haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, toples50 είπε Ίσως αν διάβαζες από την αρχή όλες τις δημοσιεύσεις όλων να καταλάβαινες τι εννοώ.(εκτός αν είστε φίλοι τότε πάω πάσο) Το καλο ειναι οτι τα γραπταν μενουν και δεν ισχυουν αυτα που γραφτηκαν οτι το thread ειναι μονο για macbook. Φυσικα, οπως ειπες εχει και σχεση πως γραφεις οτι γραφεις και σιγουρα τα παρακατω δεν βοηθανε: 19 ώρες πριν, alexakos89 είπε Κανείς λάθος. Μπήκε ο Haha παλι και το κατεστρεψε. ήταν ξεκάθαρα Mac OS και MacBook και εμφανιστηκε και το κανε debate. Ελεος πια Στις 8/4/2020 στις 11:28 ΠΜ, macfan είπε Το MacBook του 2008 το αλουμίνιο παίρνει μέχρι την 10.11. Και σε παρακαλώ μην συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.Αν εσυ ικανοποίησε με τς παράθυρα μείνε με τα παράθυρα.Ο περισσότερος κόσμος την έχει πατήσει και θέλει κάτι πιο αξιόπιστο και σταθερό.Και ναι έχω παράθυρα και ξέρω τι Παρί να πει όπως και αρκετά Mac. Η διαφορά(αν και έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα παράθυρα) είναι χαώδης. Στις 8/4/2020 στις 10:56 ΠΜ, toples50 είπε Αυτό παιδιά το να συγκρίνουμε τα MacBook Air/Pro με τα αντίστοιχα Windows PC με ξεπερνάει... Λες οτι ένα MacBook του 2008 δέχεται μέχρι 10.7.Μάλλον μπερδεύεσαι(όπως και στις απόψεις σου).Σου γράφω από αυτό και μάλιστα με το El Capitan 10.11 το οποίο είναι σταθερότατο-σταθερότερο από τα Windows 10-. Επειδή πάλι βγήκαμε off-topic το MacBook AIr 2020 αποτελεί ένα από τα καλύτερα laptop της αγοράς τελεία και παύλα. Καταλαβαινω ομως οι λογω απουσιας επιχειρηματων, διαφοροι το προσπαθουν διαφορετικα. Το σιγουρο ειναι οτι τα τελευταια μηνυματα λογω των εκφρασεων του alexakos89 δεν εχουν σχεση με το νημα και κριμα που το οδηγησε εκει και παρασυρθηκαμε σε ασχετες συζητησεις. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από haHa 1
toples50 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό λέω και εγώ οτι τα γραπτά μένουνε.Ευτυχώς! και ο νοών νοήτω Όσο για το θέμα μας το Air του 2020 απ'οσους το έχουν πάρει μόνο εξαιρετικά σχόλια ακούω ακόμα και για το i3.Μάλιστα το χρησιμοποίησε και για 4k μοντάζ με το iMovie και πήγαινε αρκετά γρήγορα! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από toples50 1
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, toples50 είπε Ίσως αν διάβαζες από την αρχή όλες τις δημοσιεύσεις όλων να καταλάβαινες τι εννοώ.(εκτός αν είστε φίλοι τότε πάω πάσο) Μάλλον δεν ήθελες να γράψεις αυτό που έγραψες πριν, τότε φίλτατε. Ούτε φίλος του είμαι ούτε τίποτα. Ελληνικά διαβάζω, "Το θέμα είναι με ποιο τρόπο επιλέγεις να κάνει την πρόταση σου...Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί." Αυτό έγραψες, σε αυτό σου απάντησα. Τις προτάσεις του τις έκανε σε αυτά τα 4 post. Το αν σε ενοχλούν οι προτάσεις του δεν σημαίνει κάτι, αδιάφορο μου είναι. Μετά ξεκίνησε το μπάχαλο με τους περισσότερους να αναλώνονται σε μια τραγελαφική σύγκριση MACOS VS WINDOWS 10. Σε αυτό φταίνε όλοι όσοι συμμετείχαν και όχι μόνο ένας. Θες να καταλάβεις τι λέω καλώς, δεν θες δικαίωμά σου, δεν με ενδιαφέρει. Διάβασα ΟΛΕΣ τις δημοσιεύσεις ΟΛΩΝ εδώ μέσα. Μην μας τρελάνεις τώρα σε παρακαλώ πολύ. Όσο για το air 2020 για να τελειώνουμε το θέατρο του παραλόγου, εγώ που θέλω να το πάρω για να έχω touch screen και pen μάλλον χάλια θα είναι ε; Όχι τόσο τέλειο όσο λένε κάποιοι, χειρότερο ακόμη και από το αργό surface go μου...τι λέω τόσες φορές και οι μισοί κολλημένοι εδώ μέσα δεν λένε να το καταλάβουν: ΟΛΑ έχουν να κάνουν με την χρήση του κάθε μηχανήματος και του OS και με την σχέση τιμής / απόδοσης. Κανένα δεν είναι άχρηστο, όλα έχουν τη χρήση τους και το κοινό που θα εξυπηρετήσουν. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 1 2 2
macfan Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μάλλον δεν ήθελες να γράψεις αυτό που έγραψες πριν, τότε φίλτατε. Ούτε φίλος του είμαι ούτε τίποτα. Ελληνικά διαβάζω, "Το θέμα είναι με ποιο τρόπο επιλέγεις να κάνει την πρόταση σου...Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί." Αυτό έγραψες, σε αυτό σου απάντησα. Τις προτάσεις του τις έκανε σε αυτά τα 4 post. Το αν σε ενοχλούν οι προτάσεις του δεν σημαίνει κάτι, αδιάφορο μου είναι. Μετά ξεκίνησε το μπάχαλο με τους περισσότερους να αναλώνονται σε μια τραγελαφική σύγκριση MACOS VS WINDOWS 10. Σε αυτό φταίνε όλοι όσοι συμμετείχαν και όχι μόνο ένας. Θες να καταλάβεις τι λέω καλώς, δεν θες δικαίωμά σου, δεν με ενδιαφέρει. Διάβασα ΟΛΕΣ τις δημοσιεύσεις ΟΛΩΝ εδώ μέσα. Μην μας τρελάνεις τώρα σε παρακαλώ πολύ. Όσο για το air 2020 για να τελειώνουμε το θέατρο του παραλόγου εγώ που θέλω να το πάρω για να έχω touch screen και pen μάλλον χάλια θα είναι ε; Όχι τόσο τέλειο όσο λένε κάποιοι, χειρότερο ακόμη και από το αργό surface go μου...τι λέω τόσες φορές και οι μισοί κολλημένοι εδώ μέσα δεν λένε να το καταλάβουν: ΟΛΑ έχουν να κάνουν με την χρήση του κάθε μηχανήματος και του OS και με την σχέση τιμής / απόδοσης. Κανένα δεν είναι άχρηστο, όλα έχουν τη χρήση τους και το κοινό που θα εξυπηρετήσουν. Χειρότερο από το αργό σου surface go αποκλείεται να είναι αυτό είναι σίγουρο!
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, macfan είπε Χειρότερο από το αργό σου surface go αποκλείεται να είναι αυτό είναι σίγουρο! Το γεγονός ότι το macbook air 2020 ΔΕΝ έχει touchscreen και pen δεν το κάνει χειρότερο για μένα από το αργό μου surface go που εξυπηρετεί άψογα τις συγκεκριμένες μου ανάγκες ε; Μα και με τον i7 να είναι επάνω εφόσων δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μου για touchscreen και pen, είναι πολύ πολύ χειρότερο από το ταπεινό surface go μου για μένα σαν χρήστη. Πόσο κολλημένοι σε εταιρείες και λειτουργικά είστε μερικοί ρε;;;; Σοβαρά γράφεις αυτά που γράφεις;;; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από dimoskoutr 2
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μια επισήμανση απλά και εγώ δεν συμμετέχω άλλο στο θέατρο του παραλόγου. Στην δουλειά μου δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου τι λειτουργικό ή τι μηχάνημα χρησιμοποιώ. Αρκεί να εξυπηρετεί στο ακέραιο τις ανάγκες μου ώστε να δουλεύω σωστά και να τρέφω την οικογένειά μου. Αγαπάω macos και ipados πως το λένε το ριμάδι. Θα ήθελα να έχω ένα αντίστοιχο με τα surface από apple, μάλιστα εδώ μέσα πρότεινα 2 φορές σε άνθρωπο να πάρει apple αν μπορεί οικονομικά, όπως εξήγησα όμως όταν όλη μου η δουλειά είναι σε windows με touchscreen και pen δεν έχω περιθώριο να πάω αλλού και οικονομικά ε... Ένα ipad air με πληκτρολόγιο, pen και σοβαρό χώρο θέλει +250 χαλαρά από όσα πήρα το go... αυτά για να μην πει κάποιος ότι δεν πάω την apple. Εκεί όμως που έχω καταλήξει είναι ότι το μεγαλύτερο κουσούρι του οικοσυστήματος της apple είναι η μερίδα των χρηστών που είναι κολλημένοι και δεν δέχονται ότι υπάρχουν και άλλα μηχανήματα το ίδιο καλά με τα Apple που εξυπηρετούν παρά πολύ κόσμο πλήρως! Αυτοί δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα για την πλειοψηφία των χρηστών της apple. Ίσως συμβαίνει παρόμοια κατάσταση και με τα windows 10, αν και νομίζω ότι λόγω της πληθώρας μηχανημάτων σε windows οι χρήστες ξέρουν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Όποιος είναι χωρίς οπαδικα γυαλιά καταλαβαίνει τι λέω. Στα σέβη μου.
macfan Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μια επισήμανση απλά και εγώ δεν συμμετέχω άλλο στο θέατρο του παραλόγου. Στην δουλειά μου δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου τι λειτουργικό ή τι μηχάνημα χρησιμοποιώ. Αρκεί να εξυπηρετεί στο ακέραιο τις ανάγκες μου ώστε να δουλεύω σωστά και να τρέφω την οικογένειά μου. Αγαπάω macos και ipados πως το λένε το ριμάδι. Θα ήθελα να έχω ένα αντίστοιχο με τα surface από apple, μάλιστα εδώ μέσα πρότεινα 2 φορές σε άνθρωπο να πάρει apple αν μπορεί οικονομικά, όπως εξήγησα όμως όταν όλη μου η δουλειά είναι σε windows με touchscreen και pen δεν έχω περιθώριο να πάω αλλού και οικονομικά ε... Ένα ipad air με πληκτρολόγιο, pen και σοβαρό χώρο θέλει +250 χαλαρά από όσα πήρα το go... αυτά για να μην πει κάποιος ότι δεν πάω την apple. Εκεί όμως που έχω καταλήξει είναι ότι το μεγαλύτερο κουσούρι του οικοσυστήματος της apple είναι η μερίδα των χρηστών που είναι κολλημένοι και δεν δέχονται ότι υπάρχουν και άλλα μηχανήματα το ίδιο καλά με τα Apple που εξυπηρετούν παρά πολύ κόσμο πλήρως! Αυτοί δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα για την πλειοψηφία των χρηστών της apple. Ίσως συμβαίνει παρόμοια κατάσταση και με τα windows 10, αν και νομίζω ότι λόγω της πληθώρας μηχανημάτων σε windows οι χρήστες ξέρουν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Όποιος είναι χωρίς οπαδικα γυαλιά καταλαβαίνει τι λέω. Στα σέβη μου. Όχι ίσως να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τους Win users, συμβαίνει και σε υπερθετικό βαθμό.Συμφωνώ μαζί σου οτι βολέψει τον καθένα να χρησιμοποιεί αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοι μπορούμε και αν κάτι δεν το γνωρίζουμε δεν είναι κακό.
haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, macfan είπε Όχι ίσως να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τους Win users, συμβαίνει και σε υπερθετικό βαθμό.Συμφωνώ μαζί σου οτι βολέψει τον καθένα να χρησιμοποιεί αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοι μπορούμε και αν κάτι δεν το γνωρίζουμε δεν είναι κακό. Αντικειμενικοτητα, επιχειρηματα και απουσια χαρακτηρισμων για εναν ωραιο, πολιτισμενο διαλογο: Στις 8/4/2020 στις 2:43 ΜΜ, macfan είπε Μάλλον συνεχίζεις να τρολαρεις και το γνωρίζεις! Εκτος αν δεν γνωρίζεις και έτσι έχεις ένα ελαφρυντικό. Οποτε αρκεσου στα PeeCee σου και μην προσπαθεις να μας πείσεις για τις λανθασμένες απόψεις σου. Στις 8/4/2020 στις 6:47 ΜΜ, macfan είπε Αμφιβάλλω πολύ αν καταλαβαίνεις αυτά που έγραψες.Ακόμα ένας gamer που έχει γενικές και αόριστες γνώσεις είσαι. Δεν πειράζει όπως είπα μείνε με το PeeCee σου...😂 Στις 8/4/2020 στις 4:30 ΜΜ, macfan είπε Από το username σου καταλαβαίνω για το πόσο σχετικός και σοβαρός είσαι φίλε μου... Έλα πήγαινε σε ζηταέι το ΠΙσάκι σου φορμάτ θέλει πάλι... Στις 8/4/2020 στις 11:25 ΜΜ, macfan είπε Ολο για εταιρείες μιλάς αόριστα γίνε πιο συγκεκριμένος.Εχεις πάει στο εξωτικό να δεις τι γίνεται και έχεις περάσει από όλες τις εταιρείες; Γραφικος έχεις γίνει δεν το καταλαβαίνεις; Στις 8/4/2020 στις 11:55 ΜΜ, macfan είπε Φίλε ξεκαθάρισε λίγο τις σκέψεις σου γατί τα έχεις λίγο χαμένα... Στις 9/4/2020 στις 10:47 ΠΜ, macfan είπε Φωστήρα όλα τα ξέρεις.Αληθεοα έχεις δουλέψει σε όλες τις εταιρείες και ξέρεις το γίνεται έτσι; Εχεις ξεπεράσει κάθε επίπεδο γραφικότητας. Αστο φίλε δεν το έχεις ασχολησου με τα παραθυρια σου. Ο άνθρωπος θέλει να πάρτι Air και εσυ μετέτρεψες το topic σε flame. Εύγε και πάλι! Οπως μπορει ο καθενας, αλλωστε το ειπε και ο toples50: 7 ώρες πριν, toples50 είπε Αυτό λέω και εγώ οτι τα γραπτά μένουνε.Ευτυχώς! και ο νοών νοήτω Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από haHa 1
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, macfan είπε Όχι ίσως να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τους Win users, συμβαίνει και σε υπερθετικό βαθμό.Συμφωνώ μαζί σου οτι βολέψει τον καθένα να χρησιμοποιεί αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοι μπορούμε και αν κάτι δεν το γνωρίζουμε δεν είναι κακό. Αφού συμφωνείς μαζί μου λοιπόν γιατί έβαλες "sad" στο post μου, ότι για τις ανάγκες μου σαφέστατα το surface go είναι πολύ καλύτερο από το mac air 2020;;;; Φάσκεις και αντιφάσκεις όπως έκανες σχεδόν σε όλο το topic ως τώρα. Αντικειμενικά καλά είναι πάρα πάρα πολλά μηχανάκια. Το θέμα πάντα είναι το τι εξυπηρετεί τον καθένα. Κόψτε λοιπόν τις αηδίες με τα "όχι το ένα είναι καλύτερο όχι το άλλο είναι καλύτερο" αυτό αφορά και τα μηχανάκια και τα λειτουργικά συστήματα. Να είστε καλά και να χαίρεστε τα μηχανήματά σας με υγεία κύριοι! ΔΕΝ ήθελα να το πω, αλλά αύριο, έχω να κάνω μια εξέταση υγείας η οποία αν βγάλει στραβά αποτελέσματα θα έχω μεγάλο θέμα στα 41 μου. Οπότε χαρείτε την υγεία σας, και τα μηχανάκια σας και τα λειτουργικά σας είναι πολύ πολύ πίσω στα θέματα που πρέπει να αποσχολούν και δεν αξίζει να τσακώνεστε και να χαρακτηρίζεστε όπως κάνατε σε όλο το νήμα ως τώρα. Over and out από μένα να έχουμε υγεία και αύριο όλοι μας! Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από dimoskoutr
haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Σωστος, υγεια πανω απο ολα, καλα αποτελεσματα! 1
macfan Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Το γεγονός ότι το macbook air 2020 ΔΕΝ έχει touchscreen και pen δεν το κάνει χειρότερο από το αργό μου surface go που εξυπηρετεί άψογα τις συγκεκριμένες μου ανάγκες ε; Μα και με τον i7 να είναι επάνω εφόσων δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μου για touchscreen και pen, είναι πολύ πολύ χειρότερο από το ταπεινό surface go μου. Πόσο κολλημένοι σε εταιρείες και λειτουργικά είστε μερικοί ρε;;;; Σοβαρά γράφεις αυτά που γράφεις;;; 23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αφού συμφωνείς μαζί μου λοιπόν γιατί έβαλες "sad" στο post μου, ότι για τις ανάγκες μου σαφέστατα το surface go είναι πολύ καλύτερο από το mac air 2020;;;; Φάσκεις και αντιφάσκεις όπως έκανες σχεδόν σε όλο το topic ως τώρα. Αντικειμενικά καλά είναι πάρα πάρα πολλά μηχανάκια. Το θέμα πάντα είναι το τι εξυπηρετεί τον καθένα. Κόψτε λοιπόν τις αηδίες με τα "όχι το ένα είναι καλύτερο όχι το άλλο είναι καλύτερο" αυτό αφορά και τα μηχανάκια και τα λειτουργικά συστήματα. Να είστε καλά και να χαίρεστε τα μηχανήματά σας με υγεία κύριοι! ΔΕΝ ήθελα να το πω, αλλά αύριο, έχω να κάνω μια εξέταση υγείας η οποία αν βγάλει στραβά αποτελέσματα θα έχω μεγάλο θέμα στα 41 μου. Οπότε χαρείτε την υγεία σας, και τα μηχανάκια σας και τα λειτουργικά σας είναι πολύ πολύ πίσω στα θέματα που πρέπει να αποσχολούν και δεν αξίζει να τσακώνεστε και να χαρακτηρίζεστε όπως κάνατε σε όλο το νήμα ως τώρα. Over and out από μένα να έχουμε υγεία και αύριο όλοι μας! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είσαι και πάλι εδώ να τα λέμε! 1
cgioris Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά για τους επεξεργαστές του Air. Για να κρατήσουν λεπτό το λαπτοπ και με καλή αυτονομία βάζουν επεξεργαστές πολύ χαμηλής κατανάλωσης και ισχύος. Για σοβαρή δουλειά, δεν παίρνεις το Air. Όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι, τα περισσότερα ultrabook έχουν καλύτερους επεξεργαστές από τα Air. Για μέιλ και σερφάρισμα και απλές δουλειές είναι μια χαρά. Εγώ πάντως δεν την παλεύω πλέον ούτε με το MacOs. Ακόμα και το λίνουξ, είναι πιο εύχρηστο πλέον. Επίσης, για να επεξεργαστείς ένα βιντεάκι χαμηλής ποιότητας ή απλά πράγματα στο Photoshop, το Air επίσης οκ. Για 4Κ βίντεο, αν έχεις χρόνο και όρεξη να περιμένεις ώρες και να το ταλαιπωρείς με τις θερμοκρασίες, περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα, καλή τύχη. Άλλο μειονέκτημα είναι ότι με την ακριβή τιμή τους, μετά το τέλος της εγγύησης, αν χαλάσει θα κλαις τα λεφτά σου. Εκτός κι αν σου περισσεύουν, οπότε δεν έχει νόημα η συζήτηση. Άσε που πλέον δε δέχονται και αναβάθμιση. Ό,τι χαρακτηριστικά πήρες, τα παντρεύτηκες. Βέβαια αυτό ισχύει πλέον και στα περισσότερα ultrabook για να λέμε και την αλήθεια. Εγώ προσωπικά, στους φορητούς μου τους πίνω το αίμα. Για αυτό και λέγονται και φορητοί. Και θέλω να αναβαθμίζονται. Οπότε παίρνω ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, χωρίς ευρώ παραπάνω. Αν ο σκληρός είναι soldered στη μητρική και σου χαλάσει εκτός εγγύησης, πάει το λαπτοπ, πας για καινούριο. Κλείνοντας, πολύ σημαντικό είναι και το σέρβις μιας εταιρείας. Έχει εταιρείες που προσφέρουν 2 ή ακόμα και 3 χρόνια on-site εγγύηση, δηλαδή έχεις είτε τεχνικό στο σπίτι σου είτε σου το παραλαμβάνουν με κούριερ δωρεάν όπου κι αν είσαι, ακόμα και στη μέση του πουθενά και σου το στέλνουν δωρεάν όπου κι αν είσαι, ακόμα και στην Ανάφη. Έχω φίλο ναυτικό, που τον περίμεναν να δέσει το πλοίο για να του το επιστρέψουν. Προσωπικά δεν έχω χρόνο να τρέχω στην αντιπροσωπεία ενώ άλλοι δεν έχουν καν αντιπροσωπεία στις πόλεις τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως θέλει αυτός. 2 1
timemachine Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, toples50 είπε Αυτό λέω και εγώ οτι τα γραπτά μένουνε.Ευτυχώς! και ο νοών νοήτω Όσο για το θέμα μας το Air του 2020 απ'οσους το έχουν πάρει μόνο εξαιρετικά σχόλια ακούω ακόμα και για το i3.Μάλιστα το χρησιμοποίησε και για 4k μοντάζ με το iMovie και πήγαινε αρκετά γρήγορα! Έχει πάρει κάποιο μέλος ή κάποιος φίλος σου του νέο MacBook Air? Αν ναι, μπορεί να πει σχετικά με τον θόρυβο και αν κάνουν φασαρία τα Fans ή όχι, γιατί εδώ και σε κάποια reviews λένε ότι ακούγονται αρκετά και ψάχνω κάτι αθόρυβο όσο γίνεται. Στα καλά του Air εγώ θα βάλω και την τιμή. Δηλαδή τώρα με 1600 παίρνεις 4-core air με 16 gb ram ενώ πριν 2 καλοκαίρια που ήμουν στην αγορά λαπτοπ είχα παραγγείλει 12αρι 2-core με 16 ram στα 2k. Φυσικά δεν το πήρα γιατί βγήκε το 4-core 13αρι, το οποίο όμως μου έβγαλε θέματα με hinge cracking noise (γνωστό πρόβλημα στα MacBook) και το παράτησα. Ίσως κακώς που δεν πήρα το 12αρι τότε γιατί τελικά ένα από αυτά που θέλω σε ένα λαπτοπ είναι η αθόρυβη λειτουργία, αλλά ήταν πολλά τα λεφτά για τα specs δεδομένου και των άλλων επιλογών. 7 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Μάλλον δεν ήθελες να γράψεις αυτό που έγραψες πριν, τότε φίλτατε. Ούτε φίλος του είμαι ούτε τίποτα. Ελληνικά διαβάζω, "Το θέμα είναι με ποιο τρόπο επιλέγεις να κάνει την πρόταση σου...Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί." Αυτό έγραψες, σε αυτό σου απάντησα. Τις προτάσεις του τις έκανε σε αυτά τα 4 post. Το αν σε ενοχλούν οι προτάσεις του δεν σημαίνει κάτι, αδιάφορο μου είναι. Μετά ξεκίνησε το μπάχαλο με τους περισσότερους να αναλώνονται σε μια τραγελαφική σύγκριση MACOS VS WINDOWS 10. Σε αυτό φταίνε όλοι όσοι συμμετείχαν και όχι μόνο ένας. Θες να καταλάβεις τι λέω καλώς, δεν θες δικαίωμά σου, δεν με ενδιαφέρει. Διάβασα ΟΛΕΣ τις δημοσιεύσεις ΟΛΩΝ εδώ μέσα. Μην μας τρελάνεις τώρα σε παρακαλώ πολύ. Όσο για το air 2020 για να τελειώνουμε το θέατρο του παραλόγου, εγώ που θέλω να το πάρω για να έχω touch screen και pen μάλλον χάλια θα είναι ε; Όχι τόσο τέλειο όσο λένε κάποιοι, χειρότερο ακόμη και από το αργό surface go μου...τι λέω τόσες φορές και οι μισοί κολλημένοι εδώ μέσα δεν λένε να το καταλάβουν: ΟΛΑ έχουν να κάνουν με την χρήση του κάθε μηχανήματος και του OS και με την σχέση τιμής / απόδοσης. Κανένα δεν είναι άχρηστο, όλα έχουν τη χρήση τους και το κοινό που θα εξυπηρετήσουν. Μπορεί να έχει Touch Screen απλά θα πρέπει πέρα από το Air να έχεις και ένα iPad το οποίο θα λειτουργεί ως μόνιτορ για το iPad. Γίνεται απλά θες 2 συσκευές και λογικά λειτουργεί μια χαρά, αν και στα πρώτα reviews είχε κάτι θεματάκια στη σύνδεση. Σκέτο iPad Air που είπες θα ήταν δύσκολο γιατί καμία φορά κάνω επεξεργασία σε Websites κλπ και proofreading και δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό σε iPad. Πολύ σημαντικό feature του Mac OS αλλά και των win10 είναι τα multiple desktops που δεν υπάρχουν στο iPad. Το να μπορείς να αλλάζεις επιφάνεια εργασίας μέσω του trackpad ή του mouse είναι πολύ χρήσιμο. Γενικα πέρα από το κόλλημα των users που βλέπετε και στις δυο πλευρές, πρέπει να δείτε και το ποσό εύκολο είναι κάποιος να πάει από τη μια πλατφόρμα στην άλλη τόσο λόγω της ασφαλείας της συνήθειας όσο και των κακών σχολίων που κάνει η μια πλευρά για την άλλη. Ας πούμε εγώ θα δυσκολευτώ να φανταστώ τον υπολογιστή χωρίς: - time machine backup (χάλασε το mac μου αλλά χωρίς να το ξέρω είχε γίνει Backup και έκανε φορματ άφοβα σε προσπάθεια να το φτιάξω) - το finder του Mac OS με τα χρωματιστά tags (ο folder explorer και το σύστημα αρχείων των Windows μου φαίνονται λίγο άσχημα μπορώ να πω) - double tap to zoom (ίσως υπάρχει και στα Windows αλλά δεν το έχω ψάξει) - σύγχρονισμος φωτογραφιών, κλήσεων, επαφών, μηνυμάτων με iPhone (καλά άμα έχεις Samsung νομίζω γίνεται να απαντήσεις μέχρι και στα notification αλλά επειδή ζω στο προστατευμένο οικοσύστημα μου δεν το ξέρω και απλά μου αρέσει έτσι όπως γίνεται με το iCloud) - τα αρχεία του κάθε mac σου παντού μέσω iCloud -Lookup this word (χρήσιμο για γρήγορο έλεγχο spellings -δεν υπάρχει καν στα Windows νομίζω) Ασχολούμαι με bioengineering σε academia setting, οπότε το OS δεν παίζει ρόλο (για την ώρα δεν κάνω και κάτι Computational που θέλει Unix, δεν ξέρω βέβαια αν θα χρειαστεί στο μέλλον), αλλά φαντάζομαι στις επιχειρήσεις μετέπειτα προτιμάται το Windows. Για το λόγο αυτό και επειδή το Surface είναι fanless που είναι σημαντικό για μένα το κοιτάζω. Επίσης στο Surface θα μπορώ να διαβάζω τα pdf σε κάθετη οθόνη στο καναπέ ας πούμε και φυσικά να κυκλώνω ή να τραβάω βελάκι σε κάποια εικόνα, χημικό μόριο, ακτινογραφία κλπ με πιο φυσικό τρόπο από ότι στο Air. Φυσικά θα γίνεται κάπως και στο Air αλλά θα θες 2 συσκευές, οπότε ξεφεύγουμε εκεί από την ευκολία χρήσης που πρέπει να προσφέρει το Mac OS. Δεν ξέρω και εγώ με σιγουριά ποια θα είναι καλύτερη επιλογή, για αυτό και ρώτησα εμπειρίες από άτομα που δούλεψαν και τα 2 και φυσικά από κάποιον που έχει το νέο Air στα χέρια του τι γίνεται με το θόρυβο, Kernel panic που είχαν τα 16αρια αν υπάρχει και hinge popping/cracking. Σε θέμα τιμής πιο εύκολο είναι να πάω σε mac γιατί θα γίνει bto και θα μοιραστεί το κόστος σε 2 δόσεις (προκαταβολή και παραλαβή). Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από timemachine
toples50 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, cgioris είπε Θα συμφωνήσω με τα παιδιά για τους επεξεργαστές του Air. Για να κρατήσουν λεπτό το λαπτοπ και με καλή αυτονομία βάζουν επεξεργαστές πολύ χαμηλής κατανάλωσης και ισχύος. Για σοβαρή δουλειά, δεν παίρνεις το Air. Όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι, τα περισσότερα ultrabook έχουν καλύτερους επεξεργαστές από τα Air. Για μέιλ και σερφάρισμα και απλές δουλειές είναι μια χαρά. Εγώ πάντως δεν την παλεύω πλέον ούτε με το MacOs. Ακόμα και το λίνουξ, είναι πιο εύχρηστο πλέον. Επίσης, για να επεξεργαστείς ένα βιντεάκι χαμηλής ποιότητας ή απλά πράγματα στο Photoshop, το Air επίσης οκ. Για 4Κ βίντεο, αν έχεις χρόνο και όρεξη να περιμένεις ώρες και να το ταλαιπωρείς με τις θερμοκρασίες, περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα, καλή τύχη. Άλλο μειονέκτημα είναι ότι με την ακριβή τιμή τους, μετά το τέλος της εγγύησης, αν χαλάσει θα κλαις τα λεφτά σου. Εκτός κι αν σου περισσεύουν, οπότε δεν έχει νόημα η συζήτηση. Άσε που πλέον δε δέχονται και αναβάθμιση. Ό,τι χαρακτηριστικά πήρες, τα παντρεύτηκες. Βέβαια αυτό ισχύει πλέον και στα περισσότερα ultrabook για να λέμε και την αλήθεια. Εγώ προσωπικά, στους φορητούς μου τους πίνω το αίμα. Για αυτό και λέγονται και φορητοί. Και θέλω να αναβαθμίζονται. Οπότε παίρνω ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, χωρίς ευρώ παραπάνω. Αν ο σκληρός είναι soldered στη μητρική και σου χαλάσει εκτός εγγύησης, πάει το λαπτοπ, πας για καινούριο. Κλείνοντας, πολύ σημαντικό είναι και το σέρβις μιας εταιρείας. Έχει εταιρείες που προσφέρουν 2 ή ακόμα και 3 χρόνια on-site εγγύηση, δηλαδή έχεις είτε τεχνικό στο σπίτι σου είτε σου το παραλαμβάνουν με κούριερ δωρεάν όπου κι αν είσαι, ακόμα και στη μέση του πουθενά και σου το στέλνουν δωρεάν όπου κι αν είσαι, ακόμα και στην Ανάφη. Έχω φίλο ναυτικό, που τον περίμεναν να δέσει το πλοίο για να του το επιστρέψουν. Προσωπικά δεν έχω χρόνο να τρέχω στην αντιπροσωπεία ενώ άλλοι δεν έχουν καν αντιπροσωπεία στις πόλεις τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπως θέλει αυτός. Μην τα γειώνεις όλα βγάζοντας ουσιαστικά άχρηστο το Air του 2020. Και 4Κ editing μπορεί να κάνει σε αποδεκτούς χρόνους(εκτός αν είσαι professional) και τις εφαρμογές τρέχει παραπάνω από ικανοποιητικά.Τις πληροφορίες τις έχω αντλήσει από μέλος-γνωστό αντίστοιχου φόρουμ με Apple προιόντα στο FB που απέκτησε εδώ και 10 ημέρες το συγκεκριμένο μηχανάκι και είναι ενθουσιασμένος. 1
timemachine Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 11 ώρες πριν, toples50 είπε Μην τα γειώνεις όλα βγάζοντας ουσιαστικά άχρηστο το Air του 2020. Και 4Κ editing μπορεί να κάνει σε αποδεκτούς χρόνους(εκτός αν είσαι professional) και τις εφαρμογές τρέχει παραπάνω από ικανοποιητικά.Τις πληροφορίες τις έχω αντλήσει από μέλος-γνωστό αντίστοιχου φόρουμ με Apple προιόντα στο FB που απέκτησε εδώ και 10 ημέρες το συγκεκριμένο μηχανάκι και είναι ενθουσιασμένος. Απο fan noise πως πάει; Σε ποιο φόρουμ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα