Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Shnauzer φοβερό σκυλί έχω το mini..το γίγας είναι δυνατό  και πολύ καλός φύλακας ..εγω αν είχα δυο χιλιάρικα  θα έπαιρνα μαλινουα τι να λέμε τώρα ..η Φεράρι των σκύλων!απλος θέλει να έχει Μεγάλη εμπειρία ο ιδιοκτήτης γιατί αν δεν έχει θα το καταστρέψει το σκυλί και θα το δώσει σύντομα ...

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν είναι πάντως σωστό να χρησιμοποιούνται τα ζώα κατά πως μας βολεύει,να βγάζουμε όλα τα ψυχολογικά μας και τα απωθημένα μας πάνω τους και να το παίζουμε και φιλόζωοι από πάνω...κάπου φτάνει αυτή η υποκρισία!

9 ώρες πριν, PareKosme είπε

Να τον χαίρεσαι!

Φαντάζομαι γνωρίζεις όμως πως άλλο να είναι κτητικός με το χώρο του και άλλο να είναι φύλακας.

Επίσης πρέπει να έχει σωστό δάγκωμα με κράτημα και όχι να το κάνει με φόβο ή ελάχιστη δύναμη.

Δεν ντρέπεσαι ρε φίλε;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Spc1983 είπε

Τα Shnauzer φοβερό σκυλί έχω το mini..το γίγας είναι δυνατό  και πολύ καλός φύλακας ..εγω αν είχα δυο χιλιάρικα  θα έπαιρνα μαλινουα τι να λέμε τώρα ..η Φεράρι των σκύλων!απλος θέλει να έχει Μεγάλη εμπειρία ο ιδιοκτήτης γιατί αν δεν έχει θα το καταστρέψει το σκυλί και θα το δώσει σύντομα ...

Όντως είναι πολύ ζόρικα σκυλιά τα Μαλινουά και με τρομερή ενέργεια. Να έχεις στο νου σου πάντως πως δεν αρκεί μόνο η ράτσα. Πρέπει ο εκτροφέας να σου προτείνει ποιο σκυλί είναι το καταλληλότερο για εσένα από τη γέννα. Π.χ τα πιο κυριαρχικά (όπως είναι το ζητούμενο στην περίπτωση) είναι πιο δραστήρια και ενοχλούν τα υπόλοιπα αδελφάκια. 

Περισσότερο μου αρέσει ο γερμανικός ποιμενικός εργασιακής γραμμής.

Και οι δύο ράτσες πάντως χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις αστυνομίες όλων των χωρών οπότε αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά.

9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Βρε ξέρω τι είναι τα φιλα, το λέω επειδή ελάχιστοι τα γνωρίζουν ! 

Άλλη μια ράτσα που γουστάρω πολύ (και ελάχιστοι τα γνωρίζουν στην Ελλάδα) είναι τα Boerboel.

Δεν κάνει όμως με τίποτα για ζωή σε διαμέρισμα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, moure είπε

To μεγάλο Σνάουτσνερ είναι εξαιρετικός φύλακας.

Εγω έχω κάνε κορσο,2 μάλιστα ,και μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικοί φυλακές αλλά και ότι έχουν άριστη συμπεριφορά μέσα στο σπιτι.Δεν είναι ο σκύλος που τον παρατάς σε μια αυλή θέλει συνεχή επαφή με το αφεντικό του.Ομως θα πρέπει να βρεις έναν καλό εκτροφέα γιατί διαφέρουν πολύ οι γραμμές σε αυτά τα σκυλιά τόσο σωματικά αλλά και σε χαρακτήρα.

Θα συμφωνήσω, κι εμείς δυο κάνε κορσο έχουμε και είναι ακριβώς όπως τα λες. Η μια είναι άνθρωπος και ο άλλος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και τα δυο όμως είχαν άψογη συμπεριφορά ακόμα και με τα μωρά.  Αυτά τα σκυλιά επίσης έχουν έξοδα και μετά την αγορά και τον εκπαιδευτή, είναι κρίμα να παίρνεις τετοιο σκυλί και να το ‘’παρατάς’’ (πχ η τροφή να ειναι α ποιότητας για να φτάσει σωστά τα κιλά του). Το αρσενικό μας είναι τώρα 2 χρόνων και έχει γίνει θηρίο γύρω στα 50 κιλά και έχει άμεση σχέση με τους γονείς του, ήταν επιλεγμένο κουτάβι από συγκεκριμένη γεννα. Η θηλυκιά είναι 5, ήταν πιο ‘τυχαία’ επιλογή, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σκυλί. Τέλος έχουν τρελή ουρά, παίζεις μαζι τους και αν φας καμία κατά λάθος είναι σα να έχεις φάει μαστιγιά (και θέλει και προσοχή μες στο σπίτι αν το σκυλί είναι ατσούμπαλο, τα σπάει όλα)

Δημοσ.

Γνώμη μου , πάρε Κεντρικής Ασίας , δεν σπάσει , δεν χαλάει, δεν βγάζει γενετικά θέματα όπως πολλά μεγάλα σκυλιά κτλ και ζει πολλά χρόνια συγκριτικά με το βάρος του  (12-13 χρόνια) και δεν είναι τόσο επιρεπές στη ζέστη όσο άλλα παρόμοιου μεγέθος , αλλιώς θα πήγαινα σε κανγκάλ. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Δεν διάβασα τίποτα, αλλά μήπως λέω μήπως να ΜΗΝ βάζαμε τα ζωντανά σε τέτοια κατάσταση. Όλα τα ζωντανά πρέπει να είναι ζώα συντροφιάς.

Ο οικόσιτος σκύλος, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, πρώτα χρησιμοποιήθηκε ως φύλακας χώρων, ζώων και ατόμων και μετά ως συντροφιά. Το «πρέπει» εύκολα λέγεται, αλλά ο ρόλος τού σκύλου-φύλακα είναι απολύτως φυσικός και σε πολλές περιπτώσεις άκρως απαραίτητος.

• Like 6
Δημοσ.

αγαπητε συμφορουμιτη προσοχη στα pedigree γιατι συνηθως ειναι αποτελεσμα αιμομιξιων και στην τελικη επιλεγεις ρατσα για να εχει καποια βασικα χαρακτηριστικα οχι για πασαρελα. Στην προσπαθεια να τονισουν καποια χαρακτηριστικα κανουν επιλεκτικες διασταυρωσεις που οδηγουν σε ζωτανα με κληρονομικες ασθενειες και καταστασεις πολυ δυσαρεστες και για σενα και για τον τετραποδο φιλο σου.

Κατα τα αλλα ενα λυκοσκυλο θα μπορουσε να σε καλυψει. Ειναι ευελικτα σκυλια μεσαιου βαρους και δενονται πολυ με το αφεντικο τους. Την θεωρω ασφαλη επιλογη παντως.

Ροτβαιλερ επισης ειναι καλο περασαν απο τα χερια μου 4, ολοι βγηκαν αριστοι φυλακες. Αλλα οπωσδηποτε εκπαιδευση γιατι εχουν μεγαλη αυτοπεποιθηση και θα προσπαθησουν να επιβληθουν.

Ασιατικος ποιμενικος επισης καλη επιλογη.

Και τους ελληνικους ποιμενικους μην τους υποτιμας. Αριστοι φυλακες επισης. Μονο ελαττωμα ειναι οτι δεν πολυγαυγιζουν.

Δημοσ.

Να ρωτήσω... Τα μποξερ δε κάνουν για φύλακες; έχουμε ενα βέβαια μέσα στο σπίτι και το σκυλί είναι παλαβό και μέσα στη χαζομάρα. Αλλα απορία το έχω αν κάνουν για τέτοια δουλειά που το θελει ο TS γιατί θεωρούνται και αυτά πολύ δυνατά σκυλιά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Να ρωτήσω... Τα μποξερ δε κάνουν για φύλακες; έχουμε ενα βέβαια μέσα στο σπίτι και το σκυλί είναι παλαβό και μέσα στη χαζομάρα. Αλλα απορία το έχω αν κάνουν για τέτοια δουλειά που το θελει ο TS γιατί θεωρούνται και αυτά πολύ δυνατά σκυλιά.

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά ακόμα και βαρβάτες φυλές σκύλων αν δεν περάσουν σοβαρή και σωστή εκπαίδευση (όπως και ο ιδιοκτήτης τους έτσι) ΔΕΝ μπορούν να φυλάξουν.

Το πολύ πολύ το δικό σου το μπόξερ να γαβγίσει αλλά αν φάει κάποιο λοστό στο κεφάλι ή ακόμα χειρότερα μόλις δει τον κλέφτη θα λακίσει.

Χωρίς εκπαίδευση δεν ξέρει πως να αντιδράσει και ούτε πως να δαγκώσει.

Δες εδώ (το τελευταίο σκυλί είναι και μπόξερ):

Δημοσ.

Τι να με στεναχωρησεις βρε συ.. Δεν τον πηραμε για φυλακα εμεις. Ουτε περιμενουμε κατι απο τον σκυλο μας. Μελος της οικογενειας μας ειναι.
Απλα επειδη βλεπω τις δυνατοτητες του σκυλου, ρωτησα αν εχει προδιαφραφες για φυλακας.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, mrkra είπε

Ασιατικος ποιμενικος επισης καλη επιλογη.

Και τους ελληνικους ποιμενικους μην τους υποτιμας. Αριστοι φυλακες επισης. Μονο ελαττωμα ειναι οτι δεν πολυγαυγιζουν.

Γεια, σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και την πρόταση.

Όπως είπα δεν θέλω να μπλέξω το θείο μου με ποιμενικούς διότι αυτά τα σκυλιά έχουν ένστικτα μέσα τους και θέλουν να προστατεύουν το κοπάδι. Άσε που στην Ελλάδα είναι τρομερά δύσκολο να βρεις Alabai.

Επίσης αυτό που αναζητάμε δεν είναι να τρομάξουμε τον κλέφτη άρα και το γάβγισμα είναι αδιάφορο. Αυτό που θέλουμε είναι όταν μπει μέσα ο αλήτης και τον καταλάβει ο σκύλος να ξυπνήσει το drive του και να επιτεθεί με full force χωρίς προειδοποιήσεις και γρυλίσματα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο σκύλος επιτεθεί στον ύποπτο και τον ξεσκίσει και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση, καλά ξεμπερδέματα με τη δικαιοσύνη. Θα βρεθείτε υπόλογοι και κατηγορούμενοι με χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις και η αστυνομία φυσικά θα σας πάρει και τον σκύλο.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυο ανθρωποι μοναχα εδωσαν σωστες συμβουλες σε αυτο το post. Οταν θελουμε φυλαξη στο χωρο, βαζουμε συναγερμο, δεν παιρνουμε σκυλο. Ολα τα αλλα ειναι να'χαμε να λεγαμε.

Περαν ολων των αλλων ενας σκυλος εξουδετερωνεται σε λιγα δευτερολεπτα, μην εχετε αυταπατες, ασχετα με το τι σας λενε οι εκπαιδευτες. Εκτος βεβαια αν αισθανεσαι ασφαλεια με το οτι γαυγιζει. Εκανα και εγω καποτε το λαθος να εχω σκυλο εκπαιδευμενο σε φυλαξη χωρου ΚΑΙ σωματοφυλακη. Δεν θα το ξαναεκανα ποτε. Τα σκυλια ειναι ζωα συντροφιας.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, N3M3SiS είπε

Δυο ανθρωποι μοναχα εδωσαν σωστες συμβουλες σε αυτο το post. Οταν θελουμε φυλαξη στο χωρο, βαζουμε συναγερμο, δεν παιρνουμε σκυλο. Ολα τα αλλα ειναι να'χαμε να λεγαμε.

Περαν ολων των αλλων ενας σκυλος εξουδετερωνεται σε λιγα δευτερολεπτα, μην εχετε αυταπατες, ασχετα με το τι σας λενε οι εκπαιδευτες. Εκτος βεβαια αν αισθανεσαι ασφαλεια με το οτι γαυγιζει. Εκανα και εγω καποτε το λαθος να εχω σκυλο εκπαιδευμενο σε φυλαξη χωρου ΚΑΙ σωματοφυλακη. Δεν θα το ξαναεκανα ποτε. Τα σκυλια ειναι ζωα συντροφιας.

Όλοι οι σωστοί εκπαιδευτές ενημερώνουν ότι ο σκύλος φυλάει αποτελεσματικά μέσα στο σπιτι και όχι στην αυλή.

6 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Αν ο σκύλος επιτεθεί στον ύποπτο και τον ξεσκίσει και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση, καλά ξεμπερδέματα με τη δικαιοσύνη. Θα βρεθείτε υπόλογοι και κατηγορούμενοι με χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις και η αστυνομία φυσικά θα σας πάρει και τον σκύλο.

Αν το περιστατικό γίνει μέσα στην ιδιοκτησία σου, που ο άλλος έχει εισβάλλει ενω υπάρχει σήμανση για την παρουσία σκύλου έξω από το σπιτι ας πάει να κάνει μήνυση.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Αυτά που λες είναι δυστυχώς εν μέρη σωστά (μέχρι να αλλάξει εντελώς το άθλιο και άδικο δικαστικό σύστημα που στηρίζει τον λωποδύτη αντί για τον ιδιοκτήτη) όμως ξεχνάς μια  βασικότατη παράμετρο.

Για να έχουμε μπερδέματα με τη ΄΄δικαιοσύνη΄΄ θα πρέπει σε πρώτη φάση να είναι ζωντανός αυτός που θα αποφασίσει να εισβάλει σε σπίτι που το φυλάει μαστίφ το οποίο έχει λάβει ειδική εκπαίδευση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...