mariosnu Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Γεια χαρά. Σκέφτομαι την σεζόν που έρχεται επειδή η σχολή που φοιτώ δεν πάει καλά και λόγω του οτι ασχολούμαι γενικώς με την μαγειρική, να σπουδάσω μαγειρίκη σε κάποια σχολή. Λόγω της πανδημίας και του lockdown η δυνατότητα φοίτησης σε ιδιωτική σχολή δεν υπάρχει πλέον, οπότε σκέφτομαι να παω στην σχολή του ΟΑΕΔ. Υπάρχει κάποιος που ξέρει εαν με πτυχίο ΟΑΕΔ θα είναι ευκολή η επαγγελματική αποκατάσταση και εαν το επίπεδο της φοίτησης αντιστοιχεί με αυτό των ιδιωτικών σχολών;
pintourikio Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Από τα λίγα που γνωρίζω.... Το χαρτί έχει την ίδια αξία νομίζω Η διαφορά που έχουν οι δημόσιες σχολές μαγειρικής με τις ιδιωτικές είναι ότι π.χ. σε μια πρακτική άσκηση (φιλετάρισμα ψαριών), θα υπάρχει ένα ψάρι για 1-2 άτομα στις ιδιωτικές και στις δημόσιες 1-2 για όλη την τάξη. Τώρα σχετικά με την αποκατάσταση.. Σ' όποια σχολή και αν πας, το μυστικό είναι μετά το μάθημα να πηγαίνεις σπίτι σου και να κάνεις εξάσκηση, ότι κάνατε στη σχολή και όχι μόνο. Το χαρτί σαν χαρτί δεν λέει τίποτα. Θα σου πρότεινα αν δεν μπορείς να πας στις "2-3 καλές ιδιωτικές σχολές", να πας σε σχολή ΟΑΕΔ ή σε δημόσιο ΙΕΚ. Θα απέφευγα την λύση των ιδιωτικών ιεκ που έχουν πολλές ειδικότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα