Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και μερικά χρόνια διατηρώ ένα μικρό επαγγελματικό website στημένο σε wordpress

με τον τωρινό host αν και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, η επόμενη ανανέωση που πρέπει να γίνει τέλος του μήνα έχει μια σημαντική αύξηση στην τιμή χωρίς κάποιο προφανή λόγο

anyway επειδή βελτιώνω διαρκώς τη σελίδα σχετικά με το SEO και ένας από τους παράγοντες είναι η ελληνική ip του host, πράγμα που δεν έχω με τον τωρινό host, σκέφτομαι να τον αλλάξω

με αρκετή αναζήτηση έχω καταλήξει σε δύο ελληνικούς hosts, την iphost και την pointer που καλύπτουν τις ανάγκες μου και τα θέλω μου

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με κάποιον από τους δύο αυτούς ή αν έχετε κάποιον άλλον να προτείνετε με τα εξής κριτήρια:

- hosting σε ελληνικούς servers (βασικό!)

- δωρεάν παροχή SSL (Let's encrypt ή αντίστοιχο)

- δυνατότητα δημιουργίας subdomans

- χώρο στον δίσκο και traffic (προφανώς όσο περισσότερο τόσο καλύτερα)

- εύχρηστο control panel (cPanel, plesk κλπ)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kakofonixx είπε

εδώ και μερικά χρόνια διατηρώ ένα μικρό επαγγελματικό website στημένο σε wordpress

με τον τωρινό host αν και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, η επόμενη ανανέωση που πρέπει να γίνει τέλος του μήνα έχει μια σημαντική αύξηση στην τιμή χωρίς κάποιο προφανή λόγο

anyway επειδή βελτιώνω διαρκώς τη σελίδα σχετικά με το SEO και ένας από τους παράγοντες είναι η ελληνική ip του host, πράγμα που δεν έχω με τον τωρινό host, σκέφτομαι να τον αλλάξω

με αρκετή αναζήτηση έχω καταλήξει σε δύο ελληνικούς hosts, την iphost και την pointer που καλύπτουν τις ανάγκες μου και τα θέλω μου

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με κάποιον από τους δύο αυτούς ή αν έχετε κάποιον άλλον να προτείνετε με τα εξής κριτήρια:

- hosting σε ελληνικούς servers (βασικό!)

- δωρεάν παροχή SSL (Let's encrypt ή αντίστοιχο)

- δυνατότητα δημιουργίας subdomans

- χώρο στον δίσκο και traffic (προφανώς όσο περισσότερο τόσο καλύτερα)

- εύχρηστο control panel (cPanel, plesk κλπ)

Δεν ισχύει πάντως ότι για να ανέβεις πιο ψηλά στις αναζητήσεις της χώρας που στοχεύεις πρέπει να έχεις σέρβερ με ip αυτής της χώρας. Επίσης λογικά η τιμή στο hosting που είσαι ανέβηκε επειδή έληξε η αρχική προσφορά που σου έκαναν με την εγγραφή. Οι περισσότεροι hosting providers έτσι κάνουν και όταν πας να ανανεώσεις παθαίνεις ένα μικρό σοκ. Βασίζονται στο ότι δεν ξέρεις ή θα βαρεθείς να κάνεις τη μεταφορά σε άλλον. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, kakofonixx είπε

H ΙP δεν παίζει κανένα ρόλο στο SEO. Αυτό που παίζει ρόλο είναι να φορτώνει γρήγορα η σελίδα.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά, όσο ζω μαθαίνω

εξάλλου το αντικείμενο μου δεν έχει σχέση με η/υ, στήσιμο σελίδων κλπ, αλλά με διάβασμα και προσπάθεια έχω στήσει αξιοπρεπώς τη σελίδα μου και πιστεύω τη διαχειρίζομαι καλά 🙂

γνώμες για τους δύο host που ανέφερα ή κάποιον άλλον έχουμε? 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

τελικά τι διάλεξες? 

για να καταλήξεις ανάμεσα στου 2 είχες δει κάπου κάποιο συγκριτικό πίνακα? (υπάρχει κάτι τέτοιο?)

Δημοσ.
Στις 14/8/2020 στις 6:32 ΜΜ, dkstopo είπε

τελικά τι διάλεξες? 

για να καταλήξεις ανάμεσα στου 2 είχες δει κάπου κάποιο συγκριτικό πίνακα? (υπάρχει κάτι τέτοιο?)

επελεξα την iphost, όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο τελικά

συγκρητικοί πίνακες δε νομίζω ότι υπάρχουν, αλλά ούτως ή άλλως είναι πανεύκολο να τσεκάρεις από τις αντίστοιχες σελίδες τους τι προσφέρει ο κάθε host και να επιλέξεις βάσει των αναγκών σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...