Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Αν δεν δώσει το παραδάκι ο αγοραστής πώληση δεν γίνεται...

Όλα τα άλλα να ‘χαμε να λέγαμε!

Και κάτι άλλο...ο πωλητής μεταχειρισμένων έχει συνήθως ένα προιόν να προσφέρει (αν μιλάμε για ιδιώτη), ο αγοραστής έχει δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες) να επιλέξει (ελπίζω να μην διαβάσω αντεπιχείρημα για κάποια bugatti)...

ο αγοραστης θελει να επιλεξει αυτο που ειναι ατρακαριστο με τα λιγοτερα χλιομετρα με τα λιγοτερα λεφτα σε αριστη κατασταση και δωρο το σημα σε καποιες μαρκες και μοντελα υπαρχουν λιγες δεκαδες και καποια τερμα θεου, αυτο ψαχνει ο ελληνας αγοραστης, τι βρισκει ? α) ενα σαραβαλο που θελει μαζεματα  γι αυτο η χαμηλη τιμη β) ενα αριστο που θελει να το παρει στην τιμη του σαραβαλου και υπαρχει και το γ) ενα που να μην ειναι τοσο σαραβαλο και να εχει πιο καλη τιμη απο το αριστο. Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ψαχνουν το Β με τα τα λεφτα του Α, δεν υπαρχει αυτο, αν δεν θελεις να δωσεις λεφτα μην μπαινεις καν στο κοπο να παρεις τηλεφωνο στον Β για να παζαρεψεις στην τιμη του Α.

Επεξ/σία από dancer
  • Απαντ. 356
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αρχικό μου ποστ δεν το έκανα για να σχολιάσω τι γίνεται με την αγορά μεταχειρισμένου και ποιοι είναι οι κανόνες. Είναι εύκολο να μπεις στο car.gr , να δεις μια μέση τιμή και να βγάλεις συμπέρασμα. Εγώ απλά έκανα αναφορά στο ότι έβαλα μια αγγελια-και όπως έγραψε και ενας φίλος παραπάνω δεν περιμενει κανένας να μας φέρονται με το σεις και με το σας, στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης πρέπει να κρατάμε όλοι για να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία. Απλά αυτό από αυτονόητο έχει γίνει πλέον πολυτέλεια.

Δεν σχολιάζω λοιπόν το ότι κάποιοι το έχουν κάνει δουλειά, καλά κάνουν όπως και οι αγοραστές που θέλουν να πετύχουν καλύτερη τιμή. Σχολιάζω ανθρώπους που με το πρόσχημα του ενδιαφερομένου αγοραστη είναι αγενείς, παραληρηματικοι, απειλούν, λένε ψέματα και θεωρούν την συμπεριφορά τους αυτή και νορμάλ.

Επεξ/σία από chrxour
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

αποσο ξερω το ιδιο γινεται και στις μαντρες (που πανε ειτε απο καρ ειτε απο αλλου) που τραβανε και εκει το ιδιο

βεβαια αυτοι επαγγελματιες ειναι και εχουν συνηθισει αλλα σε εμας που πουλαμε/αγοραζουμε ενα ιχ μετα απο χρονια μας....κακοφαίνεται

Δημοσ.

Με τη λογική της προκαταβολής σε ιδιώτες δε συμφωνώ ούτε γω. 

Όταν πουλάς ξεκινάς με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσεις χρονο με αργόσχολους ή περίεργους ή και λεφτά αν δεν αν δίνουν αυτά που ζητάς.

Ο αγοραστής έχει πολλές επιλογές, εσύ έχεις ένα αυτοκίνητο μόνο να δώσεις.

Η μόνη εξαίρεση είναι ίσως αυτό που αναφέρει ο @Morosana για κάποια συλλεκτικά-μοναδικά κομμάτια.

Για ένα απλό αμάξι όχι δεν θα έδινα ούτε 50€ για να με αφήσουν να το δω.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Με τη λογική της προκαταβολής σε ιδιώτες δε συμφωνώ ούτε γω. 

Όταν πουλάς ξεκινάς με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσεις χρονο με αργόσχολους ή περίεργους ή και λεφτά αν δεν αν δίνουν αυτά που ζητάς.

Ο αγοραστής έχει πολλές επιλογές, εσύ έχεις ένα αυτοκίνητο μόνο να δώσεις.

Η μόνη εξαίρεση είναι ίσως αυτό που αναφέρει ο @Morosana για κάποια συλλεκτικά-μοναδικά κομμάτια.

Για ένα απλό αμάξι όχι δεν θα έδινα ούτε 50€ για να με αφήσουν να το δω.

Πρέπει να έχεις φίλτρα και να τους στέλνεις εκεί που ξέρεις. Όταν με επερναν για ένα μηχανάκι με ρωτούσαν πάντα για την τιμή! Δηλαδή η τιμή είναι το πρόβλημα; αντε γειά τους έλεγα, αν θέλετε σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλα στο Car. Ένα σοβαρό παιδί ήρθε, είδε το μηχανάκι του άρεσε (το οποίο ήταν σε άψογη κατάσταση) και μου λέει ένταξη θα το πάρω, από εκείνη την στιγμή μπορούσαμε πλέον να μιλάμε για παζάρι. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrxour είπε

Το αρχικό μου ποστ δεν το έκανα για να σχολιάσω τι γίνεται με την αγορά μεταχειρισμένου και ποιοι είναι οι κανόνες. Είναι εύκολο να μπεις στο car.gr , να δεις μια μέση τιμή και να βγάλεις συμπέρασμα. Εγώ απλά έκανα αναφορά στο ότι έβαλα μια αγγελια-και όπως έγραψε και ενας φίλος παραπάνω δεν περιμενει κανένας να μας φέρονται με το σεις και με το σας, στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης πρέπει να κρατάμε όλοι για να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία. Απλά αυτό από αυτονόητο έχει γίνει πλέον πολυτέλεια.

Δεν σχολιάζω λοιπόν το ότι κάποιοι το έχουν κάνει δουλειά, καλά κάνουν όπως και οι αγοραστές που θέλουν να πετύχουν καλύτερη τιμή. Σχολιάζω ανθρώπους που με το πρόσχημα του ενδιαφερομένου αγοραστη είναι αγενείς, παραληρηματικοι, απειλούν, λένε ψέματα και θεωρούν την συμπεριφορά τους αυτή και νορμάλ.

Απλα περιέγραψες μια συνηθισμένη μερα στους Ελληνικούς δρόμους........περίμενες κατι καλύτερο στο Ελλαδισταν; 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Πρέπει να έχεις φίλτρα και να τους στέλνεις εκεί που ξέρεις. Όταν με επερναν για ένα μηχανάκι με ρωτούσαν πάντα για την τιμή! Δηλαδή η τιμή είναι το πρόβλημα; αντε γειά τους έλεγα, αν θέλετε σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλα στο Car. Ένα σοβαρό παιδί ήρθε, είδε το μηχανάκι του άρεσε (το οποίο ήταν σε άψογη κατάσταση) και μου λέει ένταξη θα το πάρω, από εκείνη την στιγμή μπορούσαμε πλέον να μιλάμε για παζάρι. 

Εγω στη θεση σου, αφου συμφωνησε να το παρει δεν θα δεχομουν κανενα παζαρι διοτι εχει ηδη συμφωνησει στη τιμη. Η τιμη ιδανικα διαπραγματευεται πριν πεις το οκ.

πολλοι ομως ρωτανε εξ’ αρχης για την τιμη να δουν αν εισαι διατεθιμενος να ριξεις. Δηλ μπορει και να εχασες εναν απο αυτους που σε ρωτησαν. Τελικα αν εριξες την τιμη σε αυτον που το εδωσες, στο ιδιο αποτελεσμα θα ερχοσουν και με καποιον απο αυτους που απερριψες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dancer είπε

ο αγοραστης θελει να επιλεξει αυτο που ειναι ατρακαριστο με τα λιγοτερα χλιομετρα με τα λιγοτερα λεφτα σε αριστη κατασταση και δωρο το σημα σε καποιες μαρκες και μοντελα υπαρχουν λιγες δεκαδες και καποια τερμα θεου, αυτο ψαχνει ο ελληνας αγοραστης, τι βρισκει ? α) ενα σαραβαλο που θελει μαζεματα  γι αυτο η χαμηλη τιμη β) ενα αριστο που θελει να το παρει στην τιμη του σαραβαλου και υπαρχει και το γ) ενα που να μην ειναι τοσο σαραβαλο και να εχει πιο καλη τιμη απο το αριστο. Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ψαχνουν το Β με τα τα λεφτα του Α, δεν υπαρχει αυτο, αν δεν θελεις να δωσεις λεφτα μην μπαινεις καν στο κοπο να παρεις τηλεφωνο στον Β για να παζαρεψεις στην τιμη του Α.

Είναι προφανές οτι ο καθένας ψάχνει την ευκαιρία, και σαφώς είναι δύσκολο να την βρει...

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ψάξει καθόλου, ούτε οτι δεν θα την πατήσει κι όλας με σαπάκια που πωλούνται ως ευκαιρίες!

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

επειδη ειμαι συμπασχων (εχω ποσταρει για το γκολφακι τι ειχα τραβηξει) την επομενη φορα που πουλησα στο καρ ημουν προετοιμασμενος

Εβαλα ενα φιλο (δε δουλευε) να απανταει στα τηλ. Ο τυπος δεν εχει ιδεα απο αυτοκινητο αλλα ειναι δασκαλος στα παζαρια/λαμογια. Πραγματικα το απολαμβανε οταν τον καλουσαν.

Το μτχ αυτοκινητο δε το κουναγε παρα μονο αν ηταν να παει σε συνεργειο του δημου που ηταν, ή στο πιο κοντινο εξουσιοδοτημενο η στο πιο κοντινο ΚΤΕΟ. Το γραφω γιατι του ειχαν ζητησει απο το να το οδηγησει 120 χλμ (αρα αλλα 120 να γυρισει) μεχρι να το παει σε συνεργειο τερμα θεου..

Για δε τις χρηματικες προσφορες εκει το απολαμβανε:

με αυτα τα λεφτα θες να αγορασεις αυτο το ιχ?

με αυτα τα χρηματα να πας να το παρεις απο αλλου που λες οτι βρηκες..

και αλλα πολλα που δε θυμαμαι τωρα

Γι αυτό λέω οτι ο χομπίστας μπορεί να είναι και από τις δυό μεριές...

Και όπως και εσύ έβαλες χομπίστα για πωλητή το ίδιο μπορεί να κάνει βέβαια και ο αγοραστής (εφόσον δεν είναι ο ίδιος)!

19 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εγω στη θεση σου, αφου συμφωνησε να το παρει δεν θα δεχομουν κανενα παζαρι διοτι εχει ηδη συμφωνησει στη τιμη. Η τιμη ιδανικα διαπραγματευεται πριν πεις το οκ.

πολλοι ομως ρωτανε εξ’ αρχης για την τιμη να δουν αν εισαι διατεθιμενος να ριξεις. Δηλ μπορει και να εχασες εναν απο αυτους που σε ρωτησαν. Τελικα αν εριξες την τιμη σε αυτον που το εδωσες, στο ιδιο αποτελεσμα θα ερχοσουν και με καποιον απο αυτους που απερριψες.

Εγώ την διαπραγμάτευση στην αγορά την κάνω μόνο από κοντά που βλέπω τι πραγματικά πουλάει ο άλλος, γιατί από τις φωτογραφίες μπορεί να φαίνεται κούκλα αλλά να είναι πανούκλα!

Πάντως αν αναφέρει η αγγελία τιμη συζητήσιμη ή κάποιος δεν έχει να δώσει τα λεφτά δεν το βλέπω κακό να κάνει μια ερώτηση πριν το ραντεβού...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.

Να σου πω κάτι, οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν κάτι για να σου κόψουν την τιμή, κανένας δεν λέει ότι "μου αρέσει ναι και το θέλω". Το παλικάρι μου είπε οκ μου αρέσει και θα το πάρω, μετά με ρώτησε, αν μπορώ να κάνω κάτι με την τιμή, του λέω ότι είναι σε άριστη κατάσταση και ότι δεν θέλω να το δώσω πιο χαμηλά, μου λέει οκ, το πήρε και έφυγε. Η αρνητική ενέργεια του άλλου με ενοχλεί και το κάνει για να σου βγάλει το πράγμα σου σκαρτο για να ρίξει την τιμή, ε αυτοί παίρνουν δρόμο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Να σου πω κάτι, οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν κάτι για να σου κόψουν την τιμή, κανένας δεν λέει ότι "μου αρέσει ναι και το θέλω". Το παλικάρι μου είπε οκ μου αρέσει και θα το πάρω, μετά με ρώτησε, αν μπορώ να κάνω κάτι με την τιμή, του λέω ότι είναι σε άριστη κατάσταση και ότι δεν θέλω να το δώσω πιο χαμηλά, μου λέει οκ, το πήρε και έφυγε. Η αρνητική ενέργεια του άλλου με ενοχλεί και το κάνει για να σου βγάλει το πράγμα σου σκαρτο για να ρίξει την τιμή, ε αυτοί παίρνουν δρόμο. 

ακριβως αυτο, ο τυπος ηξερε τι επαιρνε το ειδε του αρεσε και δεν εκανε τον καραγκιοζη. Το ιδιο ακριβως εγινε και στη δικη μου περιπτωση. Ειχαν απρει καποιοι καραγκιοζηδες κτλ και οπως ειπες εφαγαν πορτα, και εννοειτε απο το τηλεφωνο τους ελεγα δεν εχω αναγκη τα χρηματα και θελω να παρω κατι πιο μεγαλο.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Κ εσυ το ιδιο δεν θα εκανες ως αγοραστης; δηλ δεν θα ελεγες καλο αλλα αν μπορω να γλιτωσω και κατι ας του πω να κοψει. Δεν πρεπει να σου φαινεται αρνητικο αρκει να ξερεις οτι ετσι λειτουργει η αγορα.

Απο την αλλη αφου εσυ το ξερεις και εχεις προβλημα γιατι δεν το εβαζες λιγο πιο πανω ωστε να εχεις την ανεση να το ριξεις;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bjj-p είπε

Κ εσυ το ιδιο δεν θα εκανες ως αγοραστης; δηλ δεν θα ελεγες καλο αλλα αν μπορω να γλιτωσω και κατι ας του πω να κοψει. Δεν πρεπει να σου φαινεται αρνητικο αρκει να ξερεις οτι ετσι λειτουργει η αγορα.

Απο την αλλη αφου εσυ το ξερεις και εχεις προβλημα γιατι δεν το εβαζες λιγο πιο πανω ωστε να εχεις την ανεση να το ριξεις;

επειδη ημουν πωλητης και μου το ειπε καποιος αυτο, τον ρωταω θελεις να σε κοροιδευω? δηλαδη αντι να στο εχω 3 ευρω/τμχ θελεις να στο γραφω στον καταλογο 3,5 και να σου λεω μετα στο εκανα 3/τμχ? Αυτη η λογικη της κοροιδιας με εκνευριζει, αρχικη τιμη στο θεο και καλα μετα σου κανω εκπτωση 50% λες και σε ηξερα και απο χθες η με ειδες καλο και με λυπηθηκες και μου εκανες την εκπτωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Προφανώς δεν ήταν καλός στο παζάρεμα (δεν είναι όλοι καλοί) ή το ερωτεύτηκε και το χτύπησε no matter what (συμβαίνουν και αυτά)...

Καλό σε μια αγορά είναι να ξέρεις τι αγοράζεις και τι δίνεις και να βάζεις από πριν όρια προσπαθώντας να είσαι ψύχραιμος και να μην σε συνεπαίρνουν συναισθηματισμοί της στιγμής (το ίδιο ισχύει και στην πώληση βέβαια).

Φυσικά δεν τα καταφέρνουν αρκετοί σε αυτό και καταλήγουν να την πατάνε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ξέρω πως λειτουργεί η αγορά και είμαι ξεκάθαρος απέναντι της γιατί ξέρω τι πουλάω. Μπορώ να καταλάβω ποτέ πρέπει να κάνω παζάρι, αν είναι κάτι που θέλει μαζεματα θα κάνω ή θα την κάνω. 

@agnostos13αντε να του έκοβα ένα πενηντάρικο και το ξαναλέω, όταν ξέρεις τι πουλάς και ξέρεις τι γίνεται στην αγορά, δεν δέχεσαι εύκολα παζάρι. 

Επεξ/σία από thanasisxask
Δημοσ.

Εδώ γίνονται παζάρια στα καινούργια στις αντιπροσωπείες, στα μεταχειρισμένα δεν θα γίνουν;

Και το λέω αυτό και ας είμαι εναντίον του παζαριού και κακός σε αυτό.

Spoiler

Τόσο κακός που πήγαινα διακοπές και τους έλεγα τόσο ωραίο δωμάτιο, τέτοια εποχή και τόσο φτηνο; Τσιμπήστε το λίγο! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...