flienky Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών δημιουργεί πολλές υποτροφίες. Μια από αυτές είναι το πρόγραμμα Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ). Θα ήθελα να μου πείτε πως ερμηνεύεται τον παρακάτω νόμο: Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές [...] εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: [...] ε)[...] και έχουν επιτύχει στο εξήντα τοις εκατό (60%) των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών. Ουσιαστικά ο νόμος λέει το εξής: Φέτος που κάνεις την αίτηση για να πάρεις το επίδομα (δηλαδή το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 κάνεις την αίτηση), αν είσαι για παράδειγμα 4 έτος, τότε, θα πρέπει να έχεις περάσει το 60% των μαθημάτων που είχες στο 2 έτος (δηλαδή στο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, 2 χρόνια πριν). Η ερώτηση των 3700Ε τώρα είναι η εξής: Εγώ, όταν φοιτούσα στο 2 έτος, πέρασα 7/13 (λιγότερο από το 60%). Ωστόσο, στο 3 έτος, πέρασα και άλλο 1 μάθημα του 2 έτους, οπότε τώρα (4 έτος), έχω περάσει συνολικά 8 απο τα 13 (περισσότερο απο το 60%) μαθήματα του ακαδημαικού ετους 2017-2018. Εχω δικαίωμα στο επίδομα; Η δικιά μου ερμήνευση του νόμου, είναι ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στο πότε έγινε η επιτυχία των μαθημάτων. Απλά, την στιγμή που κάνεις την αίτηση πρέπει να έχεις περάσει το 60% των μαθημάτων του 2 έτους (όπως έχω κάνει εγώ). Αντιθέτως, στο ΙΚΥ μου λένε ότι δεν ισχύει αυτό, και ότι ο νόμος "εννοεί" οτι μετρώνται μόνο τα μαθήματα που πέρασες όταν διάνυες το 2 έτος, δηλαδή στην δικιά μου περίπτωση, μου μετράνε μόνο 7 μαθήματα (όσα πέρασα κατα την διάρκεια του 2 έτους) και όχι 8. Ποιος έχει δίκιο; Εδώ είναι το ΦΕΚ. @paredwse Αν δεν εχεις κάτι καλύτερο να κάνεις την Κυριακή, μια βοήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμη! ΥΓ. ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ. Προγραμμάτισα τα μαθήματα για να πάρω το επίδομα μιας και το χρειάζομαι. Απο την αρχη που διάβασα τον νόμο, δεν μου πέρασε καν στο μυαλό ότι υπάρχει περίπτωση ο νόμος να ερμηνεύεται όπως λέει το ΙΚΥ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα