Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Όντας άσχετος με το θέμα μέχρι σήμερα, πρέπει να αγοράσω μια σχάρα για να μεταφέρω τα δυο ποδήλατα των παιδιών. Αυτοκίνητο Kia ceed.

Ξερει κανένας πατέρας που εχει κάνει ήδη έρευνα κ αγορά να με βοηθήσει; Η κάποιος ποδηλατοβιος; Τι να προσέξω ας πούμε; Κάτι οικονομικό θα ήθελα. Βλέπω πχ στο πρακτικέρ μια κ στο Σκρουτζ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν.

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Καλησπέρα. Όντας άσχετος με το θέμα μέχρι σήμερα, πρέπει να αγοράσω μια σχάρα για να μεταφέρω τα δυο ποδήλατα των παιδιών. Αυτοκίνητο Kia ceed.

Ξερει κανένας πατέρας που εχει κάνει ήδη έρευνα κ αγορά να με βοηθήσει; Η κάποιος ποδηλατοβιος; Τι να προσέξω ας πούμε; Κάτι οικονομικό θα ήθελα. Βλέπω πχ στο πρακτικέρ μια κ στο Σκρουτζ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν.

Ευχαριστώ πολύ. 

Thule (ακριβές) ή Mottez ή Saris για μένα.
Έχω μία Mottez Standard Bike Carrier εδώ και 10+ χρόνια, την έχω φορέσει σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα και είναι μια χαρά.
Απλά την αποθηκεύω όποτε δεν την χρησιμοποιώ για να μην την διαλύσει ο ήλιος/βροχή και να μην κτυπήσει κανένας περαστικός.

Μην τσιγκουνευτείς πάντως.

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειδα την εκκληση στο θεμα με τις ψησταριες οποτε θα απαντησω :D

εγω ειμαι της αλλης αποψης, επειδη κουβαλαω το δικο μου και της μικρης, σε εντος αθηνας αποστασεις, πηρα μια ψιλοφτηνη των 55ε. με χοντρα σιδερα ομως, μια χαρα ειναι στιβαροτατη δεν εχω κανενα παραπονο. παιρνει 3 ποδηλατα. τη ρυθμιζεις την πρωτη φορα και μετα μπαινει σε 2,5 λεπτα με χρονομετρο.  μαλιστα εκανα και συνεννοηση με τον μαγαζατορα αν δε μπαινει στο mx5 να την παω πισω, οκ μου ειπε.

αν παντως θες για καθημερινη χρηση και μεγαλυτερες αποστασεις και 3 ποδηλατα ισως πρεπει να πας σε κατι πιο μεγαλο/στιβαρο και να μπαινει πιο ευκολα. Οχι οτι δε θα κανεις τη δουλεια με τη φτηνη αλλα οκ για λιγο καλυτερα.

Επεξ/σία από fuz10n
Δημοσ.

Η καλύτερη λύση και ασφαλέστερη είναι μπάρες οροφής και σχάρες για ποδήλατο πάνω. Νομίζω είναι και η μόνη νόμιμη λύση. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δυστυχώς στην οροφή έχω μπαγκαζιερα. Η κυρίως χρήση θα είναι Αθήνα Κορινθία κ ελάχιστο σχετικά εντός πόλης. Νταξει βλέπω κάποιες είναι πιο ακριβές κ προφανώς πιο καλές κατασκευές,αλλά δεν ξέρω.

Αυτή ας πούμε;

https://www.praktiker.gr/m/p/sxara-aytokinitou-v8-max-power-gia-3-podilata-81463

Έσεις ποια βάλατε @fusion10

Δημοσ.

με ομοια χρηση με την δικη σου περιπτωση εγω αγορασα σχαρα απο το μαγαζι που πηραμε τα ποδηλατα. Την αγορασα 90 ευρω - δεν θυμαμε μαρκα - ειναι όμως αλουμινιου και δενει επανω/κατω και πλαι. Εχει 3 θεσεις και πλαστικα που αγκιστρωνουν το ποδηλαδο. Φετος που αλλαξαμε τα ποδηλατα και πηραμε ενα 29' και ενα 24' η ιδια σχαρα μπορει να τα φορτωθει.

Πηγαινε λοιπον καλυτερα σε ενα ποδηλαταδικο και εκει πιστευω θα βρεις - ειναι μια αγορα που οσο αλλαζεις ποδηλατα θα ειναι και μεγαλυτερη αναγκη η σχαρα οποτε παρε καποια που να κανει και για μελοντικη χρηση και ας ειναι ακριβη για την σημερινη σου χρηση.

Δημοσ.

Πατέρας με δυο ποδήλατα παιδιων κ εγω κ με χρήση σχάρας εδώ κ 3 χρόνια. Αγόρασα αυτη

https://www.skroutz.gr/s/8943470/Hollywood-Racks-E3-Express.html 

απο ποδήλαταδικο κυριως για να μου δείξουν το βάλε βγάλε . Να ξέρεις οτι ειναι ταλαιπωρία κ θα το σκέφτεσαι σαν αγγρεια κάθε φορα ειδικα το βάλε . Αν και ειναι δυο τα ποδήλατα θα χρειαστείς σχάρα τριών ποδηλάτων . Ενα θεμα ειναι οτι οι έτοιμες θήκες για τα ποδήλατα οπως η δίκη μου δε βολεύουν καθόλου . Εγω πήγα κ τις έβγαλα κ απο τότε μου εχει γινει πολυ πιο εύκολη η φόρτωση . Η σχάρα ειναι στιβαρή και πιάνει καλά ομως παντα οταν κουβαλάω τα ποδήλατα οδηγάω σα τη κότα και φουλ προσεχτικά . 

Το άλλο θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει περίπτωση μία στις τόσες να μη σου ερθει στο κεφαλι . Θα είσαι τυχερός να σε παρει ξώφαλτσα οπως εμένα 2-3 φορες κ όχι γεμάτα που μπορεί να στο ανοίξει . Επίσης με τα πολλα βάλε βγάλε καποιες μικρο φθορές στο αυτοκίνητο θα τις έχεις . Εχω ρίξει πολλα μπινελικια σε διάφορες φάσεις με τη σχάρα σε φάση να βγει η γειτονιά στα μπαλκόνια αλλα δυστυχώς παιδια με ποδήλατα κ αμάξι χωρίς καρότσα ειναι αναπόφευκτο κακό η σχάρα .

Θα σου πρότεινα αυτή https://www.skroutz.gr/s/16707348/Autoline-Biki-13753.html απο αυτες που βλεπω στο skroutz αλλα το καλυτερο ειναι να τη δοκιμάσεις επι τόπου .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, totalius είπε

Πατέρας με δυο ποδήλατα παιδιων κ εγω κ με χρήση σχάρας εδώ κ 3 χρόνια. Αγόρασα αυτη

https://www.skroutz.gr/s/8943470/Hollywood-Racks-E3-Express.html 

απο ποδήλαταδικο κυριως για να μου δείξουν το βάλε βγάλε . Να ξέρεις οτι ειναι ταλαιπωρία κ θα το σκέφτεσαι σαν αγγρεια κάθε φορα ειδικα το βάλε . Αν και ειναι δυο τα ποδήλατα θα χρειαστείς σχάρα τριών ποδηλάτων . Ενα θεμα ειναι οτι οι έτοιμες θήκες για τα ποδήλατα οπως η δίκη μου δε βολεύουν καθόλου . Εγω πήγα κ τις έβγαλα κ απο τότε μου εχει γινει πολυ πιο εύκολη η φόρτωση . Η σχάρα ειναι στιβαρή και πιάνει καλά ομως παντα οταν κουβαλάω τα ποδήλατα οδηγάω σα τη κότα και φουλ προσεχτικά . 

Το άλλο θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει περίπτωση μία στις τόσες να μη σου ερθει στο κεφαλι . Θα είσαι τυχερός να σε παρει ξώφαλτσα οπως εμένα 2-3 φορες κ όχι γεμάτα που μπορεί να στο ανοίξει . Επίσης με τα πολλα βάλε βγάλε καποιες μικρο φθορές στο αυτοκίνητο θα τις έχεις . Εχω ρίξει πολλα μπινελικια σε διάφορες φάσεις με τη σχάρα σε φάση να βγει η γειτονιά στα μπαλκόνια αλλα δυστυχώς παιδια με ποδήλατα κ αμάξι χωρίς καρότσα ειναι αναπόφευκτο κακό η σχάρα .

Θα σου πρότεινα αυτή https://www.skroutz.gr/s/16707348/Autoline-Biki-13753.html απο αυτες που βλεπω στο skroutz αλλα το καλυτερο ειναι να τη δοκιμάσεις επι τόπου .

Συμφωνώ 100% στο θέμα της αγγαρείας.

Και εγώ έχω πάρει μία που είναι ίδια με την πρώτη , και επειδή έχω και θέμα και με αυχένα-μέση και ζορίζομαι να κρατάω βάρος πάνω απο το ύψος των ώμων , μπορώ να πώ ότι μου βγαίνει ο πάτος για να φορτώσω 2 ποδήλατα επάνω τα οποία είναι και σχετικά μικρά ( 6 και 8 χρονών) , με μεγαλύτερα δεν μπορώ να φανταστώ πόσο ζόρι θα είναι.

Και ειδικά επειδή πρέπει να κεντράρεις το κάθε ποδήλατο διαφορετικά για να καταφέρεις να το δέσεις

Αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή ..... η καλύτερη λύση είναι με κοτσαδόρο αλλά ξεφεύγουν πάνω απο 250ε

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δυστυχώς στην οροφή έχω μπαγκαζιερα. Η κυρίως χρήση θα είναι Αθήνα Κορινθία κ ελάχιστο σχετικά εντός πόλης. Νταξει βλέπω κάποιες είναι πιο ακριβές κ προφανώς πιο καλές κατασκευές,αλλά δεν ξέρω.

Αυτή ας πούμε;

https://www.praktiker.gr/m/p/sxara-aytokinitou-v8-max-power-gia-3-podilata-81463

Έσεις ποια βάλατε @fusion10

https://www.peruzzosrl.com/en/bike-carrier/rear-mounted/verona.php

την ειχα βρει σκρουτζ κανα 55 60 δε θυμαμαι

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα παρέλαβα ποδήλατα για μένα και τη σύζυγό μου και επειδή θα θέλαμε κάποιες φορές να βγαίνουμε και εκτός Αθήνας σκόπευα να πάρω και σχάρα (αν τη λέω σωστά) που πιάνει με ιμάντες στο πορτ μπαγκαζ. 

Στο decathlon από όπου παρέλαβα και τα ποδήλατα αφού ρώτησαν τι αμάξι έχω (Skoda Kodiaq) το οποίο έχει τις κλασικές «αεροτομές» που έχουν τα πιο πολλά αυτοκίνητα πια εργοστασιακά και μου είπαν ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να ξηλώσει την αεροτομή λόγω βάρους.

Καθως δεν θα ήθελα να δωσω κανένα 500αρι+ για να πάρω βάση κοτσαδορου+τη βάση των ποδηλάτων ξερει κανεις αν υπάρχει κάποια ασφαλής επιλογή στα 100€ max;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Achilles519 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα παρέλαβα ποδήλατα για μένα και τη σύζυγό μου και επειδή θα θέλαμε κάποιες φορές να βγαίνουμε και εκτός Αθήνας σκόπευα να πάρω και σχάρα (αν τη λέω σωστά) που πιάνει με ιμάντες στο πορτ μπαγκαζ. 

Στο decathlon από όπου παρέλαβα και τα ποδήλατα αφού ρώτησαν τι αμάξι έχω (Skoda Kodiaq) το οποίο έχει τις κλασικές «αεροτομές» που έχουν τα πιο πολλά αυτοκίνητα πια εργοστασιακά και μου είπαν ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να ξηλώσει την αεροτομή λόγω βάρους.

Καθως δεν θα ήθελα να δωσω κανένα 500αρι+ για να πάρω βάση κοτσαδορου+τη βάση των ποδηλάτων ξερει κανεις αν υπάρχει κάποια ασφαλής επιλογή στα 100€ max;

Αν έχεις μπάρες οροφής κοίτα για αντίστοιχη σχάρα, απλά μην περιμένεις ότι θα την βγάλεις φθηνά με κάνα 100ρικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...