Προς το περιεχόμενο

wordpress ή άλλο;


mariatkl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μια ιστοσελίδα για επαγγελματικό σκοπό, που θα περιέχει μάλλον προσωπικά στοιχεία/πληρωμές. Δεν είμαι σχετική και από όσα διάβασα κατέληξα στα 3 καλύτερα cms, τα: wordpress, joomla, drupal. Οι περισσότεροι προτείνουν το wordpress για πολλούς λόγους, αν και το drupal λένε ότι σου δίνει περισσότερη ασφάλεια (ισχύει αυτό;;). Όσον αφορά την ασφάλεια της σελίδας, διάβασα ότι γίνονται αρκετές προσπάθειες hacking σε όλους τους τύπους ιστοσελίδων. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν όντως το wordpress είναι το καλύτερο εργαλείο για μια επαγγελματική ιστοσελίδα ή αν η ιστοσελίδα δεν περιέχει blog στοιχεία (φαντάζομαι ότι εννοούν συνεχή επεξεργασία και πρόσθεση στοιχείων) δεν είναι απαραίτητο.  Γενικά όποια γνώση πάνω στο κομμάτι αυτό, θα με βοηθήσει πολύ. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν κάποιος δεν ξέρει να οδηγεί, δεν αξίζει να πάρει μια Φεράρι. Έτσι όταν ξεκινάς, ξεκινάς απο τα απλά. Αν οι δουλείες σου πάνε καλά και αντιμετωπίσεις πρόβλημα, πλήρωσε κάποιον να σου φτιάξει custom ιστοσελίδα. Απο οτι φαίνεται δεν γνωρίζεις ακόμη τις απαιτήσεις. Οπότε δεν θα είναι σοφή επιλογή να πας σε κάτι πολύπλοκο και να χρησιμοποιήσεις απο τις 100 επιλογές τις 10. Ελπίζω να καταλαβάινεις που το παω. Wordpress για αρχή και μετά βλέπεις ανάλογα με τα προβλήματα που θα συναντήσεις.

Φιλικά,
-FG

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με το φίλο παραπάνω, δεν μας είπες τι θέλεις να κάνεις. Αφού ξεκινάς τώρα, το wordpress είναι το πιο εύκολο. Αν δεν έχεις καλάθι και θέλεις απλά να γράφεις για να προωθείς την δουλειά σου υπάρχει και ο blogger που είναι δωρεάν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 χρόνια έχω blogspot σελίδα..απλό γρήγορο όχι πολύπλοκο..προτείνετε για αρχάριους όπως είχα ξεκινήσει και γω...θα σου έλεγα και γω Wordpress δοκίμασε υπάρχουν περισσότερες επιλογές..όλο λεώ και γω να δοκιμάσω Wordpress να δω τι παίζει και δε μπαίνω στη διαδικασία...κάποια στιγμή θα γίνει...προς το παρόν δε έχω παράπονο έκτος από κάποια ψιλοπράγματα...anyway..αν θες μια απλή σελίδα για να ανεβάζεις τα άρθρα σου σαν blogger θα σου έλεγα blogspot...αν θες κάτι ποιο εππαγγελματικό Wordpress

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Στο κομμάτι της ασφάλειας που σε προβληματίζει, πράγματι το wordpress είναι μακράν το πιο ανασφαλές* σε σχέση με τα άλλα δύο CMS. Και ιδιαίτερα όταν θέλεις να έχεις και εμπορική δραστηριότητα (με προσωπικά δεδομένα και συναλλαγές, όπως λες), τότε σίγουρα σε νοιάζει ίσως περισσότερο απ' όλα η ασφάλεια.

*Μιλάμε τόσο για ασφάλεια out of the box, δηλ. "από τη μάνα του" όσο και για επεκτάσεις τρίτων, δηλ. 3rd party extensions που στάνταρ θα χρειαστείς (γιατί το wordpress επίσης δεν κάνει και πολλά από μόνο του, τουλάχιστον σε σχέση με τα άλλα δύο CMS). Σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ώστε τελικά να το καταστήσεις ασφαλές, αλλά θέλει πολύ περισσότερη δουλειά στο wordpress απ' ό,τι σε Joomla ή Drupal.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...