spacetrapper Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Ο πατέρας μου κάνει παραγωγή τουριστικών προιόντων εδώ και χρόνια και λόγω της κατάστασης του κοροναιού ο μόνος τρόπος να συντηρήσουμε την επιχείρηση μας είναι μέσω online πωλήσεων. Είμαι αρχάριος σε αυτό το θέμα, θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας. Διάβασα πως το Ebay απαιτεί 10 reviews ως πωλητής και 90 μέρες περασμένες από μια πώληση, οπότε αποκλείουμε το ebay? Bασικές απορίες που έχω: 1. Με ποιό τρόπο θα έχει ο αγοραστής την απόδειδη; 2. Ελληνική φορολογία ή της χώρας του αγοραστή; 3. Υπάρχει τρόπος να ανέβουν πολλά από τα κομμάτια μας σε ebay και amazon και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα χωρίς να τα ανεβάζουμε ένα-ένα ξεχωριστά; 4. Μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα ανεβάζοντας τα πρώτα κομμάτια ή χρειάζονται προκαταρκτικές διαδικασίες; 5. Κάτι που απαραίτητα πρέπει να έχουμε εκτός λογαριασμό στην πλατφόρμα και εταιρικό λογαριασμό στην paypal? Ευχαριστώ πολύ,
zx1234r Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Τη στέλνεις ψηφιακά μέσω email. 2. Ελληνική φορολογία εφόσον εδώ έχεις τα βιβλία της επιχείρησης. 3. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία που σε βοηθάνε σε αυτή την εργασία. Το eBay είχε ένα δικό του κάποια στιγμή, δεν ξέρω αν το έχει ακόμα. 4. Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα που θέλεις, διαβάζεις τους κανονισμούς και ξεκινάς. Ίσως κάπου σου ζητηθούν τα στοιχεία της επιχείρησης. 5. Δείτε αν χρειάζεστε και κάποια τροποποίηση λογιστικά για να μπορείτε να πουλάτε ηλεκτρονικά. 6. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο που έγραψε ο από πάνω. Είναι πιο εύκολο. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από zx1234r
amadou Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Και μια συμβουλή που δίνω πάντα σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν: ξεκίνα απλά με προσωπικό λογαριασμό, όχι επαγγελματικό, χωρίς να δηλώσεις τίποτα σε εφοριές κτλ. Ανέβασε 10-15 προϊόντα από αυτά που πιστεύεις οτι θα πουλήθουν. Δεν τις αντιδράσεις, δες αν έχεις πωλήσεις, δες πως δουλεύει το σύστημα και μετά... Αν όλα πάνε καλά και όπως τα περίμενες , προχωράς σε επαγγελματικό λογαρισμό, δηλώσεις σε εφορίες κτλ. Τις περισσότερες φορές η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικά από αυτή που φανταζόμαστε ή από αυτή που μας περιγράφουν διάφοροι (συνήθως άχετοι...). Ειδικά η αγόρα των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους εκτός ΗΠΑ. Όταν κάνουν αναζήτηση στις ΗΠΑ, με προεπηλεγμένο φίλτρο από το eBay, βγάζουν εκτός όλα τα listings που είναι εκτός ΗΠΑ. Πρέπει να πουλάς κάτι που ο άλλος το ψάχνει και έχει γι' αυτόν μια αξία για να μπει στη διαδικασία να απενεργοποιήσει τα φίλτρα και να κάνει εκτεταμένη αναζήτηση για να σε βρει. Επιπλέον από αρχές Απριλίου λόγο του covid-19 δεν υπάρχει κίνηση από ΗΠΑ σχεδόν καθόλου (τουλάχισον αυτή είναι η δική μου επμειρία). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα