Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, φέτος δίνω πανελλήνιες και από μικρή ήμουν παθιασμένη με τα videogames. Έχω σχεδόν όλες τις κονσόλες της Sony να φανταστείτε 😂 Το θέμα είναι ότι θέλω πολύ να σπουδάσω πληροφορική και από πέρυσι το σκέφτομαι συνέχεια. Ειδικότερα στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, της επαυξημένης και εικονικης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης. Γνωρίζω ότι τέτοιου είδους εξειδικεύσεις δεν είναι πολύ in στην Ελλάδα αλλά δεν θα με πείραζε να δουλέψω στο εξωτερικό όπως και να δουλέυω για εταιρείες του εξωτερικού από το σπίτι. Είναι ένα αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ τρέλα και πολλοί μου λένε να μην το κυνηγήσω ως εξειδίκευση διότι δεν θα βρω εύκολα δουλειά. Αλλά θεωρώ ότι όποιος θέλει και αγαπάει κάτι πάρα πολύ μπορεί να βγάλει άκρη και να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Γενικά δεν ανήκω στα αισιοδοξα άτομα οπότε δεν έχω ιδέα πως θα τα πάω στις εξετάσεις. Ελπιζω όσο πιο καλά γίνεται για να μπορέσω να περάσω σε μια σχολή πληροφορικής. Σε όσα φόρουμ έχω διαβάσει σχετικά με αυτές τα μόνα που ξέρω είναι ότι στο ΕΚΠΑ η πληροφορική είναι τοπ. Απλώς δεν με ενδιαφέρει το θέμα των τηλεπικοινωνιών όπως και γνωρίζω ότι εχει μαθήματα φυσικής μέσα που θα μου κάνουν την ζωή δύσκολη (Στην Β λυκείου ήμουν θεωρητική επομένως έχω να διαβάσω φυσική από το γυμνάσιο). Αμέσως μετά η σχολή της ΑΣΟΕΕ λένε ότι υπερέχει του ΠΑΠΕΙ (λόγω κύρους και ονόματος κυρίως). Βλέποντας τα προγράμματα σπουδών κατέληξα ότι το ΠΑΠΕΙ έχει μια κατεύθυνση που είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να κυνηγήσω. Άρα ξέρω στα σίγουρα ότι θα δηλώσω πρώτα πληροφορικη στον Πειραιά. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω πολλά για το τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής του Χαροκόπειου. Έχω ακούσει διάφορα και αρνητικά και θετικά. Σκόπευα να το βάλω δεύτερο γιατι μετά από αυτό υπάρχουν μόνο δύο άλλα τμήματα με παρεμφερή αντικείμενο (ψηφιακών συστημάτων στον Πειραιά και μηχανικών υπολογιστών στο Αιγάλεω). Οπότε ελπίζω αν υπάρχει κανένας που σπουδάζει στο Χαροκόπειο να με βοηθήσει κάπως η οποίος γνωρίζει παραπάνω να πει την γνώμη του. Το ψηφιακών συστημάτων δεν θέλω να το δηλώσω γιατί έχω ακούσει ότι είναι πιο πολύ σαν καθηγητική σχολή. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος οπότε θα είμαι ευγνώμων σε όποιον εχει περισσότερες πληροφορίες. Όσο για το μηχανικών Η/Υ αποτελεί την τελευταία μου επιλογή. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω πληροφορικη σε επαρχία οπότε θεωρώ ότι δεν μου μένουν άλλες επιλογές... 

Από εκεί και πέρα αν δεν τα καταφέρω σε αυτόν τον τομέα σκεφτόμουν ότι ένα δεύτερο αντικείμενο που θεωρώ οτι μου ταιριάζει σαν ατομο είναι η σχολική συμβουλευτική. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσω εξειδίκευσης μετά από κάποιο παιδαγωγικό τμήμα. Αλλά το θεμα εδώ είναι πως τα παιδαγωγικά βρίσκονται κάθε χρόνο ψηλά οπότε δεν έχω ιδέα αν πρέπει να τους δώσω παραπάνω βάση από την πληροφορική. 

Άλλες σχολές που έχετε να προτείνετε και που ενδεχομένως μπορει να μου ταιριάζουν η να με οδηγήσουν με κάποιον τρόπο στις παραπάνω δύο εξειδίκευσεις είναι απολύτως δεκτές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ειλικρινά συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο:')) Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτική γίνεται:') 

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε φοιτητές της πληροφορικης να περασουν επειδη θελαν να ασχοληθούν με τα βιντεοπαιχνιδια. Το πρόβλημα ειναι πως αλλιως τα περιμενεις και αλλιως τα βλεπεις σε μια σχολή. Για να ασχοληθεις με videogames ar και vr και αναλογα το ποστο που θα ασχοληθεις θα χρειαστεις μαθηματικα και φυσική εστω και λιγη οποτε ετοιμασου για διαβασμα. Επισης σε ολες τις σχολες ακομα και φυσική να μην εχουν σαν μαθημα ολο και καποιο μαθημα θα έχουν που θα θεωρουν προαπαιτουμενο συγκεκριμενες γνωσεις απο φυσικη.

Τωρα για τα τμηματα θα σου ελεγα να μην τρελαίνεσαι αφου για να ασχοληθεις με τον τομεα που θελεις ειτε μονη σου θα ασχοληθεις η θα πας σε συγκεκριμένο μεταπτυχιακο. Το να βαλεις πχ παπει πληροφορικη πρωτο για το ενα μαθημα γραφικα και συστηματα που μπορει να εχει η κατεύθυνση που είδες δεν ειναι αρκετό σαν λογος.

Επισης μπορει να δεις αλλα πραγματα που θα σου αρεσουν και να ασχοληθεις με αυτα. Ενα προπτυχιακό θα πρέπει να σου δωσει καλες βασεις για να ασχοληθεις με οτι θες εσυ στον τομεα της πληροφορικής και οχι να σε βγαλει ar/vr developer.

Ψηφιακα ξεκινησε σαν διδακτικη της πληροφορικης αλλα για πολλους λογους αλλαξε πορεια το τμημα και εχει κατευθυνσεις πιο πολυ στραμενες στις τηλεπικοινωνίες πχ η και στο software. Για μενα καλυτερα να μη πρωτοτυπησεις. Βαλε με τη σειρα που πανε οι βασεις πχ εκπα, ασοεε, παπει, ψηφιακα, παδα, τηλεματικης (τα τρια τελευταια αναλογα πως ειναι δε ξερω πλεον που έχουν παει σαν βασεις)

 

Δημοσ.

Κανόνας πρώτος: ξεχνάς την σχολή. Καμία απολύτως σχολή δεν θα σε κάνει game developer. Θα σου δώσει απλά κάποιες κατευθύνσεις. 

Όπως λέει και ο φίλος από πάνω θέλει πολύ διάβασμα..!! ΠΟΛΎ ΔΙΆΒΑΣΜΑ.! Έχω ξεκινήσει παρόμοιο εγχείρημα πριν από τρία χρόνια. 

Επίσης το να λες θέλεις να γίνεις game dev ειναι σαν να λες ότι θέλεις να γίνεις γιατρός. Τι ειδικότητα θα έχεις; Θα είσαι graphics designer, θα είσαι game designer θα είσαι game engineer, θα είσαι sound engineer κλπ κλπ κλπ. Εάν θέλεις να μάθεις λίγο απ' όλα θα σου πάρει πολλά χρόνια (γύρω στα 8 αν δουλεύεις, γύρω στα 6 αν ασχολησαι αποκλειστικά με αυτό 1-2 ώρες την ημέρα)

Εγώ είμαι στον 4ο χρόνο και στη φάση όπου έχω εξοικειωθεί με unity και τώρα μαθαίνω blender. Δεν έχω αγγίξει καν μουσική ακόμα.

Έχω κάνει πάνω από 10 παιχνίδια και σε pc και σε Mobile, μέχρι τώρα μαθηματικά και φυσική δεν μου έχουν χρειαστεί πουθενά. Φαντάζομαι χρειάζονται αν πας να φτιάξεις πρόγραμμα για δημιουργία παιχνιδιών (unity, unreal κλπ).

Τέλος, υπάρχουν πολύ ωραία μαθήματα στο udemy εάν έχεις όρεξη να μάθεις. Να τα προτιμήσεις γιατί free tutorial τουλάχιστον για unity δεν έχω βρει πουθενά. Αντίθετα για blender έχει πολλά.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στο ΠΑΔΑ τμήμα Πληροφορικής. Γούσταρα την φάση PC και ασχολούμουν από Γυμνάσιο. Παρόμοια φάση με εσένα, γούσταρο video games και τεχνολογία γενικά, οπότε και ήθελα στο μέλλον να δουλεύω σε αυτήν την βιομηχανία. Πέρασα στο τοτε ΤΕΙ Πειραιά που συγχονεύτηκε με το ΤΕΙ Αθήνας αρχικά και αφου έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα σπούδων μας 3-4 φορές, σχηματίστηκε το ΠΑΔΑ σε πρώτη φάση.

Μην πολυλογώ, το πρόγραμμα σπουδών έχει 4-5 διαφορετικά Μαθηματικά μαθήματα, καθώς και Φυσική τα οποία είναι γενικά ο πρώτος μεγάλος μπούσουλας. Πολλά μαθήματα πέρι προγραμματισμού, από θεωρία αλγορίθμων έως φτιάξε το τάδε project σε C++/Java. Έχει μερικά απαραίτητα μαθήματα δικτύων, ηλεκτρονικής, με θεωρία κυκλωμάτων και σχεδιασμό λογικών κυκλωμάτων με πύλες κλπ. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου μέσα στα πραγματα περί τεχνολογίας, Η/Υ, προγραμματισμό κλπ, έφαγα γερό burn-out στα τέλη 4ου εξαμήνου. Εκεί είναι περίπου που αν όχι στο 1ο 2ο εξάμηνο, είναι η περίοδος που πολλοί την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια απο την σχολή.

΄Ύστερα από όλα αυτά απο το 5ο-6ο εξάμηνο μπορείς να βρίσκεις μαθήματα που είναι πιο κοντά σε γραφικά, σχεδιασμός και θεωρία παιγνίων και 2-3 ακόμα πάνω στο πεδίο κλπ. Για κανένα όμως λόγο από αυτά δεν βγαίνεις τις γνώσεις που χρείαζεσε για να βγεις στην αγορά περί των video games. Αυτό που σου προσφέρουν τα μαθήματα είναι κυρίως κατευθυντήριες γραμμές καθώς και ανάλυση στο τεχνικό κομμάτι (τι αλγοριθμοι παίζουν για να φτιαχτει λογικα/μαθηματικά το ταδε φιλτρο στην εικόνα πχ).Υπάρχει ένα μάθημα που σε μαθένει Unity αλλά έως εκεί.

Πιο πολλά σίγουρα σε μεταπτυχιακό που είναι μετρημένα στα δάχτυλα στην Ελλάδα πάνω στον τομέα ή self-learn από ιντερνετ το οποίο θέλει πολλές ώρες όπως προανέφεραν τα παιδιά από πάνω. Και δώσε βάση τι περίπου θες να κάνεις σαν game developer γιατί αν πας για το αντίστοιχο full-stack... you're in for a ride..

Και το ποιο σημαντικό από όλα και το λένε πολύ indie devs, αν μπορείς, βρες κάποιον με το ίδιο ενδιαφέρον να μπορείς να μοιράζεσε ιδέες και γενικά να μηλάτε για το θέμα. Λόγο της niche φύσης του να είσαι game dev είναι ότι δεν μπορείς να μοιραστείς τα προβλήματα, σκέψεις, προβληματισμούς με τον οποιοδήποτε, γιατί απλά δεν θα καταλάβει Χριστό. Πόσο μάλλον θα σου την πούνε που θα είσαι πολύ ώρα στο PC

Επεξ/σία από Bogdi
  • Like 1
Δημοσ.

παρε αναλυτικά τα προγραμματα σπουδων ολων των σχολών ακόμα και της επαρχίας και μελέτησε τα. δυστυχως σε όλα τα τμηματα εχει τηλεπικοινωνίες -κι εγω τα βαριέμαι αυτα τα μαθηματα αν και καποια είναι ευκολα  ενω αλλα παλουκια. συνηθως 3ο ετος διαλέγεις κατευθυνση/ροη και παίρνεις τα μαθήματα που σ αρέσουν εσένα.  σε καποια τμήματα ξεκινας να κανεις παιχνίδια απο το 2ο εξάμηνο στα μαθήματα προγραμματισμού ως εργασίες. για ar/vr/ai σιγουρα θα χρειαστεις καλά μαθηματικά αρα πρέπει να τα προσέξεις. απο κει και πέρα ολη τη δουλειά θα την κάνεις μόνη σου. όταν πάρεις μια ιδέα απο προγραμματισμό πάρε στο udemy μαθηματα για unity  with C# εχει με 11-12 ευρω βγαζει κατα καιρους προσφορές και δωρεάν καποια εισαγωγικά στη C#, κατεβασε και το unity στον υπολογιστη σου και κανε αυτα που εχει το μαθημα. αν γνωριζεις ηδη λιγο προγραμματισμό και αγγλικά ξεκινα μετα τις πανελλήνιες. εγω είμαι στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων Ιωαννινων, αλλά παρακολουθω το παλιο προγραμμα σπουδων, τωρα εχει γινει πανεπιστημιο και εχει προγραμμα σπουδων αντιστοιχο του ΕΚΠΑ, το ιδιο πανω κατω εχει και της Τρίπολης. Αν θες πληροφορίες για οτιδήποτε στειλε μου πμ

*Για παιδαγωγικά τωρα, εκει κι αν είναι πολύ δυσκολα τα πράγματα οσο αφορά την επαγγελματική αποκατασταση. Σχολικη συμβουλευτική υπαρχουν σεμινάρια που μπορεις να κανεις μετα τις σπουδες, υπαρχει το ετησιο της ασπαιτε που αναγνωριζεται ως συμβουλευτικη και σεπ, υπάρχουν μεταπτυχιακά και σκοτωνονται για τις θέσεις. 

οσο για επαρχία δες αν με το εισοδημα σας δικαιούσαι διαμονή σε εστία.  

Τ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostisger είπε

Ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε φοιτητές της πληροφορικης να περασουν επειδη θελαν να ασχοληθούν με τα βιντεοπαιχνιδια. Το πρόβλημα ειναι πως αλλιως τα περιμενεις και αλλιως τα βλεπεις σε μια σχολή. Για να ασχοληθεις με videogames ar και vr και αναλογα το ποστο που θα ασχοληθεις θα χρειαστεις μαθηματικα και φυσική εστω και λιγη οποτε ετοιμασου για διαβασμα. Επισης σε ολες τις σχολες ακομα και φυσική να μην εχουν σαν μαθημα ολο και καποιο μαθημα θα έχουν που θα θεωρουν προαπαιτουμενο συγκεκριμενες γνωσεις απο φυσικη.

Τωρα για τα τμηματα θα σου ελεγα να μην τρελαίνεσαι αφου για να ασχοληθεις με τον τομεα που θελεις ειτε μονη σου θα ασχοληθεις η θα πας σε συγκεκριμένο μεταπτυχιακο. Το να βαλεις πχ παπει πληροφορικη πρωτο για το ενα μαθημα γραφικα και συστηματα που μπορει να εχει η κατεύθυνση που είδες δεν ειναι αρκετό σαν λογος.

Επισης μπορει να δεις αλλα πραγματα που θα σου αρεσουν και να ασχοληθεις με αυτα. Ενα προπτυχιακό θα πρέπει να σου δωσει καλες βασεις για να ασχοληθεις με οτι θες εσυ στον τομεα της πληροφορικής και οχι να σε βγαλει ar/vr developer.

Ψηφιακα ξεκινησε σαν διδακτικη της πληροφορικης αλλα για πολλους λογους αλλαξε πορεια το τμημα και εχει κατευθυνσεις πιο πολυ στραμενες στις τηλεπικοινωνίες πχ η και στο software. Για μενα καλυτερα να μη πρωτοτυπησεις. Βαλε με τη σειρα που πανε οι βασεις πχ εκπα, ασοεε, παπει, ψηφιακα, παδα, τηλεματικης (τα τρια τελευταια αναλογα πως ειναι δε ξερω πλεον που έχουν παει σαν βασεις)

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απαντηση. Ήξερα ότι οι σχολές της πληροφορικής ουσιαστικά λειτουργούν σαν βάση για να μπορέσει κάποιος να εξελιχθεί αργότερα σε ό,τι τον ενδιαφέρει. Δεν έχω θέμα με το διάβασμα και λατρεύω τα μαθηματικά. Αν η φυσική που απαιτείται είναι φυσική που δεν χρειάζεται υπόβαθρο θα μπορέσω να την βγάλω αν κάνω ξανά μαθήματα σε φροντιστήριο;; Σκοπεύω σίγουρα να κάνω μεταπτυχιακό επάνω στο game design αν και έχω βρει μόνο ένα ελληνόφωνο στην Κύπρο. Αλλά και τα αγγλόφωνα δεν αποτελούν πρόβλημα γιατί έχω proficiency. Τέλος πάντων επειδή προτρεχω τώρα η ψηφιακών συστημάτων τελικά είναι ανώτερη από μηχανικών Η/Υ η όχι;;:(

8 ώρες πριν, filip123go είπε

Κανόνας πρώτος: ξεχνάς την σχολή. Καμία απολύτως σχολή δεν θα σε κάνει game developer. Θα σου δώσει απλά κάποιες κατευθύνσεις. 

Όπως λέει και ο φίλος από πάνω θέλει πολύ διάβασμα..!! ΠΟΛΎ ΔΙΆΒΑΣΜΑ.! Έχω ξεκινήσει παρόμοιο εγχείρημα πριν από τρία χρόνια. 

Επίσης το να λες θέλεις να γίνεις game dev ειναι σαν να λες ότι θέλεις να γίνεις γιατρός. Τι ειδικότητα θα έχεις; Θα είσαι graphics designer, θα είσαι game designer θα είσαι game engineer, θα είσαι sound engineer κλπ κλπ κλπ. Εάν θέλεις να μάθεις λίγο απ' όλα θα σου πάρει πολλά χρόνια (γύρω στα 8 αν δουλεύεις, γύρω στα 6 αν ασχολησαι αποκλειστικά με αυτό 1-2 ώρες την ημέρα)

Εγώ είμαι στον 4ο χρόνο και στη φάση όπου έχω εξοικειωθεί με unity και τώρα μαθαίνω blender. Δεν έχω αγγίξει καν μουσική ακόμα.

Έχω κάνει πάνω από 10 παιχνίδια και σε pc και σε Mobile, μέχρι τώρα μαθηματικά και φυσική δεν μου έχουν χρειαστεί πουθενά. Φαντάζομαι χρειάζονται αν πας να φτιάξεις πρόγραμμα για δημιουργία παιχνιδιών (unity, unreal κλπ).

Τέλος, υπάρχουν πολύ ωραία μαθήματα στο udemy εάν έχεις όρεξη να μάθεις. Να τα προτιμήσεις γιατί free tutorial τουλάχιστον για unity δεν έχω βρει πουθενά. Αντίθετα για blender έχει πολλά.

Ναι συγγνώμη που δεν το ξεκαθαρισα αυτο:'( Με ενδιαφέρουν οι ειδικότητες game designer και graphics designer. Και σίγουρα σκοπεύω να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στο θεμα όπως και να δουλέυω και να διαβάζω παραπάνω από μόνη μου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα μπω να κοιτάξω τα tutorials όταν τελειώσω με το καλό το καλοκαίρι🙏🏻

7 ώρες πριν, Bogdi είπε

Είμαι στο ΠΑΔΑ τμήμα Πληροφορικής. Γούσταρα την φάση PC και ασχολούμουν από Γυμνάσιο. Παρόμοια φάση με εσένα, γούσταρο video games και τεχνολογία γενικά, οπότε και ήθελα στο μέλλον να δουλεύω σε αυτήν την βιομηχανία. Πέρασα στο τοτε ΤΕΙ Πειραιά που συγχονεύτηκε με το ΤΕΙ Αθήνας αρχικά και αφου έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα σπούδων μας 3-4 φορές, σχηματίστηκε το ΠΑΔΑ σε πρώτη φάση.

Μην πολυλογώ, το πρόγραμμα σπουδών έχει 4-5 διαφορετικά Μαθηματικά μαθήματα, καθώς και Φυσική τα οποία είναι γενικά ο πρώτος μεγάλος μπούσουλας. Πολλά μαθήματα πέρι προγραμματισμού, από θεωρία αλγορίθμων έως φτιάξε το τάδε project σε C++/Java. Έχει μερικά απαραίτητα μαθήματα δικτύων, ηλεκτρονικής, με θεωρία κυκλωμάτων και σχεδιασμό λογικών κυκλωμάτων με πύλες κλπ. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου μέσα στα πραγματα περί τεχνολογίας, Η/Υ, προγραμματισμό κλπ, έφαγα γερό burn-out στα τέλη 4ου εξαμήνου. Εκεί είναι περίπου που αν όχι στο 1ο 2ο εξάμηνο, είναι η περίοδος που πολλοί την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια απο την σχολή.

΄Ύστερα από όλα αυτά απο το 5ο-6ο εξάμηνο μπορείς να βρίσκεις μαθήματα που είναι πιο κοντά σε γραφικά, σχεδιασμός και θεωρία παιγνίων και 2-3 ακόμα πάνω στο πεδίο κλπ. Για κανένα όμως λόγο από αυτά δεν βγαίνεις τις γνώσεις που χρείαζεσε για να βγεις στην αγορά περί των video games. Αυτό που σου προσφέρουν τα μαθήματα είναι κυρίως κατευθυντήριες γραμμές καθώς και ανάλυση στο τεχνικό κομμάτι (τι αλγοριθμοι παίζουν για να φτιαχτει λογικα/μαθηματικά το ταδε φιλτρο στην εικόνα πχ).Υπάρχει ένα μάθημα που σε μαθένει Unity αλλά έως εκεί.

Πιο πολλά σίγουρα σε μεταπτυχιακό που είναι μετρημένα στα δάχτυλα στην Ελλάδα πάνω στον τομέα ή self-learn από ιντερνετ το οποίο θέλει πολλές ώρες όπως προανέφεραν τα παιδιά από πάνω. Και δώσε βάση τι περίπου θες να κάνεις σαν game developer γιατί αν πας για το αντίστοιχο full-stack... you're in for a ride..

Και το ποιο σημαντικό από όλα και το λένε πολύ indie devs, αν μπορείς, βρες κάποιον με το ίδιο ενδιαφέρον να μπορείς να μοιράζεσε ιδέες και γενικά να μηλάτε για το θέμα. Λόγο της niche φύσης του να είσαι game dev είναι ότι δεν μπορείς να μοιραστείς τα προβλήματα, σκέψεις, προβληματισμούς με τον οποιοδήποτε, γιατί απλά δεν θα καταλάβει Χριστό. Πόσο μάλλον θα σου την πούνε που θα είσαι πολύ ώρα στο PC

Τα μαθηματικά δεν με ενοχλούν καθόλου γιατί μου αρέσουν και μπορώ να τα βγάλω πέρα. Το μόνο θέμα που έχω είναι στην φυσική. Και όταν ακούω ηλεκτρονική, δίκτυα, κυκλώματα νιώθω ότι μπορεί να περάσω κάπου που δεν θα καταλάβω τίποτα και απλά θα καταλήξω να τα παρατάω... Στο ΠΑΔΑ έχετε πολλά εργαστήρια; 

14 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

παρε αναλυτικά τα προγραμματα σπουδων ολων των σχολών ακόμα και της επαρχίας και μελέτησε τα. δυστυχως σε όλα τα τμηματα εχει τηλεπικοινωνίες -κι εγω τα βαριέμαι αυτα τα μαθηματα αν και καποια είναι ευκολα  ενω αλλα παλουκια. συνηθως 3ο ετος διαλέγεις κατευθυνση/ροη και παίρνεις τα μαθήματα που σ αρέσουν εσένα.  σε καποια τμήματα ξεκινας να κανεις παιχνίδια απο το 2ο εξάμηνο στα μαθήματα προγραμματισμού ως εργασίες. για ar/vr/ai σιγουρα θα χρειαστεις καλά μαθηματικά αρα πρέπει να τα προσέξεις. απο κει και πέρα ολη τη δουλειά θα την κάνεις μόνη σου. όταν πάρεις μια ιδέα απο προγραμματισμό πάρε στο udemy μαθηματα για unity  with C# εχει με 11-12 ευρω βγαζει κατα καιρους προσφορές και δωρεάν καποια εισαγωγικά στη C#, κατεβασε και το unity στον υπολογιστη σου και κανε αυτα που εχει το μαθημα. αν γνωριζεις ηδη λιγο προγραμματισμό και αγγλικά ξεκινα μετα τις πανελλήνιες. εγω είμαι στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων Ιωαννινων, αλλά παρακολουθω το παλιο προγραμμα σπουδων, τωρα εχει γινει πανεπιστημιο και εχει προγραμμα σπουδων αντιστοιχο του ΕΚΠΑ, το ιδιο πανω κατω εχει και της Τρίπολης. Αν θες πληροφορίες για οτιδήποτε στειλε μου πμ

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου τα προγράμματα σπουδών σε επαρχία.. Αυτό με τις τηλεπικοινωνιες νιώθω ότι δεν θα το μπορώ καθόλου. Εσύ πως γίνεται να τα βαριέσαι ένας θεός ξέρει 😂😂 Απλά θέλω όσο το δυνατόν να έχει λιγότερη φυσική το τμήμα που θα διαλέξω. Πχ στο ΕΚΠΑ μέχρι και στον τίτλο έχει τις τηλεπικοινωνίες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να απόμακρυνθεις όσο γίνεται πιο γρήγορα 😂

Δημοσ.
4 ώρες πριν, peggyvthlk είπε

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απαντηση. Ήξερα ότι οι σχολές της πληροφορικής ουσιαστικά λειτουργούν σαν βάση για να μπορέσει κάποιος να εξελιχθεί αργότερα σε ό,τι τον ενδιαφέρει. Δεν έχω θέμα με το διάβασμα και λατρεύω τα μαθηματικά. Αν η φυσική που απαιτείται είναι φυσική που δεν χρειάζεται υπόβαθρο θα μπορέσω να την βγάλω αν κάνω ξανά μαθήματα σε φροντιστήριο;; Σκοπεύω σίγουρα να κάνω μεταπτυχιακό επάνω στο game design αν και έχω βρει μόνο ένα ελληνόφωνο στην Κύπρο. Αλλά και τα αγγλόφωνα δεν αποτελούν πρόβλημα γιατί έχω proficiency. Τέλος πάντων επειδή προτρεχω τώρα η ψηφιακών συστημάτων τελικά είναι ανώτερη από μηχανικών Η/Υ η όχι;;:(

Ναι συγγνώμη που δεν το ξεκαθαρισα αυτο:'( Με ενδιαφέρουν οι ειδικότητες game designer και graphics designer. Και σίγουρα σκοπεύω να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στο θεμα όπως και να δουλέυω και να διαβάζω παραπάνω από μόνη μου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα μπω να κοιτάξω τα tutorials όταν τελειώσω με το καλό το καλοκαίρι🙏🏻

Τα μαθηματικά δεν με ενοχλούν καθόλου γιατί μου αρέσουν και μπορώ να τα βγάλω πέρα. Το μόνο θέμα που έχω είναι στην φυσική. Και όταν ακούω ηλεκτρονική, δίκτυα, κυκλώματα νιώθω ότι μπορεί να περάσω κάπου που δεν θα καταλάβω τίποτα και απλά θα καταλήξω να τα παρατάω... Στο ΠΑΔΑ έχετε πολλά εργαστήρια; 

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου τα προγράμματα σπουδών σε επαρχία.. Αυτό με τις τηλεπικοινωνιες νιώθω ότι δεν θα το μπορώ καθόλου. Εσύ πως γίνεται να τα βαριέσαι ένας θεός ξέρει 😂😂 Απλά θέλω όσο το δυνατόν να έχει λιγότερη φυσική το τμήμα που θα διαλέξω. Πχ στο ΕΚΠΑ μέχρι και στον τίτλο έχει τις τηλεπικοινωνίες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να απόμακρυνθεις όσο γίνεται πιο γρήγορα 😂

το εχουν στον τιτλο γιατι εχει κι αυτη την κατευθυνση, επιλέγεις δηλαδή αν θα ασχοληθείς με τηλεπικοινωνιες ή με προγραμματισμό ή με ενσωματωμένα ή με κατι αλλο αναλογα τι κατευθύνσεις έχει. εγω πχ θέλω να παρω προγραμματισμό που δεν εχει μετα τιποτα απο τηλεπικοινωνίες αλλά οι περισσοτεροι συμφοιτητες μου επιλέγουν δίκτυα. Μπήκα με το πρόγραμμα σπουδων μηχανικών η/υ, και ειχαμε 3 κατευθύνσεις, τωρα που εγινε πανεπιστημιο αλλαξε όνομα και εβαλε τις τηλεπικοινωνίες αλλα τα μαθηματα εμειναν σχεδον ιδια ή εγιναν μικροαλλαγες πχ σε καποια προστεθηκαν επιπλέον κεφάλαια στην υλη ή μεταφέρθηκαν σε άλλα εξάμηνα και τα εργαστηρια είναι λιγοτερα και αντι για κατευθυνσεις εχει ροες, νομιζω 6 ή 7. Βεβαια καθως μενω επαρχία δεν είχα πολλές επιλογες, μονο αυτο το τμήμα που είναι κοντα στον τόπο διαμονης μου, το τμήμα μηχανικων η/υ της πολυτεχνικής σχολής που ειναι 5ετες και ειναι λιγο πιο μακρια (1 ωρα με το αυτοκινητο συν 6 ευρω  διοδια ή 16 ευρω εισιτηρια/ δε δικαιουμαι πασο επειδη είναι 2ο πτυχιο ) οποτε αν και το προγραμμα σπουδων ειναι σχεδον το ιδιο θα ειχα δυσκολία στη μετακινηση,  και το μεταπτυχιακό πληροφοριακα συστήματα του ΕΑΠ. η φυσική στις τηλεπικοινωνίες ειναι κυριως ηλεκτρομαγνητισμός και κυματα, για τις ασκήσεις θες τα αντίστοιχα μαθηματικά. ισως λοιπον χρειαστεις καποια φροντιστηρια/ιδιαίτερα αν έχεις κενά. Και για το ψηφιακών συστημάτων  ομως φανταζομαι θα εχεις αρκετή φυσική καθως είναι περισσότερο "ηλεκτρονική" παρα πληροφορική. 

*τα βαριέμαι σαν μαθήματα, δεν εχω ενδιαφέρον καθόλου, και σε αυτα που είμαι καλή και σε αυτα που ειναι πολυ δυσκολα. Εχω ομως και μαθηματα που μου αρέσουν πολύ αλλά εχουν μεγαλη δυσκολία, εκεί το παλεύω

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

το εχουν στον τιτλο γιατι εχει κι αυτη την κατευθυνση, επιλέγεις δηλαδή αν θα ασχοληθείς με τηλεπικοινωνιες ή με προγραμματισμό ή με ενσωματωμένα ή με κατι αλλο αναλογα τι κατευθύνσεις έχει. εγω πχ θέλω να παρω προγραμματισμό που δεν εχει μετα τιποτα απο τηλεπικοινωνίες αλλά οι περισσοτεροι συμφοιτητες μου επιλέγουν δίκτυα. Μπήκα με το πρόγραμμα σπουδων μηχανικών η/υ, και ειχαμε 3 κατευθύνσεις, τωρα που εγινε πανεπιστημιο αλλαξε όνομα και εβαλε τις τηλεπικοινωνίες αλλα τα μαθηματα εμειναν σχεδον ιδια ή εγιναν μικροαλλαγες πχ σε καποια προστεθηκαν επιπλέον κεφάλαια στην υλη ή μεταφέρθηκαν σε άλλα εξάμηνα και τα εργαστηρια είναι λιγοτερα και αντι για κατευθυνσεις εχει ροες, νομιζω 6 ή 7. Βεβαια καθως μενω επαρχία δεν είχα πολλές επιλογες, μονο αυτο το τμήμα που είναι κοντα στον τόπο διαμονης μου, το τμήμα μηχανικων η/υ της πολυτεχνικής σχολής που ειναι 5ετες και ειναι λιγο πιο μακρια (1 ωρα με το αυτοκινητο συν 6 ευρω  διοδια ή 16 ευρω εισιτηρια/ δε δικαιουμαι πασο επειδη είναι 2ο πτυχιο ) οποτε αν και το προγραμμα σπουδων ειναι σχεδον το ιδιο θα ειχα δυσκολία στη μετακινηση,  και το μεταπτυχιακό πληροφοριακα συστήματα του ΕΑΠ. η φυσική στις τηλεπικοινωνίες ειναι κυριως ηλεκτρομαγνητισμός και κυματα, για τις ασκήσεις θες τα αντίστοιχα μαθηματικά. ισως λοιπον χρειαστεις καποια φροντιστηρια/ιδιαίτερα αν έχεις κενά. Και για το ψηφιακών συστημάτων  ομως φανταζομαι θα εχεις αρκετή φυσική καθως είναι περισσότερο "ηλεκτρονική" παρα πληροφορική. 

*τα βαριέμαι σαν μαθήματα, δεν εχω ενδιαφέρον καθόλου, και σε αυτα που είμαι καλή και σε αυτα που ειναι πολυ δυσκολα. Εχω ομως και μαθηματα που μου αρέσουν πολύ αλλά εχουν μεγαλη δυσκολία, εκεί το παλεύω

Αρα με λίγα λόγια όπου και να πάω θα δω φυσική θέλοντας και μη... Στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΟΕΕ νομίζω δεν έχει ακριβώς κατευθύνσεις το πρόγραμμα σπουδών αλλά ομάδες. Που μπορείς να διαλέξεις μέχρι δύο. Η κάνω λάθος; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peggyvthlk είπε

Αρα με λίγα λόγια όπου και να πάω θα δω φυσική θέλοντας και μη... Στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΟΕΕ νομίζω δεν έχει ακριβώς κατευθύνσεις το πρόγραμμα σπουδών αλλά ομάδες. Που μπορείς να διαλέξεις μέχρι δύο. Η κάνω λάθος; 

κοιταξε το προγραμμα σπουδων και ανοιξε ενα ενα τα μαθηματα να δεις την υλη. και ομαδες να εχει διαλεγεις αυτες που σε ενδιαφέρουν

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

κοιταξε το προγραμμα σπουδων και ανοιξε ενα ενα τα μαθηματα να δεις την υλη. και ομαδες να εχει διαλεγεις αυτες που σε ενδιαφέρουν

Σε ευχαριστώ πολυυυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, peggyvthlk είπε

Τα μαθηματικά δεν με ενοχλούν καθόλου γιατί μου αρέσουν και μπορώ να τα βγάλω πέρα. Το μόνο θέμα που έχω είναι στην φυσική. Και όταν ακούω ηλεκτρονική, δίκτυα, κυκλώματα νιώθω ότι μπορεί να περάσω κάπου που δεν θα καταλάβω τίποτα και απλά θα καταλήξω να τα παρατάω... Στο ΠΑΔΑ έχετε πολλά εργαστήρια;

Το 80% των μαθημάτων έχει και το εργαστηριακό του κομμάτι 1-2 ώρες την βδομάδα κατά κάποιο τρόπο (είτε πας αναγκαστικά και κάνεις πράματα, είτε λειτουργεί "προαιρετικά" για να λύνει απορίες). Στο πρώτο έτος δεν έχει πολλά γιατί είναι κυρίως μαθήματα υποδομής όπως μαθηματικά, εισαγωγή στην πληροφορική κλπ. Τα μαθήματα ηλεκτρονικής, δικτύων, σημάτων  είναι 1-2 από το καθένα που είναι απαραίτητα ανεξαρτήτος κατεύθυνσης. Απο κεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι κυρίως στην αντίστοιχη κατεύθυνσή τους.

Επεξ/σία από Bogdi
Δημοσ.
Στις 28/5/2020 στις 1:31 ΠΜ, peggyvthlk είπε

Γεια σας, φέτος δίνω πανελλήνιες και από μικρή ήμουν παθιασμένη με τα videogames. Έχω σχεδόν όλες τις κονσόλες της Sony να φανταστείτε 😂 Το θέμα είναι ότι θέλω πολύ να σπουδάσω πληροφορική και από πέρυσι το σκέφτομαι συνέχεια. Ειδικότερα στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, της επαυξημένης και εικονικης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης. Γνωρίζω ότι τέτοιου είδους εξειδικεύσεις δεν είναι πολύ in στην Ελλάδα αλλά δεν θα με πείραζε να δουλέψω στο εξωτερικό όπως και να δουλέυω για εταιρείες του εξωτερικού από το σπίτι. Είναι ένα αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ τρέλα και πολλοί μου λένε να μην το κυνηγήσω ως εξειδίκευση διότι δεν θα βρω εύκολα δουλειά. Αλλά θεωρώ ότι όποιος θέλει και αγαπάει κάτι πάρα πολύ μπορεί να βγάλει άκρη και να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Γενικά δεν ανήκω στα αισιοδοξα άτομα οπότε δεν έχω ιδέα πως θα τα πάω στις εξετάσεις. Ελπιζω όσο πιο καλά γίνεται για να μπορέσω να περάσω σε μια σχολή πληροφορικής. Σε όσα φόρουμ έχω διαβάσει σχετικά με αυτές τα μόνα που ξέρω είναι ότι στο ΕΚΠΑ η πληροφορική είναι τοπ. Απλώς δεν με ενδιαφέρει το θέμα των τηλεπικοινωνιών όπως και γνωρίζω ότι εχει μαθήματα φυσικής μέσα που θα μου κάνουν την ζωή δύσκολη (Στην Β λυκείου ήμουν θεωρητική επομένως έχω να διαβάσω φυσική από το γυμνάσιο). Αμέσως μετά η σχολή της ΑΣΟΕΕ λένε ότι υπερέχει του ΠΑΠΕΙ (λόγω κύρους και ονόματος κυρίως). Βλέποντας τα προγράμματα σπουδών κατέληξα ότι το ΠΑΠΕΙ έχει μια κατεύθυνση που είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να κυνηγήσω. Άρα ξέρω στα σίγουρα ότι θα δηλώσω πρώτα πληροφορικη στον Πειραιά. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω πολλά για το τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής του Χαροκόπειου. Έχω ακούσει διάφορα και αρνητικά και θετικά. Σκόπευα να το βάλω δεύτερο γιατι μετά από αυτό υπάρχουν μόνο δύο άλλα τμήματα με παρεμφερή αντικείμενο (ψηφιακών συστημάτων στον Πειραιά και μηχανικών υπολογιστών στο Αιγάλεω). Οπότε ελπίζω αν υπάρχει κανένας που σπουδάζει στο Χαροκόπειο να με βοηθήσει κάπως η οποίος γνωρίζει παραπάνω να πει την γνώμη του. Το ψηφιακών συστημάτων δεν θέλω να το δηλώσω γιατί έχω ακούσει ότι είναι πιο πολύ σαν καθηγητική σχολή. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος οπότε θα είμαι ευγνώμων σε όποιον εχει περισσότερες πληροφορίες. Όσο για το μηχανικών Η/Υ αποτελεί την τελευταία μου επιλογή. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω πληροφορικη σε επαρχία οπότε θεωρώ ότι δεν μου μένουν άλλες επιλογές... 

Από εκεί και πέρα αν δεν τα καταφέρω σε αυτόν τον τομέα σκεφτόμουν ότι ένα δεύτερο αντικείμενο που θεωρώ οτι μου ταιριάζει σαν ατομο είναι η σχολική συμβουλευτική. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσω εξειδίκευσης μετά από κάποιο παιδαγωγικό τμήμα. Αλλά το θεμα εδώ είναι πως τα παιδαγωγικά βρίσκονται κάθε χρόνο ψηλά οπότε δεν έχω ιδέα αν πρέπει να τους δώσω παραπάνω βάση από την πληροφορική. 

Άλλες σχολές που έχετε να προτείνετε και που ενδεχομένως μπορει να μου ταιριάζουν η να με οδηγήσουν με κάποιον τρόπο στις παραπάνω δύο εξειδίκευσεις είναι απολύτως δεκτές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ειλικρινά συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο:')) Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτική γίνεται:') 

Μίλησα με τον καθηγητή μου που μου κάνει ΑΕΠΠ και μου είπε ότι πρέπει να επικεντρωθω σε τμηματα καθαρά πληροφορικής δηλαδή ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ και ΠΑΔΑ. Κοιτάζοντας το πρόγραμμα σπουδών του ΠΑΔΑ βέβαια έπαθα σοκ γιατί μέχρι την επιλογή κατεύθυνσης έχει πάρα πολλά μαθήματα με ηλεκτρονική, δίκτυα, συστήματα και τα σχετικά. Οπότε σκεφτόμουν μετά το ΠΑΠΕΙ να δηλωσω το Χαροκόπειο και τέλος το ΠΑΔΑ. Και ενδιάμεσα παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης που είναι η μία από τις δύο σχολές που με ενδιαφέρουν μετά (η άλλη είναι το μάρκετινγκ στο ΟΠΑ αλλα δεν ξέρω αν θα το δηλώσω γενικά επειδή δεν με τραβάει τόσο όσο η πληροφορική.) Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας οποίος έχει κάτι άλλο να προσθεσει ελεύθερα 🙏🏻🧡 

Δημοσ.
On 30/05/2020 at 00:33, peggyvthlk said:

Μίλησα με τον καθηγητή μου που μου κάνει ΑΕΠΠ και μου είπε ότι πρέπει να επικεντρωθω σε τμηματα καθαρά πληροφορικής δηλαδή ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ και ΠΑΔΑ. Κοιτάζοντας το πρόγραμμα σπουδών του ΠΑΔΑ βέβαια έπαθα σοκ γιατί μέχρι την επιλογή κατεύθυνσης έχει πάρα πολλά μαθήματα με ηλεκτρονική, δίκτυα, συστήματα και τα σχετικά. Οπότε σκεφτόμουν μετά το ΠΑΠΕΙ να δηλωσω το Χαροκόπειο και τέλος το ΠΑΔΑ. Και ενδιάμεσα παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης που είναι η μία από τις δύο σχολές που με ενδιαφέρουν μετά (η άλλη είναι το μάρκετινγκ στο ΟΠΑ αλλα δεν ξέρω αν θα το δηλώσω γενικά επειδή δεν με τραβάει τόσο όσο η πληροφορική.) Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας οποίος έχει κάτι άλλο να προσθεσει ελεύθερα 🙏🏻🧡 

Ειμαι και εγω φοιτητης πληροφορικης στο ΠΑΔΑ. Ηθελα να προσθεσω απλα οτι στο προγραμμα σπουδων μας εχει και μαθηματα "παιδαγωγικών" οπως για παραδειγμα Διδακτικη της πληροφορικης, το οποιο το παρακολουθησα το προηγουμενο εξαμηνο και ηταν πολυ ενδιαφερον, αλλα και αλλα πιο γενικα όπως δικαιο στην πληροφορικη, φιλοσοφια της πληροφορικης κλπ. Οπως και να εχει στο προγραμμα σπουδων υπαρχουν μαθηματα σχετικα με game Development οπως "Γραφικα υπολογιστων" το οποιο ειναι κατα 90% αλγεβρα και οχι αυτο που νομιζεις(π.χ. να σχεδιαζεις σε καποιο σχεδιαστικο προγραμμα παιχνιδια)και "Αναπτυξη παιχνιδιων σε VR και AR" το οποίο ειναι πιο πρακτικο απο γραφικα και ειχαμε δουλεψει Unity.

Όπως και να εχει για να πας σε μια σχολη πρεπει να δεις το συνολικο προγραμμα σπουδων και η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να σ αρεσει το 70% των μαθηματων τουλαχιστον. Μην ξεχναμε οτι το δικο μας προγραμμα σπουδων τουλαχιστον εχει 55 μαθηματα, δεν μπορεις να πας επειδη σου αρεσουν τα 5. Π.χ.: εμενα δεν μου αρεσε ότι εχει να κανει με μικροηλεκτρονικη, ηλεκτρονικη, κυκλώματα κλπ αλλά μου αρεσουν ολα τα αλλα οπως προγραμματισμος, δικτυα κλπ.

Τέλος, το game development ειναι κάτι που το κανεις σε μεταπτυχιακο επιπεδο πιστευω. δηλαδή πρώτα θα κανεις ενα πτυχιο πληροφορικης να παρεις βασεις και μετα θα κανεις ενα μεαπτυχιακο σε game development.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Ειμαι και εγω φοιτητης πληροφορικης στο ΠΑΔΑ. Ηθελα να προσθεσω απλα οτι στο προγραμμα σπουδων μας εχει και μαθηματα "παιδαγωγικών" οπως για παραδειγμα Διδακτικη της πληροφορικης, το οποιο το παρακολουθησα το προηγουμενο εξαμηνο και ηταν πολυ ενδιαφερον, αλλα και αλλα πιο γενικα όπως δικαιο στην πληροφορικη, φιλοσοφια της πληροφορικης κλπ. Οπως και να εχει στο προγραμμα σπουδων υπαρχουν μαθηματα σχετικα με game Development οπως "Γραφικα υπολογιστων" το οποιο ειναι κατα 90% αλγεβρα και οχι αυτο που νομιζεις(π.χ. να σχεδιαζεις σε καποιο σχεδιαστικο προγραμμα παιχνιδια)και "Αναπτυξη παιχνιδιων σε VR και AR" το οποίο ειναι πιο πρακτικο απο γραφικα και ειχαμε δουλεψει Unity.

Όπως και να εχει για να πας σε μια σχολη πρεπει να δεις το συνολικο προγραμμα σπουδων και η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να σ αρεσει το 70% των μαθηματων τουλαχιστον. Μην ξεχναμε οτι το δικο μας προγραμμα σπουδων τουλαχιστον εχει 55 μαθηματα, δεν μπορεις να πας επειδη σου αρεσουν τα 5. Π.χ.: εμενα δεν μου αρεσε ότι εχει να κανει με μικροηλεκτρονικη, ηλεκτρονικη, κυκλώματα κλπ αλλά μου αρεσουν ολα τα αλλα οπως προγραμματισμος, δικτυα κλπ.

Τέλος, το game development ειναι κάτι που το κανεις σε μεταπτυχιακο επιπεδο πιστευω. δηλαδή πρώτα θα κανεις ενα πτυχιο πληροφορικης να παρεις βασεις και μετα θα κανεις ενα μεαπτυχιακο σε game development.

Και εμένα αυτά δεν μου αρέσουν που είπες από μαθήματα. Δηλαδή ηλεκτρονική κυκλώματα και τα σχετικά. Και επειδή έχω να διαβάσω φυσική τουλάχιστον τρία χρόνια νιώθω ότι θα περάσω κάπου που είτε μου αρέσει είτε όχι δεν θα μπορέσω να το τελειώσω σαν τμήμα γιατί θα είναι παλούκι τα μαθήματα. Και από ότι έχω δει στο πρόγραμμα σπουδών του ΠΑΔΑ σε κάθε εξάμηνο έχει τουλάχιστον ένα μάθημα ηλεκτρονικής. Εσύ που είσαι φοιτητής στο τμήμα αυτό είναι πολύ δύσκολα τα μαθήματα για κάποια που δεν έχει βασικές γνώσεις επάνω σε φυσική η θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα;:(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, peggyvthlk said:

Και εμένα αυτά δεν μου αρέσουν που είπες από μαθήματα. Δηλαδή ηλεκτρονική κυκλώματα και τα σχετικά. Και επειδή έχω να διαβάσω φυσική τουλάχιστον τρία χρόνια νιώθω ότι θα περάσω κάπου που είτε μου αρέσει είτε όχι δεν θα μπορέσω να το τελειώσω σαν τμήμα γιατί θα είναι παλούκι τα μαθήματα. Και από ότι έχω δει στο πρόγραμμα σπουδών του ΠΑΔΑ σε κάθε εξάμηνο έχει τουλάχιστον ένα μάθημα ηλεκτρονικής. Εσύ που είσαι φοιτητής στο τμήμα αυτό είναι πολύ δύσκολα τα μαθήματα για κάποια που δεν έχει βασικές γνώσεις επάνω σε φυσική η θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα;:(

Πιστευω δεν θα εχεις προβλημα με την Φυσικη. και εγω δεν ειχα πολυ ιδεα αλλα με λιγο διαβασμα περαστηκε. Αν ειναι μονο  1 μαθημα το εξαμηνο που δεν σ αρεσει τοτε καλα ειναι :P Γενικα να ξερεις το τμημα εχει αρκετα μαθηματικα, δεν ειναι μονο τα προφανες μαθηματικα, δηλαδη μαθηματικα Ι, μαθηματικα ΙΙ, αλγεβρα κλπ, ειναι και αλλα μαθηματα που εχουν μαθηματικα οπως Αλγοριθμοι και πολυπλοκοτητα, Σηματα & Συστηματα, Θεωρια κυκλωματων και αλλα. Δεν στο λεω για να σε αποθαρυνω, απλα στο λέω για να ξερεις. Διοτι εγω πριν μπω ελεγα "νταξει μωρε 4 μαθηματα με μαθηματικα ειναι, σιγα θα τα βγαλω".

Οι περισσοτεροι εχω παρατηρησει εχουν θεμα με την λογικη του να φτιαχνουν αλγοριθμους, με τον προγραμματισμο και οχι τοσο με τα μαθηματικα και φυσικη. Πιστευω τα πρωτα 4 εξαμηνα ειναι καθοριστικα για να καταλαβεις αν σου αρεσει η σχολη. Καλο θα ηταν να κανεις κανα εισαγωγικο μαθημα στο ιντερνετ για προγραμματισμο για να δεις αν σ αρεσει ή οχι, πρωτου δηλωσεις σχολη πληροφορικη, διοτι πιστεψε με θα προγραμματισεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην σχολη.

Απο κει και περα μετα μπορεις να ακολουθησεις διαφορες κατευθυνσεις και να παρεις μαθηματα που σου αρεσουν καλυτερα εσενα. γενικα ειτε ερχεσαι απο επαλ ειτε απο γενικο λυκειο, αν εχεις τις βασικες γνωσεις καλυμμενες εισαι οκ πιστευω.Εγω στην θεση σου δυο πραγματα θα τσεκαρα, πρωτον: Να κανω καποιο μαθημα online για προγραμματισμο(π.χ.: Γλωσσα C), και δευτερον: οτι δεν εχω μεινει πισω στα μαθηματικα, δηλαδη να ξερεις να λυνεις βασικα ολοκληρωματα, παραγωγους. Αλλα να ξερεις θελει αρκετο διαβασμα η σχολη και να ασχολεισαι καθε μερα καποιες ωρες, αν θες να την βγαλεις στην ωρα της.

Επεξ/σία από Aggeluska

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...