Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατι που μου είπε σήμερα νομικός που εκπροσωπεί Ξενοδοχειακές μονάδες και φανερώνει πόσο προβληματικό (ΘΑ) είναι το άνοιγμα των Καταλυμάτων και γιατί δεν θέλουν οι περισσότεροι να ανοίξουν είναι οι αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που καποιος κολλήσει εντός της μονάδος.
Υπάρχουν αρκετές Δικηγορικές εταιρίες που ήδη αναμένουν τέτοιες περιπτώσεις με σκοπό την αυτοπρόταση τους στους νοσούντες και με κόστος ~20% των κερδών από την διαμάχη.

Δεν υπάρχει ως τώρα καμιά ασφαλιστική δικλείδα για τις μονάδες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Αμερικάνοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους (*Ομαδικές) αγωγές.
*Ειδικά σε τέτοια περίπτωση ο Ξενοδόχος θα πρέπει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

1.5 μύριο μόνο στην ελλάδα; πάρα πολύ μου ακούγεται

επίσης για ποιο λόγο να πεθάνουν όσοι το πέρασαν; πού βασίζεται αυτό; 

Ο ιος τρεχει στην χωρα μας απο Ιανουαριο, απο νεαρα ατομα που δεν υπηρξε αναγκη για νοσηλεια.
Δεν θα πεθανουν ολοι οσοι το περασαν, αλλα αρκετοι απο αυτους, ειδικα γνωστοι που με τον θανατο τους μπορουν να κρατησουν τον πανικο μεχρι το 2023.

• Thanks 1
Δημοσ.

50 minutes ago, silverado said:

Ο ιος τρεχει στην χωρα μας απο Ιανουαριο, απο νεαρα ατομα που δεν υπηρξε αναγκη για νοσηλεια.
Δεν θα πεθανουν ολοι οσοι το περασαν, αλλα αρκετοι απο αυτους, ειδικα γνωστοι που με τον θανατο τους μπορουν να κρατησουν τον πανικο μεχρι το 2023.

Και αυτό που λες, σε ποια μελέτη βασίζεται;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά σκεφτείτε το άλλο το σοκαριστικό.

Τις τελευταίες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού "έπιασε" τους νεκρούς που προκάλεσε το τσουναμι του Δεκεμβρίου του 2004 σε μια μέρα.

Απίστευτο. 

Τι τρομακτική καταστροφή ήταν και εκείνη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, rosgr100 είπε

Κατι που μου είπε σήμερα νομικός που εκπροσωπεί Ξενοδοχειακές μονάδες και φανερώνει πόσο προβληματικό (ΘΑ) είναι το άνοιγμα των Καταλυμάτων και γιατί δεν θέλουν οι περισσότεροι να ανοίξουν είναι οι αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που καποιος κολλήσει εντός της μονάδος.
Υπάρχουν αρκετές Δικηγορικές εταιρίες που ήδη αναμένουν τέτοιες περιπτώσεις με σκοπό την αυτοπρόταση τους στους νοσούντες και με κόστος ~20% των κερδών από την διαμάχη.

Δεν υπάρχει ως τώρα καμιά ασφαλιστική δικλείδα για τις μονάδες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Αμερικάνοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους (*Ομαδικές) αγωγές.
*Ειδικά σε τέτοια περίπτωση ο Ξενοδόχος θα πρέπει να πουλήσει ότι έχει και δεν έχει.

Καθόλου απίθανο και οι δικοί μας να βγάλουν ένα get out of jail free card.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papars είπε

Καθόλου απίθανο και οι δικοί μας να βγάλουν ένα get out of jail free card.

Υπάρχει το ευρωπαϊκό δικαστήριο, το δικαστήριο της χωράς τους, γενικά δεν είναι απόφαση που θα παρθεί από έναν.
Είναι πολύ μπερδεμένο το συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Τις τελευταίες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ιού "έπιασε" τους νεκρούς που προκάλεσε το τσουναμι του Δεκεμβρίου του 2004 σε μια μέρα.

Απίστευτο. 

το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν ο λοιμός θεωρείται φυσική καταστροφή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alan2 είπε

το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν ο λοιμός θεωρείται φυσική καταστροφή.

Υπό μια ευρύτερη έννοια, είναι φυσική καταστροφή. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Απίστευτο. 

Δεν τον χωραγε ο νους αυτο που εγινε τοτε. 

• Sad 1
Δημοσ.

Από ότι έλεγαν σήμερα στο mega οι τράπεζες ζητούν ακόμα 17 δικαιολογητικά για να δώσουν λεφτά.

Αρα έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, silverado είπε

Παντως οχι του Remdesivir .

Σε ποια όμως, δεν λες.

Είναι δική σου; Έχεις κάποιον σύνδεσμο; Ακούγεται ενδιαφέρον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SPANK είπε

Αν πρέπει να βάλω μάσκα αναγκαστικά απλά δεν θα μπω στο μαγαζί και θα πάω αλλού ούτε είπα ότι θα τσακωθώ κτλπ , σέβομαι αυτόν που δεν θέλει να μπω στο κατάστημα του και αν μιλάμε και για ιδιώτη έχει όλο το δικαίωμα.

Απλά την απορία μου εξέφρασα και μονο

Όταν δεν υπάρχει νόμος να ξεκαθαρίζει κάτι συγκεκριμένο η περιοχή είναι γκρι. Δηλαδή έχω το δικαίωμα να πάω χωρίς μάσκα στο σούπερ μάρκετ πχ και άρα μπορώ να το κάνω ενάντια στην προτροπή-θέληση του καταστηματάρχη. Δυστυχώς σε κάτι ανάλογο υπάρχει και η κλοπή στα σούπερ μάρκετ, αλλά αν μου την καρφώσει μπορώ να αντιδράσω στον έλεγχο πχ της τσάντας πολλαπλών χρήσεων μου από τον υπάλληλο για κλοπή και να περιμένω να καλέσουν αστυνόμο να το κάνουν σύμφωνα με τον νόμο. Μερικοί υπάλληλοι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και χωρίς να με έχουν δει να κλέβω ζητάνε έμμεσα ή απροκάλυπτα έλεγχο της τσάντας μου ή επανειλημμένα σε εμένα, ενώ τόσες καλοντυμένες κυρίες πριν με τσάντα περνούσαν χωρίς έλεγχο. Άλλη υπάλληλοι μου την ζητούν με το πρόσχημα να με βοηθήσουν ενώ την ζυγίζουν να δουν αν είναι άδεια.

Έχω δει ανακοίνωση από σούπερ μάρκετ για χρήση μάσκας από πελάτες και ότι αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία δεν είναι υπεύθυνο το κατάστημα. Έτσι έδινε την εντύπωση ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σούπερ, ενώ δεν είναι τελικά για τους πελάτες.

Και η μάσκα είναι μια γκρι περιοχή. Οι περισσότεροι δεν έχουμε χρήματα για μιας χρήσης και αυτή των πολλαπλών χρήσεων είναι σίγουρα επικίνδυνη και σχεδόν σίγουρα κάπουτε θα την πιάσουμε από την εσωτερική πλευρά ή δεν θα την αποθηκεύσουμε ή συντηρήσουμε σωστά.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPANK είπε

Πρέπει όμως να βοηθήσουν και αυτόν τον τομέα καθώς είναι επιχειρήσεις με εργαζόμενους κτλπ αλλιώς θα μείνουν οικογένειες στον δρόμο όπως και σε άλλα επαγγέλματα .

Είμαι αθλητής στο ταεκβοντό σε αθλητικό σωματείο και πρέπει να σου πω ότι σχεδόν όλα τα αθλητικά σωματεία ερασιτεχνικού χαρακτήρα  σε πολλά αθλήματα ( δεν μιλώ για γυμναστήρια ) δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από την πολιτεία

Δεν λέω ότι πρέπει να ανοίξουν από την μια ημέρα στην άλλη αλλά σταδιακά πρέπει να ανοίξει και αυτός ο τομέας του αθλητισμού + τα γυμναστήρια με αυστηρούς έστω κανόνες ασφαλείας ( γνωρίζω και φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο ) αλλιώς θα κλείσουν πολλά από αυτά και θα μείνει κόσμος στον δρόμο , είναι και αυτά επιχειρήσεις με πολλά έξοδα που τρέχουν και μήνες όπως Ιούλιο και Αύγουστος που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν έσοδα ανέκαθεν αφού είναι τέλος σεζον..

...πάντως στα γυμναστήρια ήταν τραγικό αυτό που συνέβαινε. Και είναι ευκαιρία να ξεβρωμίσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και ας επανέλθουν οι τιμές σε κανονικά επίπεδα, ώστε να είναι βιώσιμα.

• Like 1
Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση. Φιλος εχει επιχειρηση στο ονομα του και εχε ικανει τις σχετικες αιτησεις ο λογιστης του.Δεν εχουν μπει ακομα τα λεφτα στον λογαρισμο του και τωρα βλεπουμε οτι θα ζητησουν εξτρα δηλωσεις και οτι κοπηκαν οσοι δεν πηραν την πεμπτη το επιδομα.

Δηλαδη αυριο που ελεγαν οτι θα γινει και αλλη πληρωμη , υπαρχει περιπτωση να πληρωθει ή τα ξεχναμε αυτα και παμε για νεες δηλωσεις?

Δεν ξερω αν επρεπε να ρωτησω αλλου απλα ειπα να μην ανοιξω αλλο τοπικ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...