Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με vdsl vodafone


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και ένα χρόνο έχω βάλει 100αρα vdsl Vodafone, fttc και από εκεί έρχεται με εναέρια σε εμένα ( απόσταση περίπου 450 μέτρα ). Φυσικά 100 ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσω ( παρόλο την μούφα που έφαγα από τους πωλητές για μίνιμουμ 98 ) αλλά περίμενα τουλαχιστον μια 70αρα. Να μην πολυλογώ 70 δεν έχω, παίζω συνήθως στα 55-60. Στο σπίτι έκαναν παρέλαση τεχνικοί της vodafone και στο τέλος μου είπαν ότι δεν υπάρχει λύση και μπορώ να φύγω τζάμπα οπότε θέλω. Το θέμα είναι εκτός της "χαμηλής" ταχύτητας με έχει πεθάνει και στην αποσύνδεση. Στην αρχή αλλάξαμε το άθλιο h300s με ένα ίδιο το οποίο κάηκε την ίδια εβδομάδα που το παρέλαβα. Το 3ο h300s που παρέλαβα δεν άλλαξε κάτι,  συνεχίζω να έχω αποσυνδεσεις όλη την ώρα ( τα crc errors σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως για ποιον λόγο τον έβγαλαν μη επιλυσιμο. Δηλαδή που είναι το θέμα, στα καλώδια που έρχονται από την καμπίνα?? Αν ήταν θα είχαν ολα τα σπίτια γύρω μου αλλά δεν έχει αναφερθεί κάτι. Είναι το θέμα στην δικιά μου καλωδίωση?? Είναι το ρούτερ όντως τόσο κακό όσο διαβάζω και σκίζει έτσι την γραμμή ? Σκέφτομαι να αλλάξω σε ΟΤΕ αλλα πολύ φοβάμαι ότι πάλι τα ίδια θα έχω.

Επεξ/σία από Manoleros95
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε τι περιοχη εισαι δεν μας λες; αμα εχεις κοντα σου καμπινα δεν επρεπε να χανεις τοση ταχυτητα. Η καμπινα ειναι του οτε ; που δινει η vodafone ; ή της ιδιας της εταιρειας; .

Οσο για το σπιτι σου; ειχες πριν adsl με την vodafone ή με αλλον παροχο; .Οι αποσυνδεσεις ειναι πολλες; το SNR σου ειναι μεγαλο; 

Επισης το καλωδιο εξω απο το σπιτι σου και το κουτι πως ειναι;  θα σου προτεινα να αλλαζεις καλωδιο σε pet μαυρο του τηλεφωνου εξω απο το σπιτι σου μεχρι μεσα πρωτα.  Ενα καινουργιο καλωδιο παντα σε βγαζει απο την εννοια οτι μπορει να φταει το καλωδιο του τηλεφωνου οποτε καλο θα ητανε να το αλλαξεις . Κατι αλλο εχεις δοκιμασει το ρουτερ σου κατευθειαν στο κουτι εξω στο τοιχο σου; να δει αμα εχει διαφορες σε snr αλλα και στην ταχυτητα ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καμπίνα ναι είναι του ΟΤΕ. Πριν είχα adsl 24αρι Vodafone αλλά έπαιρνα από ακ οποτε ήμουν αρχικά στα 3.5mbps και μετά από κάποιους μήνες ξαφνικά είχα πέσει στο 1.5 και δεν ανέβαινε με τίποτα ( πάλι με αποσυνδεσεις ). To snr μου αυτήν την στιγμή είναι 9.3 down και 22.2 up. Τα καλώδια έξω είναι όλα μαζί γιατί είμαστε συγκρότημα. Αυτά είναι εννοείς η το καλώδιο που έρχεται μέσα στο σπίτι? Το ρούτερ δεν το εχω βάλει απευθείας έξω γιατί δεν ξέρω που και πως να το συνδέσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βλεπω οτι και να πας σε αλλο παροχο πχ οτε παλι θα εχεις τα ιδια προβληματα . 

Για εμενα  δοκιμασε ενα αλλο ρουτερ  ( για δεςTP-LINK Archer VR400 v2  στα σχολια εδω γραφουν καποιοι οτι τους βοηθησε με την vodafone) .

ή ζητα τους να σου κλειδωσουνε την ταχυτητα πιο χαμηλα πχ στα 50 ή 45 και ζητα υποβαθμιση στην 50ρα γραμμη εαν υπαρχει.

Αλλιως διακοψε τελειως την vdsl της vodafone και βαλε οτε σταθερη. Δεν υποστηριζω τον οτε ,αλλα επειδη εβαλα προσφατα home booster και ειχα θεματα με αποσυνδεσεις με την adsl και τωρα  εχω αυξηση στην ταχυτητα μου με το booster και δεν εχω   προβληματα με αποσυνδεσεις. Διοτι αμα κοπει το ιντερνετ του dsl το καλυπτει το 4g οποτε δεν  εχω θεματα . Επισης εαν στην περιοχη σου εχεις καλο  4g κοσμοτε θα σου προτεινα να βαλεις adsl και home booster . Λεω οχι το vdsl και booster διοτι πολι πιθανον  να εχεις προβληματα, εαν και θα σε καλυπτει το δικτυο κινητης!!Για αυτο στο προτεινω το booster για να καλυψει ναι μεν τα κενα στην ταχυτητα του adsl αλλα και ως back up σε περιπτωση πολλων αποσυνδεσεων. 

Επισης η καμπινα του οτε ειναι κοντα σου; αμα ειναι κοντα σου λειτουργει σαν τοπικο αστικο κεντρο οποτε θα κλειδωνεις πχ στα 22 αμα εχεις 24 ρα γραμμη!. Διοτι ο οτε σε καποιες καμπινες μπορει και σε ολους τους συνδρομητες του δινει απο καμπινα που κανενας αλλος παροχος δεν το κανει αυτο. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...