Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 @naive Με μπερδεύουν όλα αυτά που γράφεις. Πρώτα από όλα το καταστατικό/σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας πρέπει να κοιτάξεις, σύμφωνα με αυτό χωρίστηκε η πολυκατοικία σε διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους, γκαράζ, πυλωτές, αποθήκες και δξ τι άλλο. Παραείναι χοντρό να πήγε ο πρώτος διαχειριστής και να ζήτησε ρεύμα για όλα μαζί, πως τα δικαιολόγησε? Τι χαρτί πήγε στη ΔΕΗ στο οποίο φαινόταν τα πάντα ως κοινόχρηστα? Τα γκαράζ/αποθήκες φαίνονταν στο ηλεκτρολογικό σχέδιο ως κοινόχρηστοι χώροι? Επίσης πως γίνεται το διαμέρισμα και γκαράζ/αποθήκη να έχουν το ίδιο ΑΤΑΚ? Το ΑΤΑΚ είναι μοναδικός αριθμός για κάθε ακίνητο που δημιουργείται αυτόματα όταν το προσθέτεις για πρώτη φορά στο Ε9 σου... Μήπως τα μπέρδεψες? Μήπως δεν τα έχεις δηλωμένα στο Ε9 οπότε δεν έχουν πάρει καν ΑΤΑΚ? Πρώτα να ξεκαθαρίσεις όλα τα παραπάνω, και μετά να δεις πως ακριβώς θα κάνεις τη δήλωση. Τα μη ηλεκτροδοτούμενα πληρώνουν κανονικότατα ΤΑΠ, το έγραψα και παραπάνω, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πληρώνει και τι δεν πληρώνει ΤΑΠ δες το άρθρο 24 στον νόμο 2130/1993.
naive Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε @naive Με μπερδεύουν όλα αυτά που γράφεις. Πρώτα από όλα το καταστατικό/σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας πρέπει να κοιτάξεις, σύμφωνα με αυτό χωρίστηκε η πολυκατοικία σε διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους, γκαράζ, πυλωτές, αποθήκες και δξ τι άλλο. Παραείναι χοντρό να πήγε ο πρώτος διαχειριστής και να ζήτησε ρεύμα για όλα μαζί, πως τα δικαιολόγησε? Τι χαρτί πήγε στη ΔΕΗ στο οποίο φαινόταν τα πάντα ως κοινόχρηστα? Τα γκαράζ/αποθήκες φαίνονταν στο ηλεκτρολογικό σχέδιο ως κοινόχρηστοι χώροι? Επίσης πως γίνεται το διαμέρισμα και γκαράζ/αποθήκη να έχουν το ίδιο ΑΤΑΚ? Το ΑΤΑΚ είναι μοναδικός αριθμός για κάθε ακίνητο που δημιουργείται αυτόματα όταν το προσθέτεις για πρώτη φορά στο Ε9 σου... Μήπως τα μπέρδεψες? Μήπως δεν τα έχεις δηλωμένα στο Ε9 οπότε δεν έχουν πάρει καν ΑΤΑΚ? Πρώτα να ξεκαθαρίσεις όλα τα παραπάνω, και μετά να δεις πως ακριβώς θα κάνεις τη δήλωση. Τα μη ηλεκτροδοτούμενα πληρώνουν κανονικότατα ΤΑΠ, το έγραψα και παραπάνω, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πληρώνει και τι δεν πληρώνει ΤΑΠ δες το άρθρο 24 στον νόμο 2130/1993. Λοιπόν: Η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας περιγράφει μόνο τις επιφάνειες των επιμέρους ιδιοκτησιών και όχι τους κοινόχρηστους χώρους. Γι αυτό πήγα στα σχέδια. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στον κοινόχρηστο λογαριασμό πληρώνουμε ΔΦ και ΔΤ για 210τμ και 0 ΤΑΠ. Από τα σχέδια προκύπτει ότι τα 210τμ συμπεριλαμβάνουν και τις αποθήκες και τα πάρκινγκ (που προφανώς δεν είναι κοινόχρηστα). Το τι ακριβώς δηλώθηκε και πώς, δεν έχω ιδέα, έγιναν 10 χρόνια πριν εμφανιστώ και αγοράσω το σπίτι και δεν υπάρχει αρχείο. Εγώ έχω ένα διαμέρισμα, που στα συμβόλαια είναι 76,30τμ, ένα πάρκινγκ 13,15τμ και μια αποθήκη 3,08τμ. Την ίδια στιγμή, στο λογαριασμό ρεύματος πληρώνω ΔΦ - ΔΤ για 101τμ και ΤΑΠ για 72τμ (βγάλε άκρη τώρα πώς προκύπτουν αυτά) Το 2011 έκανα τακτοποίηση ημιυπαιθριου, οπότε, τόσο στην πολεοδομία όσο και στην εφορία, η επιφάνεια του διαμερίσματος έγινε 93,57τμ. Πάρκινγκ - αποθήκη παραμένουν 13,15 και 3,08τμ αντίστοιχα Στο Ε9 μου έχω τρεις γραμμές για αυτές τις ιδιοκτησίες (με διαφορετικό ΑΤΑΚη καθεμία) Όπως σου είπα, από το ρολόι μου ηλεκτροδοτείται μόνο το διαμέρισμα. Η αποθήκη και το πάρκινγκ έχουν μόνο φωτισμό από τον κοινόχρηστο λογαριασμό. Με βάση την κατάσταση, μήπως μπορείς να μου πεις τι θα έπρεπε να πληρώνεται, σε ΔΦ,ΔΤ και ΤΑΠ: α. Στο δικό μου λογαριασμό ρεύματος; β. Στον κοινόχρηστο; Αυτό που τείνω να κάνω πάντως για να ξεμπερδεύω, είναι να τα δηλώσω όλα σαν ηλεκτροδοτούμενα από το ρολόι μου, να τελειώνω. Αν ποτέ βρω χρόνο θα πρέπει να συνεννοηθώ με τον ιδιοκτήτη που έχει στο όνομά του τον κοινόχρηστο λογαριασμό, να πάμε στο Δήμο να δούμε μήπως μειώσουμε το 210, που ίσως να μην αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από naive
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, naive είπε Η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας περιγράφει μόνο τις επιφάνειες των επιμέρους ιδιοκτησιών και όχι τους κοινόχρηστους χώρους. Για τελευταία φορά, δεν γίνεται να μην περιγράφει τους κοινόχρηστους χώρους, δες απόσπασμα από μια τυχαία σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας: Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία οι κοινόχρηστοι χώροι σε υπόγειο, ισόγειο, 5 ορόφους και δώμα ξεπερνούν τα 450 τμ, ε με βάση αυτό είναι πολύ δύσκολο στη δική σου πολυκατοικία να είναι μόνο 210 μέτρα όλοι οι κοινόχρηστοι μαζί με τα γκαράζ και τις αποθήκες. Ψάξε καλύτερα στη σύσταση, ή αν δεν μπορείς δώστη σε δικηγόρο να στα βρει 1 ώρα πριν, naive είπε Όπως σου είπα, από το ρολόι μου ηλεκτροδοτείται μόνο το διαμέρισμα. Η αποθήκη και το πάρκινγκ έχουν μόνο φωτισμό από τον κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύμα. fixed 1 ώρα πριν, naive είπε Με βάση την κατάσταση, μήπως μπορείς να μου πεις τι θα έπρεπε να πληρώνεται, σε ΔΦ,ΔΤ και ΤΑΠ: α. Στο δικό μου λογαριασμό ρεύματος; β. Στον κοινόχρηστο; α. Στο λογαριασμό ρεύματος του διαμερίσματος σου θα έπρεπε να χρεώνεται ΤΑΠ για 93,57 τμ, ΔΦ και ΔΤ δεν ξέρω ακριβώς, για λόγους που αγνοώ ενδέχεται να διαφέρουν από το ΤΑΠ. β. Οι κοινόχρηστοι χώροι όπως έχουμε πει δεν χρεώνονται με ΤΑΠ, τα ΔΤ και ο ΔΦ πρέπει να υπολογίζονται για όσα ακριβώς μέτρα είναι οι κοινόχρηστοι. 2 ώρες πριν, naive είπε Αυτό που τείνω να κάνω πάντως για να ξεμπερδεύω, είναι να τα δηλώσω όλα σαν ηλεκτροδοτούμενα από το ρολόι μου, να τελειώνω. Αν ποτέ βρω χρόνο θα πρέπει να συνεννοηθώ με τον ιδιοκτήτη που έχει στο όνομά του τον κοινόχρηστο λογαριασμό, να πάμε στο Δήμο να δούμε μήπως μειώσουμε το 210, που ίσως να μην αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Αμ δεν θα ξεμπερδέψεις έτσι, θα μπλέξεις χειρότερα. Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδεύεις είναι να τα δηλώσεις όπως ακριβώς είναι και στο Ε9, βρίσκεις στην εφαρμογή τα 3 δικαιώματα, για το καθένα πατάς στο "εισαγωγή στη δήλωση", και υποβάλλεις τις δηλώσεις όπως ακριβώς είναι δλδ χωρίς καμία αλλαγή. Μόνο έτσι θα γίνουν αποδεκτές από τον Δήμο σου, αν τα στοιχεία που δηλώσεις είναι διαφορετικά από τα στοιχεία στο Ε9 θα απορριφθούν. Επίσης για να μειωθούν τα 210 - αν όντως είναι λιγότερα τα κοινόχρηστα τμ - δεν έχει καμία δουλειά αυτός που έχει στο όνομα του τον κοινόχρηστο, εσύ ως διαχειριστής μόνος σου πρέπει να πας στη ΔΕΔΔΗΕ μαζί με ένα βουνό δικαιολογητικά. Αλλά έχε υπόψη σου πως μια και είναι μείωση τμ στάνταρ θα έρθουν μετά για έλεγχο όπου θα διαπιστώσουν ότι το κοινόχρηστο ρευματοδοτεί παρανόμως τα γκαράζ, και εκεί θα μπλέξετε όλοι.
naive Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για τελευταία φορά, δεν γίνεται να μην περιγράφει τους κοινόχρηστους χώρους, δες απόσπασμα από μια τυχαία σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας: 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία οι κοινόχρηστοι χώροι σε υπόγειο, ισόγειο, 5 ορόφους και δώμα ξεπερνούν τα 450 τμ, ε με βάση αυτό είναι πολύ δύσκολο στη δική σου πολυκατοικία να είναι μόνο 210 μέτρα όλοι οι κοινόχρηστοι μαζί με τα γκαράζ και τις αποθήκες. Ψάξε καλύτερα στη σύσταση, ή αν δεν μπορείς δώστη σε δικηγόρο να στα βρει Ξέρω να διαβάζω συμβόλαια και σχέδια. Στη σύσταση γίνεται παραπομπή στα σχέδια όσον αφορά την επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων και δεν αναγράφεται ξεκάθαρα η επιφάνειά τους. Επίσης, το οικόπεδο είναι 296τμ, οπότε με βάση το συντελεστή δόμησης, οι συνολικές επιφάνειες των κτισμάτων είναι 474τμ. Συνεπώς το 210τμ για κοινόχρηστους είναι ήδη πολύ. Κάθισα και είδα τα σχέδια πολύ προσεκτικά και προκύπτει ότι στη ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρολόι έχουν δηλωθεί: όλο το υπόγειο (με τις αποθήκες), όλο το ισόγειο και η πιλωτή (με τα πάρκινγκ) και το δώμα. Άρα είναι πέραν αμφισβήτισης ότι τα τετραγωνικά πάρκινγκ- αποθηκών είναι δηλωμένα εκεί και αν τα δηλώσουμε οι ιδιοκτήτες θα τα διπλοπληρώσουμε. 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε α. Στο λογαριασμό ρεύματος του διαμερίσματος σου θα έπρεπε να χρεώνεται ΤΑΠ για 93,57 τμ, ΔΦ και ΔΤ δεν ξέρω ακριβώς, για λόγους που αγνοώ ενδέχεται να διαφέρουν από το ΤΑΠ. ΤΑΠ για την αποθήκη και το πάρκινγκ δε θα πρέπει να πληρώσω; 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε β. Οι κοινόχρηστοι χώροι όπως έχουμε πει δεν χρεώνονται με ΤΑΠ, τα ΔΤ και ο ΔΦ πρέπει να υπολογίζονται για όσα ακριβώς μέτρα είναι οι κοινόχρηστοι. Άρα αν δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες θα πρέπει να μειωθούν τα τετραγωνικά πάρκινγκ- αποθηκών από τον κοινόχρηστο λογαριασμό 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδεύεις είναι να τα δηλώσεις όπως ακριβώς είναι και στο Ε9, βρίσκεις στην εφαρμογή τα 3 δικαιώματα, για το καθένα πατάς στο "εισαγωγή στη δήλωση", και υποβάλλεις τις δηλώσεις όπως ακριβώς είναι δλδ χωρίς καμία αλλαγή. Μόνο έτσι θα γίνουν αποδεκτές από τον Δήμο σου, αν τα στοιχεία που δηλώσεις είναι διαφορετικά από τα στοιχεία στο Ε9 θα απορριφθούν. αυτό εννοώ να κάνω. Στην ουσία το λάθος εδώ είναι ότι δηλώνω ότι το πάρκινγκ και η αποθήκη μου ηλεκτροδοτούνται από το ρολόι μου, αλλά μικρό το κακό απότι φαίνεται στο γενικότερο μπάχαλο. 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επίσης για να μειωθούν τα 210 - αν όντως είναι λιγότερα τα κοινόχρηστα τμ - δεν έχει καμία δουλειά αυτός που έχει στο όνομα του τον κοινόχρηστο, εσύ ως διαχειριστής μόνος σου πρέπει να πας στη ΔΕΔΔΗΕ μαζί με ένα βουνό δικαιολογητικά. Αλλά έχε υπόψη σου πως μια και είναι μείωση τμ στάνταρ θα έρθουν μετά για έλεγχο όπου θα διαπιστώσουν ότι το κοινόχρηστο ρευματοδοτεί παρανόμως τα γκαράζ, και εκεί θα μπλέξετε όλοι. Ως προς το Δήμο δεν θα πρέπει να έχουν παράπονο, γιατί ΔΦ-ΔΤ πληρώνονταν όλα τα χρόνια για όλες τις επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνταν. Η μόνη απώλεια όπως φαίνεται ήταν του ΤΑΠ, αλλά εφόσον έχουν δηλωθεί πλέον, τα αναδρομικά παραγράφονται. Βέβαια συμφωνώ ότι το όφελος σε σ΄χεση με τον κόπο να το κάνω αυτό θα είναι μικρό, οπότε μάλλον θα τα παρατήσω διπλοδηλωμένα κάποια τετραγωνικά. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από naive
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 @naive Όχι μόνο ο υπολογισμός που κάνεις είναι εντελώς μπακαλίστικος, αλλά και η βάση στην σκέψη σου είναι λανθασμένη, δλδ στο συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται τα πάντα. Πχ κλιμακοστάσιο/ανελκυστήρας έως 25τμ ανά όροφο εξαιρούνται ενώ στους κοινόχρηστους χώρους μετράνε κανονικά, επίσης εφόσον συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις ούτε τα πάρκινγκ ούτε τα υπόγεια δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. 1 ώρα πριν, naive είπε ΤΑΠ για την αποθήκη και το πάρκινγκ δε θα πρέπει να πληρώσω; Σαφώς και πρέπει να πληρώσεις, είτε μέσα από τον λογαριασμό ρεύματος εφόσον ηλεκτροδοτείται (ή μάλλον πιο σωστά εφόσον τους βάλεις ξεχωριστό ρολόι στο όνομα σου), είτε απευθείας στο Δήμο. 1 ώρα πριν, naive είπε αυτό εννοώ να κάνω. Στην ουσία το λάθος εδώ είναι ότι δηλώνω ότι το πάρκινγκ και η αποθήκη μου ηλεκτροδοτούνται από το ρολόι μου, αλλά μικρό το κακό απότι φαίνεται στο γενικότερο μπάχαλο. Σου εξήγησα και πριν ότι το μπάχαλο θα γίνει αν τα δηλώσεις όπως λες. Λέμε τώρα, γιατί - όπως σου έχω ήδη εξηγήσει - και να προσπαθήσεις δεν θα τα καταφέρεις. Αν δεν θες να το καταλάβεις δεν μπορώ να κάνω κάτι, πράξε όπως νομίζεις.
adsl2+ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 ερώτηση:Η διόρθωση των τετραγωνικών στο Ε9 έχει πρόστιμο για κάθε έτος σε βάθος πενταετίας;
naive Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε @naive Όχι μόνο ο υπολογισμός που κάνεις είναι εντελώς μπακαλίστικος, αλλά και η βάση στην σκέψη σου είναι λανθασμένη, δλδ στο συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται τα πάντα. Πχ κλιμακοστάσιο/ανελκυστήρας έως 25τμ ανά όροφο εξαιρούνται ενώ στους κοινόχρηστους χώρους μετράνε κανονικά, επίσης εφόσον συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις ούτε τα πάρκινγκ ούτε τα υπόγεια δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Σαφώς και πρέπει να πληρώσεις, είτε μέσα από τον λογαριασμό ρεύματος εφόσον ηλεκτροδοτείται (ή μάλλον πιο σωστά εφόσον τους βάλεις ξεχωριστό ρολόι στο όνομα σου), είτε απευθείας στο Δήμο. Σου εξήγησα και πριν ότι το μπάχαλο θα γίνει αν τα δηλώσεις όπως λες. Λέμε τώρα, γιατί - όπως σου έχω ήδη εξηγήσει - και να προσπαθήσεις δεν θα τα καταφέρεις. Αν δεν θες να το καταλάβεις δεν μπορώ να κάνω κάτι, πράξε όπως νομίζεις. Εγραψα ότι έχω υπολογίσει αναλυτικά με βάση τα σχέδια. Αυτό που λες μπακαλιστικο και αβάσιμο είναι το ότι σου έδωσα μια τάξη μεγέθους της πολυκατοικίας μου σε αντιπαραβολη με το δικό σου παράδειγμα. Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες τι λέω, έχω ήδη ετοιμάσει τη δήλωση με βάση τον τρόπο που λέω χωρίς πρόβλημα. Θα μιλήσω και με το Δήμο πριν τη καταθέσω. Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση, με βοήθησε να καταλάβω τι παίζει.
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, naive είπε Εγραψα ότι έχω υπολογίσει αναλυτικά με βάση τα σχέδια. Αυτό που λες μπακαλιστικο και αβάσιμο είναι το ότι σου έδωσα μια τάξη μεγέθους της πολυκατοικίας μου σε αντιπαραβολη με το δικό σου παράδειγμα. Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες τι λέω, έχω ήδη ετοιμάσει τη δήλωση με βάση τον τρόπο που λέω χωρίς πρόβλημα. Θα μιλήσω και με το Δήμο πριν τη καταθέσω. Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση, με βοήθησε να καταλάβω τι παίζει. Να σου δώσω και εγώ τότε μια "τάξη μεγέθους", η πολυκατοικία της οποίας παρέθεσα το απόσπασμα της σύστασης βρίσκεται σε οικόπεδο 2.000 τμ, και τα συνολικά κτίσματα (3 υπόγεια, ισόγειο, 5 όροφοι και δώμα) ξεπερνούν τις 10.000 τμ, ενώ αν έκανα υπόλογισμούς σύμφωνα με τη δική σου λογική (βάση συντελεστή δόμησης) δεν θα έπρεπε να είχε ούτε 4.000 τμ κτίσματα. Εσύ όμως στη δική σου περίπτωση - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου - έκανες υπολογισμούς με βάση ότι τα κτίσματα είναι το πολύ 474 τμ μια και το οικόπεδο είναι 296, και πιστεύεις πως είναι σωστοί... Επίσης ναι, κατάλαβα τι λες, εσύ όμως δεν θες να καταλάβεις ότι εφόσον η δήλωση που θα κάνεις δεν συμβαδίζει με όσα αναφέρονται στο Ε9 απλά θα απορριφθεί. Αυτά. 39 λεπτά πριν, adsl2+ είπε ερώτηση:Η διόρθωση των τετραγωνικών στο Ε9 έχει πρόστιμο για κάθε έτος σε βάθος πενταετίας; Έχει ήδη απαντηθεί λεπτομερώς αυτό σε προηγούμενο post:
naive Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Να σου δώσω και εγώ τότε μια "τάξη μεγέθους", η πολυκατοικία της οποίας παρέθεσα το απόσπασμα της σύστασης βρίσκεται σε οικόπεδο 2.000 τμ, και τα συνολικά κτίσματα (3 υπόγεια, ισόγειο, 5 όροφοι και δώμα) ξεπερνούν τις 10.000 τμ, ενώ αν έκανα υπόλογισμούς σύμφωνα με τη δική σου λογική (βάση συντελεστή δόμησης) δεν θα έπρεπε να είχε ούτε 4.000 τμ κτίσματα. Εσύ όμως στη δική σου περίπτωση - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου - έκανες υπολογισμούς με βάση ότι τα κτίσματα είναι το πολύ 474 τμ μια και το οικόπεδο είναι 296, και πιστεύεις πως είναι σωστοί... Επίσης ναι, κατάλαβα τι λες, εσύ όμως δεν θες να καταλάβεις ότι εφόσον η δήλωση που θα κάνεις δεν συμβαδίζει με όσα αναφέρονται στο Ε9 απλά θα απορριφθεί. Αυτά. Έχει ήδη απαντηθεί λεπτομερώς αυτό σε προηγούμενο post: Επαναλαμβάνω ότι έχω δει και υπολογίσει αναλυτικά τα τετραγωνικά για τα οποία μιλάω με βάση τα σχέδια. Δε νομίζω να χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο σε αυτό. Επίσης, επαναλαμβάνω ότι η δήλωση μου είναι σύμφωνη με το Ε9. Η μόνη παραφωνία είναι ότι δηλώνεται ότι το πάρκινγκ και η αποθήκη ηλεκτροδοτουνται από τον πίνακα του διαμερίσματος, που δεν ισχύει στην πραγματικότητα, αλλά αυτό δε μπορεί να διαπιστωθεί χωρίς αυτοψία. Οπότε μια χαρά θα τη δεχτούν τη δήλωση.
animale Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, μια ερώτηση και απο εμένα. Στη δήλωση έχει το πεδίο "Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ.*", και στην επεξήγηση του γράφει: Η Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. αναφέρεται στην ημ/νία δημιουργίας ή αλλαγής τ.μ. του ακινήτου στη Δήλωση. Για παράδειγμα: Σε περίπτωση που υπάρχει προσθήκη 20 τ.μ. σε ένα ακίνητο 100 τ.μ., το οποίο στη ΔΕΔΔΗΕ είναι δηλωμένο με 100 τ.μ., ως Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. θα πρέπει να δηλωθεί η ημ/νία της αύξησης τ.μ. που αναφέρεται και στη σχετική άδεια. Αν το ακίνητο ήταν εξαρχής 120 τ.μ. τότε ως Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. λογίζεται η ημερομηνία της οικοδομικής άδειας ή της κτήσης του ακινήτου. Έχω ενα σπίτι που περιήλθε στην ιδιοκτησία μου απο κληρονομιά, δεν έχει γίνει ακόμα η αποδοχή κληρονομιάς αλλά είναι κανονικά δηλωμένο στο Ε9 μου με σωστά τετραγωνικά και η εφαρμογή βρίσκει σωστα τον αριθμό παροχής και την διαφορά τετραγωνικών. Σας ημερομηνία έναρξης ισχύoς αλλαγής των τετραγωνικών μπορώ να βάλω την ημερομηνία που πλήρωσα τον φόρο κληρονομιάς; Ευχαριστώ.
Joshua21 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 23 ώρες πριν, animale είπε Καλησπέρα, μια ερώτηση και απο εμένα. Στη δήλωση έχει το πεδίο "Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ.*", και στην επεξήγηση του γράφει: Η Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. αναφέρεται στην ημ/νία δημιουργίας ή αλλαγής τ.μ. του ακινήτου στη Δήλωση. Για παράδειγμα: Σε περίπτωση που υπάρχει προσθήκη 20 τ.μ. σε ένα ακίνητο 100 τ.μ., το οποίο στη ΔΕΔΔΗΕ είναι δηλωμένο με 100 τ.μ., ως Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. θα πρέπει να δηλωθεί η ημ/νία της αύξησης τ.μ. που αναφέρεται και στη σχετική άδεια. Αν το ακίνητο ήταν εξαρχής 120 τ.μ. τότε ως Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος Αλλαγής των Τ.Μ. λογίζεται η ημερομηνία της οικοδομικής άδειας ή της κτήσης του ακινήτου. Έχω ενα σπίτι που περιήλθε στην ιδιοκτησία μου απο κληρονομιά, δεν έχει γίνει ακόμα η αποδοχή κληρονομιάς αλλά είναι κανονικά δηλωμένο στο Ε9 μου με σωστά τετραγωνικά και η εφαρμογή βρίσκει σωστα τον αριθμό παροχής και την διαφορά τετραγωνικών. Σας ημερομηνία έναρξης ισχύoς αλλαγής των τετραγωνικών μπορώ να βάλω την ημερομηνία που πλήρωσα τον φόρο κληρονομιάς; Ευχαριστώ. Καλησπέρα, αυτά που γράφεις με μπερδεύουν λίγο. Πως γίνεται να έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία σου και να έχεις πληρώσει φόρο κληρονομιάς χωρίς να έχεις κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς? Όσο για αυτό που ρωτάς, εφόσον ισχύει ο ισχυρισμός σου τότε απλά βάζεις την ημερομηνία που περιήλθε στην ιδιοκτησία σου.
animale Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Καλησπέρα, αυτά που γράφεις με μπερδεύουν λίγο. Πως γίνεται να έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία σου και να έχεις πληρώσει φόρο κληρονομιάς χωρίς να έχεις κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς? Όσο για αυτό που ρωτάς, εφόσον ισχύει ο ισχυρισμός σου τότε απλά βάζεις την ημερομηνία που περιήλθε στην ιδιοκτησία σου. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Ρητή αποδοχή κληρονομιάς, δηλαδή τα συμβολαιογραφικά έγγραφα. Αναμένεται να ολοκληρωθούν ίσως και μέσα στον μήνα αν και δεν το πολυπιστεύω. Όπως αναφέρει ο οδηγός του πολίτη http://www.odigostoupoliti.eu/apodoxi-kai-apopoiisi-tis-klironomias/ <<Η αποδοχή της κληρονομίας μπορεί να είναι ρητή ή σιωπηρή. Ρητή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε συνήθως όταν αυτή γίνεται με σκοπό τη μεταγραφή της στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, ώστε να αποκτηθεί η κυριότητα επί ακινήτου της κληρονομιάς. Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο. Σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε όταν η θέληση του προσωρινού κληρονόμου να γίνει οριστικός συνάγεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του. Τέτοιες πράξεις που δείχνουν τη θέληση αυτή είναι πχ η αίτηση για έκδοση κληρονομητηρίου που αναγράφει τον αιτούντα ως κληρονόμο, η άσκηση διεκδικητικής αγωγής για πράγμα της κληρονομίας που έλαβε τρίτος, η υποβολή δήλωσης φόρου κληρονομιάς, η χρησιμοποίηση πράγματος της κληρονομιάς σαν δικό του πράγμα και άλλες.>> Έχει γίνει δήλωση φόρου κληρονομιάς που αναφέρεται τι κληρονόμησα, το σπίτι, και έχει πληρωθεί και ο φόρος κληρονομιάς οπότε έχει γίνει σιωπηρή αποδοχή, απο οτι καταλαβαίνω. Επειδή και εγω δεν είμαι απολύτως σίγουρος για την νομική ερμηνεία, αναρωτιέμαι αν μπορώ να δηλώσω ως ημερομηνία που απόκτησα το σπίτι την ημερομηνία που πλήρωσα τον φόρο κληρονομιάς που, θεωρητικά άλλά και πρακτικά, υποδηλώνει οτι αποδέχθηκα οτι το σπίτι πλέον μου ανήκει.
naive Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, animale είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η Ρητή αποδοχή κληρονομιάς, δηλαδή τα συμβολαιογραφικά έγγραφα. Αναμένεται να ολοκληρωθούν ίσως και μέσα στον μήνα αν και δεν το πολυπιστεύω. Όπως αναφέρει ο οδηγός του πολίτη http://www.odigostoupoliti.eu/apodoxi-kai-apopoiisi-tis-klironomias/ <<Η αποδοχή της κληρονομίας μπορεί να είναι ρητή ή σιωπηρή. Ρητή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε συνήθως όταν αυτή γίνεται με σκοπό τη μεταγραφή της στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, ώστε να αποκτηθεί η κυριότητα επί ακινήτου της κληρονομιάς. Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο. Σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς έχουμε όταν η θέληση του προσωρινού κληρονόμου να γίνει οριστικός συνάγεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του. Τέτοιες πράξεις που δείχνουν τη θέληση αυτή είναι πχ η αίτηση για έκδοση κληρονομητηρίου που αναγράφει τον αιτούντα ως κληρονόμο, η άσκηση διεκδικητικής αγωγής για πράγμα της κληρονομίας που έλαβε τρίτος, η υποβολή δήλωσης φόρου κληρονομιάς, η χρησιμοποίηση πράγματος της κληρονομιάς σαν δικό του πράγμα και άλλες.>> Έχει γίνει δήλωση φόρου κληρονομιάς που αναφέρεται τι κληρονόμησα, το σπίτι, και έχει πληρωθεί και ο φόρος κληρονομιάς οπότε έχει γίνει σιωπηρή αποδοχή, απο οτι καταλαβαίνω. Επειδή και εγω δεν είμαι απολύτως σίγουρος για την νομική ερμηνεία, αναρωτιέμαι αν μπορώ να δηλώσω ως ημερομηνία που απόκτησα το σπίτι την ημερομηνία που πλήρωσα τον φόρο κληρονομιάς που, θεωρητικά άλλά και πρακτικά, υποδηλώνει οτι αποδέχθηκα οτι το σπίτι πλέον μου ανήκει. Γιατί δε βάζεις την ημερομηνία κατασκευής; Αφού είναι δηλωμένο σωστά από την αρχή, τυπικό είναι να βάλεις κάτι. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2020 από naive
Greektrooper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Έχω δύο ερωτήσεις.....Στην εφαρμογή μου εμφανίζει τα σωστά τετραγωνικά του σπιτιού όπως είναι στα συμβόλαια και στο Ε9. Όμως στο ρεύμα μου είναι κατά 5 τετραγωνικά λιγότερο. Το διορθώνω? Και αν ναι πως? Πατάω "Εισαγωγή στην Δήλωση"? Θα διορθωθούν με αυτό τον τρόπο τα τετραγωνικά του ΕΝΦΙΑ άρα θα πληρώσω αναδρομικά για τα 5 τετραγωνικά σωστά? 2η: σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που υπάρχει ημιυπαιθριος ο οποίος δεν έχει δηλωθεί/νομιμοποιηθεί, συμφέρει να γίνει τώρα? Να ξεκινήσει με δήλωση στην πλατφόρμα η όλη διαδικασία γιατί υποθέτω ότι δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά είναι αυτό ο πιο ανώδυνος τρόπος νομιμοποίησης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις