Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πάρα πολύ καλό μόνιτορ Samsung Syncmaster F2380.

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και ανά μερικά δευτερόλεπτα σβήνει (μαυρίζει) η οθόνη για ένα δευτερόλεπτο σχεδόν και μετά επιστρέφει και το κάνει συνέχεια.

Αφημένη για μερικούς μήνες στην άκρη, όταν την ξαναέβαλα δεν έκανε τίποτα για 1-2 μέρες, μετά ξεκίνησε πάλι.

Έχω δοκιμάσει βέβαια άλλα καλώδια και συνδέσεις.

Έχετε καμμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Θα προσπαθήσω να τη φτιάξω μόνος μου αλλά αν είναι κάτι που δεν μπορώ και είναι λογικό το κόστος θα την πάω για επισκευή.

Αν έχετε να συστήσετε επίσης κάποιο αξιόπιστο σέρβις Κερατσίνι - Νίκαια - Πειραιά και περίχωρα πείτε.

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το προβλημα που αναφέρεις σημαίνει πυκνωτής στο κύκλωμα τροφοδοσίας της οθόνης. Αν όντως την επισκευή μπορείς να την κάνεις μόνος σου και γνωρίζεις απο ηλεκτρονικά, τότε ανοίγεις την οθόνη, διαπιστώνεις ποιος πυκνωτής έχει το πρόβλημα, τον αφαιρείς και εγκαθιστάς ένα παρόμοιο που θα έχεις προμηθευτεί απο κατάστημα ηλεκτρονικών (πχ ραδιο κατουμας). Θες κατσαβίδι, και κολλητήρι για να κάνεις την δουλειά. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έβγαλα την πλακέτα τροφοδοσίας αλλά δεν υπάρχει κάποιος πυκνωτής με εμφανή βλάβη και δεν γνωρίζω πώς να τους ελέγξω. 

Έχω ένα αρκετά καλό πολύμετρο που τσεκάρει και πυκνωτές αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται.

Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι μερικά σέρβις συνοικιακά και μη είναι λίγο επίφοβα ως προς το κόστος και την ποιότητα της επισκευής.

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας και Καλή Χρονιά.

Έχω το ίδιο πρόβλημα με μία Samsung SyncMaster 206bw. Αναβοσβήνει καμιά 20αρια φορές αλλά μετά λειτουργεί κανονικά.
Τελικά, την δική σας οθόνη την φτιάξατε; Που ακριβώς εντοπίσατε εσείς βλάβη στο κύκλωμα τροφοδοσίας;

Με εκτίμηση,
Shelduck

 

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να ελέγξουμε τους πυκνωτές αφήνουμε την εργασία να την κάνει ένας επαγγελματίας ή ένας σχετικός με το αντικείμενο. Αν δεν έχετε την απαραίτητη γνώση και δεν το έχετε ξανακάνει ενδέχεται να κάνετε μεγαλύτερη ζημιά. Τονίζοντας το παραπάνω έχουμε: Οι πυκνωτές στις περισσότερες οθόνες TFT είναι στο κλασικό σχήμα βαρελάκι (κύλινδρος) και συνήθως αν έχουν θέμα έχουν αρχίσει να φουσκώνουν. Δες βίντεο παρακάτω. Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτα τα είδη πυκνωτή,  υπαρχουν και οι SMD πυκνωτές που ειναι πιο μικροι (ψάξτε τους). Στη πρώτη περίπτωση είναι δυνατός κ ο οπτικός έλεγχος τις περισσότερες φορες. Αφού εντοπίσεις το λάθος πυκνωτή, τον αφαιρείς και προσθέτεις καινούργιο ιδίων χαρακτηριστικών. Δεν θες μόνο το πολύμετρο, θες και κολλητήρι, θες γνώση και να καταλαβαίνεις τι κάνεις με το κολλητήρι. Για αυτό αν δεν το έχετε ξανακάνει μην το επιχειρήσετε. Οι πυκνωτές σε γενικές γραμμές είναι επικίνδυνοι γιατί θα αποφορτισουν στην επαφή με εσάς αν δεν τους πιάσετε καλά το φορτίο τους. Αν κάποιος έχει γνώση ηλεκτρονικών και τα αντίστοιχα εργαλεία είναι εύκολο να αλλάξει πυκνωτές.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...