Προς το περιεχόμενο

Αγορα οθονης Samsung CJG50 vs Dell P2418D vs AOC Q3279VWFD8


freebluewater

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκοπευω να αγορασω οθονη - για προγραμματισμο.
Ειμαι μεταξυ:

1. Samsung CJG50:

2. Dell P2418D:

3. AOC Q3279VWFD8:

τεινω προς την DELL. Δεν ειμαι σιγουρος ποια ειναι η καλυτερη επιλογη λιγοτερη κουραση με προγραμματισμο (+γραφικα) για πολλες ωρες την ημερα.
Ποια ειναι η αποψη σας;
Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H AOC και η Samsung έχουν κακό QC στις οθόνες, αρκετές έχουν πολύ light bleed (όχι πως η Dell είναι καλή αλλά στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος). Το panel της Samsung καίει πολύ εύκολα pixel.

Όσο αφορά τις ερωτήσεις σου:

λιγοτερη κουραση με προγραμματισμο -> Σε γενικές γραμμές όλες θα είναι ξεκούραστες αφού είναι και οι τρεις flicker free. Αν βάζεις και κάποιο profile με περισσότερο πράσινο και λιγότερο μπλε και ρυθμίζεις την φωτεινότητα ανάλογα με αυτή του περιβάλλοντα χώρου θα μπορείς να κάθεσαι πολλές ώρες χωρίς πρόβλημα και στις τρεις. Η Dell έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να αλλάξεις την φωτεινότητα από software. Τα γράμματα θα φαίνονται πιο sharp και ξεκούραστα στην Dell με τόσο πυκνά pixel και λιγότερο sharp στην AOC με τα αραιά pixel. Η Samsung με το κακό subpixel layout και την μεσαία πυκνότητα θα είναι κάτι ενδιάμεσο. Το πελώριο πρόβλημα με την Dell είναι ότι θα αναγκαστείς να ανεβάσεις το zoom για να μπορέσεις να διαβάζεις τα μικροσκοπικά γράμματα οπότε θα είναι σαν να έχεις μικρότερη ανάλυση.

(+γραφικα) -> Στα γραφικά τα IPS panel έχουν πλεονέκτημα γιατί έχουν καλύτερες γωνίες όρασης και ακολουθούν πιο πιστά το gamma curve και στα τρία χρώματα. Καμία από τις τρεις δεν είναι ιδιαίτερα καλή όπως πχ η Dell U2719D, αλλά η P2418D είναι καλύτερη από τις άλλες δύο out of the box.

ποια ειναι η καλυτερη επιλογη -> Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις 3, η καθεμία έχει ένα φοβερό μειονέκτημα για τη δουλειά που την θέλεις. Η Dell είναι μικρή και μετά το zoom δεν θα χωράει τίποτα, η Samsung είναι VA και η AOC πολύ μεγάλη και με προβληματικά settings out of the box. Εγώ αν με το ζόρι έπρεπε να διαλέξω κάποια θα έπαιρνα μάλλον την AOC αλλά θα ήξερα ότι κάνω μεγάλο λάθος που δεν μαζεύω λίγα ακόμα χρήματα να πάρω μία καλή 27 inch 1440p ή 2160p IPS.

Επεξ/σία από elpenor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω για την αναλυτικη και πολυ χρησιμη απαντηση!
Το λαπτοπ με το οποιο κυριως θα δουλεψω εχει καρτα απλη: Intel HD Graphics 4000 ... ειναι σημαντικο?
Εχω κοιταξει και τα επομενα curved:
4. Philips 328E9FJAB
5. Samsung LC32JG50QQU
6. AOC CQ32G1
Θα προτεινες να κοιταξω καποια αλλη (i.e. "27 inch 1440p ή 2160p IPS".); αν ειναι να κοιταξω.
Σε ευχαριστω για ολη την βοηθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι που είναι σήμερα τα πράγματα με τις φτηνές οθόνες (κακό QC με πολλές ελαττωματικές παρτίδες, παραεισαγωγές από τα μαγαζιά χωρίς εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπίας) είναι δύσκολο να κάνει κάποιος πρόταση. Σε όλες τις δημοφιλείς οθόνες υπήρχαν πολλοί απογοητευμένοι χρήστες, αρκεί να διαβάσεις στο forum και τα σχόλια του skroutz.

Εγώ προσωπικά αν έπρεπε να πάρω οθόνη για προγραμματισμό χωρίς να ανέβω πολύ στα χρήματα θα είχα σαν πρώτη επιλογή  την LG 27UK600 και δεύτερη την Dell UltraSharp U2719D. Αν έπρεπε να πέσω και άλλο στην τιμή θα έπαιρνα την LG 27UL500-W ή την Dell P2720D γνωρίζοντας ότι η ποιότητα κατασκευής τους δεν είναι ότι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα κοιτούσα οθόνη κάτω από 27 inch και σε 32 θα κοιτούσα μόνο 4Κ γιατί τα γράμματα διαβάζονται πιο ξεκούραστα αν η οθόνη έχει πυκνά pixel.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...