Προς το περιεχόμενο

2k 144hz ή 4k 60hz;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Απλα εχε στο νου σου οτι στα VA πανελ ειναι πιο πιθανο να υπαρχει ghosting . Επισης τα πιο ζωντανα χρωματα ειναι καλυτερα για δουλεια γραφειου.

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα VA, ολα τα πανελ εχουν τα υπερ και τα κατα τους. Αν το αντεχει η τσεπη σου καλυτερα πηγαινε με αυτο που σου προτεινα αλλιως βρες ενα καλο VA με οσο λιγοτερο ghosting γινεται(ψαξε για reviews)

Στα υπολοιπα λιγο πολυ συμφωνουμε με τον φιλο πιο πανω νομιζω.

Έχεις κάτι ή κάποιο site σχετικά με το ghosting του VA  και το IPS bleed?  τα χω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου

Επίσης ο παράγων χρήματα δυστυχώς παίζει ρόλο οπότε εκεί κερδίζει το VA.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, skskre said:

Έχεις κάτι ή κάποιο site σχετικά με το ghosting του VA  και το IPS bleed?  τα χω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου

Ακριβώς! 

15 hours ago, xristakos95 said:

Τα 144hz βοηθουν στο ποσο ομαλη ειναι η εικονα που βλεπεις να στο πω με απλα λογια.Κυριως στα games.

Βαλε λιγα ακομα και πηγαινε εδω αξιζει  τα λεφτα της.https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html

5 hours ago, Lfc said:

Αν είναι να πας σε 2k 144hz για τα παιδιά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερο μόνιτορ στην τιμή του. Ρίξε μια ματιά

https://www.e-shop.gr/othoni-aoc-cq32g1-315-curved-led-quad-hd-p-PER.156230?utm_campaign=newsletter200430&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=2-otoni&utm_content=2.1-othoni+aoc+cq32g1+315+curved+led+quad+hd&offer=OFFER2013&d=200515

Και κάτι άλλο. Η οθόνη που προτείνεις είναι  ακριβότερη και κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που προτείνω εγώ. 

• Sad 1
Δημοσ.

6 hours ago, skskre said:

Επειδη ειπες οτι διαθετεις 300-350 υπεθεσα οτι μπορεις να ανεβεις λιγο ακομα να πας σε ενα ποιοτικο IPS στα 380.

Αν πας σε VA  μπορει να βρει κατι καλο στα 300.Απο εκει και περα καλο ειναι να ψαξεις το καθε VA πανελ που θες ξεχωριστα για ghosting κτλπ.

Μια καλη προταση στο budget σου ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/18721336/Samsung-S27R750Q.html

Απλα ψαξε λιγο να δεις αν σε βολευει η βαση στο γραφειο σου γιατι ειναι λιγο περιεργη

6 hours ago, Lfc said:

Ακριβώς! 

Και κάτι άλλο. Η οθόνη που προτείνεις είναι  ακριβότερη και κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που προτείνω εγώ. 

Ποια οθονη προτεινες που ειναι καλυτερη απτη viewsonic  που εβαλα εγω? 

Σε τι ακριβως ειναι καλυτερη δλδ ?

Πριν μια βδομαδα ησουν εδω και δεν ειχες ιδεα τι παιζει και ξαφνικα εγινες παντογνωστης κιολας...

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λόγω περιοριsμού στον χώρο δεν θα πήγαινα σε curved νομίζω...

Επεξ/σία από skskre
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Το θεμα ετσι κ αλλιως εληξε, αγορασε. Οποτε θελω να μ εξηγησεις πως δε μπορεις να δεις το smearing των VA στα παιχνιδια? Δε μπορεις να δεις το color shift στις TN με το που κουνησεις το κεφαλι σου? (Αν δε μπορεις να το δεις και ακουνητος δηλαδη)

Δε σου εβαλα καν τα χρωματα, διοτι ισως τα χρωματα να μπερδεψουν καποιον (ειλικρινά αμφιβάλλω, ειδικα στις ΤΝ, αλλα αστο να παει στο καλο), αλλα δε μπορεις να διακρινεις τα αλλα προβληματα που ειναι μπροστα στα ματια σου? (κυριολεκτικά :P)

Είναι ολόκληρη ιστορία τώρα και δεν βλέπω τον λόγο να την αναλύσουμε. Θα πω μόνο αυτό με λίγα λόγια. Τα φυσιολογικά μάτια όλων των ανθρώπων βλέπουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το μυαλό τους όμως καταλαβαίνει διαφορετικά πράγματα ή δεν καταλαβαίνει τίποτα ή λίγα επειδή δεν έχει την απαραίτητη γνώση. Το φαινόμενο υπάρχει. Το βλέπεις. Δεν ξέρεις για αυτό τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Στο τέλος το αγνοείς ή το αποδέχεσαι όπως είναι επειδή δεν το καταλαβαίνεις. Εκεί οφείλεται κατά ένα μέρος και το ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ευαισθησία στα ελαττώματα των οθονών. Ίδια μάτια έχουμε, γιατί να μην μας ενοχλούν στο ίδιο ποσοστό? Εγώ διακρίνω κάθε ένα από αυτά. Έχω όμως δει όλες τις τεχνολογίες οθονών και έχω διαβάσει πλήθος κειμένων για το θέμα επειδή μου αρέσει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Ένας φίλος που έχω όμως, δεν έχει ιδέα ή ξέρει λίγα πράγματα. Κοιτάμε τις ίδιες οθόνες. Εγώ του λέω  η οθόνη δεν βλέπεται, εκείνος μου λέει ωραία εικόνα..θα μου πεις είναι noob, ε η άγνοια του τον κάνει ευτυχισμένο. Όταν λοιπόν λες σε έναν "μην πάρεις VA, έχει smearing, που όντως έχει, λαβέ υπόψιν σου ότι ενδεχομένως να μην τον ενοχλεί γιατί ενώ θα το δει, ίσως δεν καταλάβει ποτέ τι βλέπει ή δεν θα τον ενοχλεί. Έμενα πχ με ενοχλεί τρελά η άθλια αντίθεση των IPS. Και δεν με ενοχλούσε το ίδιο πριν αγοράσω τηλεόραση OLED..

Υ.Γ.: Τις TN δεν τις θεωρώ καν οθόνες, ούτε καν διαβάζω το οτιδήποτε για αυτές, παντελώς αδιάφορες για μένα επειδή έχουν έναν τόνο ελαττώματα που δεν μπορεί ούτε ένα μωρό 5 ετών να αγνοήσει, μόνο για hardcore fps gamers κάνει.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...