Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Τα κόκκινα δάνεια επιβαρύνουν ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας και όχι μόνο τον άμεσο ενδιαφερόμενο. Να κλεισει το μαγαζι που έδινε βερεσε σε αυτους που δεν έπρεπε, οπως θα έκλεινε ενα μπακαλικο, ενα σουπερ μάρκετ κτλ κτλ. Όχι να το πληρωνει ο πλυθησμος της χώρας οπως λες.
Kostasallinone Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, Talepwros είπε Να κλεισει το μαγαζι που έδινε βερεσε σε αυτους που δεν έπρεπε, οπως θα έκλεινε ενα μπακαλικο, ενα σουπερ μάρκετ κτλ κτλ. Όχι να το πληρωνει ο πλυθησμος της χώρας οπως λες. Αν κλείσει το μαγαζί κλείνει η χώρα. Κόκκινο δάνειο χωρίς δανειολήπτη δεν υφίσταται. Εμείς πληρώσαμε τα απλήρωτα δάνεια των άλλων. Η τράπεζα δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα. 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, ikorolis είπε Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον @tarantules όταν παίρνεις έναν καλό μισθό από την δουλειά σου πρέπει να είσαι προνοητικός Πρώτη προτεραιότητα είναι η οικογένεια (βασικές ανάγκες-λογαριασμοί) Δεύτερη προτεραιότητα είναι να βάζεις στην άκρη χρήματα για κάποια έκτακτη ανάγκη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί (μακάρι να μην τύχει σε κανέναν) αλλά επειδή μου έχει συμβεί φροντίζω να έχω στην άκρη χρήματα Μετά έρχονται όλα τα άλλα... αυτοκίνητο/μηχανή ... κτλ Η δική μου συμβουλή προς τον TS είναι απλά ότι κάτι δεν κάνει σωστά στην διαχείριση των οικονομικών του και παρά τον ικανοποιητικό μισθό δεν του φτάνουν για αυτό ζητάει δάνειο είτε από τράπεζα (που δεν το συνιστώ) ούτε από τους διάφορους τοκογλύφους-απατεώνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (ούτε αυτό το συνιστώ γιατί εκεί αν κάτι δεν πάει καλά τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα με αυτούς δεν παίζεις γιατί στην καλύτερη θα σε σαπίσουν στο ξύλο και θα σε στείλουν στο νοσοκομείο στην χειρότερη θα δεις τα ραδίκια ανάποδα και τότε κρίμα στην οικογένεια σου που θα μείνει πίσω και θα ψάχνεται μετά να σώσει ότι μπορεί) για ψάξε την διαχείριση των οικονομικών σου να βρεις τι δεν κάνεις καλά και να το διορθώσεις αυτή είναι η δική μου συμβουλή που την τηρώ από τα νιάτα μου καθώς τώρα είμαι 48 χρονών στα λέω εντελώς φιλικά και χωρίς διάθεση για παρεξήγηση Έχει τηλεόραση αξίας €2500.......τι δεν καταλαβαίνετε !!!!!!! Εμείς είμαστε με μια (Samsung smart) 5 ετών αξία αγοράς €400......αλλά κάνουμε το σκατο παξιμάδι, νοικιάζουμε το διαμέρισμα στην επαρχία και ζούμε στο ενοίκιο.....όταν χρειαστήκαμε αυτοκίνητο για την σύζυγο (που εργάζεται) αγοράσαμε με άτοκη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε άμεσα...κάρτες πληρώνονται όλο το ποσό (και όχι το ελάχιστο) όταν βγει ο λογαριασμός......τέλος .
