Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, αν υπάρχει ζητώ συγγνώμη,

έσπασα την οθόνη του redmi note 4 και μέχρι να αλλάξω μου δωσανε ένα παλιό s5 mini. η οθόνη του είναι 4.5". Πραγματικά είχα ξεχάσει πόσο βολικό είναι αυτό το μέγεθος. Μικρό, εύχριστο, αν είσαι για βασικές λειτουργίες (φωτογραφία, σόσιαλ, μουσική) είναι σούπερ.

Το συγκεκριμένο λαγκάρει αρκετά αλλά το μέγεθος με έκανε να ψάξω για κάτι παρόμοιο αλλά του 2019 και δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα. Μόνο κάτι παλιά iphone τα οποία είναι και ακριβά.

Δεν θέλουμε όλοι να βλέπουμε ταινίες και να κάνουμε δουλειές ή να παίζουμε παιχνίδια από το κινητό, για ταινίες/βιβλία έχω το τάμπλετ. Επίσης παραξενεύομαι που η xiaomi δεν έχει επενδύσει σε αυτό το κενό στην αγορά.

Δυστυχώς όμως η αγορά φαίνεται ότι υποστηρίζει όλο και μεγαλύτερα smartphone κι εμείς μένουμε στην απ' έξω. Μονόδρομος είτε μικρό/παλιό κινητό με χάλια specs, είτε καινούργιο αλλά να μην μας βολεύει.

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Natha είπε

Καλησπέρα σε όλους, έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, αν υπάρχει ζητώ συγγνώμη,

έσπασα την οθόνη του redmi note 4 και μέχρι να αλλάξω μου δωσανε ένα παλιό s5 mini. η οθόνη του είναι 4.5". Πραγματικά είχα ξεχάσει πόσο βολικό είναι αυτό το μέγεθος. Μικρό, εύχριστο, αν είσαι για βασικές λειτουργίες (φωτογραφία, σόσιαλ, μουσική) είναι σούπερ.

Το συγκεκριμένο λαγκάρει αρκετά αλλά το μέγεθος με έκανε να ψάξω για κάτι παρόμοιο αλλά του 2019 και δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα. Μόνο κάτι παλιά iphone τα οποία είναι και ακριβά.

Δεν θέλουμε όλοι να βλέπουμε ταινίες και να κάνουμε δουλειές ή να παίζουμε παιχνίδια από το κινητό, για ταινίες/βιβλία έχω το τάμπλετ. Επίσης παραξενεύομαι που η xiaomi δεν έχει επενδύσει σε αυτό το κενό στην αγορά.

Δυστυχώς όμως η αγορά φαίνεται ότι υποστηρίζει όλο και μεγαλύτερα smartphone κι εμείς μένουμε στην απ' έξω. Μονόδρομος είτε μικρό/παλιό κινητό με χάλια specs, είτε καινούργιο αλλά να μην μας βολεύει.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, και εγώ άλλαξα κινητό πριν 3 μήνες, όταν έψαχνα σχεδόν όλα μου φαινόντουσαν παντόφλες.

Εγώ κατέληξα στο Mi A3, που είναι ΟΚ για το δικό μου χέρι. Η αλήθεια είναι ότι επειδή τα bezels μειώνονται διαρκώς η διαφορά πχ από τις 5΄΄στις 6΄΄ δεν είναι και τόσο μεγάλη. 

Νομίζω ότι δεν αξίζει να πάρεις παλιό μοντέλο μόνο και μόνο για το μέγεθος. Πάντως εκτός από το MiA3, από το οποίο είμαι ΚΑΙ εγώ πολύ ευχαριστημένος,  επίσης σχετικά μαζεμένο σε μέγεθος είναι και το Samsung Galaxy A40 (δεν έχω άποψη). Αυτά για budget κινητά βέβαια, αν θες να πας σε κάτι πιο ακριβό ίσως υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kronos73 είπε

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, και εγώ άλλαξα κινητό πριν 3 μήνες, όταν έψαχνα σχεδόν όλα μου φαινόντουσαν παντόφλες.

Εγώ κατέληξα στο Mi A3, που είναι ΟΚ για το δικό μου χέρι. Η αλήθεια είναι ότι επειδή τα bezels μειώνονται διαρκώς η διαφορά πχ από τις 5΄΄στις 6΄΄ δεν είναι και τόσο μεγάλη. 

Νομίζω ότι δεν αξίζει να πάρεις παλιό μοντέλο μόνο και μόνο για το μέγεθος. Πάντως εκτός από το MiA3, από το οποίο είμαι ΚΑΙ εγώ πολύ ευχαριστημένος,  επίσης σχετικά μαζεμένο σε μέγεθος είναι και το Samsung Galaxy A40 (δεν έχω άποψη). Αυτά για budget κινητά βέβαια, αν θες να πας σε κάτι πιο ακριβό ίσως υπάρχουν και άλλες λύσεις.

κι εγώ το mi a3 κοιτούσα και έβλεπα και κάποια παλιά μικρότερα μοντέλα αλλα δεν συμφέρει τίποτα, δυστυχώς υπάρχουν σχετικά άρθρα που μιλάνε για το θέμα και υποστηρίζουν ότι θα πηγαίνουμε συνεχώς σε μεγαλύτερες οθόνες. Κρίμα γιατί εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου smart να κουβαλάς ένα μικρό τάμπλετ στην τσέπη σου. Πιστεύω αν η xiaomi έβγαζε ένα κινητό 4.5-5 ίντσες με αξιοπρεπή specs δεν θα πήγαινε άσχημα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάποια πρόταση για κινητο με οθόνη εως 5,8 ιντσες (ιδανικα στις 5-5,5 ιντσες) ? 

Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να σηκωνει καμια 10ρια εφαρμογες και να μην σερνεται.

Δημοσ.
Στις 30/3/2020 στις 2:42 ΜΜ, Natha είπε

το πιο βασικό που δεν μας λες είναι τα λεφτά που θέλεις να δώσεις.
Πολύ μαζεμενο μέγεθος έχει το Samsung s9 που έχει η γυναίκα μου. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στο budget σου...

Δημοσ.

Δες το Nova 5t στα 250 ευρω.

Ο καλυτερος επεξεργαστης που θα βρεις σε αυτη την τιμή και ισως το πιο μαζεμενο απο ολα σε διαστασεις αλλα και σε βαρος. Πιθανα το πιο value for money κινητο στην μεσαια κατηγορια (με επεξεργαστη μεγαλυτερης κατηγοριας).

Καλά τα Xiaomi (που σιγουρα ειναι και αυτα value for money), τα συμπαθώ πολύ αλλα ειναι πιο ογκωδη και βαρια.

Δεν θα βρεις πια μικρα κινητα που να ειναι αξιολογα. Εκτος εαν πας σε iPhone SE 2020 αλλα εκει θα εχεις με μικρο σασι αλλα ακομη κικροτερη οθονη μιας και τα bezels ειναι μεγαλα. I love iPhones αλλα να τα λεμε ολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...