ParafronGR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα . Θέλω τη βοήθεια σας για να δω αν αξίζει η αναβάθμιση ενός PC. Να σημειώσω πως ΟΛΑ τα παιχνίδια τα παίζω σε PS4 & Xbone και δεν θέλω τίποτα παραπάνω. Κόλλησα από το στρατό όμως να παίζω Rainbow Six Siege μόνο σε PC κ πλέον δεν μπορώ να γυρίσω πίσω ( πάνε τσάμπα τόσα elite 😢) Ο υπολογιστής που έχω τώρα έχει τα εξής i3 3220, 4gb ram ddr3 και Rx 470 4GB γραφικών . Κατέβασα υπ παιχνίδι , τρέχει στην αρχή με 70 FPS (όλα στο low) αλλά παγώνει κ μπυ δείχνει 0 FPS κι μετά από ένα ένα μισή λεπτό με πετάει και μου γράφει oh it crushed . Πιστεύετε ότι αξίζει καμία αναβάθμιση τύπου να πάρω τον i3 9100f στα 60€; Θέλω να δώσω το πολύ μέχρι 100€ κ θέλω κάποιον να ξέρει να κάνει εγκατάσταση
d3v4st4tor Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Καταρχήν βάλε άλλα 4 gb ram.Μίνιμουμ ζητάει 6, οπότε ξεκίνα από εκεί. Για τον 9100f θα χρειαστείς DDR4 ram και καινούρια μητρική οπότε δες μήπως γλυτώσεις το έξοδο με κανά 20άρι. Τσέκαρε αν έχεις τους τελευταίους drivers στην κάρτα γραφικών και θα πρέπει να είσαι οκ. 1
ParafronGR Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Πιστεύεις δηλαδή ότι αξίζει μόνο η Ram? Μου κάνει εντύπωση ότι δεν παίζει καθόλου γιατί στο Ίντερνετ καφέ υπάρχει υπολογιστής με nvidia 1GB που το έχει ακόμα και στο medium με 70+ FPS
d3v4st4tor Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Καταρχήν βάλε άλλα 4 gb ram.Μίνιμουμ ζητάει 8, οπότε ξεκίνα από εκεί. Για τον 9100f θα χρειαστείς DDR4 ram και καινούρια μητρική οπότε δες μήπως γλυτώσεις το έξοδο με κανά 20άρι. Τσέκαρε αν έχεις τους σωστούς drivers 55 λεπτά πριν, ParafronGR είπε Πιστεύεις δηλαδή ότι αξίζει μόνο η Ram? Μου κάνει εντύπωση ότι δεν παίζει καθόλου γιατί στο Ίντερνετ καφέ υπάρχει υπολογιστής με nvidia 1GB που το έχει ακόμα και στο medium με 70+ FPS Ναι, άλλο ραμ, άλλο ποσοτητα μνήμης της κάρτας γραφικών (VRAM) η δεύτερη δεν αλλάζει, είνα ενσωματωμένη. Εσύ χρειάζεσαι μνήμη που κουμπώνει πάνω στη μητρική σου.
peiraiask Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) αν βαλεις τον ι5 2400 η ξεον 1260λ στο υπαρχον συστημα τρεχει απιστευτα μεχρι 1050 καρτες κ παραπανω!κ την 470 ανετα. για ι9000 κλπ μνημη,μητρικη,κλπ μπορει να πας 150ευρω κ παραπανω. το σιξ ειναι παλιο, ισως κολλαει η μνημη. 8 ραμ μνημη συνιστουν για γκειμς τουλαχιστον Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2020 από peiraiask
Crybal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Με εναν i5-3570 θα εχεις 20% σε single core και 100%+ σε multicore (μεταχειρισμενο κανενα 40αρι).Με αλλα 35€ μια 8gb να εισαι συνολο 12gb (εαν δεν θες να τις αλλαξεις ολες) ή 4gb με κανενα 25αρι και νομιζω οτι θα εισαι οκ.
ParafronGR Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Λοιπόν παίδες, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τώρα που βρήκα χρόνο να κάτσω λίγο από PC να γράψω δυο τρία πράγματα παραπάνω και να ζητήσω τις γνώμες σας. Καταρχάς, διάβασα σε διάφορα forum για το R6S ότι πολλοί που έχουν παλιούς επεξεργαστές όπως εγώ, έκαναν υποβάθμιση σε Windows 8.1 (μιας και υποστηρίζονται ακόμα) και είδαν διαφορα. Έτσι κι εγώ, προχθές, πήγα από 10 Pro σε 8.1 Pro και είδα αμέσως διαφορά. Στα 10, όπως είπα, μου έδειχνε 80 fps στα μενού και όταν διάλεγα παίχτες, ενώ όταν φόρτωνε το παιχνίδι, κολλούσε και μου έδειχνε 0 fps και μετά με πετούσε. Στα 8.1 κατάφερα να παίξω ένα δυο παιχνίδια αλλά κι εκεί με πετούσε - η διαφορά όμως ήταν ότι στα 10 με πετούσε σε 30 δεύτερα ενώ στα 8.1 μετά από 5+λεπτά παιχνίδιου. Σήμερα αγόρασα 2x4GB κάρτες γιατί δεν είχα ανοίξει καν το κουτί του υπολογιστή και είδα ότι έχει μόνο 2 slots για κάρτες μνήμης. Τις κούμπωσα και η διαφορά είναι εμφανής καθώς έχω 100+ fps στην ανάλυση που είχα πριν , ενώ έχω 70 fps σε υψηλότερη (1300x900 ή κατι τέτοιο) Θα ήθελα με αφορμή αυτό το θέμα, να αξιολογήσετε λίγο τη μητρική και να μου ξεκαθαρίσετε αν οι μνήμες δίνουν τα μέγιστα. Στο task manager, βλέπω ότι δίνουν 1333mhz ενώ στο CPUZ 600mhz Καλή συνέχεια σε όλους & καλό καλοκαίρι 1
bbbb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Σωστά σου δείχνει τις μνήμες καθώς αναγνωρίζονται απο τα windows ως dualchannel όπως και είναι το σωστό
mp44christos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, ParafronGR said: Λοιπόν παίδες, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τώρα που βρήκα χρόνο να κάτσω λίγο από PC να γράψω δυο τρία πράγματα παραπάνω και να ζητήσω τις γνώμες σας. Καταρχάς, διάβασα σε διάφορα forum για το R6S ότι πολλοί που έχουν παλιούς επεξεργαστές όπως εγώ, έκαναν υποβάθμιση σε Windows 8.1 (μιας και υποστηρίζονται ακόμα) και είδαν διαφορα. Έτσι κι εγώ, προχθές, πήγα από 10 Pro σε 8.1 Pro και είδα αμέσως διαφορά. Στα 10, όπως είπα, μου έδειχνε 80 fps στα μενού και όταν διάλεγα παίχτες, ενώ όταν φόρτωνε το παιχνίδι, κολλούσε και μου έδειχνε 0 fps και μετά με πετούσε. Στα 8.1 κατάφερα να παίξω ένα δυο παιχνίδια αλλά κι εκεί με πετούσε - η διαφορά όμως ήταν ότι στα 10 με πετούσε σε 30 δεύτερα ενώ στα 8.1 μετά από 5+λεπτά παιχνίδιου. Σήμερα αγόρασα 2x4GB κάρτες γιατί δεν είχα ανοίξει καν το κουτί του υπολογιστή και είδα ότι έχει μόνο 2 slots για κάρτες μνήμης. Τις κούμπωσα και η διαφορά είναι εμφανής καθώς έχω 100+ fps στην ανάλυση που είχα πριν , ενώ έχω 70 fps σε υψηλότερη (1300x900 ή κατι τέτοιο) Θα ήθελα με αφορμή αυτό το θέμα, να αξιολογήσετε λίγο τη μητρική και να μου ξεκαθαρίσετε αν οι μνήμες δίνουν τα μέγιστα. Στο task manager, βλέπω ότι δίνουν 1333mhz ενώ στο CPUZ 600mhz Καλή συνέχεια σε όλους & καλό καλοκαίρι DDR= Deutsche Demokratische Republik προφανώς φταίει οτι το σύστημά το εχεις απο την εποχη του κομμουνισμού! Στα σοβαρά: DDR= Double Data Rate 665*2=1330 SSD του εχεις? Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2020 από mp44christos
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Κακως πηρες δυο μνημες διχως να ανοιξεις καν το κουτι... Αν ηταν 1 Χ 4GB απλως θα ηθελες αλλη 1 Χ 4GB για 8GB η με τα ιδια χρηματα θα ειχες παρει 1 Χ 8GB + 1 Χ 4GB = 12GB και θα ξεχναγες εντελως μετα αναβαθμισεις μνημης! 👾 Απο κει και περα τσεκαρε για αναβαθμιση επεξεργαστη τον φθηνοτερο i5 που θα βρεις, π.χ. τωρα @ ebay.uk ο 2500 https://www.ebay.co.uk/itm/QTY-1x-Intel-CPU-i5-2500-Quad-Cores-3-30Ghz-LGA1155-SR00T/133385309137?epid=109584045
johnpopexi Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Απο drivers γενικά αλλά και συγκεκριμένα για κάρτα γραφικών όλα φρέσκα;
ParafronGR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 @TheDevilMayCare, σύμφωνα με το μαγαζί που τον αγόρασα, ο υπολογιστής δέχεται μέχρι 8. Οπότε είπα να μη το ρισκάρω και πάω σε παραπάνω μιας και όπως είπα και στην αρχή, για gaming έχω τις κονσόλες. Δυστυχώς, παιδιά, με την αναβάθμιση στη RAM δεν έγινε τίποτα. Έπαιξα κανονικά όταν τις εγκατέστησα δυο γύρους, αλλά πρίν από λίγο που το ξαναέπιασα πάλι με πέταξε έξω - μία στο μενού που φορτώνει το παιχνίδι και μία όταν ήμουν στη μέση ενός παιχνίδιου. Έστειλα μήνυμα και σ'ένα φιλαράκι μου που παίζαμε μαζί στο στρατό και ξέρει από PC, του έστειλα και φωτό από το μηχάνημα και μου είπε ότι δυστυχώς η κάρτα γραφικών είναι μούφα γιατί είναι jegy rx460 4gb και δεν έχει σχέση με την κανονική και ότι δεν παίζει τίποτα το μηχάνημα. Οπότε τσάμπα η χαρά τσάμπα και οι Corsair μνήμες Τουλάχιστον θα έχω ένα πιο γρήγορο υπολογιστή για όλα τα υπόλοιπα Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις που μου πρότειναν κάποια παιδιά, σας ευχαριστώ , αλλά αυτά ήταν τα τελευταία χρήματα που ξόδεψα για να παίξω μόνο ένα παιχνίδι το οποίο στο τέλος δεν παίζει και ήδη το μετανιώνω που δεν τα έδωσα στο season pass στο PS4.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 To Η61 υποστηριζει κανονικα 16GB και σε 2Χ8 ενα τετοιο παραδειγμα https://www.asrock.com/mb/intel/h61m/ - Dual Channel DDR3 memory technology - 2 x DDR3 DIMM slots - Supports DDR3 1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 16GB 😎
ParafronGR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε To Η61 υποστηριζει κανονικα 16GB και σε 2Χ8 ενα τετοιο παραδειγμα https://www.asrock.com/mb/intel/h61m/ - Dual Channel DDR3 memory technology - 2 x DDR3 DIMM slots - Supports DDR3 1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 16GB 😎 Αυτά είναι, είναι να εμπιστεύεσαι τους «επαγγελματίες». Κρίμα που σταμάτησα να ασχολούμαι στην HD4350 & στον AMD X2 4220
johnpopexi Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 36 λεπτά πριν, ParafronGR είπε @TheDevilMayCare, σύμφωνα με το μαγαζί που τον αγόρασα, ο υπολογιστής δέχεται μέχρι 8. Οπότε είπα να μη το ρισκάρω και πάω σε παραπάνω μιας και όπως είπα και στην αρχή, για gaming έχω τις κονσόλες. Δυστυχώς, παιδιά, με την αναβάθμιση στη RAM δεν έγινε τίποτα. Έπαιξα κανονικά όταν τις εγκατέστησα δυο γύρους, αλλά πρίν από λίγο που το ξαναέπιασα πάλι με πέταξε έξω - μία στο μενού που φορτώνει το παιχνίδι και μία όταν ήμουν στη μέση ενός παιχνίδιου. Έστειλα μήνυμα και σ'ένα φιλαράκι μου που παίζαμε μαζί στο στρατό και ξέρει από PC, του έστειλα και φωτό από το μηχάνημα και μου είπε ότι δυστυχώς η κάρτα γραφικών είναι μούφα γιατί είναι jegy rx460 4gb και δεν έχει σχέση με την κανονική και ότι δεν παίζει τίποτα το μηχάνημα. Οπότε τσάμπα η χαρά τσάμπα και οι Corsair μνήμες Τουλάχιστον θα έχω ένα πιο γρήγορο υπολογιστή για όλα τα υπόλοιπα Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις που μου πρότειναν κάποια παιδιά, σας ευχαριστώ , αλλά αυτά ήταν τα τελευταία χρήματα που ξόδεψα για να παίξω μόνο ένα παιχνίδι το οποίο στο τέλος δεν παίζει και ήδη το μετανιώνω που δεν τα έδωσα στο season pass στο PS4. Drivers και θερμοκράσιες ή βάψτο μπλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα