Προς το περιεχόμενο

Ασφάλιση για αποστολή με courier υπάρχει?


dioskouros88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παίδες και χρονια πολλα. Επειδη διαβασα οτι thread υπαρχει για courier και ενω ασχολουνται ολοι με διαφορα θεμματα οσον αφορα τις courier, δεν ειδα πουθενα να αναφερεται το συγκεκριμενο θεμα που πιστευω οτι ειναι και φλεγον... Απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα ειδα οτι καποιες εταιριες courier εφαρμοζουν την ασφαλιση δεματος. Πχ speedex : ''Ο πελάτης δύναται να ασφαλίσει τις αποστολές εσωτερικού, με κόστος ασφάλισης 0,6% επί της ασφαλιζόμενης αξίας της αποστολής. Η ασφάλιση περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη του περιεχομένου μέχρι ποσού δηλωμένης αξίας 3.000 € , για απώλεια, μερική ή ολική καταστροφή, εφόσον τα δέματα είναι συσκευασμένα επαρκώς και με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα.''.. Πχ ACS :  Basic : Κάθε αποστολή που διεκπεραιώνεται μέσω της ACS και δεν εντάσσεται στα απαγορευμένα είδη προς μεταφορά, είναι αυτόματα ασφαλισμένη για απώλεια ή καταστροφή για Εντός Ελλάδας & προς Κύπρο προορισμούς μέχρι του ποσού των 70,00€ αν πρόκειται για έγγραφα και των 220,00€ αν πρόκειται για αντικείμενα. Full : Η χρέωση των αποστολών (μόνο αντικείμενα) που ζητείται να ασφαλιστούν επιβαρύνεται με τα παρακάτω ασφάλιστρα: πινακάκι.

Ερωτηματα :

1) Εχει χρησιμοποιησει ποτε κανενας την εν λογω εξτρα υπηρεσια?? Λειτουργει και εφαρμοζεται η ασφαλιση δεματος να τους εμπιστευτω (?) και ποια εταιρεια απ'ολες λετε να επιλεξω?? (δηλαδη την λιγοτερο χειροτερη γιατι ολες ειναι μαμησετα, απλα αποτι εχω καταλαβει και εχω διαβασει το προβλημα ξεκιναει απο την διοικηση και απο τα μεγαλα κεφαλια-αφεντικα των courier, τα παιδια οι απλοι εργαζομενοι δεν φταινε σε τιποτα, εντολες εκτελουνε).

2) Για παραδειγμα θελω να στειλω λαπτοπ σε ενα παιδι που μενει Ηρακλειο Κρητης. Εγω μενω Κοζανη. Γνωμες για ποιες ειναι οι καλυτερες courier Ηρακλειο Κρητης?? Και αν υπαρχει καμια γνωμη για Κοζανη? Μαλλον με speedex σκεφτομαι να στειλω την acs λιγο την φοβαμαι πολλα ακουγονται.. Γεν.ταχυδρομικη σε πολλες πολεις λενε ειναι σκ...τα και ελτα courier αναλογα την πολη, και δεν ξερω αν εχει και ασφαλιση.

Ειναι θεμα που με καιει γιατι γινεται ενας χαμος σε ολες τις courier τους τελευταιους μηνες και εγω θελω να ειμαι 100% σιγουρος οτι το λαπτοπ θα φτασει στα χερια του παιδιου. Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε η καποια αλλη ιδεα παρακαλω με χαρα να σας ακουσω, παντως ψιλο εχω καταληξει στο μυαλο μου, σε αποστολη με speedex με αυτη την εξτρα ασφαλιση δεματος και επισης διαβασα και google κριτικες της speedex στο Ηρακλειο ψιλοκαλουτσικες ειναι σε συνολο, ενω κατι αλλες πχ γεν.ταχυδρομικη χαλια μαυρα φαση 1στα 5 αστερια χαχα..

Ευχαριστω για τον χρονο σας θα περιμενω την αποψη και τις απαντησεις σας. 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, Χρηστός Ανέστη,

... εγώ έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς την ασφάλιση αποστολής των Πόρτα-πορτα (elta courier)με ενημερωσανε πως το ασφλ.κεφ. είναι εως 6000€ πάντα όμως σε Δηλωμένη Αξία (πάνω στο voucher). Ποτέ δεν χρειάστηκε έως τώρα κάποια αποζημίωση.

 

Κάνε καλό αμπαλάρισμα με αερο-πλαστ, παντού αναγραφή "Προσοχή-Εύθραυστον" (αν κ "από μέσα" μου έχουν πει ότι δεν παίζει μεγάλο ρόλο αυτό) με έντονο μαρκαδόρο, κ όλα θα πάνε καλά. 

Επεξ/σία από TechnoState
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...