Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Οσο για τον ηχο, εκτος και το πρωτοτυπο ειναι τεραστιου ογκου, αφηνω ως εχει = pass-through!

Ο ήχος σηκώνει άφθονη-ποιοτική-συμπίεση και εξοικονομεί τεράστιο χώρο. Το έχω τεστάρει με audiophile ακουστικά που βγάζουν στην επιφάνεια μικρές λεπτομέρειες.

Το AAC(ξέχασα να το αναφέρω πριν) από τα 320Kbps(5.1 ήχος) και πάνω θεωρείται transparent για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος. Μιλάμε βέβαια για μικροσκοπικές διαφορές(artifacts) που τις ξεχωρίζεις ΜΟΝΟ σε double blind test(DBT) με ακαριαίες εναλλαγές. Αλλιώς και τα 256 Kbps μπορεί να είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους. Το τι νομίζει/φαντάζεται ότι ακούει κάποιος εκτός DBT συνθηκών και μάλιστα με ηχειά του συρμού είναι μια άλλη ιστορία. Χωρίς DBT δεν έχουμε επιστήμη(=σιγουριά) πάντως.

https://hydrogenaud.io/index.php?topic=108110.0

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν συζηταω καν για dvd [οπου τον κραταω αυτουσιο], αλλα εαν κατι δεν ειναι "τραγικα μεγαλο", γιατι οχι να μεινει ως εχει?
Μαλιστα αν ειναι ηδη καποιο rip μπορει να εχει γινει μετατροπη του σε λογικο μεγεθος, εκτος και μιλαμε π.χ. για 2GB ηχου...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Δεν συζηταω καν για dvd [οπου τον κραταω αυτουσιο], αλλα εαν κατι δεν ειναι "τραγικα μεγαλο", γιατι οχι να μεινει ως εχει?
Μαλιστα αν ειναι ηδη καποιο rip μπορει να εχει γινει μετατροπη του σε λογικο μεγεθος, εκτος και μιλαμε π.χ. για 2GB ηχου...

Συνήθως οι καλές κυκλοφορίες(ακόμα και torrents) έχουν αυτούσιο ήχο από DD 512Kbps min και πάνω. Αρκετές προσφατες DTS 1500Kbps+. Είναι σημαντική διαφορά με 320Kbps σε ταινία 2,5 ωρών. Πολλές εκατοντάδες MB παραπάνω. Όταν στοχεύεις σε αρχεία των 1,5Gb για κάθε δίωρο είναι σημαντική διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Το variable framerate δεν κάνει πρόβλημα με τους υπότιτλους;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι εννοείς. Δεν έχω κανένα θέμα. Δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά με την πρωτότυπη ταινία και στην ροή των υπότιτλων. Το μεταβλητό FR είναι για περαιτέρω συμπίεση εκεί που δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό FR. Π.χ. μια στατική σκηνή λίγων δευτερολέπτων, ή ένα πολύ αργό πλάνο. Ξέρουν οι αλγόριθμοι τι κάνουν.

υ.γ.: Για πλάκα δοκίμασα να κάνω transcoding με NVenc σε high quality και slow mode απέναντι σε CPU transcoding με ίδια quality settings(θεωρητικά, γιατί το NVenc είναι πάντα ένα περίπου στάδιο χειρότερο) και ήχο. Βγαίνει σχεδόν το διπλάσιο αρχείο. Καλά το θυμόμουν.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Confused 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

υ.γ.: Για πλάκα δοκίμασα να κάνω transcoding με NVenc σε high quality και slow mode απέναντι σε CPU transcoding με ίδια quality settings(θεωρητικά, γιατί το NVenc είναι πάντα ένα περίπου στάδιο χειρότερο) και ήχο. Βγαίνει σχεδόν το διπλάσιο αρχείο. Καλά το θυμόμουν.

Δοκιμασε να εχεις το ιδιο bitrate και δοκιμασε το QSV Quicksync. Σε ομοιο ας πουμε 3.000 δεν εχει διαφορα.
Μονο που το QSV -τουλαχιστον στο ιδιο λαπτοπ = παντοτε i5-7200u GTX950M- ειναι πιο αργο απο την Nvidia.
😝

Δημοσ.

770 gtx.. :)

άκου το περίεργο...

όταν πάω να βάλω Η265 με NVEnc.. μου βγάζει λάθος... Μήπως δεν το υποστηρίζει η κάρτα μου?

σε Η264 NVEnc 21 gb αρχείο το κάνει σε 30 λεπτά...

θα γράψω για αποτελέσματα μεγέθους - ποιότητας αργότερα (να κοιμηθεί η φαμίλια - να το δω στην τηλεόραση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...