manos167 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 καλησπερα παιδια εχω 1 pc 14 χρονια με επεξεργαστη intel pentium 2gb ram το θεμα ειναι οτι το θελει ο πατερας μου για να εκτυπωνει διαφορα και για περιηγηση στο ιντερνετ τι λειτουργεικο να του βαλω καθως τα windows 7 σταματησαν τις ενημερωσεις? τι να κανω?
Gatilaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Για πες λιγο ακριβως τι επεξεργαστη,δισκο κλπ κλπ εχει επανω το μηχανημα να προτεινουμε κατι,ισως και μια μικρη χαμηλοτιμη αναβαθμιση
Crybal Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του. Σίγουρα θέλει άλλα 2 γιγα ραμ. Cpu, gpu?
EddieObscurant Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, manos167 είπε καλησπερα παιδια εχω 1 pc 14 χρονια με επεξεργαστη intel pentium 2gb ram το θεμα ειναι οτι το θελει ο πατερας μου για να εκτυπωνει διαφορα και για περιηγηση στο ιντερνετ τι λειτουργεικο να του βαλω καθως τα windows 7 σταματησαν τις ενημερωσεις? τι να κανω? lubuntu
manos167 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Gatilaras είπε Για πες λιγο ακριβως τι επεξεργαστη,δισκο κλπ κλπ εχει επανω το μηχανημα να προτεινουμε κατι,ισως και μια μικρη χαμηλοτιμη αναβαθμιση intel core duos 2 gb ram motherborad gigabyte ga-8i945gzme-rh δισκο hdd εχει δεν θυμαμαι μαρκα αλλα δεν σκοπευω για αναβαθμιση θα ειναι πεταμενα λεφτα 2 ώρες πριν, Crybal είπε Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του. Σίγουρα θέλει άλλα 2 γιγα ραμ. Cpu, gpu? cpu intel core duos gpu amd an thimame kala twra leptomeros dn ta thimame 19 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε lubuntu το σκευτηκα φιλε αλλα θα μπορει να το χειριστει?
EddieObscurant Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, manos167 είπε θα μπορει να το χειριστει? προεγκατεστημενα θα εχει ολα τα προγραμματα για να βλεπει video, photos, office , browser και απο τη στιγμή που δεν θα θελει να εγκαθιστα πραγματα δεν νομιζω να χει προβλημα Βεβαια με αυτο το μηχανημα και 2gb ram μην περιμενεις να σερφαρει ανετα στο ιντερνετ, με τα χιλια ζορια 1-2 βαριες σελιδες θα μπορει να ανοιξει και βιντεακια σε χαμηλη ποιοτητα αλλιως αν θες windows που να παίρνουν updates οι μονες επιλογες ειναι 8.1 και 10. Τα 8.1 ειναι πιο ελαφρια και τα χω σε ενα netbook (με 8gb ram) αλλα θα σου τρωνε απο μονα τους σχεδον 1,5gb ram (ενω του lubuntu γυρω στα 800mb αν θυμαμαι καλα) και με το που θα πας να ανοιξεις μια σελιδα στο ιντερνετ κατευθειαν θα κανει cache στον hdd και θα σερνεται μετα ολοκληρος ο υπολογιστης Aν βαλεις παντως αλλα 2gb ram με κανα 10 ευρω θα μπορει να τον αξιοποιήσει κάπως καλύτερα Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από EddieObscurant
adtakhs Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ σε τέτοια συστήματα βάζω Linux Peppermint. Είναι πολύ ελαφριά διανομή, χωρίς όμως να φαίνεται άδεια και παροχημένη. https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2019/10/31/heres-why-blazing-fast-linux-os-peppermint-10-just-blew-me-away/#1b4cd84b6d9b Επειδή όμως το συστηματάκι ΔΕΝ είναι για πέταμα. Αν φοράει C2D (δεν μας είπες ποιον) μια χαρά μπορεί να σταθεί, θα κοιτούσα να του βάλω άλλα 2GB RAM (από τα μεταχειρισμένα) και ίσως και έναν SSD έστω και 120GB με ιδανικα τα 240GB. https://www.skroutz.gr/s/3488345/Intenso-SSD-SATA-III-Top-128GB.html https://www.skroutz.gr/s/8969191/Intenso-SSD-SATA-III-High-240GB.html Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από adtakhs
hp8 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, manos167 είπε Spoiler καλησπερα παιδια εχω 1 pc 14 χρονια με επεξεργαστη intel pentium 2gb ram το θεμα ειναι οτι το θελει ο πατερας μου για να εκτυπωνει διαφορα και για περιηγηση στο ιντερνετ τι λειτουργεικο να του βαλω καθως τα windows 7 σταματησαν τις ενημερωσεις? τι να κανω? πάρε τον Core 2 Duo E6700 SL9ZF η SL9S7 2.66/4M/1066 γύρω στα 15 € η μητρική τον υποστηρίζει δες εδώ και 2 χ 2 gb ram 5-6 € από κινεζια μετά τον κορονογιο Αναβαθμίζεις από windows 7 και πας για 10 ρια Αφού δεν σε ενδιαφέρουν πολλά πράγματα Θα μπαίνεις ίντερνετ το μόνο που θα πρεπει να δεις αν υπάρχουν οδηγοί για τον εκτυπωτή Αυτό λυνεται όμως εύκολα αν δεν βρεις με μια διανομή linux σε dual boot που συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με παλιό υλικό Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από hp8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα