Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, giodoul είπε

Το κατάλαβε γιατί ενημερώνεται από το λογιστήριο του κράτους.Αλλα πως θα πάρει τους τόκους.Δεν έχει αυτή το ζόρι αλλά ο δανειολήπτης.

Σε αυτή την περίπτωση δεν έπρεπε να ενημερώσει τους κληρονόμους?

Επεξ/σία από hoannis
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hoannis είπε

Σε αυτή την περίπτωση δεν έπρεπε να ενημερώσει τους κληρονόμους?

Εννοειται οτι με την αποδοχη κληρονομιας αυτοι ενημερωνονται.Εξαλλου στην τελικη ειναι νομικη τους υποχρεωση.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Narayan είπε

Ναι οι τράπεζες φταίνε που ο καθένας έπερνε δάνεια για να αγοράσει πράγματα που δεν χρειάζεται και δεν μπορεί να αποπληρώσει. Σαν να λέμε το ζαχαροπλαστείο φταίει που έχω φτάσει 120 κιλά.

Και όμως φταίνε οι τράπεζες προσωπικό παράδειγμα.

2010 πρωτοετής φοιτητής, πάμε με φίλο στα media markt να πάρει υπολογιστή με δόσεις. Κάποια στιγμή με ρωτάει ο υπάλληλος είσαι και εσύ Ολυμπιακός, λέω εγώ δεν ασχολούμαι αλλά ναι. Θα σου βγάλω και εσένα μια πιστωτική να βγάζεις εισιτήρια ( Ο αδερφός μου πήγαινε συχνά γήπεδο και λέω οκ βγάλε μου). Η κάρτα εκδόθηκε μέσα στο media markt και ήταν της citibank. Δεν είχαν ζητήσει ούτε το ΑΦΜ μου, μόνο μια ταυτότητα. Κάποια στιγμή την χρησιμοποίησα πολύ αργότερα για μικρο αγορές με δόσεις συνήθως. Κάποια στιγμή έκλεισε η citibank και εγώ ήμουν στρατό, η υπηρεσία που πλήρωνα μέσω sms από λογαριασμό (εθνικής) κόπηκε τα atm είχαν εξαφανιστεί εκτός από 2 (1 Αθήνα και 1 Θεσσαλονίκη) και όλα πέρασαν στην alpha bank. Δεν μπορούσα να πληρώσω και τοκιζόντουσαν, όταν επέστρεψα ζήτησα από την τράπεζα να αφαιρέσει τους τόκους όλη τον καιρό που δεν μπορούσα να πληρώσω αρνήθηκε. Τελικά δεν πήρε τίποτα και μάντεψε μετά από δύο χρόνια άνοιξα λογαριασμό μισθοδοσίας στην alpha με την ίδια ταυτότητα το ίδιο κινητό τηλέφωνο και απλά δεν είπαν τίποτα.

Οπότε ναι φταίνε και οι τράπεζες έτσι όπως δίνανε κάποια δάνεια, όχι όλα αλλά αρκετά.

Επίσης αυτοί που λέτε ότι θα κατασχεθεί το σπίτι για τέτοιο δάνειο συγκεκριμένα, που τα έχετε δει αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

με ποια λογική έχει το παιδι ή η μάνα οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι σε μια συμφωνία δανείου ανάμεσα στην τράπεζα και έναν που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωη? Δεν υπάρχει υποθήκη, δεν υπάρχει εγγυητής, δεν υπάρχει υποχρεώση. Δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε να ζητήσει χρήματα απο κάποιον που δεν έλαβε γνώση και δεν συναίνεσε σε δάνειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κάποιος κάνει αποδοχή κληρονομιάς κληρονομεί και τα χρέη , όποια και αν είναι αυτά, δεν είναι θέμα λογικής , είναι θέμα νόμου.

Επεξ/σία από hoannis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με ποια λογική έχει το παιδι ή η μάνα οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι σε μια συμφωνία δανείου ανάμεσα στην τράπεζα και έναν που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωη? Δεν υπάρχει υποθήκη, δεν υπάρχει εγγυητής, δεν υπάρχει υποχρεώση. Δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε να ζητήσει χρήματα απο κάποιον που δεν έλαβε γνώση και δεν συναίνεσε σε δάνειο.

Το εξηγήσαμε παραπάνω, η μάνα έκανε αποδοχή κληρονομιάς, και ως γνωστόν όταν αποδέχεσαι κληρονομιά υποχρεωτικά αποδέχεσαι και το ενεργητικό(ακίνητα, μετρητά, μετοχές, αγαθά) και το παθητικό(χρέη), δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις τι θα κληρονομήσεις.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το εξηγήσαμε παραπάνω, η μάνα έκανε αποδοχή κληρονομιάς, και ως γνωστόν όταν αποδέχεσαι κληρονομιά υποχρεωτικά αποδέχεσαι και το ενεργητικό(ακίνητα, μετρητά, μετοχές, αγαθά) και το παθητικό(χρέη), δεν έχεις δικαίωμα να επιλέξεις τι θα κληρονομήσεις.

μα δεν είχε γνώση του δανείου. αναφέρθηκε κάπου το δάνειο στην αποδοχή? Η τράπεζα που έμαθε οτι πέθανε ο οφειλέτης της απο το κλείσιμο του αφμ υποθέτω δεν πρέπει να ενημερώσει? Πώς θα κάνει ο άλλος αποποίηση ή αποδοχή σε χρέος που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του? Αυριο μπορεί να έρθει η εθνικη να μου πει οτι η γιαγια μου που έφυγε το '75 χρωστάει 6 τρις δραχμές. οκ, εγω που το ξέρω?!

Δημοσ.

Όταν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς, παίρνεις και περιουσία και χρωστούμενα. Οι απορίες που έχω είναι:

• Που ξέρεις τι χρωστάει ο θανών σε τράπεζες , ιδιώτες κλπ? Πως ενημερώνεσαι?
  • Πως ενημερώνονται οι τράπεζες αν έχει αποδεχθεί κάποιος την κληρονομιά , κάποιου άλλου?

Επίσης όντως καλά απάντησαν ο εφοριακός και ο τραπεζικός. Χωρίς να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της περιουσίας και των χρωστούμενων, έδωσαν μια "φιλική"  γενική συμβουλή. Η ιστορικότητα στην Ελλάδα έχει δείξει, πως αν κάνεις το μ@λ@κ@ και είσαι παράνομος σε οικονομικό επίπεδο -  μέχρι ένα σημείο φυσικά, μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Αυτά σε γενικό επίπεδο.

Σε ειδικό επίπεδο και επειδή η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, θα σου πρότεινα να μαζέψεις ότι στοιχεία και χαρτιά έχεις, και να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο ή ένα καλό λογιστή (που δεν κάνει μόνο φορολογικές δηλώσεις δηλαδη) που ξέρει τι παίζει στην αγορά. Αυτοί μόνο μπορούν να σε βοηθήσουν αξιόπιστα.

Οι στόχοι σου κατα προτεραιότητα είναι:

• Να μην πληρώσεις
  • Να πληρώσεις με διακανονισμό και χωρίς τόκους, ένα μέρος του ποσού
  • Να πληρώσεις με διακανονισμό και χωρίς τόκους, το πραγματικό υπόλοιπο του ποσού
  • Να πληρώσεις με διακανονισμό και λίγους τόκους το πραγματικό υπόλοιπο του ποσού

Το να πληρώσεις Δικηγόρο ή λογιστή 200€ ας πούμε, μπορεί να σου εξοικονομήσει χιλιάδες € , απο το να ασχολείσαι μόνος σου

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μα δεν είχε γνώση του δανείου. αναφέρθηκε κάπου το δάνειο στην αποδοχή? Η τράπεζα που έμαθε οτι πέθανε ο οφειλέτης της απο το κλείσιμο του αφμ υποθέτω δεν πρέπει να ενημερώσει? Πώς θα κάνει ο άλλος αποποίηση ή αποδοχή σε χρέος που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του? Αυριο μπορεί να έρθει η εθνικη να μου πει οτι η γιαγια μου που έφυγε το '75 χρωστάει 6 τρις δραχμές. οκ, εγω που το ξέρω?!

Ούτε το σπίτι αναφέρθηκε κάπου στην αποδοχή, όπως ξαναέγραψα όταν κάνεις αποδοχή αποδέχεσαι τα πάντα, δεν αποδέχεσαι επιλεκτικά.

Αν δεν είσαι σίγουρος ή δεν έχεις διάθεση να το ψάξεις τότε κάνε αποποίηση, δεν σε υποχρέωσε κανένας να κάνεις αποδοχή.

Πάντως ξεφεύγουμε το "δεν ήξερα" δεν ισχύει στην περίπτωση του ts.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε το σπίτι αναφέρθηκε κάπου στην αποδοχή, όπως ξαναέγραψα όταν κάνεις αποδοχή αποδέχεσαι τα πάντα, δεν αποδέχεσαι επιλεκτικά.

Αν δεν είσαι σίγουρος ή δεν έχεις διάθεση να το ψάξεις τότε κάνε αποποίηση, δεν σε υποχρέωσε κανένας να κάνεις αποδοχή.

μα και σπίτι να είχε κάπου χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του πάλι κάποιος έπρεπε να της το πει. Το σπίτι πες το βρίσκεις στη εφορία, το καταναλωτικό που το βρίσκεις? Παίρνεις βόλτα τις τράπεζες και ρωτας? Φαίνετε κάπου ενα δάνειο? Πραγματική απορία, δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε κάποιος να μάθει στοιχεία ενος ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στην τράπεζα και εναν πολίτη.

Δημοσ.

Εχεις ενημερωθει ηδη απο τους υπαλληλους της τραπεζας για το τι και πως

Γιατι ηρθες στο insomnia να ρωτησεις;

Απλα κατσε και σκεψου τι σου ειπαν ,τιποτε αλλο

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πάντως ξεφεύγουμε το "δεν ήξερα" δεν ισχύει στην περίπτωση του ts.

Έχει πάρει καταναλωτικό δάνειο με μόνη εγγύηση τον μισθό του κατά 99% (συμβαίνει ακόμη και τώρα, και εν μέσω κρίσης ήταν σχεδόν οι μοναδικοί που έπαιρναν μικροκαταναλωτικά δάνεια, γι' αυτό λέω κατά 99% δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γίνει στην περίπτωση του ts)

Πώς ακριβώς θα τους κυνηγήσει η τράπεζα, για ένα καταναλωτικό που μόνη εγγύηση είχε την μονιμότητα του μισθού κάτι που τώρα δεν υπάρχει?

Η τράπεζα θα κυνηγήσει με νύχια και με δόντια να βάλει την μητέρα του ts να υπογράψει καινούργια χαρτιά για το δάνειο και απ' ότι φάνηκε αυτό θέλει να κάνει. Αυτό από μεριά τράπεζας σου φαίνεται σωστό? Απλά η τράπεζα (στην Ελλάδα του 2020) είναι ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρη ότι θα πάρει τα χρήματα της. Γιατί τώρα όπως είναι αν αποφασίσει να μην πληρώσει δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μα και σπίτι να είχε κάπου χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του πάλι κάποιος έπρεπε να της το πει. Το σπίτι πες το βρίσκεις στη εφορία, το καταναλωτικό που το βρίσκεις? Παίρνεις βόλτα τις τράπεζες και ρωτας? Φαίνετε κάπου ενα δάνειο? Πραγματική απορία, δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε κάποιος να μάθει στοιχεία ενος ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στην τράπεζα και εναν πολίτη.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω, αν όντως χρειάζεσαι υπεύθυνη απάντηση απευθύνσου σε δικηγόρο.

4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Έχει πάρει καταναλωτικό δάνειο με μόνη εγγύηση τον μισθό του κατά 99% (συμβαίνει ακόμη και τώρα, και εν μέσω κρίσης ήταν σχεδόν οι μοναδικοί που έπαιρναν μικροκαταναλωτικά δάνεια, γι' αυτό λέω κατά 99% δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γίνει στην περίπτωση του ts)

Πώς ακριβώς θα τους κυνηγήσει η τράπεζα, για ένα καταναλωτικό που μόνη εγγύηση είχε την μονιμότητα του μισθού κάτι που τώρα δεν υπάρχει?

Η τράπεζα θα κυνηγήσει με νύχια και με δόντια να βάλει την μητέρα του ts να υπογράψει καινούργια χαρτιά για το δάνειο και απ' ότι φάνηκε αυτό θέλει να κάνει. Αυτό από μεριά τράπεζας σου φαίνεται σωστό? Απλά η τράπεζα (στην Ελλάδα του 2020) είναι ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρη ότι θα πάρει τα χρήματα της. Γιατί τώρα όπως είναι αν αποφασίσει να μην πληρώσει δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα.

Όλη η ουσία είναι στα bold, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζεις τι έχει γίνει όλα αυτά που γράφεις είναι υποθέσεις.

Επίσης το τι φαίνεται ή δεν φαίνεται σωστό σε μένα δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει μόνο τι προβλέπει η νομοθεσία.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ειλικρινά δεν γνωρίζω, αν όντως χρειάζεσαι υπεύθυνη απάντηση απευθύνσου σε δικηγόρο.

Όλη η ουσία είναι στα bold, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζεις τι έχει γίνει όλα αυτά που γράφεις είναι υποθέσεις.

Επίσης το τι φαίνεται ή δεν φαίνεται σωστό σε μένα δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει μόνο τι προβλέπει η νομοθεσία.

Και εσύ πως ξέρεις τι προβλέπει η νομοθεσία?

Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις εγγύηση είναι ο μισθός σου. Αν δεν πάρει στο όνομά της το δάνειο τι θα γίνει? Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως γι αυτό και θέλουν να υπογράψει για να πάρει το δάνειο στο όνομα της.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Απο το αποδεικτικο μισθοδοσίας. Κρατουνταν καθε μηνα αυτοματα η δοση απο τη μισθοδοσια. Δημοσιος υπαλληλος ηταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...