Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ardov είπε

Και μην στεκόμαστε στα Ελληνικά δεδομένα. Δίπλα μας στην Ιταλία, φοιτήτρια ελληνίδα που πήγε για σπουδές μέσω προγράμματος Erasmus, ενοικίασε από ιταλό ιδιοκτήτη ενα δωμάτιο σαβούρα έναντι 400€ μηνιαίως. Κατέβαλλε δύο ενοίκια μπροστά, έμεινε μόλις μια εβδομάδα λόγω πανδημίας, επαναπατρίστηκε και ο ιταλός έφαγε τα 800€ υποστηρίζοντας πως υπεγράφη συμβόλαιο. Από νομική άποψη, τα χρήματα είναι δικά του. Από θέμα ανθρωπιάς όμως, είναι? Ο ίδιος εφόσον η φοιτήτρια έφυγε ανεπιστρεπτί, το μίσθωσε ξανά σε ιταλό ενοικιαστή λίγες εβδομάδες μετά, εν μέσω πανδημίας. Τα 800€ που πήρε, τα επέστρεψε σε αγαθά στον πρώτο ενοικιαστή? Γιατί λοιπόν η πανδημία να πρέπει να ζημιώνει ΜΟΝΟ τον ενοικιαστή και οχι τον ιδιοκτήτη? Και ρωτώ, ο ιταλός ιδιοκτήτης είναι πλουσιότερος κατά 800€, για πιο λόγο θα έπρεπε να είναι πλουσιότερος κατά 800€ τη στιγμή που λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας ΜΗ υπαιτιότητας του ενοικιαστή ΔΕΝ διέθεσε το ακίνητό του και πόσο μάλιστα το διπλοενοικίασε? Γιατί μια άπορη οικογένεια έπρεπε να γίνει 800€ φτωχότερη για να γίνει ο ιταλός 800€ πλουσιότερος?

Ισως ασχετο με το topic εδω, αλλα 1000% βοηθητικο καθως θα το διαβαζουν και αλλοι:

Ειδικα ως τα χρηματα υπαρχει ενας απλος κανονας: αν δεν εχεις υπολογισμενα αρκετα
δεν πηγαινεις ανετος-η Erasmus, οπως δεν πας και για θητεια-στρατο εκτος Αθηνων
!
🥳

Το γραφω γιατι, εχω βαρεθει πλεον: να βλεπω να παιζεται το <σεναριο> ετουτο -οπως
επισης και....να δανειζω αλλους-ες για να την παλεψουν: οταν στη πραξη το βλεπουν 🙈

Εχει πληρωσει φιλη μου τα ιδια για Πορτογαλια και μαλιστα ηταν χειροτερα: γιατι δεν υπηρχε ακομη φαση Air!
Σημερα, ειμαι σιγουρος οτι μπορει να βρεθει ετσι μικρος χωρος αλλα αυτονομος (γκαρσονιερα), με 600ε/μηνα.

Θα μου πεις πως αυτο ειναι +50% επανω! Πραγματι και γι' αυτο θα επαναλαβω: εαν δεν εχεις, στοιχειωδως, τα
μεσα = δεν το κανεις-δεν πας! Αν δεν μπορεις να διαθεσεις τα ελαχιστα αναγκαια για κατι ομως ικανοποιητικο
μην πας
-> σε αυτο καταρχην σου φταιει ο εαυτος σου (η η οικογενεια σου!), και δευτερευοντως ναι ο Ιταλος 🤑

Δεν σου λεω πως δεν ειναι οπου μπορουν "καθαρματιες" -νομιζεις τυχαια αναπτυχθηκε εκει η...Μαφια κλπ-, μα
οποιος-α κανει τετοια ολιγομηνη μετακινηση διχως τη χρησιμοποιηση /βοηθεια του Air, ειναι σαν να ψαχνει για
μπελαδες... Και αν δεν εχει τα χρηματα (& αν δεν μπορει να τα...δανειστει!) το λιγοτερο να το τριπλοσκεφτει 🤓

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ζητούμενο δεν είναι στο οτι η οικογένεια ΔΕΝ υπολόγισε την οικονομική της δυνατότητα αλλά στο οτι η κοπέλα έμεινε μια εβδομάδα ενώ του κατέβαλε 2 μήνες μπροστά. Ήρθε η πανδημία, αναγκάστηκε να φύγει και ο τύπος το διπλοενοικίασε σε άλλον ενοικιαστή με άλλο συμβόλαιο αφού πρώτα διέκοψε το πρώτο και κράτησε και τα 800€ της κοπέλας χωρίς εκείνη να έχει διαμείνει για τους 2 αυτούς μήνες και χωρίς να είναι εκείνη υπαίτια.

Συνεπώς ΔΕΝ μιλάμε για κακό υπολογισμό της οικογένειας ως προς την οικονομική τους δυνατότητα να καλύψουν το Erasmus της φοιτήτριας αλλά για αλητεία και ξεκάθαρη "κλοπή" που φυσικά και δεν διεκδικούνται αυτά τα χρήματα και ο λαμόγιος ιταλός το ξέρει πολύ καλά. Δεν θα πάει η ίδια οικογένεια από την Ελλάδα στην Ιταλία να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη για 800€, γιατί πρώτον θα τραβήξει χρονικά (τα ιταλικά δικαστήρια είναι πολύ χειρότερα από τα δικά μας) και δεύτερον θα χρειαστεί να διαθέσουν ενα Χ ποσό > 800€ και όρεξη να έχεις να ταϊζεις την δικομανία και τη δικολαγνεία.

Ωστόσο εξαιρετικά χρήσιμη η δημοσίευσή σου καθώς εξάγουμε 2 σοβαρά συμπεράσματα:

1) Η αλητεία παραμονεύει παντού ακόμη και στις φαινομενικά ιδανικές περιπτώσεις άρα ---> φροντίζουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να εξαπατηθούμε χρησιμοποιώντας το μυαλό μας και την αντικειμενική μας παρατήρηση τόσο ως προς την κατάσταση του ακινήτου όσο και στους όρους του συμβολαίου.

2) Φροντίζουμε απο πριν να κάνουμε μια οικονομοτεχνική ανάλυση των δυνατοτήτων μας ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιλογής. 

Δημοσ.

Aν κι εκτος θεματος, να πω την απορια μου.

Εαν ο "λαμογιος Ιταλος" δεν καταφερνε να ενοικιασει το ακινητο, η κοπελα θα ζητουσε πισω τα χρηματα του διαστηματος που ειχε αποχωρησει; Εαν ναι, γιατι και με ποια αιτιολογια; Εαν οχι δεν χρειαζεται φυσικα απαντηση.

Δημοσ.

Βασικα το 100% καλυτερο, ειναι να προσπαθουμε να μην βαλουμε καταρχην, το κεφαλι μας...στο στομα του Λιονταριου!
Διαβαζοντας <<ενα δωμάτιο σαβούρα έναντι 400€ μηνιαίως>> καταλαβαινουμε οτι περιπου αυτο εγινε: γιατι δηλαδη να
σαβουρομεινει? Δεν το ειχε δει - την εξαπατησε στις φωτογραφιες του? Η η επιλογη εγινε για λιγοτερα χρηματα μονο? 
🙈
Φιλε μου καλε καλε μου φιλε, επαναλαμβανω [οτι] στη πραξη εχω δει: οποιος-α βρεθει εκτος εδρας, διχως συν εξτρα
χρηματα, οχι μονο δεν εχει τροπο να λυσει προβληματα, μα θα εχει και σιγουρα προβληματα
! (οταν προσπαθει με /στα
φθηνοτερα σεναρια να την παλεψει..) Ετουτο ειναι νομοτελειακο -οπως κι οτι για κοπελα, θα ειναι ακομη πιο δυσκολα
😝

Για τετοιες περιπτωσεις απο 1 μηνα εως λιγους μηνες, τσεκαρεις το νωριτερο δυνατον στο Air και ψαχνεις: για οποια
προσφορα εως -50% παιζει για κλεισιματα μηνα, η και παραπανω. Σχεδον παντα βρισκονται τετοιες (αν ψαξεις νωρις),
και εχεις την σχετικα σημαντικη ασφαλεια της πλατφορμας. Εαν δεν μπορεις, να φτασεις μεχρι αυτο το ποσο, μετα θα
προτεινα να μην το ρισκαρει κανενας! Στο χειροτερο -εαν καιγεσαι να πας- δανεισου απο φιλους, παρα να μεινεις στην
φθηνοτερη τρωγλη. Οχι μονο η τρωγλη θα ειναι προβλημα, μα γιατι πιθανοτατα, δεν θα ειναι μετα το μονο προβλημα!
🤮

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...