Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Episode 2

+ / -

Spoiler

🟢Θετικά:

Τα πλάνα, εξωτερικά γυρίσματα και η αληθοφάνεια προβολής με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Η Μάχη με τους μολυσμένους αν και υπήρχαν χαζές στιγμούλες και plot armor (περνούσαν ανάμεσα σε δεκάδες infected και δεν τους ακουμπούσαν καν - έτρωγαν τους παραδίπλα κομπάρσους).

Πιο Συμπαθητική Ντίνα (Isabela Merced). 

Καλό κάστινγκ και για τον Jesse (Young Mazino) 

Αν και φατσικα καμία επαφή με το παιχνίδι, καλή προσπάθεια (για τα tv series δεδομένα όμως) και από τον Gabriel Luna ως Tommy.

Η Kaitlyn Dever. Αν εξαιρέσουμε τις περίεργες διαθέσεις και ορέξεις στο παιχνίδι του Dr(c)uckmann, ήταν και είναι θεωρώ μια εξαιρετική επιλογή. Ήδη φαίνεται, σε αυτό το λίγο που έχουμε δει, με ιδιαιτέρως αξιόλογα υποκριτικά χαρακτηριστικά δε και όπου την έχω δει, έως τώρα. Ήταν ο μοναδικός λόγος που ήθελα και θέλω να δω την 2η σεζόν.

[Αν και είχα αναφέρει πιο παλιά (νομίζω), πως θα την επέλεγα υπό άλλες συνθήκες ως Ellie μαζί με Hugh Jackman σε 3+ωρη ταινία.]

Σίγουρα σαν casting choice και το γεγονός ότι φαίνεται μικρότερη από την ηλικία της φέρνει σε ισορροπία και το πώς θα φαίνεται απέναντι στην Bella Ramsey, στην μελλοντική σύγκρουση τους. Τώρα δύσκολα να βρείτε ηθοποιό θηλυκό (βιολογικά) με σωματοδομή που να συγκρίνεται μ' αυτή των The Rock & Arnold, απέναντι στο μπόι της Ramsey (χωρίς TRT και ενέσεις σαν τον Γκόρο). Θα ήταν 'μια φαπα ξάπλα - οριζοντίωση' και όχι δε θα το έσωζε η τραγελαφικά άθλια εισαγωγική σκηνή που παλευει με εκείνον τον "γίγαντα".

Αν ήμουν εγώ υπεύθυνος στο καστ των ηθοποιών δε θα έβαζα και πάλι κανα ντερεκι ως Abby. Γιατί θα ήταν κάπως στην αναμενόμενη αναμέτρηση τους. Ούτε από άποψη πιστότητας θεματικά-επιβίωση βγάζει νόημα. Όσες πρωτεϊνικές μπάρες και "πρόσβαση σε εξοπλισμό" να δηλώνει ο δημιουργός στο παιχνίδι. Κι όλα αυτα σημειωτέον σε έναν διαλυμένο και μεταποκαλυπτικο κόσμο, με μειωμένους έως μηδαμινούς πόρους, όπου εκεί θα έβλεπες σε πλήρη μορφή την αδάμαστη ανθρώπινη φύση που έχεις ξεχάσει ότι έχεις και θα έχεις μέσα σου.

Επίσης μιας και έχει λάβει σινεματικ τύπου ελευθερίες η μεταφορά, προσθέτοντας και ενδιαφέροντα πράγματα που ταίριαξαν ωραία στη 1η σεζόν (μολυσμένοι), τη χαρακτηριζω καλή. Βλέπεται δηλαδή αν έχεις επαφή με τα παιχνίδια. 

🟥Αρνητικό του επεισοδίου: η δυνατότητα να κάνεις λίγο πιο αρρενωπό, 'παλιού τύπου', σκληροτράχηλο και κυνικό που ήξερε να υπερασπίζεται τον χαρακτήρα και τις επιλογές του Τζόελ - και δεν το έκανες. Όπως διαγράφεται στα παιχνίδια. Τουλάχιστον στο 1ο. Εδώ δεν έβγαλε μιλιά. Χαμένη ευκαιρία. Τον έκαναν λίγο - αρκετά - κακομοίρη.

🥃Γενικά σχόλια: Η Μπέλλα ήταν εξαιρετική στο Thrones, αρκετά οκ στην 1η σεζόν αλλά απέχει έως τώρα αρκετά από το δέσιμο που νιώθει ο παίκτης με αυτήν στα παιχνίδια. Η ... δυσκολία θα λέγαμε υποκριτικά ανεβαίνει πλέον. Και με περισσότερες σκηνές δράσης, εκδήλωσης συναισθημάτων και ... σωματικής αντοχής για τον χαρακτήρα της Ellie. 

Facts: 

- Η Kaitlyn Dever (που παίζει τώρα την Abby) ήταν στις αρχικές επιλογές της παραγωγής για τον ρόλο της Ellie Williams. Όλα αυτά στα αρχικά στάδια, όταν ήταν να γυριστεί ως ταινία η μεταφορά. Μπήκε στο ράφι για καιρό λόγω προβλημάτων και δημιουργικών διαφορών, έως ότου αποφασίστηκε να μετατραπεί ως ταινία και όλα ξεκίνησαν από την αρχή. 

- https://youtu.be/1VfGI5uO_LA (παλιό βίντεο)

Πολλοί φανς (μέσα σ' αυτούς και γω) συμφωνούμε ότι

Spoiler

το ιδανικότερο εναλλακτικό σενάριο/casting choices με τα τωρινά δεδομένα θα ήταν:

Nikolaj Coster-Waldau (Joel) - από τους ηθοποιούς που έχει αποδείξει το υποκριτικό του ταλέντο και εύρος τόσα χρόνια 

Cailee Spaeny (Ellie) - ανερχόμενη με πολύ καλά δείγματα μιας υποσχόμενης υποκριτικά πορείας το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να σηκώσει άνετα και το πως εξελίσσεται ο χαρακτήρας της Ellie ανάμεσα στα χρόνια του παιχνιδιού στο 2ο μέρος.

Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται φυσικά. Όλα αυτά αν ήμασταν υπό άλλες συνθήκες στο Hollywood βέβαια...

Spoiler

IMG_20250422_233931.jpg.aa386cd87a5b0f0845b4a7a40517ba77.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 6
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, manolis940 said:
  Hide contents
  Hide contents

Αν και το παιχνίδι έχει βγει καιρό νομίζω ότι δεν δικαιολογούνται τέτοια spoillers. Ενδεχομένως κάποιοι που είναι εδώ να βλέπουν μόνο την σειρά. Οπότε αν μπορείς κρύψε το κείμενο σου.

Καλό θα ήταν όταν κάποιος γράφει spoiler να διευκρινίζει αν μιλάει για game spoilers ή tv spoilers.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Καλό θα ήταν όταν κάποιος γράφει spoiler να διευκρινίζει αν μιλάει για game spoilers ή tv spoilers.

Έχει τόσο μεγάλη διαφορά όταν η σειρά ακολουθεί πιστά την ταινία;

Δημοσ.

Eξαιρετικό επεισόδιο που θύμισε παλιό καλό ΗΒΟ! Ήμουν στην τσίτα για 45 λεπτά και ας ξέρω τι γίνεται έχοντας σπαταλήσει δεκάδες ώρες στο παιχνίδι! Τώρα μένει να δούμε 

Spoiler

πως θα "κουβαλήσει" μόνη της την σειρά η Ellie! Είναι ηθοποιάρα οπότε δεν ανησυχώ και πολύ...

• Haha 3
Δημοσ.
18 hours ago, manolis940 said:

Έχει τόσο μεγάλη διαφορά όταν η σειρά ακολουθεί πιστά την ταινία;

Προφάνως, δεν έχουν παίξει όλοι το game οπότε θα σποϊλαριστούν αν πεις εσύ (πχ) που έχεις παίξει το game τι γίνεται στο τέλος ή στη συνέχεια του part 2 που δεν έχει προβληθεί ακόμα στη σειρά

Δημοσ.

Περίμενα και το δεύτερο επισόδειο ώστε να δω πως θα προσεγγίσουν κάποια θέματα. Δυστυχώς από το πρώτο επισόδειο της σεζόν η επιλογή τους να αποκαλύψουν πράγματα που έπονται να συμβούν, χάνοντας το στοιχείο του εφνιδιασμού και των συναισθημάτων που προκύπτουν από της ανατροπές αυτές. Σκηνές που χρησιμοποιήθηκαν "εύκολα" για να ικανοποιήσουν το κοινό, όπου όταν δόθηκαν αργότερα στο game, υπήρξαν αρκετά πιο δυνατές συναισθηματικά δένοντας περισσότερο τους χαρακτήρες. Επίσης η επιλογή τους να δημιουργήσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα της Ellie, πιο "παιδιάστικο" σε συμπεριφορά αρκετά άστοχος. Δεν ξέρω αν το "χρειάζονται" ώστε να δικαιολογήσουν τη δεύτερη πράξη του παιχνιδιού, αλλά νομίζω είναι κακό.
Υποκριτικά, κακή Ellie. Είδα και στήριξα την επιλογή στην 1η σεζόν, αλλά δεν δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει το 2ο μέρος.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το κάνω game vs σειράς, αλλά ως προς το 2ο μέρος, είναι με διαφορά κατώτερο. Δεν θα μιλήσω για πιστώτητα, γιατί μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα διαφορετικά ώστε να εξυπηρετήσουν το format, αλλά στη γενικότερη εικόνα είναι κατώτερο. Πολλές εκπτώσεις σε σημεία δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή η σειρά, δεν έχω παίξει ακόμα τα παιχνίδια. 

Spoiler

Στενοχωρήθηκα με το θάνατο του Τζόελ, ήξερα κάπως από γύρω γύρω ότι στο παιχνίδι κάτι του συμβαίνει αλλά νόμιζα ότι ήταν η μαχαιριά που έφαγε την προηγούμενη σεζόν. Αναμένουμε για τη συνέχεια, προφανώς θα είναι revenge story και ελπίζω να μη γίνει κλισέ και βαρετό. Μεγάλη η απουσία του τρομερού Pascal που ήταν και ο λόγος που ξεκινήσαμε και τη σειρά, ελπίζω να παίρνουμε καλές δόσεις με flashback που θα είναι σωστά τοποθετημένα. 

Έριξα μια ματιά στο θρεντ, χρησιμοποιείτε άσχημες εκφράσεις για την εξωτερική εμφάνιση της Bella με αποτέλεσμα να είναι εντελώς ρηχή η συζήτηση για τη σειρά. Επίσης έλεος τόση χρήση όρων woke κλπ, δεν κουραστήκατε; Touch grass λίγο εκτός αν είστε στην πλειοψηφία σας ανήλικα οπότε πάσο, έχετε χρόνο να βρείτε μυαλό.

Καλά παίζει κατά τη γνώμη μου η Bella αλλά διατηρώ μεγάλες αμφιβολίες για το πώς θα πορευτεί στη συνέχεια της σεζόν. Η Abby περιμένω να δω παραπάνω βάθος χαρακτήρα στην πορεία αφού πέτυχε τον στόχο της χωρίς να φαίνεται ότι έχει ικανοποιηθεί.

Το επεισόδιο θύμισε πάρα πολύ το τείχος στο Game of Thrones. Οριακά ο Τόμμυ μου θύμιζε Τζον Σνόου, συνδυαστικά με τα υπόλοιπα γεγονότα του επεισοδίου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 7:50 ΜΜ, epp είπε

το εγραψα πιο πανω αλλα μαζι με καποια σποιλερ παιχνιδιου, το γραφω λιγο διαφορετικα για να μην υπαρχει καποιο σποιλερ.

Σε γενικες γραμμες η εξελιξη του επεισοδιου αυτου ειναι ιδιας κατηγοριας με την αποφαση τζοελ να σωσει την ελλιε και να σκοτωσει οτι firefly υπηρχε ταυτοχρονα σβηνοντας οτι ελπιδες υπηρχαν για φαρμακο κλπ στα τελη της 1ης σεζον.

Απτην μια σε βαζει ως παικτη/θεατη σε ενα κλιμα συζητησης/αναλυσης, μηπως θα μπορουσε να ειχε γινει καπως αλλιως κ να μην φταναμε εδω, σε ενα κλιμα επιλογη α vs επιλογη β , "καλα εκανε και εγω ετσι θα εκανα" "οχι εγω το βλεπω αλλιως" κλπ κλπ. Κοινως δεν υπαρχει καμια καθαρη και σωστη επιλογη.

Ολο αυτο καταληγει στο οτι σε καποιες καταστασεις οπως αυτες της σειρας, που υπαρχει πεινα, φοβος, απειλη εξαλειψης της ανθρωποτητας, θανατος κλπ, συχνα δεν υπαρχει καμια καλη και ηθικη επιλογη και μενεις να διαλεξεις αναμεσα σε κακη vs κακη επιλογη, παραλληλα πιανει και το "οι πραξεις μας εχουν συνεπειες οσο δικαιολογημενες ή αδικαιολογητες να ειναι" (και οι πραξεις και οι συνεπειες).

Ετσι ακριβως. Παντως πολυ καλη η Kaitlyn Dever στο ρολο της abby αλλα για οσους εχουν ασχοληθει με το part2 ακομα μου εχει μεινει η ερμηνεια της Laura Bailey...

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Ετσι ακριβως. Παντως πολυ καλη η Kaitlyn Dever στο ρολο της abby αλλα για οσους εχουν ασχοληθει με το part2 ακομα μου εχει μεινει η ερμηνεια της Laura Bailey...

Spoiler

Συγνώμη αλλά διαφωνώ. Την θεωρώ πολύ καλή για Ellie,αλλά για Abby δεν μου το βγάζει. Είναι πολύ γλυκούλα για Abby και πολύ αγύμναστη για να ρίχνει μπουκέτα στο πρόσωπο του Joel χωρίς να σπάσει τα χέρια της.

Βέβαια επηρεάζομαι στο ότι έχω παίξει το παιχνίδι και δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν αν δεν το είχα παίξει.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Fronimitis είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Συγνώμη αλλά διαφωνώ. Την θεωρώ πολύ καλή για Ellie,αλλά για Abby δεν μου το βγάζει. Είναι πολύ γλυκούλα για Abby και πολύ αγύμναστη για να ρίχνει μπουκέτα στο πρόσωπο του Joel χωρίς να σπάσει τα χέρια της.

Βέβαια επηρεάζομαι στο ότι έχω παίξει το παιχνίδι και δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν αν δεν το είχα παίξει.

Οκ, σιγουρα αν εχεις ασχοληθει με το part2 καπως σου φαινεται οπως και εμενα αλλα μου αρεσε αυτο το ποιο ανθρωπινο υφος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιο επεισοδιακι δεν μπορω να πω, ανετο 9αρακι plus και ας αλλαξε λιγο σεναριακα με καποιες σκηνες με τους μολυσμενους.

Η ενσταση μου ειναι οτι θα ητανε ακομη καλυτερο να μην μαθαινε ο θεατης γιατι εκανε η Αμπι οτι εκανε.Το σκηνοθετικο κενο που αφηνε επιτηδες το παιχνιδι και το συμπληρωνε σιγα σιγα οσο επαιζες ηταν αυτο που εκανε την ιστορια του δευτερου μερους να ξεχωρισει καθως επισης να τελειωνε το επεισοδιο στην σκηνη με τον muffle ηχο κ μαυρη εικονα, δεν λεω περισσοτερα μην κανω σποιλερ.

Δεν ξερω για εσας αλλα δεν μου προκαλεσε τα ιδια συναισθηματα η σειρα με το παιχνιδι.Ισως ειναι το οτι αποφασισαν να παρεκκλινουν σκηνοθετικα απο το παιχνιδι δεν ξερω δεν μπορω να προσδιορισω τι φταιει.Παιζει να εφταιγε και η Bella με το υποκριτικο της ταλεντο σε αυτην την σκηνη γιατι αντιστοιχα στην πρωτη σεζον στην συγκινητικη σκηνη με την κορη του Τζοελ συγκινηθηκα το ιδιο μπορει και περισσοτερο απο το παιχνιδι.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2
Δημοσ.

Το καλυτερο επισοδειο της σειρας 

Spoiler

με τη μαχη μετα την επιθεση των  clickers στο Jackson Hole και τη δολοφονια του Τζοελ απ'τους αλλους.Σωστο επισης οτι η πολιορκια ξυπνησε μνημες απο Game of Thrones.Και το ερωτημα μετα απ' αυτο ειναι where do we go from here.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, mtifosi said:

Kaitlyn Dever

ΔΕΝ υπήρχε αμφιβολία ότι δε θα απέδιδε εξαιρετικά η Kaitlyn Dever. Όπου την έχω δει παίζει είναι πολύ καλή.

Ηταν από τους λόγους που έκατσα από περιέργεια να δω τη 2η σεζόν. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

ΔΕΝ υπήρχε αμφιβολία ότι δε θα απέδιδε εξαιρετικά η Kaitlyn Dever. Όπου την έχω δει παίζει είναι πολύ καλή.

Ηταν από τους λόγους που έκατσα από περιέργεια να δω τη 2η σεζόν. 

Kάπου διάβασα ότι η μητέρα της είχε πεθάνει μερικές εβδομάδες πριν τα γυρίσματα, οπότε αυτό το στενάχωρο και μελαγχολικό βλέμμα, έκρυβε από πίσω αληθινό πόνο, πέρα από ταλέντο υποκριτικής. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...