Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας

Με το ρουτερ της κοσμοτε (ασυρματα) τωρα τελευταία μπορει να εχω και κατω απο 5mbps (συνηθως πεφτει στα 2mbps ή και ακομα πιο κατω)

Οταν το λαπτοπ ειναι συνδεδεμένο με ethernet ειναι ενταξει ομως.. (πιανω 12 με 13mbps)

Ξερει κανενας τι μπορει να παιζει;

Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.

Άλλαξε το κανάλι εκπομπής του wifi από τις ρυθμίσεις WLAN του router σου. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν κι άλλα δίκτυα στην περιοχή σου στο ίδιο κανάλι και αυτό να δημιουργεί το πρόβλημα.

Κατέβασε στο κινητό ή στο tablet σου από το google play το wi-fi analyser, δες ποιο κανάλι έχει την μικρότερη κίνηση και ρύθμισε σε αυτό το router σου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/3/2020 στις 12:43 ΠΜ, afm είπε

Άλλαξε το κανάλι εκπομπής του wifi από τις ρυθμίσεις WLAN του router σου. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν κι άλλα δίκτυα στην περιοχή σου στο ίδιο κανάλι και αυτό να δημιουργεί το πρόβλημα.

Κατέβασε στο κινητό ή στο tablet σου από το google play το wi-fi analyser, δες ποιο κανάλι έχει την μικρότερη κίνηση και ρύθμισε σε αυτό το router σου.

Το εχω δοκιμασει αυτο. Υπηρξε διαφορα αλλα οχι μεγάλη

Μπορει να υπάρξουν και φορες οπου πιανω και κατω απο 1mbps αλλα εχω 13 mbps με ethernet..

Στις 27/3/2020 στις 12:43 ΠΜ, afm είπε

Αναγκαζομαι και κανω hotspot απο το λαπτοπ την συνδεση ethernet για να εχω καλη ταχυτητα και στις υπολοιπες συσκευές..

Δημοσ.
Στις 28/3/2020 στις 1:20 ΠΜ, Aggelos_INSM είπε

Αναγκαζομαι και κανω hotspot απο το λαπτοπ την συνδεση ethernet για να εχω καλη ταχυτητα και στις υπολοιπες συσκευές..

Αρα το προβλημα το εχουν ολες οι συσκευες και οχι μονο το laptop; Για να σιγουρεψεις οτι δεν εχει προβλημα το laptop.

Κατα τα αλλα δοκιμασε και στα 5Ghz και πες μας πως παει εκει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/3/2020 στις 7:30 ΠΜ, CMOS_Z είπε

Αρα το προβλημα το εχουν ολες οι συσκευες και οχι μονο το laptop; Για να σιγουρεψεις οτι δεν εχει προβλημα το laptop.

1)Ναι, ολες οι συσκευές που συνδέονται ασυρματα. Οποια συσκευη συνδεσω με ethernet πιανουν ολες 12-13mbps και χωρις ανεβοκατεβασματα

2)Πως μπορώ να ενεργοποιήσω τα 5Ghz? 😅

Στις 29/3/2020 στις 7:30 ΠΜ, CMOS_Z είπε

το εψαξα. Το ρουτερ που εχω (speedport entry 2i) δςν υποστηρίζει 5ghz :(

EDIT:

Επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις

εβαλα το Band width και το Transmitting Power στη χαμηλοτερη δυνατη δυθμιση και η ταχητητα ειναι σταθερη σε 9-13mbps.

Απλα τωρα βλεπω οτι το σημα ειναι σημαντικά πιο αδυναμο, ειμαι πολυ κοντα στο ρουτερ αλλα εχει 3/4 "μπάρες".

Επεξ/σία από Aggelos_INSM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...