Themoo Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Παρακάτω θα δείτε τα specs του Η/Υ μου, το οποίο έχω εδώ και 7 χρονάκια. Τότε μου είχε στοιχίσει κάνα χιλιάρικο πάνω κάτω μόνο το κουτί. Παρατηρώ τελευταία αρκετά ανεβασμένα ποσοστά στη χρήση της Memory και CPU με τη χρήση light προγραμμάτων γενικά και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω κάποια πραγματάκια μάλλον. Η χρήση που κάνω είναι ελαφρύ gaming (hearthstone κυρίως και μια στις 100 κάνα Game τύπου assassin's greed), internet browser πάντα παράλληλα ανοιχτά και Photo Editing με το AURORA HDR αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχω lightroom τώρα. Γενικά είμαι διατεθειμένος να δώσω κάποιο τίμιο ποσό, αλλά εντάξει όποιες VFM προτάσεις πέσουν στο τραπέζι θα προτιμηθούν. Επίσης να αναφέρω πως σκέφτομαι να αλλάξω και κουτί κ ίσως βάλω κάποια ψύκτρα εαν κριθεί απαραίτητο βέβαια. ΘΕΝΚ ΓΙΟΥ ΟΛ ΑΠΡΙΟΡΙ
adtakhs Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πόσα χρήματα θες να διαθέσεις ? Τι μέγεθος συστήματος θες να έχεις ? Μεγάλο κουτί, μικρό, πολύ μικρό ? Υπάρχουν κομμάτια που θα κρατήσεις από το παλαιό? Οθόνη τι έχεις ? Είναι 10-bitη ? Θα ήθελες κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο σε οθόνη ? Θα αλλάξει και αυτή ? Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από adtakhs
Themoo Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 23 ώρες πριν, adtakhs είπε Πόσα χρήματα θες να διαθέσεις ? Τι μέγεθος συστήματος θες να έχεις ? Μεγάλο κουτί, μικρό, πολύ μικρό ? Υπάρχουν κομμάτια που θα κρατήσεις από το παλαιό? Οθόνη τι έχεις ? Είναι 10-bitη ? Θα ήθελες κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο σε οθόνη ? Θα αλλάξει και αυτή ? Το κουτί να είναι κανονικό μέγεθος. Θεωρώ πως κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται να αλλάξω. Εσύ τι πιστεύεις; Η οθόνη που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html Από λεφτά είμαι διατεθειμένος να δώσω ένα αξιόλογο ποσό αν θεωρηθεί πως πρέπει να αλλάξω μόνο RAM και CPU. Πες μου εσύ τι προτείνεις να αλλάξω και στην τιμή τα βρίσκουμε. :P:P Ευχαριστώ.
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Themoo είπε Το κουτί να είναι κανονικό μέγεθος. Θεωρώ πως κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται να αλλάξω. Εσύ τι πιστεύεις; Η οθόνη που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html Από λεφτά είμαι διατεθειμένος να δώσω ένα αξιόλογο ποσό αν θεωρηθεί πως πρέπει να αλλάξω μόνο RAM και CPU. Πες μου εσύ τι προτείνεις να αλλάξω και στην τιμή τα βρίσκουμε. :P:P Ευχαριστώ. Θα πας σε αλλαγή cpu mobo ram εάν κρατήσεις κάτι από αυτό θα είναι το κουτί και ο δίσκος και η κάρτα αλλά άμα δεις και δεν τραβάει για την δουλειά που θα κάνεις την αλλάζεις και αυτήν πες μας ένα ποσό για να σου προτείνουμε ένα νέο σύστημα κρατώντας μόνο δίσκο από αυτό που έχεις τώρα
adtakhs Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Themoo είπε Το κουτί να είναι κανονικό μέγεθος. Θεωρώ πως κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται να αλλάξω. Εσύ τι πιστεύεις; Η οθόνη που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html Από λεφτά είμαι διατεθειμένος να δώσω ένα αξιόλογο ποσό αν θεωρηθεί πως πρέπει να αλλάξω μόνο RAM και CPU. Πες μου εσύ τι προτείνεις να αλλάξω και στην τιμή τα βρίσκουμε. :P:P Ευχαριστώ. Το AURORA HDR βασίζεται στην επεξεργαστική ισχύ . Εκμεταλλεύεται πολυπύρηνα CPU και το μόνο που θέλει από την γραφικών αν επεξεργάζεσαι υψηλής ανάλυσης υλικό είναι μπόλικη μνήμη VRAM. Αυτό δίνει έναν βασικό μπούσουλα . Ανάλογα πόσα δίνεις, CPU : AMD R7 3800X (310€) RAM: 32GB DDR4 3200Mhz (150€) ΜΟΒΟ: X470 μητρική (130€) ή X570 (165€) αν θες πολλαπλά NVMEs . +++++ 500GB NVME (95€) από εκεί και πέρα μπορείς να πας και παραπάνω αλλάζοντας και την κάρτα γραφικών αλλά δες πόσο κοστίζουν τα παραπάνω, αν υπολόγιζες περισσότερα ή λιγότερα χρήματα για αναβάθμιση και εδώ είμαστε να το ολοκληρώσουμε. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από adtakhs
Nik1239 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Το AURORA HDR βασίζεται στην επεξεργαστική ισχύ . Εκμεταλλεύεται πολυπύρηνα CPU και το μόνο που θέλει από την γραφικών αν επεξεργάζεσαι υψηλής ανάλυσης υλικό είναι μπόλικη μνήμη VRAM. Αυτό δίνει έναν βασικό μπούσουλα . Ανάλογα πόσα δίνεις, AMD R7 3700X 32GB DDR4 3200Mhz X470 μητρική 500GB NVME από εκεί και πέρα μπορείς να πας και παραπάνω. GPU δεν έβαλες ή δεν χρειάζεται να αλλάξει;;
adtakhs Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε GPU δεν έβαλες ή δεν χρειάζεται να αλλάξει;; Δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. Αν άλλαζε θα άλλαζε με μια με 8GB RAM Ας δει στο περίπου πόσο βγαίνουν τα παραπάνω γιατί δεν δίνει budget και το συζητάμε. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από adtakhs
Themoo Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εδώ επίσης να αναφέρω πως η μητρική που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/14609867/Asrock-Fatal1ty-H370-Performance.html?from=drop Επίσης να αναφέρω πως μετά από έναν έλεγχο πάνω σχετικά με τη μνήμη είπα για αρχή να βάλω 2 Χ https://www.skroutz.gr/s/3688833/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-1600MHz-CMY16GX3M2A1600C9.html?fbclid=IwAR0xinQCoR3KjFl9kZXLRe_XHMhzcs9aRl6MCO0aL36wbu2BcJXmthA61r4 Για αρχή γιατί τις έχω από έναν φίλο τσάμπα του κουτιού(δε τις χρησιμοποίησε ποτέ του). Βάση αυτών και των παραπάνω λέω να διαθέσω άλλα 300 ευρώ. Μπορώ και παραπάνω αρκεί να δω τι επιλογές έχω. Για να σας διευκολύνω ας πουμε 500Ε μαζί με τις 2 αυτές ΡΑΜ σε αυτές τις συχνοτητες.
adtakhs Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Themoo είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εδώ επίσης να αναφέρω πως η μητρική που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/14609867/Asrock-Fatal1ty-H370-Performance.html?from=drop Επίσης να αναφέρω πως μετά από έναν έλεγχο πάνω σχετικά με τη μνήμη είπα για αρχή να βάλω 2 Χ https://www.skroutz.gr/s/3688833/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-1600MHz-CMY16GX3M2A1600C9.html?fbclid=IwAR0xinQCoR3KjFl9kZXLRe_XHMhzcs9aRl6MCO0aL36wbu2BcJXmthA61r4 Για αρχή γιατί τις έχω από έναν φίλο τσάμπα του κουτιού(δε τις χρησιμοποίησε ποτέ του). Βάση αυτών και των παραπάνω λέω να διαθέσω άλλα 300 ευρώ. Μπορώ και παραπάνω αρκεί να δω τι επιλογές έχω. Για να σας διευκολύνω ας πουμε 500Ε μαζί με τις 2 αυτές ΡΑΜ σε αυτές τις συχνοτητες. Η λέξη κλειδί είναι ΠΩΛΗΣΗ της παλαιάς πλατφόρμας και αγορά νέας. Σε αυτό το socket δεν προβλέπεται να τοποθετήσεις κάτι παραπάνω από αυτό που έχεις. Και πίστεψέ με από το 2017 έχει αρχίσει μια επανάσταση στην αγορά που έχει αφήσει τα συστήματα προ εκείνης της εποχής στην ιστορία. Αν σου δίνουν την μνήμη δωρεαν και το σύστημα σε ψιλοκαλύπτει ακόμα, βάλε την επάνω και τέλος. Αν θες κάτι καλύτερο απλά πώληση CPU-MOBO-RAM-GPU και πας σε νέα πλατφόρμα με NVME δίσκο. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από adtakhs
Themoo Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Κατανοητό, οπότε κοιτάω αυτά που ανέβασες αν και δεν περίμενα μια τέτοια αλλαγή αλλά ίσως ήρθε η ώρα για ένα complete upgrade.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα