Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εβαλαν μετα απο 1,5 μηνα εντολη πληρωμης seller fee για το αντικειμενο που πουλησα . Eψαξα και πουθενα δεν ειδα κανεναν Ελληνα να αναφερει για φορους στο ebay παρ ολα που εχω πληρωσει εξοδα αποστολης για το εξωτερικο συσκευαση σε καιρους που δεν μπορουσες να βρεις φακελους με φυσαλιδες 5 ευρω εξτρα και τα εξοδα συσκευασης , 10 ευρω να αρπαξει το paypal απο εμενα 8 ευρω η Εθνικη ,20 ευρω τα εξοδα αποστολης στο εξωτερικο και μου λενε οι πολιτιακηδες οτι θελουν και 20 ευρω seller fee με φορο 24% αλλα το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι το 24% της αξιας αλλα χαμηλοτερο και αυτο με κανει να ξερω οτι και αυτοι λεφτα κλεβουν.  Επίσης τους είπα να μου στείλουν την απόδειξη ηλεκτρονικά που θα στείλουν στο ελληνικό κράτος και μου είπαν να πάω να τη ζητήσω εγώ από την ελληνική κυβέρνηση, δεν ξέρω κάτι μου βρωμάει εδώ.

Εσεις οι Βετερανοι του ΕΒΑΥ μπορειτε να μου πειτε αν κατι τετοιο ισχυει;

Ευχαριστω

ΕΒΑΥΥ.jpg

Επεξ/σία από angelomaster
  • Confused 1
Δημοσ.

Βασικά αυτή είναι η προμήθεια του eBay που αποστέλλεται κάθε μήνα μετά από πετυχημένες πωλήσεις. Δεν έχει να κάνει με τους κρατικούς φόρους των χωρών.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πουλας κατι δεν πρεπει να πληρωσεις το ebay; Τώρα πως εβγαλες το συμπέρασμα οτι αυτό το fee ειναι φόροι για το ελληνικό κράτος μόνο εσυ ξέρεις, και το γραφεις και στο τίτλο ως 100% σίγουρος.

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Πουλας κατι δεν πρεπει να πληρωσεις το ebay; 

ασφαλώς και όχι,

Αφού πλήρωσε για φακέλους με φυσαλίδες και έξοδα αποστολής.

Να είστε καλά ρε παιδιά, μου φτιάχνετε τη διάθεση και είχα άσχημη μέρα

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, angelomaster είπε

seller fee με φορο 24% αλλα το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι το 24% της αξιας αλλα χαμηλοτερο και αυτο με κανει να ξερω οτι και αυτοι λεφτα κλεβουν.  Επίσης τους είπα να μου στείλουν την απόδειξη ηλεκτρονικά που θα στείλουν στο ελληνικό κράτος και μου είπαν να πάω να τη ζητήσω εγώ από την ελληνική κυβέρνηση, δεν ξέρω κάτι μου βρωμάει εδώ.

Είμαι περίεργος να δω τι ακριβώς σου απάντησε το ebay όταν τους ζήτησες απόδειξη 😂😂😂😂

Την επόμενη φορά διάβασε τους όρους μιας υπηρεσίας πριν την χρησιμοποιήσεις... 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2020 στις 10:58 ΠΜ, Hapatingo είπε

Βασικά αυτή είναι η προμήθεια του eBay που αποστέλλεται κάθε μήνα μετά από πετυχημένες πωλήσεις. Δεν έχει να κάνει με τους κρατικούς φόρους των χωρών.

Boreis na mou vreis kati apodeiktiko gia auto wste na mporw na tous ksebrostiasw ?

Thank you a lot

typing issue
  • Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, angelomaster είπε

Boreis na mou vreis kati apodeiktiko gia auto wste na tous to deiksw an einai eukolo ?

Thank you a lot

Τι ακριβώς θέλεις να τους δείξεις 

Δημοσ.
Στις 25/5/2020 στις 6:42 ΠΜ, angelomaster είπε

Μου εβαλαν μετα απο 1,5 μηνα εντολη πληρωμης seller fee για το αντικειμενο που πουλησα . Eψαξα και πουθενα δεν ειδα κανεναν Ελληνα να αναφερει για φορους στο ebay παρ ολα που εχω πληρωσει εξοδα αποστολης για το εξωτερικο συσκευαση σε καιρους που δεν μπορουσες να βρεις φακελους με φυσαλιδες 5 ευρω εξτρα και τα εξοδα συσκευασης , 10 ευρω να αρπαξει το paypal απο εμενα 8 ευρω η Εθνικη ,20 ευρω τα εξοδα αποστολης στο εξωτερικο και μου λενε οι πολιτιακηδες οτι θελουν και 20 ευρω seller fee με φορο 24% αλλα το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι το 24% της αξιας αλλα χαμηλοτερο και αυτο με κανει να ξερω οτι και αυτοι λεφτα κλεβουν.  Επίσης τους είπα να μου στείλουν την απόδειξη ηλεκτρονικά που θα στείλουν στο ελληνικό κράτος και μου είπαν να πάω να τη ζητήσω εγώ από την ελληνική κυβέρνηση, δεν ξέρω κάτι μου βρωμάει εδώ.

Εσεις οι Βετερανοι του ΕΒΑΥ μπορειτε να μου πειτε αν κατι τετοιο ισχυει;

Ευχαριστω

ΕΒΑΥΥ.jpg

Από αυτούς που σου άρπαξαν λεφτά έμεινε το ebay και ήρθε να εισπράξει με την σειρά του. Δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα δυστυχώς :eek:
Τα μεταφορικά υποτίθεται ότι τα πληρώνει ο αγοραστής ή τα ενσωματώνεις στην τιμή και οι λοιπές μετατροπές νομισμάτων και κόστη εμβασμάτων μπορούν να παρακαμφθούν πχ χρησιμοποιώντας revolut. Οι πωλήσεις μέσω ebay και δη σε άλλη χώρα θέλουν λίγο διάβασμα αλλιώς θα εμφανιστούν έξοδα που δεν υπολόγιζες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2020 στις 9:53 ΜΜ, asdfnikos είπε

Τι ακριβώς θέλεις να τους δείξεις 

sorry typing issue to diorthwsa

Στις 25/5/2020 στις 10:58 ΠΜ, Hapatingo είπε

Η πιο σωστη ακριβης απαντηση που ελαβα

Στις 25/5/2020 στις 1:18 ΜΜ, solton57010 είπε

Είμαι περίεργος να δω τι ακριβώς σου απάντησε το ebay όταν τους ζήτησες απόδειξη 😂😂😂😂

Την επόμενη φορά διάβασε τους όρους μιας υπηρεσίας πριν την χρησιμοποιήσεις... 

adelfe auto apanthse , an einai dynaton

Dear *******,

Thank you for contacting us back. I understand that you want to request a receipt on the vat that has been submitted on your government.

*******, to resolve this matter, I highly recommend you contacting your government directly and kindly request them to provide you the receipt of the vat charges we paid on your behalf for selling on the site.

Kathleen D.

eBay Customer Service

|

|

"" Yparxei pouthena tetoio department?     😂😂 😂  ""

Δημοσ.

Φίλε έχω συναντήσει φόρους σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ και στην Αυστραλία, δηλαδή εγώ εδώ πουλάω και ανώ προσθέτω μεταφορικά μπαίνει αυτόματα άλλο ένα ποσο (φόρος) που αρχικά τον εισπράτω εγώ και μετά μηνιαία και συνολικά τον αποδίδω στην σελίδα (discogs) για ebay δεν έχω δεί κάτι αν και ψιλοπουλάω κια εκεί..

Νομίζω πως το ebay είναι ασύμφορο για τους πωλητές πλεον..

Δημοσ.

Φίλε (ΟΡ -> angelomaster)

Η χρέωση που βλέπεις είναι 10% προμήθεια του eBay ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο ποσό πώλησης (αντικείμενο ΚΑΙ μεταφορικά) δηλ. 15.84 USD και μετά +24% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΠΑ !!!!!! δηλ. 3.81 USD [σύνολο τα 19,65 USD που βλέπεις στη.... "λυπητερή"]

Το eBay (με έδρα Λουξεμβούργο) είναι υποχρεωμένο να αποδίδει ΦΠΑ στο Ελληνικό δημόσιο, για τις προμήθεις (παροχή υπηρεσιών) που παίρνει από Έλληνες χρήστες (όσους τέλος πάντων έχουν δηλώσει, Ελληνική διεύθυνση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...