archer100 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Μη διανοηθείς φίλε, φιλικά σου το λέω, πιθανότατα θα μπλέξεις άσχημα. Πρώτον δε θα βρεις άνθρωπο να σου δανείσει αυτό το ποσό, χωρίς εξασφάλιση. Πουθενά στον πλανήτη. Άρα να θεωρείς δεδομένη την εγγραφή υποθήκης στο σπίτι σου, με ότι σημαίνει αυτό. Αλλά ακόμη και αν βρεθεί κάποιος (0,001% πιθανότητα) που θα σε δανείσει χωρίς υποθήκη, να ξέρεις ότι σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και δεν πληρώσεις, και πάλι μπορεί να διεκδικήσει το σπίτι σου, μέσα από τη διαδικασία έκδοση διαταγής πληρωμής -> κατάσχεση-πλειστηριασμός. Επομένως, με το που δανειστείς, το σπίτι σου θα είναι πάντα σε κίνδυνο. Κατά δεύτερον, από ανθρώπους της αγοράς να περιμένεις επιτόκια υψηλά, ακόμη και 10% ή ψηλότερα για στεγαστικό δάνειο. Αυτόματα δηλαδή θα βάλεις στα έξοδα σου 150-200 ευρώ το μήνα μόνο για τους τόκους του δανείου που θα πάρεις, επιβαρύνοντας κι άλλο τον οριακό σου οικογενειακό προυπολογισμό. Κατά τρίτον, αφού δε δουλεύει η γυναίκα, είσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνεις χωρίς εισοδήματα, λόγω απόλυσης, θέματος υγείας, κ.ο.κ. Άρα ένα ρίσκο και ένα μείον περισσότερο, σε σχέση με το να είχατε και οι 2 εισόδημα. Τέταρτον, όταν ψάχνεις στην αγορά, είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε τοκογλύφους, που στην αρχή θα σου είναι διαρκώς με το χαμόγελο και τα σεις και τα σας, αλλά όταν πέσουν οι υπογραφές, θα βγούνε οι μπράβοι πίσω απ τις κουρτίνες και θα εύχεσαι να μην είχες γνωρίσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους. Διάβασε άρθρα και ειδήσεις περί μεθόδων απο τοκογλύφους, για να πάρεις μια καλή γεύση. Πέμπτον, ίσως να μπορέσεις να δανειστείς μέσω crowfunding πλατφορμας, που μπορεί να ακούγεται ωραίο, αλλά από άποψη εξασαλίσεων (πιθανότατα θα σου ζητήσει υποθήκη ο loan originator) επιτοκίων (σίγουρα πάνω από 10%) και νομικών μέτρων αν δεν πληρώσεις (ψυχρές εταιρίες εξωτερικού που θα κινήσουν άμεσα διαδικασίες κατάσχεσης αδιαφορώντας πλήρως για το ποιος είσαι) δε βλέπω κάτι θετικό. Με λίγα λόγια θα σου έλεγα να μην κάνεις καμία κίνηση, γιατί το ρίσκο θα είναι υψηλό, με βασικότερες παράμετρους το ότι δεν έχεις αποθεματικό, τα επιτόκια θα είναι μεγάλα, θα ρισκάρεις το σπίτι σου, και εισόδημα έχεις μόνο εσύ Καλή τύχη ωστόσο αν τυχόν το επιχειρήσεις! https://grbusinessforum.com/ 5 1
neo80 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Όπως είπαν και οι υπόλοιποι μακριάαααα απο κάτι τέτοιους τύπους. Spoiler
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Έχει τηλεόραση αξίας €2500.......τι δεν καταλαβαίνετε !!!!!!! Εμείς είμαστε με μια (Samsung smart) 5 ετών αξία αγοράς €400......αλλά κάνουμε το σκατο παξιμάδι, νοικιάζουμε το διαμέρισμα στην επαρχία και ζούμε στο ενοίκιο.....όταν χρειαστήκαμε αυτοκίνητο για την σύζυγο (που εργάζεται) αγοράσαμε με άτοκη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε άμεσα...κάρτες πληρώνονται όλο το ποσό (και όχι το ελάχιστο) όταν βγει ο λογαριασμός......τέλος . εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά φίλε μου δεν είναι ζήτημα αν έχει κάποιος αυτοκίνητο/μηχανή ή τηλεόραση το ζήτημα είναι αν έχει να τα συντηρεί μου θυμίζει κάποιους που αγοράζουν το τελευταίο apple iphone αλλά δεν έχουν χρήματα να βάλουν χρόνο και ταράζουν τους φίλους με αναπάντητες (τέτοιοι φυσικά από μένα τρώνε διαγραφή/μπλοκάρισμα) όπως είπα είμαι 48 χρονών δουλεύω σε μια εταιρεία και παίρνω πολύ καλά χρήματα τα οικονομικά μου τα διαχειρίζομαι πολύ καλά έτσι έχουμε τα βασικά αγαθά που χρειαζόμαστε πληρώνω τους λογαριασμούς κάνω αποταμίευση χρήματα για έκτακτη ανάγκη (αν προκύψει) και αγοράζω οτιδήποτε χρειαστούμε απλά πράγματα 4 ώρες πριν, Ryfarqt είπε Αυτη εδω https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/197177-lg-65sm9800-65?cmicc=skroutz αυτή είναι μοντέλο του 2019 και δεν κάνει 2500 ευρώ (κόστιζε 2999 ευρώ αλλά τώρα κοστίζει 1799 ευρώ) επίσης το θεωρώ μεγάλη ανοησία να πάρει κάποιος τέτοια τηλεόραση (65") όταν με πολύ λιγότερα χρήματα παίρνεις 43-46-49" τηλεόραση για αυτό είπα εξ αρχής ότι δεν διαχειρίζεσαι καλά τα οικονομικά σου φίλε μου και μάλλον θα χρειαστεί η γυναίκα σου να πιάσει δουλειά και να αναλάβει τα οικονομικά του σπιτιού πιστεύω ότι θα τα πάει καλύτερα από εσένα.
lightsout Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Kostasallinone είπε Αν κλείσει το μαγαζί κλείνει η χώρα. Κόκκινο δάνειο χωρίς δανειολήπτη δεν υφίσταται. Εμείς πληρώσαμε τα απλήρωτα δάνεια των άλλων. Η τράπεζα δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα. Εμείς πληρώσαμε τα επιχειρηματικά δάνεια των εταιρειών που βαρεσαν κανόνι, ειδικότερα εκείνων που είχαν στη συμμετοχή επιχειρηματίες που δάνειζαν τους εαυτούς τους, αφού συμμετείχαν και στις τράπεζες από τις οποίες δανείζονταν. Τα δάνεια τους οι μικρομεσαιοι τα είχαν ήδη πληρώσει, αφού πλήρωναν τοκοχρεολυσια. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.
Kostasallinone Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, lightsout είπε Εμείς πληρώσαμε τα επιχειρηματικά δάνεια των εταιρειών που βαρεσαν κανόνι, ειδικότερα εκείνων που είχαν στη συμμετοχή επιχειρηματίες που δάνειζαν τους εαυτούς τους, αφού συμμετείχαν και στις τράπεζες από τις οποίες δανείζονταν. Τα δάνεια τους οι μικρομεσαιοι τα είχαν ήδη πληρώσει, αφού πλήρωναν τοκοχρεολυσια. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή. Τι λες φίλε μου, έπαιρναν δάνεια για τα κτήματά τους και αγόραζαν αγωνιστικά αυτοκίνητα για την μόστρα και τον νέο πλουτισμό. Τα δε διακοποδάνεια έδιναν και έπαιρναν μιας και ο Έλληνας εάν δεν πάει το ταξιδάκι του δεν μπορεί, τέτοιο κατάντημα είχαμε και έχουμε. Για όλα τα άλλα που λες φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις μιας και στα δάνεια οι τράπεζες έχουν πολλά να κερδίσουν εάν δεν πληρωθούν, αναφέρομαι στις ασφάλειες και στις κατασχέσεις εταιριών και περιουσιακών στοιχείων. Εάν ακολουθούσαν το παράδειγμα της Αγγλίας με την Thomas Cook και την άφησαν στο έλεος των τραπεζιτών, τώρα όλοι θα είμασταν χαρούμενοι. Αλλα όπως βλέπεις οι συνδικαλιστές ακόμα δίνουν και παίρνουν, τα δε μμε θα μας έπριζαν πρωί βράδυ για το πόσοι άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά. Για να μην αναφερθώ στις ποδοσφαιρικές ομάδες που κάθε τόσο τους κόβουν τα χρέη οι κυβερνήσεις. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2020 από Kostasallinone
Lanike71 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ζητάς δάνειο 20.000 και να ξεκινάς τα ενέχυρα, από την τηλεόραση των 1000 ευρώ.
Ryfarqt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ζητάς δάνειο 20.000 και να ξεκινάς τα ενέχυρα, από την τηλεόραση των 1000 ευρώ. Γινεται εφ'οσων το θεμα μου εχει μπερδευτει αρκετα σε σχεση με το ζητουμενο.
Lumini Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Ryfarqt είπε Γινεται εφ'οσων το θεμα μου εχει μπερδευτει αρκετα σε σχεση με το ζητουμενο. παντα οταν θελουμε χρηματα, ζηταμε πρωτα απο συγγενεις. Γονεις σου και πεθερικα, μετα παμε στα παπουδια και μετα σε ξαδεφλους. Αργοτερα, παμε σε φιλους. Ζητας 5 χιλιαρια απο 4 φιλους. Μετα πουλας οτι εχεις και δε χρειαζεσε, πχ χωραφια, σπιτια, χρυσαφικα, το νυφικο της γυναικας σου και τις βερες. ΔΕΝ ειναι να μπλεκεις με τοκογλυφους.
Lanike71 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, Lumini είπε παντα οταν θελουμε χρηματα, ζηταμε πρωτα απο συγγενεις. Γονεις σου και πεθερικα, μετα παμε στα παπουδια και μετα σε ξαδεφλους. Αργοτερα, παμε σε φιλους. Ζητας 5 χιλιαρια απο 4 φιλους. Μετα πουλας οτι εχεις και δε χρειαζεσε, πχ χωραφια, σπιτια, χρυσαφικα, το νυφικο της γυναικας σου και τις βερες. ΔΕΝ ειναι να μπλεκεις με τοκογλυφους. Ούτε καν. Όταν δεν έχεις έσοδα, δε ζητάς λεφτά. Δηλαδή ο ξάδερφος το φιλόπτωχο είναι; Και πότε θα τα δώσεις; Ποτέ; Για να ζητήσεις λεφτά, πάει να πει ότι τα έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη (υγεία και μόνο). Όχι για να χτίσεις ή επιδιορθώσεις σπίτι. 4
Lumini Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ούτε καν. Όταν δεν έχεις έσοδα, δε ζητάς λεφτά. Δηλαδή ο ξάδερφος το φιλόπτωχο είναι; Και πότε θα τα δώσεις; Ποτέ; Για να ζητήσεις λεφτά, πάει να πει ότι τα έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη (υγεία και μόνο). Όχι για να χτίσεις ή επιδιορθώσεις σπίτι. καλα ναι εννοειτε. Αλλα ο ΤΣ αγορασε τβ 2500 ευρω αρα δεν πρεπει να εχει και πολυ συνεση. εχει παιδια σκυλια γυναικα, η τβ του ελειπε.. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2020 από Lumini
Salvation81 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ούτε καν. Όταν δεν έχεις έσοδα, δε ζητάς λεφτά. Δηλαδή ο ξάδερφος το φιλόπτωχο είναι; Και πότε θα τα δώσεις; Ποτέ; Για να ζητήσεις λεφτά, πάει να πει ότι τα έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη (υγεία και μόνο). Όχι για να χτίσεις ή επιδιορθώσεις σπίτι. Μου θυμησες τα ξαδερφια μου, περνανε μηνες και μηνες και μηνες για να μου δωσουν τα χρωστουμενα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις