχρηστο; Σωστή ερώτηση, η συγκεκριμένη από το κοινόχρηστο.
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kirileman είπε Μπήκα σήμερα και εγώ να δω τι γίνεται. Έχω ανοίξει σε 2ο παράθυρο και την περουσιακή κατάσταση για να συγκρίνω, προφανώς τα τραβάει σωστά η πλατφόρμα. Η διαφορά στην δική μου περίπτωση είναι στην επιφάνεια της αποθήκης, δεν έχω ιδέα γιατί ο δήμος δεν την έχει συμπεριλάβει, υποθέτω ότι δεν τους είχα πει ότι ηλεκτροδοτείται. Όσοι έχετε μπει, σας εμφανίζει το ΚΑΕΚ του ακινήτου; Βασικά ότι βλέπεις στην εφαρμογή προέρχεται από το Ε9 του έτους 2019, όχι από το Δήμο, αν κάποιο στοιχείο δεν φαίνεται στην εφαρμογή τότε προφανώς δεν φαίνεται ούτε στο Ε9 σου του έτους 2019. Επίσης όχι, μέσα από την εφαρμογή δεν φαίνεται το ΚΑΕΚ κανενός ακινήτου, μόνο το ΑΤΑΚ. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από Joshua21
naive Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, kirileman είπε Σωστή ερώτηση, η συγκεκριμένη από το κοινόχρηστο. Οπότε λογικά οι φόροι μπαίνουν εκεί. Στη δική μου πολυκατοικία πάρκινγκ και αποθήκες ηλεκτροδοτουνται από το κοινόχρηστο ρεύμα και πληρώνονται φόροι εκεί για 210τμ οπότε δεν τα ξαναβάζω και στο δικό μου.
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, naive είπε Οπότε λογικά οι φόροι μπαίνουν εκεί. Στη δική μου πολυκατοικία πάρκινγκ και αποθήκες ηλεκτροδοτουνται από το κοινόχρηστο ρεύμα και πληρώνονται φόροι εκεί για 210τμ οπότε δεν τα ξαναβάζω και στο δικό μου. Νομίζω πως κάνεις λάθος, από όσο ξέρω το κοινόχρηστο ρεύμα εφόσον είναι σωστά δηλωμένο (δλδ εφόσον εκδίδεται με όνομα πελάτη "κοινόχρηστο πολυκατοικίας") έχει απαλλαγή από ΤΑΠ και ΕΡΤ, συνεπώς ΔΕΝ πληρώνονται φόροι. Και όλα αυτά μόνο εφόσον στο κοινόχρηστο είναι δηλωμένα τα τετραγωνικά εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους και τα τετραγωνικά αποθηκών και πάρκινγκ (που μάλλον δεν γιατί είναι παράνομο), αλλιώς ούτε δημοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι πληρώνονται.
naive Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 39 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Νομίζω πως κάνεις λάθος, από όσο ξέρω το κοινόχρηστο ρεύμα εφόσον είναι σωστά δηλωμένο (δλδ εφόσον εκδίδεται με όνομα πελάτη "κοινόχρηστο πολυκατοικίας") έχει απαλλαγή από ΤΑΠ και ΕΡΤ, συνεπώς ΔΕΝ πληρώνονται φόροι. Και όλα αυτά μόνο εφόσον στο κοινόχρηστο είναι δηλωμένα τα τετραγωνικά εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους και τα τετραγωνικά αποθηκών και πάρκινγκ (που μάλλον δεν γιατί είναι παράνομο), αλλιώς ούτε δημοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι πληρώνονται. Η πολυκατοικία ρευματοδοτήθηκε το 1999. Ο λογαριασμός είναι στο όνομα του πρώτου διαχειριστή, που είναι και ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος. Επειδή τώρα είμαι διαχειριστής εγώ, έχω τους κοινόχρηστους λογαριασμούς στους οποίους πληρώνουμε κανονικά ΔΤ και ΔΦ για 210 τετραγωνικά. Επίσης είναι βέβαιο ότι το σύστημα γνωρίζει ότι πρόκειται για κοινόχρηστο λογαριασμό, γιατί το τιμολόγιο είναι επαγγελματικό, δε χρεώνεται ΕΡΤ και ΤΑΠ και φυσικά αυτός που τον έχει στο ονομά του δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για αυτά τα τετραγωνικά. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είναι μέσα στα 210 τετραγωνικά, αλλά εκτιμώ ότι είναι αρκετά ώστε να καλύπτονται το κλιμακοστάσιο, το ισόγειο και το υπόγειο που υπάρχουν τα πάρκινγκ και οι αποθήκες. Πάντως να το τσεκάρει ο Δήμος είναι δύσκολο, γιατί δε θα έχει με ποιο Ε9 να το διασταυρώσει. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση, αλλά δεν το βρίσκω σωστό να τα δηλώσουμε πάλι οι ιδιοκτήτες να τα διπλοπληρώνουμε, ενδεχομένως πρέπει να διορθώσουμε πρώτα το κοινόχρηστο, αλλά δε βρίσκω και κάποιο νόημα να μπούμε στη διαδικασία, αφού αφενός τα ίδια πράγματα θα πληρώνονται και αφετέρου η κατάσταση τώρα ανταποκρίνεται καλύτερα στο τι πληρώνουμε βάσει της ηλεκτροδότησης.
Silverage Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η πλατφόρμα φυσικά και αντλεί σωστά τα στοιχεία από το Ε9, μόνο που τα αντλεί από την περιουσιακή κατάσταση του 2019, συνεπώς η εφαρμογή ΔΕΝ βλέπει όσες αλλαγές έχουν γίνει πρόσφατα στο Ε9. Εμένα ο μηχανικός όταν έγινε η τακτοποίηση μου είχε δώσει ολόκληρο φάκελο ο οποίος περιείχε τη δήλωση ένταξης στον 4495/17, την τεχνική του έκθεση, περιγραφή και αριθμούς των αποδείξεων πληρωμής τελών και προστίμων, κατόψεις, τη βεβαίωση του ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις, και την απόδειξη για την αμοιβή του, όλα αυτά θα έπρεπε να τα είχες. Λογικά όλα αυτά ο μηχανικός σου θα τα έχει στο αρχείο του, επικοινώνησε μαζί του. 1 ώρα πριν, kirileman είπε Αυτό χρειάζεσαι, είναι αρκετές σελίδες. Ευχαριστώ αλλά είχε γίνει το 2011. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο λογικά;
kirileman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Silverage είπε Ευχαριστώ αλλά είχε γίνει το 2011. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο λογικά; Αυτό και 2-3 σελίδες ακόμα. Τότε δεν υπήρχε η πλατφόρμα του ΤΕΕ, μέσω πολεοδομίας μόνο. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από kirileman
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, naive είπε Η πολυκατοικία ρευματοδοτήθηκε το 1999. Ο λογαριασμός είναι στο όνομα του πρώτου διαχειριστή, που είναι και ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος. Επειδή τώρα είμαι διαχειριστής εγώ, έχω τους κοινόχρηστους λογαριασμούς στους οποίους πληρώνουμε κανονικά ΔΤ και ΔΦ για 210 τετραγωνικά. Επίσης είναι βέβαιο ότι το σύστημα γνωρίζει ότι πρόκειται για κοινόχρηστο λογαριασμό, γιατί το τιμολόγιο είναι επαγγελματικό, δε χρεώνεται ΕΡΤ και ΤΑΠ και φυσικά αυτός που τον έχει στο ονομά του δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για αυτά τα τετραγωνικά. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είναι μέσα στα 210 τετραγωνικά, αλλά εκτιμώ ότι είναι αρκετά ώστε να καλύπτονται το κλιμακοστάσιο, το ισόγειο και το υπόγειο που υπάρχουν τα πάρκινγκ και οι αποθήκες. Πάντως να το τσεκάρει ο Δήμος είναι δύσκολο, γιατί δε θα έχει με ποιο Ε9 να το διασταυρώσει. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση, αλλά δεν το βρίσκω σωστό να τα δηλώσουμε πάλι οι ιδιοκτήτες να τα διπλοπληρώνουμε, ενδεχομένως πρέπει να διορθώσουμε πρώτα το κοινόχρηστο, αλλά δε βρίσκω και κάποιο νόημα να μπούμε στη διαδικασία, αφού αφενός τα ίδια πράγματα θα πληρώνονται και αφετέρου η κατάσταση τώρα ανταποκρίνεται καλύτερα στο τι πληρώνουμε βάσει της ηλεκτροδότησης. Ας τα πάρουμε ένα ένα. Πρώτα από όλα άσε στην άκρη τον ΕΝΦΙΑ, δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, και αυτό επειδή η υποχρέωση πληρωμής ΕΝΦΙΑ προκύπτει από το Ε9 του φορολογούμενου, όχι από τις παροχές ρεύματος που είναι στο όνομα του ή το τι έχει δηλωθεί στο δήμο. Επίσης εφόσον επιβεβαιώνεις ότι στο κοινόχρηστο ρολόι δεν χρεώνεται ΤΑΠ, τότε το ΤΑΠ των πάρκινγκ και των αποθηκών σίγουρα ΔΕΝ πληρώνεται μέσω του κοινόχρηστου λογαριασμού, οπότε το σενάριο διπλοχρέωσης στο οποίο αναφέρθηκες απλά δεν παίζει. Επίσης το τι περιλαμβάνουν τα 210 τμ του κοινόχρηστου είναι πανεύκολο να το διαπιστώσεις με μια απλή ματιά στο καταστατικό, εκεί περιγράφονται τα πάντα, και τα τετραγωνικά κάθε διαμερίσματος/αποθήκης/γκαράζ, και τα τετραγωνικά των κοινόχρηστων χώρων, αν και δεν έχει σημασία γιατί όπως είπα και παραπάνω το ΤΑΠ δεν πληρώνεται από το κοινόχρηστο. Τώρα πρόβλημα θα σου δημιουργηθεί αν χρειαστεί ποτέ να μεταβιβάσεις την αποθήκη σου ή το γκαράζ σου ή ότι άλλο έχεις, ένα από τα δικαιολογητικά είναι βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ από τον δήμο, ο οποίος δεν θα στη δώσει αν πρώτα δεν του καταβάλλεις το ΤΑΠ για όλα τα χρόνια που δεν έχει πληρωθεί. Αν πάλι δηλώσεις μέχρι 31/03 στον δήμο σου την αποθήκη σου ή το γκαράζ σου ή ότι άλλο έχεις, τότε γλιτώνεις όλες τις αναδρομικές χρεώσεις έως και το 2019. Το αν σε συμφέρει να το κάνεις ή όχι, κρίνε το μόνος σου.
naive Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ας τα πάρουμε ένα ένα. Πρώτα από όλα άσε στην άκρη τον ΕΝΦΙΑ, δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, και αυτό επειδή η υποχρέωση πληρωμής ΕΝΦΙΑ προκύπτει από το Ε9 του φορολογούμενου, όχι από τις παροχές ρεύματος που είναι στο όνομα του ή το τι έχει δηλωθεί στο δήμο. Επίσης εφόσον επιβεβαιώνεις ότι στο κοινόχρηστο ρολόι δεν χρεώνεται ΤΑΠ, τότε το ΤΑΠ των πάρκινγκ και των αποθηκών σίγουρα ΔΕΝ πληρώνεται μέσω του κοινόχρηστου λογαριασμού, οπότε το σενάριο διπλοχρέωσης στο οποίο αναφέρθηκες απλά δεν παίζει. Επίσης το τι περιλαμβάνουν τα 210 τμ του κοινόχρηστου είναι πανεύκολο να το διαπιστώσεις με μια απλή ματιά στο καταστατικό, εκεί περιγράφονται τα πάντα, και τα τετραγωνικά κάθε διαμερίσματος/αποθήκης/γκαράζ, και τα τετραγωνικά των κοινόχρηστων χώρων, αν και δεν έχει σημασία γιατί όπως είπα και παραπάνω το ΤΑΠ δεν πληρώνεται από το κοινόχρηστο. Τώρα πρόβλημα θα σου δημιουργηθεί αν χρειαστεί ποτέ να μεταβιβάσεις την αποθήκη σου ή το γκαράζ σου ή ότι άλλο έχεις, ένα από τα δικαιολογητικά είναι βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ από τον δήμο, ο οποίος δεν θα στη δώσει αν πρώτα δεν του καταβάλλεις το ΤΑΠ για όλα τα χρόνια που δεν έχει πληρωθεί. Αν πάλι δηλώσεις μέχρι 31/03 στον δήμο σου την αποθήκη σου ή το γκαράζ σου ή ότι άλλο έχεις, τότε γλιτώνεις όλες τις αναδρομικές χρεώσεις έως και το 2019. Το αν σε συμφέρει να το κάνεις ή όχι, κρίνε το μόνος σου. Θα δηλώσω και πάρκινγκ αποθήκη, αλλά στο πεδίο που τα έχει ως μη ηλεκτροδοτουμενα.. Τωρα είναι θέμα ερμηνείας αν μιλάμε για μη ηλεκτροδοτουμενα γενικώς ή από την παροχή της δήλωσης. Θα τσεκάρω πάντως τη σύσταση να βρω αν τα 210 είναι μόνο κοινόχρηστοι χώροι ή και οι αποθήκες - παρκιγκ Αλλιώς το σωστό είναι να κάνω επιπλέον δήλωση και να βάλω πάρκινγκ αποθήκη και την κοινόχρηστη παροχή. Εκεί για να μη γίνει το ελα να δεις βέβαια πρέπει να συννενηθω και με τους άλλους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο. Πάντως και τώρα το ΤΑΠ του δικού μου λογαριασμού δεν συμπεριλαμβάνει πάρκινγκ αποθήκη, είναι λιγότερα τα τετραγωνικά από ότι δε ΔΦ ΔΤ. Υπάρχει περίπτωση στο Δήμο μου να μην χρεώνουν ΤΑΠ για τέτοιους χώρους; Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από naive
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, naive είπε Θα δηλώσω και πάρκινγκ αποθήκη, αλλά στο πεδίο που τα έχει ως μη ηλεκτροδοτουμενα.. Τωρα είναι θέμα ερμηνείας αν μιλάμε για μη ηλεκτροδοτουμενα γενικώς ή από την παροχή της δήλωσης. Θα τσεκάρω πάντως τη σύσταση να βρω αν τα 210 είναι μόνο κοινόχρηστοι χώροι ή και οι αποθήκες - παρκιγκ Αλλιώς το σωστό είναι να κάνω επιπλέον δήλωση και να βάλω πάρκινγκ αποθήκη και την κοινόχρηστη παροχή. Εκεί για να μη γίνει το ελα να δεις βέβαια πρέπει να συννενηθω και με τους άλλους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο. Είναι πολύ απίθανο (μη πω αδύνατο) στα τετραγωνικά που αναγράφονται στον κοινόχρηστο λογαριασμό να συμπεριλαμβάνουν τα γκαράζ και τις αποθήκες, ακριβώς επειδή τα γκαράζ και οι αποθήκες ΔΕΝ είναι κοινόχρηστα. Επίσης δεν είναι θέμα ερμηνείας, τα πάρκινγκ και οι αποθήκες παρανόμως παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο, άρα επισήμως είναι μη ηλεκτροδοτούμενα, συνεπώς καλά θα κάνεις να τα δηλώσεις στο Δήμο ως μη ηλεκτροδοτούμενα. 47 λεπτά πριν, naive είπε Πάντως και τώρα το ΤΑΠ του δικού μου λογαριασμού δεν συμπεριλαμβάνει πάρκινγκ αποθήκη, είναι λιγότερα τα τετραγωνικά από ότι δε ΔΦ ΔΤ. Από τη συγκεκριμένη φράση δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα, αν θες επαναδιατύπωσε την. 54 λεπτά πριν, naive είπε Υπάρχει περίπτωση στο Δήμο μου να μην χρεώνουν ΤΑΠ για τέτοιους χώρους; Δεν νομίζω, δεν είναι στο χέρι του κάθε Δήμου να επιλέγει ποιους χώρους θα χρεώνει και ποιους όχι, αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία.
naive Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Είναι πολύ απίθανο (μη πω αδύνατο) στα τετραγωνικά που αναγράφονται στον κοινόχρηστο λογαριασμό να συμπεριλαμβάνουν τα γκαράζ και τις αποθήκες, ακριβώς επειδή τα γκαράζ και οι αποθήκες ΔΕΝ είναι κοινόχρηστα. Επίσης δεν είναι θέμα ερμηνείας, τα πάρκινγκ και οι αποθήκες παρανόμως παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο, άρα επισήμως είναι μη ηλεκτροδοτούμενα, συνεπώς καλά θα κάνεις να τα δηλώσεις στο Δήμο ως μη ηλεκτροδοτούμενα. Από τη συγκεκριμένη φράση δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα, αν θες επαναδιατύπωσε την. Δεν νομίζω, δεν είναι στο χέρι του κάθε Δήμου να επιλέγει ποιους χώρους θα χρεώνει και ποιους όχι, αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ευχαριστώ για το χρόνο σου Επιβεβαίωσα απο το διάγραμμα κάλυψης της πολυκατοικίας ότι τα 210τμ αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους ΚΑΙ αποθήκες- πάρκινγκ. Μπορεί να μην προβλέπεται τα πάρκινγκ και οι αποθήκες να ηλεκτροδοτούνται από το κοινόχρηστο ρολόι (όντως δεν έχουν εγκατάσταση μέσα πλην μιας λάμπας) αλλά παρόλα αυτά πληρώνουν ΔΦ και ΔΤ. Δεν πληρώνουν ΤΑΠ όμως. Επίσης, μέχρι τώρα δεν πληρώνω ΤΑΠ για αυτά ούτε μέσω του λογαριασμού του διαμερίσματος. Φαίνεται ότι έγινε μπάχαλο στις αρχικές δηλώσεις. Οπότε τι κάνω για τα δηλώσω τώρα; 1. Στη δήλωση του διαμερίσματος, τα προσθέτω σα "μη ηλεκτροδοτούμενοι χώροι", αλλά χωρίς να μπορώ να τα εισάγω από το Ε9. Απλώς έχω τη δυνατότητα να συμπληρώσω τα τετραγωνικά τους στο πλαισιο "μη ηλεκτροδοτούμενοι κύριοι χώροι" 2. Κάνω νέα δήλωση με τον αριθμό παροχής του κοινόχρηστου λογαριασμού. Το δέχεται, αλλά θα πρέπει να βάλω όλους τους συνιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο, και επιπλεόν πέφτω σε αυτό που επισήμανες ότι είναι παράνομο να ηλεκτροδοτούνται οι ιδιοκτησίες από τον κοινόχρηστο. 3. Τα περνάω σα μη ηλεκτροδοτούμενα με επιμέρους δήλωση. Δεν με αφήνει να το κάνω γιατί βρίσκει ότι έχουν τον ίδιο ΑΤΑΚ με τη δήλωση του διαμερίσματος, οπότε μου λέει βάλτα σε εκείνη τη δήλωση (επιλογή 1) Οπότε μάλλον η επιλογή 1 παίζει, όμως και εκεί στη σύγκριση που κάνει με το ΔΕΔΔΗΕ δεν μου τα προσθέτει στον ΤΑΠ. Μήπως τα μη ηλεκτροδοτούμενα δεν πληρώνουν ΤΑΠ; Αν είναι έτσι, είμαι ΟΚ. Παραμένει βέβαια η απορία γιατί δεν έχει ΤΑΠ στον κοινόχρηστο ενώ έχει ΔΦ και ΔΤ. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από naive
GREGORYMO Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ παροχή, δεν σε αφήνει να δηλώσεις ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις