Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω σε ένα παλιό pc στο πατρικό μια RX 460 4GB Gigabyte (GV-RX460WF2OC-4GD) και έχω Manjaro.
Σε προηγούμενη εγκατάσταση των windows τα fanakia δεν πηγαιναν ποτε 0% πάντα μα πάντα καθε λίγο άκουγα τα φανακια να περνουν μπρος στιγμιαια για λιγο και μετα για 3-4 λεπτα ησυχια, και ξανα απο την αρχη, χωρις να παιζω (με λιγο browsing). Όσο καιρο είχα μόνο τα linux, το φαινόμενο είχε εξαφανιστεί. Εκανα μια νεα,καθαρη εγκατασταση σε άλλο δισκο των windows10 χτες για να παίξω κάποια παιχνίδια που δεν μπορούσα σε Linux και ξανα παρατηρώ αυτό το πρόβλημα που είχα ξεχάσει να εμφανίζεται. Έχω περασει του τελευταιους Drivers Και το προβλημα παραμένει. Να σημειωσω οτι αν κανω boot σε Manjaro η κάρτα συμπεριφέρεται κανονικότατα. Έχει κανείς καμια ιδέα το μπορεί να φταεί?

Nα προσθέσω ότι στα windows (ΠΧ τωρα που γράφω) βλέπω την GPU να κάνει spikes στα 1200ΜΗΖ χωρίς να τρέχει κάτι απο πίσω.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να ειναι προβλημα αυτο που αναφερεις και το λεω με την παρακατω εμπειρια :

Σε φρεσκια εγκατασταση windows 10 με καρτα γραφικων Radeon HD 4850 το ανεμιστηρακι της ηταν σταματημενο , αναβε κατα διαστηματα για μερικα δευτερολεπτα και μετα ξανα εκλεινε.Λογικα οσο δε ζοριζεται  η καρτα και δεν ανεβαζει θερμοκρασια , δεν λειτουργει καθολου για να μην κανει θορυβο (?).Οταν στο κουτι εβαλα ανεμιστηρακι στο πλαινο καπακι ακριβως στο υψος της καρτας , νομιζω οτι αναβε αρκετα πιο αραια απο εκει και μετα.

Πρεπει να ειχα ψαξει και στο google το ζητημα αυτο αλλα δε βρηκα κατι το μη φυσιολογικο και καπου πρεπει να διαβασα οτι συμβαινει και αυτο.Απο την αλλη η gtx 770 στο πισι του γιου μου , οσο ειναι σε εκκινηση ο υπολογιστης και μεχρι να μπει στα windows , ακουγεται ξεκαθαρα το 3πλο ανεμιστηρακι που εχει , μολις μπει στο λειτουργικο , πεφτουν οι στροφες τοσο  , λιγο πριν σταματησουν.

Δημοσ.

To προβλημα είναι οτι δεν συμπεριφερεται όπως θα έπρεπε στα windows σε idle, όπου πρακτικα την χρησιμοποιω για παιχνιδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν παιζεις δουλευει μονιμα  η κανει αυτο που λες ; Απο θερμοκρασια που κυμαινεται;

Επεξ/σία από leolipop
Δημοσ.

Λογικά θα φορτώνει στιγμιαια 3d clocks και δεν θα έχει fan/temp hysteresis

Δοκίμασε πχ με κάποιο προγραμμα να φτιαξεις δικο σου fan profile είτε με msi afterburner ή δεν ξέρω αν δινει και η amd αυτή την δυνατοτητα μέσα απο τους οδηγους της

Αλλη επιλογη ειναι , να επεξεργαστεις το bios της κάρτας σου με κάποιον polaris editor και να το ξαναφλασαρεις , αλλα μετα επειδή δεν θα ναι υπογεγραμμενο απο την amd θα πρέπει να patchαρεις τους drivers καθε φορα που τους αλλάζεις

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...