kostas56784 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 γεια σας έχω ένα κινητό από πολώνια και πάει μεσώ Γερμανίας θα ηθελα να μαθω αν θα πληρωσω τελωνειο
Dinos1973 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, kostas56784 είπε γεια σας έχω ένα κινητό από πολώνια και πάει μεσώ Γερμανίας θα ηθελα να μαθω αν θα πληρωσω τελωνειο Όχι, ΕΕ και οι δυο χωρες.
georgia6575 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα!!Θα ήθελα να ρωτησω παιχνιδια για PS2 απο Αμερικη μεταχειρισμένα δώρο απο συγκενικό πρόσωπο με δηλωση αξίας απο εκεί 10 δολαρια και αναφορά εκεί ως δώρο και ενω στην Αμερική πληρωσαν περιπου 70 δολαρια μου ζητάνε εδω στο ταχυδρομειο να πληρωσω τελωνειο 31 ευρώ.ισχυει αυτό??Πληρώνουν καο οι δυο χωρές?? Ευχαριστώ.
spartak1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, georgia6575 είπε Καλησπέρα!!Θα ήθελα να ρωτησω παιχνιδια για PS2 απο Αμερικη μεταχειρισμένα δώρο απο συγκενικό πρόσωπο με δηλωση αξίας απο εκεί 10 δολαρια και αναφορά εκεί ως δώρο και ενω στην Αμερική πληρωσαν περιπου 70 δολαρια μου ζητάνε εδω στο ταχυδρομειο να πληρωσω τελωνειο 31 ευρώ.ισχυει αυτό??Πληρώνουν καο οι δυο χωρές?? Ευχαριστώ. Θα πρέπει να πληρώσεις, αν θες να παραλάβεις το δέμα σου.
georgia6575 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Μαλιστά δεν το ηξερα δηλ ενα μεταχειρεισμένο παιχνίδι ps2 gta 2002 που εχει αξία λιγοτερη απο 10 ευρώ το χρησοπληρωσα 50 στην Αμερική και 30 εδώ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!! Να ρωτησώ αν ξερετε πως βγαινει αυτή η τιμή γιατι εγω διαβαζα οτι αν η εμπορική αξία είναι μεχρι 22 ευρώ και είναι απο ιδιώτη σε ιδίωτη και για προσωπική χρήση δεν πληρώνω τελενείο. Είναι έτσι η οχι?? Και αυτο το ποσό πως βγαινει?? Απο το τοπικό ταχυδρομείο η απο την υπηρεσία του τελωνείου στην Αθήνα??
spartak1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, georgia6575 είπε Μαλιστά δεν το ηξερα δηλ ενα μεταχειρεισμένο παιχνίδι ps2 gta 2002 που εχει αξία λιγοτερη απο 10 ευρώ το χρησοπληρωσα 50 στην Αμερική και 30 εδώ τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!! Να ρωτησώ αν ξερετε πως βγαινει αυτή η τιμή γιατι εγω διαβαζα οτι αν η εμπορική αξία είναι μεχρι 22 ευρώ και είναι απο ιδιώτη σε ιδίωτη και για προσωπική χρήση δεν πληρώνω τελενείο. Είναι έτσι η οχι?? Και αυτο το ποσό πως βγαινει?? Απο το τοπικό ταχυδρομείο η απο την υπηρεσία του τελωνείου στην Αθήνα?? Το τελωνείο βγάζει το ποσό. ΦΠΑ 24% επι της αξίας και επιπλέον 15 ευρω τελη ΕΛΤΑ.
georgia6575 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, spartak1 είπε Το τελωνείο βγάζει το ποσό. ΦΠΑ 24% επι της αξίας και επιπλέον 15 ευρω τελη ΕΛΤΑ. Της αξίας που δηλώνετε απο εκει??
gorilas13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 12 ώρες πριν, georgia6575 είπε Της αξίας που δηλώνετε απο εκει?? Σιγά μην πλήρωσαν οι "συγγενείς" 70 δολλάρια για να στείλουν 1 δεματάκι απο Αμερική. Με τι το έστειλαν? Εφόσον σου ήρθε 31€ κουστούμι, σου υπολόγισαν αξία 67€. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την αξία που δηλώνεται απο εκεί ή σε περίπτωση που κάνει μπαμ οτι είναι λάθος η αξία, σου ζητούν απόδειξη αγοράς. Τώρα σε φάση δώρο, μάλλον googlaρουν.
georgia6575 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Με ταχυδρομειο το εστειλαν. Πληρωσαν εχουμε την αποδειξη απλα δεν καταλαβαινω ενα δεμα που δηλωνετε 10 δολάρια εκει πως βγαινει εδω το τελωνειο 31 ευρω μαλλον δεν πηραν υποψην τους την αξια που δηλωσαν εκει. Αγορές που εχω κανει απο Κινα δεν αντιμετωπισα προβλημα με το τελωνειο.Τελοςπαντων θα ξερω με την επομενη για την Αμερική. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
dkmaster Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Αν πλήρωσαν 70 τότε πώς δήλωσαν 10; Αν δεν κάνω λάθος το πόσο θα πληρώσεις εδώ υπολογίζεται με βάση το συνολικό κόστος και όχι μόνο την αξία του αντικειμένου.
georgia6575 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας ουτε ξερω τι εγινε τελοσπάντων πληρώσαμε τα 31 ευρώ το πηραμε αυτο δεν ειναι το χειροτερο το δεμα ειχε παιχνιδια ps2 που δεν εβρισκα στην Ελλάδα λογω οτι είναι παλιά η κονσολα ωραια ήρθανε και τα χρησοπληρωσα ελα όμως που πανω στην βιασύνη μου δεν είδα εγω οτι ειναι πλατιφόρμα NTSC και οχι PAL πριν μου τα στείλουν και ο μικρός τώρα οπως ειναι λογικό κλαίει και ορύεται λογικό τα περίμενε πολυ καιρό για να παίξει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει μετατροπή για να παίξουν?η καποια συσκευη? Συγνώμη που ρωτάω αλλα ειμαι ασχετη μαμά. Σας ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις