axinosgr Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Καλησπερα, αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα και από ότι καταλαβαίνω και ακούγοντας τον θόρυβο (τακ-τακ) να προέρχεται από το τροφοδοτικό, υποψιάζομαι ότι φταίει αυτό!!! Λινκ για το βίντεο https://files.fm/u/9n68a4vu Το σύστημα είναι ένα socket 775, cpu intel q6600, m/b gigabyte ga-x48-dq6, ram ddr2 8gb, 2ssd, 2 hard disks και Corsair a70 αερόψυξη. Θα εκτιμούσα εάν είχατε μια λύση ή συμβουλή να μου δώσετε. Σε περίπτωση κιόλας αλλαγής τροφοδοτικου μια πρόταση για οικονομικό κιόλας θα ήμουν δίπλα υπόχρεος :)
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, axinosgr είπε Καλησπερα, αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα και από ότι καταλαβαίνω και ακούγοντας τον θόρυβο (τακ-τακ) να προέρχεται από το τροφοδοτικό, υποψιάζομαι ότι φταίει αυτό!!! Δηλαδή πάει να ξεκινήσει, σβήνει, κάνει τακ και ξανανάβει Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Τέρης Α. 1
lunatic21 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αλλαζεις τροφοδοτικο και τσεκαρεις, λογικα αυτο ειναι το προβλημα φιλε μου. Οριστε ενα μπατζετ τροφοδοτικο για το συστημα σου Thermaltake Smart RGB 600W στα 56 ευρω περιπου. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από lunatic21 1
axinosgr Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δηλαδή πάει να ξεκινήσει, σβήνει, κάνει τακ και ξανανάβει Ναι αυτό κάνει ξεκινά να δώσει....τρώει μια κόμπλα και κολλάει και αρχίζει της επαννεκινησεις!!! Αφαίρεσα τα πάντα από πάνω εκτός από μητρική και επεξεργαστή με ψύξη και συνέχιζε να κάνει το ίδιο ούτε ποστ από bios βλέπω ούτε τίποτα.
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, axinosgr είπε Ναι αυτό κάνει ξεκινά να δώσει....τρώει μια κόμπλα και κολλάει και αρχίζει της επαννεκινησεις!!! Αφαίρεσα τα πάντα από πάνω εκτός από μητρική και επεξεργαστή με ψύξη και συνέχιζε να κάνει το ίδιο ούτε ποστ από bios βλέπω ούτε τίποτα. Σαν πρόβλημα στη μητρική μου φαίνεται. Κάνατε κάτι διαφορετικό τη τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε; Θα σας πρότεινα κι εγώ με κάποιο άλλο τροφοδοτικό αν έχετε. Την κάρτα γραφικών τη βγάλατε από πάνω; Δεν έχει ενσωματωμέ΄να γραφικά η μητρική, οπότε αν δοκιμάζατε χωρίς την κάρτα θα έπρεπε να ανάβει το σύστημα και να μην κάνει τίποτα. Έκανε πάλι επανεκινήσεις; Αν δεν έχεται κάνει κάποιο προφίλ overclock δοκιμάστε και με ένα Clear CMOS. Ξέρετε πως γίνεται; Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Τέρης Α. 1
axinosgr Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σαν πρόβλημα στη μητρική μου φαίνεται. Κάνατε κάτι διαφορετικό τη τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε; Θα σας πρότεινα κι εγώ με κάποιο άλλο τροφοδοτικό αν έχετε. Την κάρτα γραφικών τη βγάλατε από πάνω; Δεν έχει ενσωματωμέ΄να γραφικά η μητρική, οπότε αν δοκιμάζατε χωρίς την κάρτα θα έπρεπε να ανάβει το σύστημα και να μην κάνει τίποτα. Έκανε πάλι επανεκινήσεις; Αν δεν έχεται κάνει κάποιο προφίλ overclock δοκιμάστε και με ένα Clear CMOS. Ξέρετε πως γίνεται; Όχι κάτι διαφορετικό δέν έχω κάνει. Τροφοδοτικό δεν έχω άλλο οπότε πρέπει να αγοράσω! Το παλικάρι αυτό που μου πρότεινε πιο πάνω είναι κομπλέ;; overclock δεν έχω κάνει όλα παίζουν μαμά. Έχω αφαιρέσει τα πάντα από πάνω έχω μόνο συνδεμένη μητρική και επεξεργαστή, τίποτα άλλο ούτε κάρτα γραφικών ούτε μνήμες. Ενσωματωμένα γραφικά δεν έχει. Clear CMOS γίνεται και με αφαίρεση μπαταρίας από ότι θυμάμαι;;!! Κάθε βοήθεια σου καλοδεχούμενη
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, axinosgr είπε Το παλικάρι αυτό που μου πρότεινε πιο πάνω είναι κομπλέ; Εντάξη φαίνεται. Πόσα διαθέτετε; 18 λεπτά πριν, axinosgr είπε Clear CMOS γίνεται και με αφαίρεση μπαταρίας από ότι θυμάμαι;;!! Κάθε βοήθεια σου καλοδεχούμενη Βγάζετε το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό, βγάζετε τη μπαταρία και βραχυκυκλώνετε (με κατσαβίδι για 4-5 δευτερόλεπτα) τα δύο ελάσματα που έχω σημειώσει. Μετά βάζετε μπαταρία, τροφοδοσία και ξεκινάτε να δείτε τι γίνεται. Με τις μνήμες παίξατε; Επεξ/σία 20 Μαΐου 2020 από Τέρης Α.
axinosgr Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εντάξη φαίνεται. Πόσα διαθέτετε; Βγάζετε το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό, βγάζετε τη μπαταρία και βραχυκυκλώνετε (με κατσαβίδι για 4-5 δευτερόλεπτα) τα δύο ελάσματα που έχω σημειώσει. Μετά βάζετε μπαταρία, τροφοδοσία και ξεκινάτε να δείτε τι γίνεται. Με τις μνήμες παίξατε; Τα λεφτά θέλω να είναι μέχρι κανένα 70αρι αντε βαριά βαριά 80αρι καθώς τώρα δεν περισσεύουν!! Το clear cmos θα το κάνω όταν πάω το απόγευμα σπίτι. Με μνήμες δεν έχω παίξει απλά τις ξήλωσα όλες! Σκεφτομαι να αλλάξω και την μπαταρία 2032 που φοράει με μια φρέσκια
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 20/5/2020 στις 1:25 ΜΜ, axinosgr είπε Τα λεφτά θέλω να είναι μέχρι κανένα 70αρι αντε βαριά βαριά 80αρι καθώς τώρα δεν περισσεύουν!! Θα πρότεινα κάποιο των 500-600W πιστοποίησης 80+ Bronze -ιδανικά Gold- 65-80€ με σκοπό να το χρησιμοποιήσετε και σε μια μετέπειτα αλλαγή συστήματος. Στις 20/5/2020 στις 1:25 ΜΜ, axinosgr είπε Με μνήμες δεν έχω παίξει απλά τις ξήλωσα όλες! Αν κάνει τα ίδια κάντε μια δοκιμή με μία-μία μνήμη τράμπα από slot σε slot. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από Τέρης Α. 1
snbblp Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Το πρόβλημα δεν μοιάζει με τροφοδοτικό, με εντολή "power cycle" από bios μοιάζει. Πριν αγοράσεις, δοκίμασε κάποιο άλλο PSU. Αν έχω δίκιο, θα κάνει τα ίδια πράγματα. Check: 1. στροφές αντλίας και ανεμιστήρων ψύξης cpu 2. βάση και ψύξη cpu 3. αν μπορείς, αυτό είναι κάπως δύσκολο, cpu core voltage. 4. την ίδια την cpu.
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Στις 20/5/2020 στις 1:25 ΜΜ, axinosgr είπε θα το κάνω όταν πάω το απόγευμα σπίτι. Κάνατε κάτι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα