Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πειραιά πάντως πασαλιμάνι και πειραική ειχε πολύ κόσμο , αυτο με τις καφετέριες πάντως δεν ξέρω αν ειναι καλό που ειναι κλειστές γιατι τώρα δεν εχει να πάει πουθενά ο κόσμος και γίνεται χαμός σε πλατείες κτλπ ( βέβαια ειναι σε ανοιχτούς χώρους ) , προφανώς δεν υπάρχουν αποστάσεις μάσκες κτλπ και οσο περνάει ο καιρός θα ξεχαστεί εντελώς το θέμα ανεξάρητα σε τι ποσοστό πλέον υπάρχει ο ιός στην ελληνική κοινωνία.

Απο την μια ειναι απόλυτα φυσιολογικό στην ψυχολογία του καθενός αν δεν ακούσει για πολλά κρούσματα για θανάτους κτλπ ( προφανώς και ειναι καλό να μην υπάρχουν ) να ειναι πλέον σε κατάσταση προ ιου και σύντομα όταν ανοίξουν και ολα τα υπόλοιπα ( που πρέπει να γίνει για πολλούς λόγους ) δεν θα πολυ ασχολείται κανένας ( ίσως μονο ακόμη οι ευπαθής ομάδες θα ειναι πιο συγκρατημένοι ) και ουτε θα τηρεί κανεις κανένα μέτρο μεσα στο καλοκαίρι , οχι επειδή είμαστε ανεύθυνοι κτλπ ( πάντα υπήρχαν βέβαια και θα υπάρχουν ) αλλα ειναι και καθαρά θέμα ψυχολογίας του ανθρώπου.

• Like 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας δούμε την περίπτωση της Σουηδίας,ίδια νούμερα πληθυσμού που δεν έκανε τίποτα μόνο κάποιες μικροαπαγορευσεις,δεν είναι hacuna matata όπως τους Έλληνες αγκαλιές,φιλιά,ταβέρνες κλπ.ειναι πιο κλειστοι σαν άνθρωποι.

Εκεί λοιπόν φτάσανε κοντά μέχρι σήμερα τους 3000 νεκρούς με 435 διασωλινωμενους και έχουν ακόμα δρόμο.

3000 οικογένειες έχασαν τους ανθρώπους τους.

Εμείς έχουμε 146 νεκρούς με τα μέτρα που πήραμε.

Μπορούμε να φανταστούμε αν υπήρχαν 3000 νεκροί τι θα γινόταν εδω, τι καταρες και κατηγοριες θα ρίχναμε για ανύπαρκτο κράτος κλπ.

Ή Σουηδία εχει επιλέξει το ότι γίνει έγινε.υπαρχουν κ Εκεί φωνές για lockdown αλλά ποιος τους ακούει.καμμια αξία στην ανθρώπινη ζωή μόνο συμβουλές και προσευχές.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Aπό την αρχή δεν έπρεπε να είχε κλείσει σχεδόν τίποτα.Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν σε μονοψήφιους αριθμούς.Υπερεκτιμήθηκε ο ιός που δείχνει ότι είναι επιπέδου μιας σοβαρής μορφής γρίπης.

Πάλι Φλεβάρη έχουμε ? Νομίζαμε το χουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο πλέον...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Aπό την αρχή δεν έπρεπε να είχε κλείσει σχεδόν τίποτα.Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν σε μονοψήφιους αριθμούς.Υπερεκτιμήθηκε ο ιός που δείχνει ότι είναι επιπέδου μιας σοβαρής μορφής γρίπης.

Γρίπη με νεφρικες δυσλειτουργίες και θρόμβωση έτσι?

https://www.nbcnews.com/health/health-news/coronavirus-can-lead-kidney-damage-why-n1187926

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Υπερεκτιμήθηκε ο ιός... Ναι, από όλους τους ηγέτες του κόσμου και κόστισε ένα τρις περίπου στην παγκόσμια οικονομία...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Γρίπη με νεφρικες δυσλειτουργίες και θρόμβωση έτσι?

https://www.nbcnews.com/health/health-news/coronavirus-can-lead-kidney-damage-why-n1187926

γιατί οι άλλες γρίπες που σκοτώνουν γιατί σκοτώνουν; έχεις κάτσει να δεις αναλυτικά τι παρενέργειες σου κάνουν, ή εδώ γίναμε ειδικοί από τη καταστροφολογία;

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

γιατί οι άλλες γρίπες που σκοτώνουν γιατί σκοτώνουν; έχεις κάτσει να δεις αναλυτικά τι παρενέργειες σου κάνουν, ή εδώ γίναμε ειδικοί από τη καταστροφολογία;

Έγινα και καταστροφολογος εγω που κάθε μέρα έγραφα για ελπιδες για φάρμακα εδώ μέσα.

Τι δε καταλαβαίνεις ρε φίλε?να τα ξαναπώ.για τη γρίπη έχεις εμβόλιο και φάρμακο.για τον κορωνοιο δεν έχεις τίποτα.

Θες να κινδυνεύσεις? Go ahead.το χορό του στα τέτοια μου ολα δεν θα τον χορέψω εγώ.θα μείνω προσεκτικός μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, _kos_tas_ είπε

Ακόμα είμαστε στο 1/3 σε θανάτους σε σχέση με την εποχική γρίπη.

https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-people-die-of-respiratory-diseases-linked-to-seasonal-flu-each-year

Συνεχίστε τώρα την καταστροφολογία.

Ρε πόσες φορές θα το πούμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ΕΝΩ έχουν παρθεί πρωτοφανή μέτρα σε όλον τον κόσμο; Και ξανά, ΔΕΝ υπάρχει φάρμακο ΟΥΤΕ εμβόλιο. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Πώς τελειώσατε το σχολειο; (αν το έχετε τελειώσει...)

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Έγινα και καταστροφολογος εγω που κάθε μέρα έγραφα για ελπιδες για φάρμακα εδώ μέσα.

Τι δε καταλαβαίνεις ρε φίλε?να τα ξαναπώ.για τη γρίπη έχεις εμβόλιο και φάρμακο.για τον κορωνοιο δεν έχεις τίποτα.

Θες να κινδυνεύσεις? Go ahead.το χορό του στα τέτοια μου ολα δεν θα τον χορέψω εγώ.θα μείνω προσεκτικός μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο.

δεν είπα ότι εσύ συγκεκριμένα εγινες καταστροφολόγος, η κατάσταση όλους λίγο πολύ μας έχει κάνει έτσι (κι εγώ ανησυχώ ρε φίλε)

και για τη γρίπη στην τελική ένα μύδι έχεις αφού πάλι πεθαίνει ο κόσμος αβέρτα και ανέκαθεν στρέσαρε τα συστήματα υγείας , απλά όλα αυτά εμάς τους περισσότερους δεν μας απασχολούσαν καν , ξαφνικά νοιαστήκαμε όλοι για το πόσες μεθ έχουμε και το τι παρενέργειες σου κάνει μια ασθένεια 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _kos_tas_ είπε

Ακόμα είμαστε στο 1/3 σε θανάτους σε σχέση με την εποχική γρίπη.

https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-people-die-of-respiratory-diseases-linked-to-seasonal-flu-each-year

Συνεχίστε τώρα την καταστροφολογία.

650.000 νεκροί μάλλον δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια.

Μ αρέσει που βάζεις το μέγιστο νούμερο κιόλας.το 290.000 δεν το είδες φαίνεται.ποιος εξετάζετε για γρίπη?ελάχιστοι.για κορωνοιο έχουμε αποδεδειγμένους 250.000 μέσα σε λίγους μήνες.κανε αυτό που θες εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ εγώ σωστό.ολοκληρος trump τα μάσησε περί γρίπης και θα ακούσουμε τον Κώστα ότι είναι μια γρίπη.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πρωτοφανή μέτρα είναι το  κρατικό lockdown;Μα και στην γρίπη σε προσωπική.απομόνωση πρέπει να είσαι.

Επίσης τί άλλαξε και σιγά-σιγά ανοίγει η οικονομία; Βρέθηκε η θεραπεία και το εμβόλιο ή κατάλαβαν ότι αυτά τα μέτρα είναι μια απάτη;

Άλλαξε ο ρυθμός μετάδοσης και ο καιρός με τον οποίο περιορίζεται η μεταδοτικότητα των κορονοϊών.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _kos_tas_ είπε

Όσοι λέτε για την Σουηδία το 2017 πάνω από 3.500 πέθαναν από γρίπη που έχουν ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας.

https://www.worldlifeexpectancy.com/sweden-influenza-pneumonia

Αλλά όχι ο Κορωναίος είναι η σύγχρονη Ισπανικής γρίπη που θα σκοτώσει εκατομμύρια 

Όλο το έτος όμως.εδω έχεις 4 μήνες και έχεις φτάσει κοντά στους 3 χιλιάδες στη Σουηδία.

• Like 3
Δημοσ.

Όσοι λέτε για την Σουηδία το 2017 πάνω από 3.500 πέθαναν από γρίπη που έχουν ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας.

https://www.worldlifeexpectancy.com/sweden-influenza-pneumonia

Αλλά όχι ο Κορωναίος είναι η σύγχρονη Ισπανικής γρίπη που θα σκοτώσει εκατομμύρια 

Η Ισπανική γρίπη ήταν ο H1N1 που είναι πιο απλός ιός από τον κορονοϊό. Και τα εκατομμύρια πέθαναν γιατί δεν πήραν κανένα μέτρο ενώ τώρα πήραν ΟΛΕΣ οι χώρες μέτρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jokul7 είπε

Η Ισπανική γρίπη ήταν ο H1N1 που είναι πιο απλός ιός από τον κορονοϊό. Και τα εκατομμύρια πέθαναν γιατί δεν πήραν κανένα μέτρο ενώ τώρα πήραν ΟΛΕΣ οι χώρες μέτρα.

και  πάλι είναι άκυρο να συγκρίνεις τους τότε πληθυσμούς που ζούσαν μέχρι τα 50-52 με τους σημερινούς 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

προτείνω να ποινικοποιηθεί ο βήχας

Έχει γίνει ήδη νομίζω στην Κίνα

Πάντως μέτρα με μάσκες/γάντια και αντισηπτικά απλώς αποτυγχάνουν εν τω γενέση...δεν υπάρχει "εκπαίδευση"/νοοτροπία ...και απλώς...δεν μπορείς να νικήσεις κάτι το οποίο μπορεί να στην φέρει απο 1000 μεριές

Κλασικό παράδειγμα σε μαγαζιά βασικών αγαθων...ο υπάλληλος κλασσικά με μάσκα/γάντια...προσπαθούσε να εξυπηρετήσει στα μέτρα στου δυνατού...έπιανε τα προιόντα που του είχα δώσει εγώ...σε σακούλα,POS ανέπαφο ..και εκεί που η σούμα έβγαινε ότι αν καθαρίσω τα προιόντα θεωρητικά είμαι σε καλό βαθμό ...τσουπ..έπαιρνε την απόδειξη (χαρτί) και τσουπ με το ίδιο χέρι που είχε πιάσει τα πάντα (μπορεί και χωρίς γάντι ή και με παραλαβή φυσικών χρημάτων) και έχωνε την απόδειξη μέσα στα τρόφιμα....ειδικά στον φούρνο που μου το έκανε αυτό και πέταξε την απόδειξη μέσα στο ψωμί...  :) ...ρίξαμε 1 κλωτσιά και ρίξαμε τον κουβά...

Αν θέλουμε όντως να προστατευτούμε τότε πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και "φυσικές κινήσεις"...όλα τα άλλα απλώς παρατείνουμε την αγωνία μέχρι την επόμενη φορά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...