Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία επίλυσης βλάβης VDSL


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Εχω εδώ κι ένα χρόνο μια VDSL50 σε χώρο τουριστικού καταλύματος και τον πρώτο καιρό λειρουργούσε άψογα. Μέσα στο χειμώνα άρχισαν τα προβλήματα και απ ότι έμαθα απο γείτονα είχε κι αυτός. Ο ΟΤΕ δυστυχώς έδειξε αδυναμία στην επίλυση του προβλήματος και έριχνε το φταίξιμο στο router(ubiquiti ER-X) που έχω σε γέφυρα με το speedport, στην καλωδίωση μου καθως και σε άλλα άσχετα πράγματα.

Άλλαξα καλώδιο με PET τηλεφωνικό το οποίο πέρασα υπόγεια και μέσα από σωλήνα αλλά πάλι είχα αποσυνδέσεις και μειώσεις στην ταχύτητα. Είπα εν τέλει να ρίξω μια ματιά στο box του ΟΤΕ στην κολώνα όπου διαπίστωσα ότι έπαιζα μονοπωλικά με το ζεύγος μου να μοιράζεται ανάμεσα σε θέση 3 και 4 στη ρεκλέτα. Το έβαλα και το 2ο καλώδιο στην θέση 3 της ρεκλέτας και ως θαύματος τα προβλήματα λύθηκαν. 5 μέρες άψογη γραμμή, 55.000 με μαξ τα 103.000 και μόνο 2 FEC errors.

Σήμερα πάλι τα ίδια και θεώρησα ότι κάποιος μου άλλαξε τα καλώδια. Τελικά δε μου πείραξαν το ζεύγος γιατί είδαν οτι το κόλπο δε πιάνει αλλά σε άλλη θέση της ρεκλέτας εμφανίστηκε το ζεύγος του γείτονα (ήταν στη δεξιά πλευρά και τώρα στην αριστέρή της ρεκλέτας πάνω από μενα στη θέση 1). Όπως και να χει η αστάθεια στη γραμμή μου εμφανίστηκε και πάλι και έχω συνεχείς αποσυνδέσεις απ το πρωί. 

 

Τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή; Μιλάμε για τουριστική επιχείρηση με τους λίγους τουρίστες που προτίμησαν να έρθουν Ελλάδα να κράζουν και με το δίκιο τους.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς απαγορεύεται να βάζεις χέρι στο box. Είναι παράνομο και μπορεί να έχεις θέματα. Επίσης αυτό που λες για την αρίθμηση και ότι ήταν σε λάθος θέση πόσο σίγουρος είσαι; Αν έπαιζες σε μονόπολο πέρα από αποσυνδέσεις θα είχες χαμηλές ταχύτητες και άπειρα λάθη. Επίσης πως κατάφερες να αλλάξεις θέση στα καλώδια; έχεις πρέσα; 

Από εκεί και πέρα, ο ΟΤΕ δεν μπορεί να σου ρίξει το φταίξιμο στο router από την στιγμή που σαν modem στην γραμμή έχεις το δικό του. Δεν έχει να κάνει το router σου με πιθανά προβλήματα στο χαλκό. Εκτός και αν η γραμμή σου είναι καλή και όντως φταίει το router σου για πιθανά θέματα που έχεις. Δηλαδή έχεις θέματα συνδεσιμότητας και όχι συγχρονισμού.  Ανέβασε αν μπορείς τα στατιστικά της γραμμής σου. 

Αν είναι θέμα συγχρονισμού το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξαναδηλώσεις βλάβη να το δούνε ξανά. 

Επεξ/σία από toketog
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό για το box τκ γνωρίζω ότι δε μπορούμε να βάλουμε χέρι αλλά έλα όμως που κάποιος βάζει και μου χαλάει τη γραμμή. Βρήκα τον τεχνικό στο κέντρο του ΟΤΕ να κάνει εργασίες και μιλησαμε off the record  και ο ίδιος με συμβούλεψε να αλλάξω θέση το καλώδιο ωστε να είναι το ζεύγος στο όριο 3 και όχι να μοιράζεται μεταξύ 3 και 4. Εκτός από αποσυνδέσεις είχα και χαμηλή ταχύτητα και άπειρα λάθη εννοείται. 

Την επόμενη μέρα ήρθε και σ εμένα Έκανε κι αυτός μερικές αλλαγές στην καμπίνα ώστε να μη μ επηρεάζει ο γείτονάς και 24 ώρες τώρα πάλι με 0 λάθη και max downstream 113.000

 

Επεξ/σία από Finn
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.