Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adrian είπε

Το αμάξι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ελληνικό διαβατήριο ταυτότητα η δίπλωμα. Είναι αγορασμένο στο εξωτερικό με στοιχεία του εξωτερικού. Είσοδος στην Ελλάδα γίνεται με ελληνικά χαρτιά, για το αυτοκίνητο δεν ζήτησαν τίποτα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου στα σύνορα. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.. πως τα συνδέουν.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να σε περιμένει το πρόστιμο στην έξοδο από την χώρα όπως γίνεται εδώ για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

με τι διπλωμα οδηγας???πες μου χωρα να σου πω και αλλα 2 πραγματα που ισως να μην ξερεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

ξεχνα τη κληση.....το αυτοκινητο η πινακιδα του αυτοκινητου ειναι παντρεμενη με το διπλωμα σου και διαβατηριο σου....η κληση θα παει στις ενοικιασεις αν ειναι ενοικιασμενο και αυτοι θα δωσουν ολα τα στοιχεια στην αστυνομια-τροχαια.Αν ειναι δικο σου δε θελει πολυ αναλυση πως θα σου ερθει.

Με έχουν γράψει 2 φορές με γερμανικές πινακίδες Ελλάδα.Μια φορά το 2004 και μια το 2015,έχω ελληνικό δίπλωμα,το αμάξι στο όνομα μου.Δεν ήρθε ποτέ καμμία κλήση.Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι δεν ξέρω.

Εδώ λέει και για αμάξι ΕΚΤΟΣ Ε.Ε., οπότε πολύ αμφιβάλλω αν θα στείλουν κλήση.

Οι λόγοι που δεν πλήρωσα και τις 2 φορές ήταν συγκεκριμένοι.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Με έχουν γράψει 2 φορές με γερμανικές πινακίδες Ελλάδα.Μια φορά το 2004 και μια το 2015,έχω ελληνικό δίπλωμα,το αμάξι στο όνομα μου.Δεν ήρθε ποτέ καμμία κλήση.Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι δεν ξέρω.

Εδώ λέει και για αμάξι ΕΚΤΟΣ Ε.Ε., οπότε πολύ αμφιβάλλω αν θα στείλουν κλήση.

Οι λόγοι που δεν πλήρωσα και τις 2 φορές ήταν συγκεκριμένοι.

Αν μενεις Ελλαδα και εχεις Γερμανικες πινακιδες φυσικα και ειναι συγκεκριμενοι, δεν σου αρεσει η απλα δεν θελεις να πληρωνεις (οπως ολοι που μενουν Ελλαδα και βρισκουν χιλιους δυο τροπους ωστε να μην πληρωνουν σημα εδω).

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Αν μενεις Ελλαδα και εχεις Γερμανικες πινακιδες φυσικα και ειναι συγκεκριμενοι, δεν σου αρεσει η απλα δεν θελεις να πληρωνεις (οπως ολοι που μενουν Ελλαδα και βρισκουν χιλιους δυο τροπους ωστε να μην πληρωνουν σημα εδω).

Γερμανια εμένα πιο πολυ τότε,και οι λόγοι που δεν πλήρωσα ήταν άλλοι. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Γερμανια εμένα πιο πολυ τότε,και οι λόγοι που δεν πλήρωσα ήταν άλλοι. 

Θελεις να μου πεις πως βαση νομου το αυτοκινητο μια φορα το 6μηνο τουλαχιστον το ειχες Γερμανια; Γιατι εγω οσους ξερω με Ιταλικες, Βουλγαρικες και Γερμανικες πινακιδες τα αμαξια τα εχουν μονιμα εδω και αρα πολυ απλα ολο αυτο εχει γινει για το σημα (κριμα που δεν γινονται ελεγχοι ωστε να εβλεπαν οι αρχες πως κανεις δεν τα παει στην αλλη χωρα ποτε και να επεφταν τα προστιμα βροχη αλλα προφανως τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Γερμανια οι αρχες ειναι κουκουρουκου).

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγω δουλειάς πηγαινοερχομουν Γερμανία για πολλά χρόνια,πολλες φορες το χρονο.Εχω σπίτι εκεί .Αλλοτε εμένα εκεί 5 μήνες,μετά 2 μήνες εδώ,μετά ένα 3μηνο εκεί,μετά 1 μήνα εδώ,ένα χρόνο εκεί,5-6 μήνες εδώ.Το αμάξι δεν ήταν ποτέ μόνιμα εδώ,μάξιμουμ 5-6 μήνες το χρόνο,συνήθως 3-4 μήνες 

Ημουν πάντα μόνιμος κάτοικος Ελλάδας,και τα τελευταία χρόνια επειδη είχε παραγίνει το κακό με τα βουλγαρικά,και από το 2016 παω για λιγες εβδομαδες πλεον Γερμανία το χρόνο και κυρίως με αεροπλάνο, δεν κοιτούσαν πλέον πόσο καιρό είναι το αμάξι Ελλάδα,αφού δεν μπορούσαν να το εξακριβώσουν,αλλά έψαχναν που είναι η φορολογική κατοικία,και το εκτελωνισα.

Αμαξι στο όνομα σου με ξένες πινακίδες δικαιούσαι μόνο αν είσαι στην ελληνικη εφορία δηλωμένος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού,

το αν το αμάξι ή ο ιδιοκτήτης του είναι Ελλαδα 1 μέρα το χρόνο ή όλο το χρόνο δεν παίζει ρόλο.

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

όταν πας εκεί δεν σου έχουν στείλει ραβασάκι???

Όχι,ποτέ.Προφανως δεν ασχολήθηκαν καν.Δεν ξέρω αν τα τελευταία 2-3 χρόνια άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

εμένα Αυστρία με έγραψαν και μετά 3 μήνες ήρθε ειδοποίηση από μια υπηρεσία Αθήνας να πληρώσω 30 ευρώ και τα πληρωσα

αν ήταν 200 πχ και δε πλήρωνα κάποια στιγμή θα ερχόταν και τοκοι

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jmmys είπε

Λόγω δουλειάς πηγαινοερχομουν Γερμανία για πολλά χρόνια,πολλες φορες το χρονο.Εχω σπίτι εκεί .Αλλοτε εμένα εκεί 5 μήνες,μετά 2 μήνες εδώ,μετά ένα 3μηνο εκεί,μετά 1 μήνα εδώ,ένα χρόνο εκεί,5-6 μήνες εδώ.Το αμάξι δεν ήταν ποτέ μόνιμα εδώ,μάξιμουμ 5-6 μήνες το χρόνο,συνήθως 3-4 μήνες 

Ημουν πάντα μόνιμος κάτοικος Ελλάδας,και τα τελευταία χρόνια επειδη είχε παραγίνει το κακό με τα βουλγαρικά,και από το 2016 παω για λιγες εβδομαδες πλεον Γερμανία το χρόνο και κυρίως με αεροπλάνο, δεν κοιτούσαν πλέον πόσο καιρό είναι το αμάξι Ελλάδα,αφού δεν μπορούσαν να το εξακριβώσουν,αλλά έψαχναν που είναι η φορολογική κατοικία,και το εκτελωνισα.

Αμαξι στο όνομα σου με ξένες πινακίδες δικαιούσαι μόνο αν είσαι στην ελληνικη εφορία δηλωμένος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού,

το αν το αμάξι ή ο ιδιοκτήτης του είναι Ελλαδα 1 μέρα το χρόνο ή όλο το χρόνο δεν παίζει ρόλο.

Πρεπει το αμαξι να ειναι τουλαχιστον 1 φορα το 6μηνο και στις 2 χωρες, εγω αυτο θυμαμαι να λεει ο νομος και αυτο φυσικα δεν κανει σχεδον κανεις, ολα τα υπολοιπα δεκτα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυστρία με είχαν γράψει μια φορά καλοκαιρι κάπου το 2005,με το αμάξι της εταιρίας,ότι τάχα πήγαινα σε λωρίδα στην Autobahn που είναι μόνο για φορτηγά,ενώ ξέρω ότι δεν υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο,επειδή όταν περνούσα χειμώνα,άνοιξη,φθινόπωρο από το ίδιο σημείο δεν ήρθε τίποτα.Καλοκαιρι κατεβαίνουν χιλιάδες Τούρκοι από εκεί,και βρήκαν ευκαιρία.

Έστειλαν χαρτί στην εταιρεία,όπου έλεγαν να τους υποδείξουν το όνομα του οδηγού,δεν έστειλαν τη κλήση να την πληρώσει η εταιρία,γιατί δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα.Δεν πλήρωσα,ήρθε άλλες 3 φορές,τα 40 ευρώ έγιναν 220,και από το 2006 τίποτα.Η γερμανική αστυνομία μου είπε να μην ασχοληθώ.

6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Πρεπει το αμαξι να ειναι τουλαχιστον 1 φορα το 6μηνο και στις 2 χωρες, εγω αυτο θυμαμαι να λεει ο νομος και αυτο φυσικα δεν κανει σχεδον κανεις, ολα τα υπολοιπα δεκτα.

Ναι ο νόμος αυτό λέει,αλλά επειδη δεν μπορεί να εξακριβώσει το κράτος πόσο καιρό είναι το αμάξι εδώ,δεν καταγράφεται στα συνορα,

άρχισε να ψάχνει τις φορολογικές κατοικίες,και βλέπεις ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα βουλγαρικά ή γερμανικά από μόνιμους κατοίκους Ελλάδας.Αυτα μου τα είπε τελωνειακος στους Ευζωνους,όπου υπάρχουν πάρα πολλά κατασχεμένα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέψου ρε άνθρωπε να θές να πουλήσεις το αμάξι αυτό ή ξερω γω να χρειαστείς ένα χαρτί απο κάπου σε 10 χρόνια απο σήμερα,να σαι στου βοδιού το κέρατο και να σου πούνε ''ξέρεις φίλε υπάρχουν οφειλές που πρέπει πρώτα να διευθετήσεις στην Ελλάδα''.

Τρέχα γύρευε λαλακίες για 20€ την στιγμή που παραδέχεσαι οτι έκανες λαλακία,ΕΛΕΟΣ ρε παιδια.

Επεξ/σία από ratpack3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει και το εξης που δεν ειπε κανεις, αν αγνοησεις να το πληρωσεις αυτο θα παρει τον δρομο του και θα μπουν προσαυξησεις, αν εχεις το ιδιο οχημα και μετα απο καιρο σε σταματησουν για ελεγχο στην χωρα που σου εκοψαν κληση και δουν οτι χρωστας σε προστιμα και εχει ηδη βγει καποια αποφαση για αυτες τις οφειλες θα περασεις απο αυτοφωρο και μετα εσυ απεδειξε οτι δεν ησουν..

Επεξ/σία από Lacepo
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostasbm είπε

με τι διπλωμα οδηγας???πες μου χωρα να σου πω και αλλα 2 πραγματα που ισως να μην ξερεις

Ελληνικό δίπλωμα (μέχρι να μου ζητήσουν να το αλλάξω σε τούρκικο). Τουρκία, ποια είναι τα πράγματα που δεν ξέρω;

4 ώρες πριν, ratpack3 είπε

Σκέψου ρε άνθρωπε να θές να πουλήσεις το αμάξι αυτό ή ξερω γω να χρειαστείς ένα χαρτί απο κάπου σε 10 χρόνια απο σήμερα,να σαι στου βοδιού το κέρατο και να σου πούνε ''ξέρεις φίλε υπάρχουν οφειλές που πρέπει πρώτα να διευθετήσεις στην Ελλάδα''.

Τρέχα γύρευε λαλακίες για 20€ την στιγμή που παραδέχεσαι οτι έκανες λαλακία,ΕΛΕΟΣ ρε παιδια.

Θα πουλήσω το αμάξι στην Τουρκία και θα κοιτάξουν οι αρχές της Τουρκίας για οφειλές σε μια χώρα της ΕΕ;

Το πρόστιμο έχει πληρωθεί από την πρώτη μέρα και δεν έχω καταλάβει γιατί μερικοί αναλώνεστε με αυτό ενώ το είχα πει ότι δεν είναι αυτό το θέμα. Η απορία μου ήταν συγκεκριμένη και όχι πως θα γλιτώσω τα 20€

Μιλάτε για Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Βουλγαρία οι όποιες έχουν φορολογική διασύνδεση λόγο ΕΕ. Εδώ σας λέω για χώρα εκτός ΕΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδόν Όλες οι χώρες εχουν φορολογικη  διασυνδεση εδώ κ χρόνια.

Με τις ξένες πινακίδες ε.ε.ήταν απλό το πραγμα .οποίος φαίνετε να δουλεύει εδώ ή να είναι συνταξιούχος έχανε το αμάξι...ελάχιστοι έχουν όντως real δουλειές με αυτές τις χώρες...

Μετά ξεκίνησε το κόλπο με τα ενοικιαζόμενα...Χ παρέα Χ αυτοκίνητα σε μια εταιρεία...κάθε Χ μήνες ενοικίαση ο ένας στον αλλον...δεν ξέρω αν σταμάτησε αυτό..προσωπικά θεωρώ γελοίο το σκηνικό με τα τεκμήρια κ φορολογία αυτοκ στην ελλαδα οπότε καλά έκαναν..

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...