Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με tvtuner playtv pro της pixelview

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω περάσει ολόκληρη οδύσσεια με αυτό το tuner, αλλά θα αναφερθώ μόνο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή. Έχω συνδέσει κανονικά το tvtuner (κεραίες κ.λ.π. κομπλέ) και έχω εγκαταστήσει το software (playtv pro 5.23). Τα winxp τα αναγνωρίζουν όλα κανονικά. Έχω θέσει σύστημα PAL-BG, antenna και tuner στις αντίστοιχες επιλογές. Όταν όμως πατάω scan για να βρει κάνα κανάλι, δε πιάνει ούτε την ΕΤ1. Εμφανίζεται μόνο μια μπλε οθόνη στο παράθυρο της τηλεόρασης. Εν τω μεταξύ το manual του είναι της συμφοράς, ούτε καν σε καλά αγγλικά δεν είναι γραμμένο, οπότε δε με βοήθησε πολύ, μόνος μου ψάχνω να βρω άκρη. Αν έχει κανείς καμμιά έμπνευση και με βοηθούσε θα ήταν πολύ... βοηθητικό, που λένε και οι Monty Python. Άντε, γιατί θέλουμε να δούμε και τον αγώνα (ο νοών νοείτω).

Δημοσ.

Γεια σου ρε echtelion, ήρωα της Μίνας Τίριθ ;)

Ξέχνα τους οδηγούς της Prolink και τα προγράμματά της. Είναι ΜΑΠΑ.

Καλύτερα να βάλεις τους opensource οδηγούς BtWinCap (http://btwincap.sourceforge.net/)και να βλέπεις κανάλια με το επίσης opensource DScaler 4.1.8 (όχι το 4.1.9) (http://deinterlace.sourceforge.net/downloads.htm).

Προσοχή στην εγκατάσταση του driver, μην αφήσεις τις επιλογές στο autodetect, αλλά διάλεξε μοντέλο PixelView PlayTV Pro και μοντέλο tuner Philips (PAL). Άλλο ελεύθερο πρόγραμμα που είναι καταλληλότερο για εγγραφή είναι το VirtualVCR (http://www.digtv.ws)

Αν πάλι έχεις προβλήματα με τους οδηγούς και στο Device Manager των Windows εμφανίζεται κίτρινο θαυμαστικό, άλλαξε θέση PCI στην κάρτα και προπαντώς, ακολούθησε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις οδηγίες στο Readme των BtWinCap.

Δημοσ.

Γεια σου ρε Parsifal, ιππότα της στρογγυλής τραπέζης. Τη πάτησες όμως, γιατί άλλον ecthelion είχα κατά νου, τον ecthelion του συντριβανιού, διοικητή του στρατού της Gondolin, (βλ. silmarilion), που ήταν πανίσχυρος ξωτικο-πολεμιστής και όχι τον πατέρα του Denethor, του αηδιαστικού πορνόγερου (όπως τον παρουσίασε ο τρισκατάρατος Jackson)-επίτροπου της Gondor. O δικός μου σκοτώθηκε κάτι χιλιετίες πριν τον πόλεμο του δαχτυλιδιού, πολεμώντας ένα Balrog. Σε συγχωρώ όμως γιατί έλυσες το πρόβλημά μου! Χίλια ευχαριστώ, κατεβάζω τώρα ccdxp32 για να δω τον αγώνα το απόγευμα. Cheers!

Δημοσ.

Όχι φίλε μου, δεν την πάτησα. Έχω κι εγώ το Silmarillion. O Ecthelion (που σωστά κατάλαβα και σωστά αναφέρεις) αλληλοσκοτώθηκε με τον Balrog στη μάχη της Mίνας Ίθιλ (νυν Μίνας Μόργκουλ).

Καλή τύχη με το ccdxp32. Εμένα μου κολλάει το μηχάνημα, μιλάμε για τρελή παγωμάρα, ούτε Task Manager ούτε τίποτα. Σε φίλο μου με την Pinnacle PCTV Pro (που του την πούλησα εγώ) και ίδια μητρική,τρέχει μια χαρά!

Δημοσ.

Αν πάλι έχεις προβλήματα με τους οδηγούς και στο Device Manager των Windows εμφανίζεται κίτρινο θαυμαστικό, άλλαξε θέση PCI στην κάρτα

Δοκίμασα και γω να πέρασω αυτούς τους οδηγούς και έπαθα αυτό που περιγράφεις.

Ερώτηση:πώς αλλάζω θέση PCI στη κάρτα?Δεν ξέρω καν πως είναι μέσα στο κουτί οι συσκευές.Μπορεις να το περιγράψεις να φωνάξω κανα φίλω να μου την κάνει τη δουλειά.

Δημοσ.

Φίλε μου avisine, είναι πολύ απλό : Ξεβιδώνεις το κουτί, πιάνεις ένα καλοριφέρ για να "αποτινάξεις" τυχόν στατικό ηλεκτρισμό που έχει το σώμα σου, εντοπίζεις την κάρτα TV, ξεβιδώνεις τη βίδα που συγκρατεί το λαμάκι με τις εισόδους-εξόδους της κάρτας, τη βγάζεις αργά και αποφασιστικά ( :shock: ) και την επανατοποθετείς σε μία διπλανή ή παραδιπλανή θέση PCI.

Όσον αφορά το κίτρινο θαυμαστικό, επαναλαμβάνω : Διαβάστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τη readme επιλογή των BtWinCap. Eν ολίγοις, λέει πως πριν τους εγκαταστήσεις, πρέπει η κάρτα να αναγνωρίζεται ως Multimedia Video Controler και Multimedia Audio Controler στην κατηγορία Other Devices του Device Manager. Αυτό το επιτυγχάνεις απεγκαθιστώντας όλους τους οδηγούς της κάρτας από την επιλογή των BtWinCap "Uninstall Previous Existing Drivers" , reboot, και αφήνεις τα Windows να ψάξουν αυτόματα για τους οδηγούς και να αποτύχουν. Μετά περνάς τους BtWinCap. OYΦ!

Δημοσ.

ok θα το δοκιμάσω

εγώ βασικά κατάλαβα ότι τα drivers της κάρτας τα απεγκαθιστεί μόνο του το BtWinCap και ότι το "Uninstall Previous Existing Drivers" αναφέρετε σε παλιότερη έκδοση του BtWinCap ή κάτι τέτοιο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...