Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΔΥΟ ΝΤΙΜΑΚΙΑ 

ΤΟ ΕΝΑ CORSAIR DOMINATOR 8500 1066MHZ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΛΕ-ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΜΗΣΤΙΡΑΚΙ

ΕΝΑ ΝΑΝΥΑ 6400 800ΜΗΖ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ 4 ΓΙΓΑ ΣΥΝΟΛΟ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΖΑΝ ΣΤΑ 800ΜΗΖ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

ΕΣΤΩ ΣΤΑ 666 ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΑ 533?

ΣΤΟ CPUZ ΔΕΙΧΝΕΙ 200ΜΗΖ ΚΑΙ ΣΤΟ BIOS OTI TREXOYN STA 800MHZ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ 2,04 VOLT Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΜΑΧ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ 400ΜΗΖ ΣΤΑ WINDOWS ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ TIMINGS ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ AUTO ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΕΖΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΣΤΟ ΜΕΜΤΕΣΤ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ 800 ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΕΣΤ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ 

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

** Μη γραφεις κεφαλαια **

Εκει σου δειχνει την βασικη ταχυτητα , εφοσον ειναι ddr2 τοτε 400 * 2 = 800mhz , αν ηταν 333 , τοτε θα ετρεχαν σε 667 κ.ο.κ.

Οι μνημες σου πρεπει να τρεχουν στα 800 μιας και η χαμηλοτερη μεταξυ των 2 ειναι αυτη.

Εμενα πχ ειναι σε 667 και εχω βαλει οτι  μνημες βρηκα και 800αρες και 667.

1.PNG

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

NAI

ακομα και manual timings τα μαμα για 800mhz της πιο αργης μνημης που εβαλα δεν κανει διαφορα.

σκεφτηκα οτι χαλαρωνοντας τα timings θα ανεβαζε και τη συχνοτητα αλλα δεν

Επεξ/σία από MORBID21
Δημοσ.

Ειναι λιγο κουλο αυτο...Η κατι λαθος διαβαζει τo cpu z η κατι παιζει στο bios.Θα ελεγα να φορτωσεις defaults και να το ξαναδεις στο cpu z

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MORBID21 είπε

NAI

Αν το σύστημα σου (που είναι αρχαίο) είναι σταθερό έτσι όπως τρέχουν τώρα ΑΣΤΕΣ όπως είναι και μην τις πειράζεις.

Σε τόσο παλιό πισί δεν πρόκειτε να καταλάβαινες κα ικαμμιά σοβαρή διαφορά από τα 400 στα 533 ή στα 800 ούτως ή άλλως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και στα defaults και σε 533-666-800 το ιδιο γινεται.

θα βαλω manual 400mhz kai timings της αργης μνημης και καρφωτο 1.8v μηπως συνετιστουν

πρωτη φορα το βλεπω αυτο το πραγμα τοσα χρονια

19 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν το σύστημα σου (που είναι αρχαίο) είναι σταθερό έτσι όπως τρέχουν τώρα ΑΣΤΕΣ όπως είναι και μην τις πειράζεις.

Σε τόσο παλιό πισί δεν πρόκειτε να καταλάβαινες κα ικαμμιά σοβαρή διαφορά από τα 400 στα 533 ή στα 800 ούτως ή άλλως.

ειπαμε να το φτιαξουμε ρε φιλε.με αυτη τη λογικη να βγαλω και τη μια μνημη

με manual 400mhz kai fixed timings kai 1.8v παιζουν 800mhz και στα windows

πριν λειτουργουσαν στα 800 παντου εκτος απο τα windows 10 64bit

παιζει να ειχε να κανει με το λειτουργικο για καποιο λογο?

drivers tou chipset η κατι τετοιο?

πολυ περιεργο πραγμα δεν το εχω ξαναδει σε κανενα ειδος μνημης

Επεξ/σία από MORBID21
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, MORBID21 είπε

παιζει να ειχε να κανει με το λειτουργικο για καποιο λογο?

drivers tou chipset η κατι τετοιο?

OXI και όχι.
Είναι θέμα motherboard καθαρά.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, MORBID21 είπε

ΔΥΟ ΝΤΙΜΑΚΙΑ 

ΤΟ ΕΝΑ CORSAIR DOMINATOR 8500 1066MHZ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΛΕ-ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΜΗΣΤΙΡΑΚΙ

ΕΝΑ ΝΑΝΥΑ 6400 800ΜΗΖ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ 4 ΓΙΓΑ ΣΥΝΟΛΟ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΖΑΝ ΣΤΑ 800ΜΗΖ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

ΕΣΤΩ ΣΤΑ 666 ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΑ 533?

ΣΤΟ CPUZ ΔΕΙΧΝΕΙ 200ΜΗΖ ΚΑΙ ΣΤΟ BIOS OTI TREXOYN STA 800MHZ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ 2,04 VOLT Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΜΑΧ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ 400ΜΗΖ ΣΤΑ WINDOWS ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ TIMINGS ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ AUTO ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΕΖΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΣΤΟ ΜΕΜΤΕΣΤ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ 800 ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΕΣΤ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ 

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

Ποια είναι η μητρική;

Δημοσ.

DUAL πρωτο τριτο.Δοκιμασα και δευτερο τεταρτο με τα ιδια απαοτελεσματα.Δεν καταλαβαινω γιατι σε προγραμματα που bootαρουν απο φλασακι αναγνωριζονται ως 800mhz και στα windows 400mhz(200 dual =400).Ενταξει το cpuz να κανει λαθος.αλλα με οτι αλλο και να κοιταξα δειχνει το ιδιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MORBID21 είπε

DUAL πρωτο τριτο.Δοκιμασα και δευτερο τεταρτο με τα ιδια απαοτελεσματα.Δεν καταλαβαινω γιατι σε προγραμματα που bootαρουν απο φλασακι αναγνωριζονται ως 800mhz και στα windows 400mhz(200 dual =400).Ενταξει το cpuz να κανει λαθος.αλλα με οτι αλλο και να κοιταξα δειχνει το ιδιο.

Αυτό εξηγεί πολλά!

Και γιατί δεν τα βάζετε (δοκιμάζετε) πρώτο δεύτερο ή τρίτο τέταρτο;

Δημοσ.

γιατι τωρα ειναι dual channel

ενταξει το προβλημα στην ουσια λυθηκε με το να βαλω manually 400mhz kai timings της αργης μνημης και την ταση της 1.8.σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση στα windows αναγνωριζονται ως 400mhz (200x2)

το ερωτημα μου πλεον ειναι πως γινεται κατι τετοιο να επηρεαζει μονο τις ενδειξεις και την συμπεριφορα στα windows

διαβαζει κατι λαθος απο το bios?και αν ναι πως επηρεαζει και την λειτουργια τους?

ειναι σαν κατι μνημες που λενε ryzen compatible/specific/optimized αλλα το αντιθετο και για windows 10 64bit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...