alexakos89 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Πιστεύω οι Mac users βιώνουμε τον απολυτό ρατσισμό. Λευκοί - μαύροι ένα πράγμα. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alexakos89 είπε Πιστεύω οι Mac users βιώνουμε τον απολυτό ρατσισμό. Λευκοί - μαύροι ένα πράγμα. Εσείς το προκαλείτε στον εαυτό σας. Μου θυμίζεις το γνωστο ανεκδοτο Ένας που κάνει κροσφιτ, είναι βίγκαν και μακ γιουσερ μπαίνει σε ένα μπαρ. Πώς το ξέρουμε ότι είναι; . . . Θα το ανακοινώσει με μεγάφωνο ο ίδιος. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
malakudi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Τι σημαίνει timeline video editing? Αν δεν δουλεύεις σε timeline, αλλάζει κάτι; Εγώ, που δουλεύω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με NLE εδώ και 30 χρόνια δεν έχω δει ούτε έναν που να δουλεύει με ultra wide και το τελευταίο που μας νοιάζει είναι οι πυρήνες, ειδικά όσοι δουλεύουν Adobe (Premiere). RAM και GPU θέλουμε. Όσον αφορά το καθαρό video editing (όχι composition και άλλα βαριά fx), ούτε αυτά δεν χρειάζεσαι αρκεί να ξέρεις με ποιο workflow θα δουλέψεις. πχ. εκτός απ' το 15άρι Dell (i7, 1060, 16RAM) που έχω για να δουλεύω εκτός σπιτιού (σε γραφεία εταιρειών παραγωγής κυρίως), στο σπίτι δουλεύω με C2D, GT740 και 8GB RAM στα 800. Να προσθέσω ότι πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν σε Macbook Pro 13 και 15 όπως επίσης και σε Air. Τα εργαλεία δεν σε κάνουν μάστορα. Ότι πεις, φαντάζομαι τις 30ρες οθόνες η Apple τις βγάζει για άλλη δουλειά και όλοι αυτοί που γνωρίζω να δουλεύουν με ultra-wide το κάνουν για την πλάκα τους. Εσύ σαν επαγγελματίας θα πήγαινες να δουλέψεις με 13ρη laptop σε καφετέρια; Με το χέρι στη καρδιά. Είναι φανερό ότι το θέμα είναι τρολ. edit: έχω macbook i5 13ρη, το air όχι το pro, αλλά δε το θεωρώ εργαλείο δουλειάς. Το έχω γιατί είναι πανάλαφρο και κρατάει αρκετές ώρες η μπαταρία του. Όταν θέλω να δουλέψω, δουλεύω σε 2 24ρες στο γραφείο. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από malakudi
Anagnwstis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Θα πάρω Mac και εγω για gaming τώρα με πείσατε 🍎
mindreader Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Εγω πιστευω οτι τα laptops, ειναι με για portability και μετακινηση, αλλα για εσωτερικους χωρους. Κι εγω macbook pro εχω, μια περιουσια ειχα δωσει να το παρω, και δεν διακινδυνευω να το βγαλω φορα παρτιδα... Το λεω γιατι εχω κατι φιλους που με προτρεπουν να σκασω μυτη σε παραλια, και να δουλευω απο εκει....γελοια πραγματα.... Μονο σε εσωτερικους χωρους, πχ δωματιο ξενοδοχειου, ή σε καποιο αλλο εταιρικο περιβαλλον. Ουτε ποζεριες, και κυριως, 'προσεχω για να το εχω'. 1
Simos805 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 8 hours ago, malakudi said: Εγώ ξέρω πως όσοι δουλεύουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ timeline video editing θέλουν πολυπύρηνα (HEDT Intel ή ακόμα καλύτερα AMD Threadripper ) και 34ρες ultra wide οθόνες. Τώρα εσύ λες δουλεύεις με 4 core i5 και 13αρα οθόνη στη καφετέρια. Troll alert είναι το θέμα σου και σου απάντησα όπως έπρεπε. Μπορείς να συνεχίσεις. Άρα για εσένα video editing σημαίνει μόνο παραγωγή holywood εε? Το να φτιάχνω ένα βίντεο για το κανάλι μου στο YouTube ή για μια βάπτιση ας πούμε που δεν έχει τόσες απαιτήσεις δεν παίζει εε? Επίσης όπως είπα, ο 4πύρινος 10th gen i5, τα 16gb ram, τα intel iris graphics και ο γρήγορος SSD του συγκεκριμένου μηχανήματος μου είναι αρκετά για τις πιο light δουλειές που κάνω. Ναι οκ δεν θα κάτσω να δουλέψω Project του after effects με 50 layers στο timeline στο συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά πάρα πολλέα από τις δουλειές που κάνω σε final cut, photoshop και lightroom τις κάνει άψογα και το form factor βολεύει πάρα πολύ. Για οτιδήποτε πιο απαιτητικό έχω iMac στο σπίτι. 7 hours ago, gergios.boussias said: να ειστε καλα παιδια, ευθυμησα λιγο, το ειχα αναγκη. οσο τωρα για τον θεματοθετη, αν ποτε , λεω αν ποτε, σου χαλασει κατι καποιο παιδακι και ειδικα το κοψεις και κατω απο 12, (δυσκολο γιατι σημερα ειναι και ανεπτυγμενα τα ατιμα) ΜΗΝ διανοηθεις να το ακουμπησεις!!! στο λεω με πολυ φιλικη διαθεση. αν ειναι το δικο μου θα σε σπειρω στο χωμα και μετα θα σου πληρωσω το λαπτοπ. αν πεσεις σε κανεναν αλλον ομως πιο αγριο θα σε σπειρει στο χωμα , θα σου κανει μυνηση για βιοπραγια ανηλικου, θα σε ξαναβγαλει απο το χωμα θα σε ξανασπειρει και μετα ΔΕΝ θα σου πληρωσει το λαπτοπ. αν ερθει η κακια η ωρα, μπανισε δεξια αριστερα αμα δεις καμια-κανεναν να μπινελικωνει τοτε αυτος/η ειναι ο γονεας. στο πολυ χαλαρο και πολυ ευγενικο δες πως θα τα βρεις. αν ειμαι εγω εννοειται οτι θα σου πληρωσω την ζημια και θα χωρισουμε σαν φιλοι. Με την προυποθεση οτι δεν ακουμπησες το παιδι μου. Καλά αυτό εννοείται για εμένα, δεν θα τα έβαζα ποτέ με παιδί, δεν φταίει έτσι κι αλλιώς το παιδί αλλά ο γονιός που δεν το πρόσεξε και δεν του είπε να παίζει πιο μακριά από τους ανθρώπους που κάθονται/τρώνε.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, malakudi said: Ότι πεις, φαντάζομαι τις 30ρες οθόνες η Apple τις βγάζει για άλλη δουλειά και όλοι αυτοί που γνωρίζω να δουλεύουν με ultra-wide το κάνουν για την πλάκα τους. Εσύ σαν επαγγελματίας θα πήγαινες να δουλέψεις με 13ρη laptop σε καφετέρια; Με το χέρι στη καρδιά. Είναι φανερό ότι το θέμα είναι τρολ. edit: έχω macbook i5 13ρη, το air όχι το pro, αλλά δε το θεωρώ εργαλείο δουλειάς. Το έχω γιατί είναι πανάλαφρο και κρατάει αρκετές ώρες η μπαταρία του. Όταν θέλω να δουλέψω, δουλεύω σε 2 24ρες στο γραφείο. Οι 30ρες τής Apple δεν είναι ultra-wide. Αυτοί που ξέρεις ότι δουλεύουν σε ultra-wide, μπορεί να το κάνουν γιατί τους βολεύει ή για μόστρα. Απαραίτητες πάντως, πόσω μάλλον "σήμα κατατεθέν" των μοντέρ, δεν είναι. Για δημιουργική δουλειά όχι, δεν θα πήγαινα, λόγω φώτων και θορύβου. Render, transcode και τέτοια, θα έκανα στην καφετέρια (αν πήγαινα στις καφετέριες). Και εν κινήσει στο αυτοκίνητο έχω κάνει τέτοια. Το αν είναι εργαλείο δουλειάς εξαρτάται απ' τον τρόπο που το χρησιμοποιείς, όχι απαραίτητα απ' τα χαρακτηριστικά. Πέρα απ' το μέγεθος της οθόνης, στο Air θα μπορούσα να μοντάρω μεγάλου μήκους, εύκολα. Και 'γω στο σπίτι με 2 24άρες είμαι αλλά 16:9. Με βολεύουν πιο πολύ από μία Ultra-Wide. Χωρίς φορητό όμως δεν βγαίνει η δουλειά με τα προγράμματα που έχει ο χώρος. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχω πρόσβαση στο project, ακόμα και για κάτι απλό. Αν θεωρείτε το θέμα troll, μην απαντάτε, αλλιώς μοιάζει ότι απλώς κάνετε τους έξυπνους. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από CheOnWeb 1 2
Simos805 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Εγω πιστευω οτι τα laptops, ειναι με για portability και μετακινηση, αλλα για εσωτερικους χωρους. Κι εγω macbook pro εχω, μια περιουσια ειχα δωσει να το παρω, και δεν διακινδυνευω να το βγαλω φορα παρτιδα... Το λεω γιατι εχω κατι φιλους που με προτρεπουν να σκασω μυτη σε παραλια, και να δουλευω απο εκει....γελοια πραγματα.... Μονο σε εσωτερικους χωρους, πχ δωματιο ξενοδοχειου, ή σε καποιο αλλο εταιρικο περιβαλλον. Ουτε ποζεριες, και κυριως, 'προσεχω για να το εχω'. Καλά σε παραλία ακραία πράγματα... εκτός του ότι με τον ήλιο δεν πρόκειται να δεις καν την οθόνη, είναι και επικίνδυνο για χίλιους δυο λόγους. Εγώ σε κφετέρια όταν δουλεύω εννοείται είναι εσωτερικά, απλά η συγκεκριμένη είχε ανοιχτή τζαμαρία και ήρθε η μπάλα! Εγώ και το κινητό μου φοβάμαι να το παίρνω στην παραλία... λίγο η αλμύρα, λίγο ο ήλιος που καίει, λίγο να περάσει κανείς να βουτήξει την τσάντα με το κινητό μέσα... 37 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Οι 30άρες τής Apple δεν είναι ultra-wide. Αυτοί που ξέρεις ότι δουλεύουν σε ultra-wide, μπορεί να το κάνουν γιατί τους βολεύει ή για μόστρα. Απαραίτητες πάντως, πόσω μάλλον "σήμα κατατεθέν" των μοντέρ, δεν είναι. Για δημιουργική δουλειά όχι, δεν θα πήγαινα, λόγω φώτων και θορύβου. Render, transcode και τέτοια, θα έκανα στην καφετέρια (αν πήγαινα στις καφετέριες). Και εν κινήσει στο αυτοκίνητο έχω κάνει τέτοια. Το αν είναι εργαλείο δουλειάς εξαρτάται απ' τον τρόπο που το χρησιμοποιείς, όχι απαραίτητα απ' τα χαρακτηριστικά. Πέρα απ' το μέγεθος της οθόνης, στο Air θα μπορούσα να μοντάρω μεγάλου μήκους, εύκολα. Και 'γω στο σπίτι με 2 24άρες είμαι αλλά 16:9. Με βολεύουν πιο πολύ από μία Ultra-Wide. Χωρίς φορητό όμως δεν βγαίνει η δουλειά με τα προγράμματα που έχει ο χώρος. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχω πρόσβαση στο project, ακόμα και για κάτι απλό. Αν θεωρείτε το θέμα troll, μην απαντάτε, αλλιώς μοιάζει ότι απλώς κάνετε τους έξυπνους. Ακριβώς αυτό. Αν και για τις ultrawide εγώ θεωρώ ότι μπορεί να βολεύουν λόγω χώρου, αν κι δεν έχω δοκιμάσει να δουλέψω σε μια ποτέ. Όσον αφορά τον θόρυβο της καφετέριας, για αυτό το λόγο έχω AirPods pro με noise cancellation! Και πριν πεταχτούν μερικοί να σχολιάσουν περί μόστρας κλπ, το αναφέρω απλά για να εξηγήσω το use case μου, ότι δηλαδή δουλεύω με noise cancelling ακουστικά (και τα συγκεκριμένα ναι, είναι πάρα πολύ καλά και βολικά) ακριβώς για να μην έχω παρεμβολές από εξωτερικούς θορύβους και να καταλάβουν μερικοί ότι δεν είναι όλα όπως τα φαντάζονται. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Simos805
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα