djuan1988 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Έφτασε η ώρα της αναβάθμισης μετά από περίπου 4 χρόνια. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ποσό που διαθέτουμε : 600-700€ Χρήση υπολογιστή : Gaming (World of Warships, Odyssey και άλλα), Streaming, Ερασιτεχνικά video editing για ανέβασμα στο YouTube Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Davinci Resolve Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει μία 1440p, μελλοντικά λογικά θα πάω σε >32" wide 1440 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπάρχει θέμα πόλης, εσωτερικού - εξωτερικού Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Διαφορετικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Θα κρατήσω από το παλιό: Case: Corsair Carbide 400C PSU: Corsair RM650i Cooler: BeQuiet Pure Rock (είδα στο site της BeQuiet ότι μπαίνει σε ΑΜ4, αλλά δεν είδα αν θέλει κάποιο kit για να γίνει αυτό) GPU: Sapphire Nitro+ RX Vega 64 SSD: WD SSD Black NVMe M.2 1 TB - Samsung EVO 850 500 GB ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Σκέφτομαι: CPU: AMD Ryzen 7 3700X Box 310€ https://www.skroutz.gr/s/19344938/AMD-Ryzen-7-3700X-Box.html RAM: Corsair RGB PRO 32 GB, DDR4, 3200 MHz CMW32GX4M2C3200C16 170€ https://www.amazon.de/gp/product/B07GTG2T7L/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1 Σκέφτομαι για 32GΒ καθώς οι RAM έχουν καλή τιμή αυτήν την περίοδο και παντού διαβάζω ότι θα αυξηθεί η τιμή τους. Σκέφτομαι για Corsair, καθώς θέλω να έχουν RGB (μη με φάτε) και τα υπόλοιπα περιφερειακά μου είναι Corsair, οπότε θα έχω καλό έλεγχο του RGB τσίρκου μου! Βλέπω ότι σχεδόν σε όλα τα θέματα υπάρχουν σαν πρόταση οι Crucial και μετάνιωσα που δεν αγόρασα ένα σετάκι στην προσφορά του Amazon πριν από μερικές εβδομάδες. Motherboard: Εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Σε X570 περισσότερο σκέφτομαι την ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) 220€ , αλλά με προβληματίζει το Realtek LAN που έχει, το ότι λογικά με μια Β450 θα κάνω τη δουλειά μου και δε θα καταλάβω καμία διαφορά και φυσικά θα γλιτώσω 100€. Θα αγόραζα την Tomahawk, αλλά θέλω 2 Μ.2 slots. Τι θα μπορούσα να αγοράσω σε B450 που να έχει 2 Μ.2 και USB C; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ευχαριστώ όσους απαντήσουν! Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από djuan1988
Duck Dodgers Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Είδες αυτήν? https://www.skroutz.gr/s/15564874/MSI-B450-Gaming-Pro-Carbon-AC.html Κατά τα άλλα για αυτά που θες είσαι κομπλέ!
djuan1988 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Καλή φαίνεται, θα τη δω αναλυτικότερα στο σπίτι το απόγευμα. Τελικά το cooler που έχω κάνει για AM4, αλλά το fan κοιτάει προς την κάρτα γραφικών! Οπότε πρακτικά είναι άχρηστο. Δηλαδή παίρνει τον ζεστό αέρα από τη GPU και τον βγάζει προς τα πάνω.
Duck Dodgers Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μια χαρά είναι η ψύκτρα σου νομίζω αν έχεις και άλλους ανεμιστήρες στο κουτί σου και φτιάξεις το airflow σου θα είναι κομπλέ!
djuan1988 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλή είναι, το θέμα είναι ότι δεν μπαίνει "σωστά" σε ΑΜ4. Μπαίνει "ανάποδα", δηλαδή το fan κοιτάει την κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από djuan1988
leros2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, djuan1988 είπε Καλή φαίνεται, θα τη δω αναλυτικότερα στο σπίτι το απόγευμα. Τελικά το cooler που έχω κάνει για AM4, αλλά το fan κοιτάει προς την κάρτα γραφικών! Οπότε πρακτικά είναι άχρηστο. Δηλαδή παίρνει τον ζεστό αέρα από τη GPU και τον βγάζει προς τα πάνω. https://www.skroutz.gr/s/19849369/MSI-X470-Gaming-Plus-Max.html? Είναι εφάμιλλη της tomahawk . Για τη ψύκτρα: Μικρό το κακό του προσανατολισμού, έτσι και αλλιώς στο gaming το cpu τεμπελιάζει, πάνω απο 65 δεν θα δεις Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από leros2004
djuan1988 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, leros2004 είπε https://www.skroutz.gr/s/19849369/MSI-X470-Gaming-Plus-Max.html? Είναι εφάμιλλη της tomahawk . Δεν έχει USB C η συγκεκριμένη. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με την μητρική. Είμαι έτοιμος για παραγγελία και δεν μπορώ να αποφασίσω! 3 ώρες πριν, leros2004 είπε Για τη ψύκτρα: Μικρό το κακό του προσανατολισμού, έτσι και αλλιώς στο gaming το cpu τεμπελιάζει, πάνω απο 65 δεν θα δεις Έχω και την επιλογή της stock πάντα. Υπάρχει καμία πρόταση για καλή πάστα;
leros2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι ακριβώς θα συνδέσεις στο usb c? Πραγματική απορία είναι. Καμιά σχέση η στοκ, πολύ καλύτερη η δική σου. Πάρε τη mortar τότε που έχει τα πάντα https://www.skroutz.gr/s/20085416/MSI-B450M-Mortar-Max.html Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από leros2004
djuan1988 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, leros2004 είπε Τι ακριβώς θα συνδέσεις στο usb c? Πραγματική απορία είναι. Καμιά σχέση η στοκ, πολύ καλύτερη η δική σου Έναν SSD βάζω κυρίως και το κινητό για φόρτιση μερικές φορές. Θα μου πεις τόσο ανάγκη την έχεις; Όχι, αλλά ακόμη και η μητρική μου του 2016 είχε. 1
djuan1988 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Έγινε ήδη αγορά του επεξεργαστή, θα πάω σε λίγο να τον παραλάβω. Το μεσημέρι θα βάλω την παραγγελία και τα υπόλοιπα από το Amazon. Κατέληξα σε: Corsair RGB PRO 32 GB, DDR4, 3200 MHz CMW32GX4M2C3200C16 Noctua NT-H2 3.5 g Premium Thermal Compound ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) (μάλλον)
Duck Dodgers Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, djuan1988 είπε Έγινε ήδη αγορά του επεξεργαστή, θα πάω σε λίγο να τον παραλάβω. Το μεσημέρι θα βάλω την παραγγελία και τα υπόλοιπα από το Amazon. Κατέληξα σε: Corsair RGB PRO 32 GB, DDR4, 3200 MHz CMW32GX4M2C3200C16 Noctua NT-H2 3.5 g Premium Thermal Compound ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) (μάλλον) Θες οπωσδήποτε rgb στις ram? Πάστα μπορείς να πας και στην mx4! Καλή επιλογή η μητρική και με την ψήκτρα που έχεις μπορείς να κάνεις και λίγο oc χωρίς πρόβλημα στην θερμοκρασία!
djuan1988 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 28 λεπτά πριν, Duck Dodgers είπε Θες οπωσδήποτε rgb στις ram? Πάστα μπορείς να πας και στην mx4! Καλή επιλογή η μητρική και με την ψήκτρα που έχεις μπορείς να κάνεις και λίγο oc χωρίς πρόβλημα στην θερμοκρασία! Περισσότερο για την καγκουριά να σου πω την αλήθεια, για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα Corsair που έχω. Έχεις καμιά άλλη πρόταση; Για πάστα κοιτούσα τις mx4, την Noctua και την Kryonaut. Κατέληξα στη δεύτερη για η Kryonaut είναι δύσκολη στην εφαρμογή και η mx4 είχε χειρότερες επιδόσεις από τις άλλες 2. Για την μητρική το μόνο που με προβληματίζει είναι το NIC που έχει, αλλά πιστεύω σε real life σενάρια δε θα έχω θέμα. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ανεβάσω φώτο όταν έρθουν όλα (ήδη πήρα τον επεξεργαστή στα χέρια μου). 1
Duck Dodgers Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Περισσότερο για την καγκουριά να σου πω την αλήθεια, για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα Corsair που έχω. Έχεις καμιά άλλη πρόταση; Τότε πάρε αυτές! 16 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Για πάστα κοιτούσα τις mx4, την Noctua και την Kryonaut. Κατέληξα στη δεύτερη για η Kryonaut είναι δύσκολη στην εφαρμογή και η mx4 είχε χειρότερες επιδόσεις από τις άλλες 2. Δεν θα δεις τρομερές διαφορές μετάξι τους εκτός αν τον πας στο όριο από oc! 24 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Για την μητρική το μόνο που με προβληματίζει είναι το NIC που έχει, αλλά πιστεύω σε real life σενάρια δε θα έχω θέμα. Τι γραμμή έχεις? αν την θες μόνο για το ίντερνετ δεν νομίζω άμεσα να χρειαστείς καλύτερη!
djuan1988 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, Το έφτιαξα τελικά το σύστημα μου εδώ και αρκετές μέρες. Έκανα κάποιες υπερβολές (κυρίως με τη μητρική), αλλά δεν το μετανιώνω. Με κρέμασε βέβαια το Amazon και δεν έχω τις μνήμες που αγόρασα και έχω μείνει με το παλιό μου σετ στα 2400 MHz. Κάποια πρόταση για ram στα 32 GB 3200 ή 3600MHz;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα