Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω στο μπαλκόνι μου έναν βασιλικό πλατύφυλλο (για πεστο) και έναν αγιορείτικο σε μικρές γλάστρες.

Από την πρώτη μέρα που τους έβαλα είχαν προβλήματα. 

Ο πλατύφυλλος φύλλα που έπεφταν ή γίνονταν καφέ. Ευτυχώς κλάδεψα τα προβληματικά κλαδιά και τώρα φαίνεται καλύτερα.

Στον αγιορείτικο αρκετά φύλλα μαραζώνουν και πέφτουν ή ξεραίνονται τα παρακλάδια.

Ποια είναι η σωστή περιποίησή τους; Κάθε πότε χρειάζονται πότισμα, και σε τι ποσότητα περίπου γιατί έχω διαβάσει διάφορα στο ιντερνετ και έχω μπερδευτεί.

Επίσης οι γλάστρες που έχω αγοράσει, δεν βγάζουν νερό από κάτω. Σημαίνει ότι δεν έχουν καλή αποστράγγιση;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Πρώτα, βγάλε το φυτό από τη γλάστρα να δεις αν το χώμα είναι πολύ υδαρό. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε γλάστρες με τρύπες για ν' αποστραγγίζεται η περίσσεια νερού. Επίσης ο βασιλικός θέλει πολύ φως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σε σημείο με αρκετό φως. Χτυπάει και ο ήλιος 2-3 ώρες τη μέρα και προσπαθώ όσο γίνεται να μην χτυπάει απευθείας πάνω γιατί νομίζω και αυτό δεν είναι καλό.

Τελικά είχαν κάποιες οπές οι γλάστρες οι οποίες ήθελαν τρύπημα με ένα κατσαβίδι για να ανοίξουν...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Είχα βασιλικό σε κασπω (χωρίς τρύπα) και μια χαρά ήτανε. Φουντωνε συνέχεια. 

Από χαζομάρα μου τον εχασα. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Είναι σε σημείο με αρκετό φως. Χτυπάει και ο ήλιος 2-3 ώρες τη μέρα και προσπαθώ όσο γίνεται να μην χτυπάει απευθείας πάνω γιατί νομίζω και αυτό δεν είναι καλό.

Τελικά είχαν κάποιες οπές οι γλάστρες οι οποίες ήθελαν τρύπημα με ένα κατσαβίδι για να ανοίξουν...

Όντως ο βασιλικός δεν θέλει άμεσο ηλιακό φως,ειδικά το μεσημέρι.

Οι γλάστρες πρέπει να έχουν τρύπες ώστε να αποστραγγίζεται το νερό.
Το καλοκαίρι θέλουν,αν όχι κάθε μέρα,μέρα παρά μέρα νερό.Ένα ποτήρι,όχι να γίνει η γλάστρα λίμνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...